X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy, kiedy będzie się chciał wykluć mój synek ☺️ ale faktycznie takie mam dziś miesiączkowe bóle. Zobaczymy, w co się to przerodzi.

Słuchajcie, dziewczyny! Jakie grzyby ludzie przynoszą! No szok. Aż by się chciało połazić po lesie. Uwielbiam grzybobrania! Mój mąż to mówi, że to takie emeryckie zajęcie, ale serio to jest taka rodosc nazbierać grzybów ☺️☺️☺️ tylko bym ich nie chciała obierać później. Najlepiej, jakby ktoś je wziął, obrał, a potem oddał już w formie sosu i ziemniaków, na talerzu :D

Longanimity, Ancalime, Maiora, Sara30 lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piątkę z tym grzybobraniem ❤️ bardzo lubię 😊 w przyszłym roku będę nadrabiać mam nadzieje 😁 dla mnie to też takie wspomnienie z dzieciństwa jak z rodzicami i z dziadkiem szliśmy na grzyby☺️
    Ale też nie lubię obierać 😅 więc nawet nic nie nazbieramy to mówię że przynajmniej fajny spacerek i nie trzeba się męczyć z obieraniem 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie jestem ryby-team :D
    Mój Paweł chodził na grzyby i zna się więc kilka razy z nim byłam, ale sama nie chodzę bo raz, że na grzybach się nie znam a dwa, to ja się potrafię na prostej drodze zgubić 🤣

Jezu, dziewczyny, wracaliśmy z Lublina jak mi weszły takie konkretne skurcze, że autentycznie myślałam o zawracaniu do szpitala 🤦🏻‍♀️ i się rozeszły.

Edit: pocieszam się, że skoro skurcze z dnia na dzień są mocniejsze i trwają dłużej, to naprawdę niedługo ruszy już tak jak powinno ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 13:21

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście dziś aktywne dziewczyny, ledwo nadrobiłam :D

Niuska fantastycznie wyglądasz!

Kania, oby ten brzuszek zwiastował powitanie z synkiem już wkrótce 🤩

Ja lubię zbierać grzyby, ale totalnie nie lubię ich jeść:)
    Za zapachem też nie przepadam, jak się suszą itd. Ewentualnie takie w słoiczku z octem mogę pochrupać lub pieczarki na pizzy 😜

U mnie dziś oficjalnie ciąża DONOSZONA 🥳🥳🥳
    Spisałam plan porodu, omówiłem z mężem i czego on się boi? Że jakby było CC czy łyżeczkowanie i każą mu kangurować to, że z nerwów zrobi krzywdę dziecku albo że nie zauważy, że nie oddycha. Uspokoiłam go, że dziecka niewydolnego oddechowo to mu nikt na kangurowanie nie da ;) I dopisaliśmy w planie porodu dla jego komfortu prośbę o poinstruowanie tatusia z zakresu kangurowania w razie potrzeby. Odetchnął:)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam Wam życzyć powodzenia i szybkich, pieknych rozwiązań 💗 Czas z maluchem na pokładzie jest limitowany, ale będę starać się być na bieżąco i mocno trzymać kciuki 🤞🤞🤞

Kania_czubajka, Longanimity lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja myślę, że tak jak położne czuwają nad maluszkiem gdy bierze go mama, tak służą pomocą i tatusiom :) ale oczywiście, obawy są zrozumiałe 🙂 dobrze, że to dopisaliscie bo w emocjach mnóstwo rzeczy może umknąć 😁

Namisa 🥹 my dopiero co kibicowalyśmy na Twojej porodówce a za moment synek będzie miał 3 miesiące 🥹 to nieprawdopodobne!

Namisa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Namisa Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a wez za wrazliwa jestem na ten pędzacy czas! Ostatnio nie ma tygodnia żebym nie pakowała kolejnych ubranek z których maly wyrósł do torby wyprawkowej przyszykowanej dla mojej ciężarnej szwagierki 😭 Ja jeszcze swojej ciąży i porodu w glowie nie przetrawiłam jako zamkniętego etapu, więc teraz przeżywam jej ciaze jak swoją 😆 Dosłownie chwila minela odkąd pokazywała mi pozytywny test ciążowy, a tu juz zdjęcia dużego dzidziula z usg prenatalnego 🥹
    A tu na forum to już w ogóle jak na dłoni można to zobaczyć, wejść w stare posty i odświeżyć sobie pamiętać jak to leci 😢 Najpiekniejsza i jednocześnie najtrudniejsza rzecz w macierzyństwie, patrzeć jak maluch rośnie 😍🥺

Kania_czubajka, Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa dokładnie takie emocje towarzyszą potem za każdym razem... tydzień temu moja pierworodna poszła do 1 klasy... a ja pamiętam dzień jej narodzin jakby był wczoraj 🥹🥹🥹
    Niesamowite i przerażające jednocześnie 🥹

Kania_czubajka, Namisa, Maiora lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania jak tam twoje bóle okresowe? Coś się kluje? 😁

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 11 września 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś twardnienia, nawet odpaliłam apke do skurczy i faktycznie pokazuje co około 20 minut, ale raczej nie są jakieś mega mocne te twardnienia. Alee są jakby z boku brzucha z prawej i schodzą w dół. Zobaczymy, czy się to rozwinie w coś, czy przestanie ;)

Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Jakieś twardnienia, nawet odpaliłam apke do skurczy i faktycznie pokazuje co około 20 minut, ale raczej nie są jakieś mega mocne te twardnienia. Alee są jakby z boku brzucha z prawej i schodzą w dół. Zobaczymy, czy się to rozwinie w coś, czy przestanie ;)

Te co 20 minut mają prawo być całkiem znośne a nawet bezbolesne :D zwróć uwagę, czy są co raz częściej i co raz boleśniejsze :D trzymam kciuki!!! ❤️

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuska piękny brzuszek ❤️

Sara, jak leżałam sobie całe dnie, to wtedy zaczęły boleć:p bo teraz to owszem, chodzę za dużo 🤣 ale spełniam Twój mokry sen, czyli mam do sprzątania całe mieszkanie, w zasadzie co chwilę, bo z tych kartonow ten kurz co chwilę zawala podłogi 🤣

Kania 🤞 oby się rozkręcało, opadnięty brzuszek i takie skurcze to dobry początek 👌

Leżę sobie na kanapie na ogródku z nogami w górze, jest super temperatura, już dzisiaj chyba nic nie muszę sprzatac i jest mi tak błogo 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 18:26

Niuśka, Ancalime lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się właśnie dzieje przemeblowanie 😎 także na dniach będzie kącik Zbysia 🥰 a zaraz obok kącik wędkarski bo póki remontowane pokoje nie będą skończone to nie bardzo jest gdzie to wszystko wynieść 🙈

Trzymam kciuki Kania i Sara 🤞 ciekawe czy do jutra pojawi się nowy człowiek po drugiej stronie brzuszka 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 19:26

Niuśka, Ancalime lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, kciukasy zaciśnięte 🍀 niech się dzieje 🤞🏻.

Longanimity, kącik wędkarski tak blisko pozwoli zaszczepić pasję od małego 😇.

Ogoorkowa, nie dziwię się że błogo bez sprzątania. Ja właśnie powinnam korzystać z możliwości drzemki lub ogarniać kuchnię. A robię wielkie nic 😜.

Agentka, gratuluję ciąży donoszonej 💪🏻 . Jej, to już tylko wypatrywać objawów zbliżającego się rozwiązania 😎.

Sara niezmiennie kciuki za Lidkę. Ciekawe czy po tyyylu przepowiadaczach chociaz sam poród będzie błyskawiczny.

Niuśka, pięknie wyglądasz.

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania ja bardzo chciałabym Ci napisać, że jak brzuszek opadł to już za kilka dni. A jak są skurcze to "za moment". Ale w moich ustach to brzmiałoby absurdalnie 🤣
    Więc życzę Ci po prostu, aby Twój organizm był bardziej ogarnięty od mojego 😁
    Ale coś czuję, że u Ciebie się dzieje ❤️

Mi brzuszek opadł ok 2 tyg temu ale dziś po tych skurczach zauważyłam w nim coś innego... przybrał taki charakterystyczny kwadratowy kształt. Przed każdym porodem mi się tak robiło i zaraz będę grzebać w galerii sprawdzać na ile przed 🤣

A ja dzisiaj odbębniłam przedporodowy rytuał.... umyłam okna 🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime.... w mojej sytuacji niekoniecznie chciałabym aby był błyskawiczny 🙈

Longanimity mój dziś kupił wędkę, kołowrotek, masę przyponów, koszyczków, plecionki, strzałowki... zgadnij gdzie właśnie siedzi 😅 w swojej wędkarskiej kanciapie.
    Mój kiedyś wędkował naprawdę na poważnie a potem wysprzedał calutki sprzęt jak wiecznie brakowało na rehabilitację Toli. I teraz po 3 latach wraca powoli ale zanim on uzbiera taki sprzęt jak miał to ojeju 🤦🏻‍♀️
    A co dzisiaj w sklepie było! Pamiętacie jak mówiłam, że mój jest pedantem gorszym niż ja? Wybrał sobie nową podpórkę do wędki, taką montowaną do ramienia krzesła, taka już porządną czarno - pomarańczowa. Potem dalej robił zakupy i na końcu poprosił o pomoc pana aby doradził mu z podpórką na dolnik. A on mu dał.... czarno - zieloną 🤣 stary miał minę jakby mu ktoś w pysk strzelił, ja zaczęłam się śmiać a sprzedawca nie wie o co chodzi 🤣 a o co chodziło? Że kolorystycznie do siebie nie pasowały 🤣🤣🤣
    Kwintesencja starego

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Olya Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa kto tak jak ja podgląda (a nie udziela się) Wasz wątek, żeby sprawdzić czy jakieś małe bobo przyszło już na świat 😄😄

Kibicuje wam dziewczyny! :)

Kania_czubajka, Longanimity, Ancalime lubią tę wiadomość

🤍 03.2018 - Rozpoczynamy starania 👶🏻
    🤍 08.2019 - Upragnione DWIE kreski 🤰🏼
    🤍 04.2020 - Jest i ONA 🤱🏼

Czas na rodzeństwo… 👶🏻

🤍 09.2022 - Ciąża biochemiczna 🥺💔
    🤍 01.02.2023 - Chwilo trwaj! ⏸️
    🤍 11.04.2023 - It’s a girl! 💗
    🤍 7.10.2023 - W końcu razem!🤱🏼

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olya wrote:
    Ja jestem ciekawa kto tak jak ja podgląda (a nie udziela się) Wasz wątek, żeby sprawdzić czy jakieś małe bobo przyszło już na świat 😄😄

Patrząc na to, jak my podglądałyśmy, to pewnie nie jedna 🤣

Kania_czubajka, RiverS lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Goshas71 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olya wrote:

Olya, ja od kilku dni nieustannie pierwsze co to tutaj zaglądam 😀 Niesamowite jak to forum jest kształcące, szczególnie dla takich jak ja - kompletnie zielonych i świeżych w temacie 😉

Trzymam kciuki za Was i za Wasze maleństwa dziewczyny! Niech zdrowo przychodzą na świat, oszczędzając swoje mamusie ❤️
    Aż trudno uwierzyć, że nasz lutowy wątek jest kolejny 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 19:43

Ancalime, Olya lubią tę wiadomość

Ona i On: 28 lat
    8cs

28.02. ⏸️14 dpo 🤭
    01.03. ⏸️15 dpo, beta 262,90mlU/ml
    09.03. beta 6757,00 mIU/ml (średni dwudniowy przyrost 125.2%)
    16.03 0,54cm z 💗
    07.04 2,98 cm
    21.04 prenatalne - niskie ryzyka, wszystko w porządku
    22.06 połówkowe, 360g zdrowej dziewczynki 👧
    02.10 2800 g (35+3)

preg.png

Wysłany: 11 września 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słuchajcie poszlam do Biedronki, spotkałam znajomych, postaram, pogadałam i zapomniałam o tych skurczach, więc raczej się nie nasiliły 😅

No może i ja jutro muszę ponowić te okna :D

Sara wiesz co, ja to w ogóle mega podziwiam ludzi z takimi zajawkami :D szanuje to, jak ktoś ma takie hobby, jak te wędkarstwo np :) naprawdę, gdyby mój mąż miał coś takiego swojego, to bym go w tym mega wspierała :) mój P to oglądacz sportowy, zwłaszcza piłka nożna go interesuje, więc oglądamy sobie razem. Ja jestem czytelnikiem wielkim , więc czasem kupuje staremu książki piłkarskie, które potem razem czytamy i sobie coś na ten temat gadamy :) myślę, że to miłe ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ