Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime może zmiana mm by coś pomogła jeśli będzie źle? Możesz jeszcze spróbować z rurkami windi. No i wiadomo termofor, masaż, noszenie.
U mnie pod wieczór znowu zaczęły pojawiać się skurcze ale serio, dopóki z bólu nie zacznę syczeć to nawet nie odpalam aplikacji do mierzenia bo już mnie to zaczyna naprawdę wkurzać 🥴 -
Longanimity sami ogarniamy przeprowadzkę, ale sporo rzeczy już przesortowalam i mam gotowe właśnie leki, w miarę bez zapasów jedzenia (typu mąki nie uswiadczysz
), także jestem dobrej myśli
RiverS ale piękna niespodzianka!my mieliśmy taka tydzień temu, podobnej wielkości imprezka, też piękna pogoda była, idealnie 🥰 dobrze,że wrzesień taki ładny
A co do wyprowadzki, to na spokojnie, jutro po śniadaniu sobie tam jadę ogarniać powoli, ugotować obiad, po pracy dojedzie mąż z kolejna paczka kartonowcoś sobie poukładamy i na noc wrócimy znowu
Kasio ja też z akademika przez parę lat się przeprowadzałam co wakacje, ale... jednak tam było mniej rzeczy 😬 zdecydowanie mniej 🤣 i mieszkałam wtedy ma wysokim 4 piętrze, akademik bez windy i sama sobie ze wszystkim w 1 dzień biegałam 🙄🤣
Sara, jak nadrabiałam dzisiejsze posty, to przy tych poranncyh już się zastanawiałam, czy tu fotka Lidki już na mnie nie czeka 😁 no nic, jeszcze poczekamy -
Ogoorkowa wlaczylam Love Island i siatkówkę 😅
Ale spoglądam na wynik, tyle że zniesmacza mnie nawet zachowanie kibiców 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
No ale, widziałam dziś idealny mem na te okazje 😂
Kania_czubajka, Ogoorkowa, Ancalime, Sara30, Maiora, Kasio, ELka lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Sara, myślę że za wcześnie na zmianę mm. Brzuszek musi się przyzwyczaić do trawienia - nigdy nie byłam zwolenniczką zbyt wczesnych i szybkich zmian. Oczywiście jak za jakiś czas nie przejdzie jej, to i to rozważymy 🙂. Szczerze windi zawsze mnie przerażało 🙈. Ale czopki glicerynowe faktycznie zakupię na chwilę największego kryzysu. Póki co ratujemy się masazykiem, noszeniem brzuch do brzucha, termoforkiem i ciepławą kąpielą.
Dziewczyny, szacun za próby obejrzenia meczu, serio. Ja poddałam się na starcie. Uznałam że szkoda nerwów. Ale aż poczytam w sieci z ciekawości co tam odwalają kibice 🤔.
Sara, daj znać jak pogodzisz się z apką, będziemy wiedziały że coś się dzieje u Was 😇.
Miłego wieczoru wszystkim 🍀. -
Ja piłki nożnej nie oglądam wcale bo mnie wybitnie irytuje. Mamy tyle fajnych sportów, w których odnosimy sukcesy, że niekoniecznie chce mi się kibicować kopaczom 😅
Ja melduje, że idę spać tak wcześnie 🫣 żeby nikt nie posądzał moich skurczów o rozkręcenie się 🤣
Jestem tak wymęczona kolejnym dniem z bólem brzucha i zastanawianiem się czy to już, że nie macie pojęcia 🤦🏻♀️ spróbuję przynajmniej odespać kijową noc.Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ok to pewne, na wakacje do Albani to już nie pojadę 😐🤯
Dzisiaj nie zaglądałam na forum w ciągu dnia i tak sie zastanawialam co tam nowego i czy Lidka wkoncu sie zdecydowała 😉
Dzisiaj, musiałam odgruzować się po szpitalu wypakować wyprać no i opracować codzienną rutynę pieluszkowo karmieniową niemowlaka 😀 bo jak nas tak wzięła z zaskoczenia to wszystko od pieluch po laktator pochowane w szafie trzeba było wysterylizować poukładać itd
Już mamy ogarnięta stacje do przewijania,póki co to moja działka a Paweł jest zarządcą mycia i sterylizacji buteleczek i smoczków i przygotowywania świeżych porcji mleczka.
Dzisiaj już udaje mi się odciągać fajne porcje wiec mam nadzieje ze uda się coraz mniej uzywać mm ale przystawianie do piersi dalej nie poszło...
Powiem wam że po powrocie do domu i używaniu monitora oddechu w przystawce jakość mojejgo snu mieniła sie o 180 stopni.
W szpitalu przez 3 noce w sumie spałam tyle co jedną noc w domu. Oczywiście młoda budzial się z 5 razy i nie chciał zasnąć ale jak już zasnęła to ja też 🙂
W szpitalu ciągle patrzyłam czy oddycha a pod lampą do naswietlania miała zaklejone oczka opaska która jej się zsuwala na nos i aż charczała przez buzię, no koszmarna noc cała na warcie.
A teraz monitor daje mi taki spokój i komfort że mogę ją zostawić na spanko i zająć się czyms innym bez ciągłego zaglądania do łóżeczka. 🙂
Dzisiaj pierwszy spacer po osiedlu zaliczony bardzo krótki bo nie mam sił na dłuższe wyjście jeszcze ale był cudownie wkońch we trójkę 🥰Kania_czubajka, agentka93, Sara30, Ancalime, Ogoorkowa, Longanimity lubią tę wiadomość
-
Meeg, piona! Ja też od razu przecież Wam pisałam, że dla mnie monitor to zakup nr 1. Ten niesamowity komfort ❤️. Ostatnio Pucz pisała, że nie ma wymaganej odległości od łóżka. Wstyd przyznać, ale ja nawet nie wiem jaki jest potrzebny odstęp.
Łóżeczko dzieli od łóżka 7 cm i Babysense nie łapie mojego oddechu. Przetestowaliśmy już 3 razy, gdy mój mąż chciał abym pospała i zabrał małą do karmienia. Oczywiście zapomniał zgasić monitora, przez co rozwył się 🙈🤦🏻♀️. Nie polecam takich stresujących pobudek 😜.
Stary z radością każdorazowo informował, że "to tylko testy, hehe, śpij dalej"🤦🏻♀️.
Cieszę się, że pomału odsypiasz szpital. Jednak w domu to zupełnie inny komfort! -
Ancalime mnie niezmiennie zadziwia ile w tym odgrywa psychika... jak Emma była malutka to darła się 95% doby. Ogólnie wrzeszczała 2 h, spala 10 min na rękach i tak w kółko. Ja byłam tak wyczulona, że wstawałam gdy tylko pisnela aż kiedyś przyjechała moja mama i powiedziała, że mogę odespać a ona się nią zajmie. Wyobraź sobie, że stała nade mną z wrzeszczącą Emmą a ja nawet nie drgnęłam. Bo dostałam pozwolenie.
Teraz jest tak samo. Jak wiem, że jestem sama to Tolka ledwo steknie a ja jestem u niej. A jak jest Paweł i się umawiamy, że on wstaje do dzieci to jak słowo daję, można mnie wynieść z łóżkiem 😬
Zgadnijcie.... kto ma skurcze ale nie rodzi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 03:08
-
Sara, a moze coś się jednak rozkręci?
U nas kolejna kiepska noc, pełna prężenia, stękania itp. Chwilowo mąż wstaje (mamy dyżury do 3 i od 3 😂), ale ja i tak nie mogę spać. Proponowałam nawet, że go zmienię już, bo bez sensu abyśmy oboje byli zmęczeni - ale mówi że mam się kłaść. Szkoda że nie umiem spać na zawołanie, mimo ogromnej rzeczywistej potrzeby 💔. -
Ancalime, mnie po prostu to nie emocjonuje, a śmieszy 😅 za to nie mogłabym oglądać siatkówki,a juz tym bardziej jakichś ME czy MŚ bo bym chyba urodziła 😬🤣
Co do monitora oddechu, kiedyś znajoma mi pokazała jak to głośno wyje 😬 nie zazdroszczę takiej pobudki 🤣
Meeg, idealna pogoda na spacerki 😍 mogę się tylko domyślać jak przyjemnie się szło we 3 😍 i swietnie, ze odsypiadz sobie ten szpital, ze coraz fajniej z karmieniem sie udaje ❤️ oby tak dalej 😍
Sara, współczuję... Ja nie śpię, ale przynajmniej jedyne co mnie boli to stopy 🙄
-
Obudził mnie ból brzucha 😬
A co to oznacza? Kolejny piękny dzień ze skurczami, ktore nic nie wniosą ❤️
Zajebiście 😅
Plus jedyny taki, że jak macica tak długo ćwiczy to potem w trakcie porodu te skurcze są faktycznie mocne i efektywne i rodzę szybko, bez oxy itp
I błagam, nie chce dzisiaj rodzic 🙄 11 września? To mi się kojarzy tylko z WTCWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 06:51
-
Sara, zawsze możesz trochę odczarować tą datę 🍀.
Ogoorkowa, oj tak, siatkówka jest mega emocjonująca. Stopy mogą się ciut powiększyć (relaksyna działa również na nie), jak i puchnąć niestety. Znoszą coraz większe obciążenie. Przykro mi że bolą, ale jeszcze parę tygodni (coraz mniej 🤞🏻💪🏻) i przejdzie. -
Co do sportu to ja bardzo lubię siatkówkę, skoki narciarskie i żużel 😁 zawsze z mężem oglądamy te 3 😁
Wiecie, nie chce się łudzić ale obudził mnie mocny ból jak na okres i wraca co 10-15 minut. Tak samo było z Emilem i Tolą, z resztą wczoraj o tym pisałam. Jak odprawie ich do szkoły i przedszkoli to wezmę kąpiel i będzie wiadomo. -
Ancalime jeśli można tak napisać to bardzo podoba mi się Twoje podejście... ja staram się nastawić i siebie i męża że dziecko może płakać przez ból brzuszka czy zaparcia... żeby później za bardzo nie panikować... niedługo się przekonamy...
W każdym razie chciałam napisać że te mnie przeraża windia te wlewki to bym potraktowała jako ostateczna ostateczności... dlaczego? Z uwagi na moją chorobę trochę o jelitach wiem... I obawiałabym się że to co dzidziuś już "wypracował" czyli ile mu się tam skolonizowało dobrych bakterii to wszystko albo większość zostanie wypłukane... rozważyłabym to dopiero jak lekarz by zalecił.
Super że pierwsze spacerki już za wami ❤️
Weszłam na forum z myślą czy coś się podziało u Sary albo czy któraś z was nie postanowiła jej wyprzedzić 😅
Mnie mąż wczoraj zapytał tak bardziej na poważnie koedy się Zbysiu urodzi 😁 także już chyba powoli zaczyna do niego docierać powaga sytuacji 😉 oczywiście nie spodziewał się precyzyjnej odpowiedzi 😉
Też myślałam że zostanę na patrolu 🐕 mąż wstawał koło 4 do pracy, a jakiś pies gdzieś niedaleko szczękał uparcie 😵💫
Sara kciuki żeby akcją się rozkręciła w najbliższych 5 dniach włącznie z dzisiejszym 🤞
I tak jak pisze Ancalime odczarujesz datę i nam wszystkim będzie się kojarzyć z Lidią ❤️👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Sara daj znać po prysznicu jak sytuacja ❤️
Kania a ty jak się dziś czujesz?❤️
Ancalime Co do zaparcia u dziecka to bratowa mi mówiła że ich uratowały te rurki windi i niemiecki espumisan (nie wiem dlaczego ale polski na młodego nie działał) trzymam mocno kciuki żeby Karolinka szybko przestała się męczyć.
Agentka ja też oglądałam mecz 😂 dramat w 3 aktach. Zachowanie kibiców Albanii tragedia, piłkarze wcale nie lepsi. A nasi jak to nasi xd znów będzie walka o wszystko a potem o honor 😂. Nie rozumiem dlaczego np siatkówka nie jest tak hucznie nazwana "sportem narodowym" -
Sara, polecam tę date na urodziny, przynajmniej wszyscy pamiętają 😅 ja wolałabym nie rodzić dziś, ale od jutra już bardzo chętnie. 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 07:54
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Ogoorkowa mnie stopy bolą jak chodzę na boso... a zawsze lubiłam szczególnie po zimnych płytkach pochodzić w ciepłe dni 😉
A czy któraś z was ma problemy z kolanami? Muszę podpytać fizjo o ile nie zapomnę... nie wiem czy to przez te dodatkowe kg a mięśnie nie wzmocnione i ciężko utrzymać... czy już przez brzuszek przyjmuje źle pozycje... bolą przy siadaniu i schodzeniu po schodach 😑
A o espumisanie aż z ciekawości muszę poczytać bo może ten niemiecki może ma poprostu większą dawkę czynną zalecaną🤔👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g