Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też do Was zaglądam i czekam na Wasze dzieciaczki 🥰
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
👩 28 lat 👦 31 lat
9cs - ten szczęśliwy 😍
12.04 (10dpo) ⏸️
14.04 beta 88, prog 20
15.04 beta 123,5
18.04 beta 535.24 🥳🥳🥳
20.04 pęcherzyk 4mm we właściwym miejscu🥰
01.06 4cm machającego człowieczka, problemy z szyjką - leżymy
07.08 - połówkowe, 392g zdrowej dziewczynki 🩷
25.09 - 1100g 🥰
13-21.11 - 2300g, skurcze, zagrażający poród przedwczesny, szpital
04.12 - ciąża donoszona 🥳 ponowne skurcze, przyjęcie do szpitala na cc (ułożenie miednicowe)
05.12 - witamy naszą cudną Jagódkę, 2940g, 56cm 🩷🩷🩷 (37+1)
-
Kania_czubajka wrote:Ja słuchajcie poszlam do Biedronki, spotkałam znajomych, postaram, pogadałam i zapomniałam o tych skurczach, więc raczej się nie nasiliły 😅
No może i ja jutro muszę ponowić te okna
Sara wiesz co, ja to w ogóle mega podziwiam ludzi z takimi zajawkamiszanuje to, jak ktoś ma takie hobby, jak te wędkarstwo np
naprawdę, gdyby mój mąż miał coś takiego swojego, to bym go w tym mega wspierała
mój P to oglądacz sportowy, zwłaszcza piłka nożna go interesuje, więc oglądamy sobie razem. Ja jestem czytelnikiem wielkim , więc czasem kupuje staremu książki piłkarskie, które potem razem czytamy i sobie coś na ten temat gadamy
myślę, że to miłe
Pewnie, że tak! A myślę, że wspólne hobby baaaaardzo zbliża choć też kazdy potrzebuje swojej przestrzeni.
My wedkujemy razem od zawsze (ja od dzieciaka wędkuje. Pierwszą konkretną rybę wyciągnęłam sama mając 8 lat 🙈) choć mój mąż jest tym, który się zna 🤣 ja umiem łowić tylko na ciężko ewentualnie method feeder a on i spinning, i na bata i siak i srak i ogarnia te wszystkie wiązania itdale lubimy oboje. Dzieciaki starsze też już są w tym wieku, że ogarniają co nie co i na przyszły rok mają obiecane swoje wędki
Kiedyś praktycznie całe wolne dnie spędzaliśmy nad wodą ale odkad Tola zaczęła chodzić nie byliśmy ani razu bo to jest ekstremum z nią nad wodą 🥹
Ogólnie to mnie cieszy, że mąż ma hobby, choć kosztowne, bo przynajmniej wieczorami ogląda filmiki o wędkowaniu a nie siedzi z browarem w knajpie 😬
Ja zawsze miałam swoją przestrzeń - muzykę a dokładniej pianino (które też sprzedałam gdy zbieraliśmy na kolejny turnus 🤷🏻♀️) ale kiedyś, gdy już będziemy mieć dom zrobiony i będzie miejsce to wrócę do grania
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
No to jak się ujawniamy to wszystkie 😂 Również tu zaglądam, bo styczniowy wątek był moim pierwszym na tym forum, gdzie byłam od początku i pamiętam testowanie, które przecież było tak niedawno 🙈 Dlatego tym mocniej trzymam kciuki za was i wasze maleństwa ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 20:19
Sara30, Kania_czubajka, Ancalime, Olya lubią tę wiadomość
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
Ja też podczytuję, z resztą od samego początku wątku 😂 bo też w styczniu odkryłam forum
Mocne kciuki za Was i maluchy, dajecie dziewczyny!✊💪😊 i gratulacje dla Pucz, Ancalime i Meeg😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2023, 20:28
Ancalime, Olya lubią tę wiadomość
👱♀️28
👱♂️38
03.2022 7 tc. 💔
14.04 ⏸9dpo
Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
13.06 I prenatalne 👍
16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
8.09 (24+4) 607g
29.09 (27+4) 1060g
18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
8.11 (33+2) 1914g -
Dziewczyny, ile Was tu jest! 🥹🥹🥹
Witamy Was wszystkie, obiecujemy zapewnić atrakcje 🤣🤣🤣Angelika95, Rozaline, Arieen, ELka, Ancalime, Olya, Ogoorkowa, ChocoMonster, Sagi, Kropkaxyz, Maiora, RiverS, Amunicja, Livka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też was podczytuje żeby wiedzieć co mnie czeka w listopadzie 😅 Gratulacje dla rozpakowanych i kciuki za mamusie jeszcze w dwupaku 🙂 Pamiętam jak na początku tego wątku jeszcze staraniowego pisałyśmy, że to będzie ostatni alkoholowy sylwester no i cóż, sprawdziło się dziewczyny😅 Mocne kciuki za was wszystkie!❤️
Sara30, Kania_czubajka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Dziewczyny, ile Was tu jest! 🥹🥹🥹
Witamy Was wszystkie, obiecujemy zapewnić atrakcje 🤣🤣🤣
No taaaaak, nakręcaj Lidkę jeszcze bardziej 🤣🤣🤣
Zrobiłam dziś 13 tys kroków, umyłam okna i poza tym, że mi nogi w du** włażą nie osiągnęłam nic 🤣
Jutro zamierzam chillować z szydełkiem 🍹
Ogoorkowa zdjęcia jakie znalazłam nie nadają się do publikacji 🫣 a teraz już brzuch ma normalny kształt. Jak znowu będą męczyły mnie skurcze to się taki zrobi, to pykne 😬 -
Widząc jako ostatnie nicki z innych wątków już byłam pewna, że ktoś urodził 😂😂😂
Dziewczyny jak Wasze brzuszki na końcówce? Rosną? Bo ja mam wrażenie, że mój już nie, co z resztą potwierdzili dziś znajomi, którzy mnie nie widzieli od 2 tygodni.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka mój ostatnio miał taki przestój i nagle znowu wywaliło 🤐
Ale wiesz co, możliwe, że po prostu Iga się obniżyła, inaczej ułożyła i już brzuszek będzie miał inny kształt
Aczkolwiek ja po sobie widzę, że u mnie wielkość brzuszka jest adekwatna do wielkości dziecka. Z Emmą i Emilem miałam naprawdę potężne brzuchy a z Tolcią miałam malutki -
Maiora u mnie to samo 🙈 też tego nie lubię 🫣 zwłaszcza gdy jest tak gorąco. Ale podobno jutro ostatni dzień upałów i witamy jesień 🤩😍
A powiem Wam, że nie wiem czy to jakaś moja nadinterpretacja, ale od kilku dni Tola zachowuje się inaczej. Przecież brzuch mam duży od kilku miesięcy ale od kilku dni ewidentnie przychodzi i się do niego przytula 🥹 albo głaszcze mnie po brzuchu. Całą ciążę mówiłam jej, że w brzuszku jest dzidzia ale kompletnie bez reakcji a teraz nagle tak zaczęła go miziać
Bardzo jestem ciekawa jak zareaguje na Lidkę. Jakiejkolwiek zazdrości / obrażenia się na mnie itd nie przewiduje bo Tola (jak chyba wszystkie dzieci z niepełnosprawnością intelektualną) nie okazuje takich uczuć 😳 Tolka jest bardzo prosta w swoich reakcjach i albo ją coś cieszy albo złości ale nie ma w tym "drugiego dna" -
U mnie inaczej wygląda brzuch, jest zdecydowanie bardziej „napięty”, aż się błyszczy 😅 i mooooże jest trochę większy, ale to jak nie jestem oklejona, taśmy mnie trzymają w ryzach.
Też jestem mega ciekawa jak Tola się będzie zachowywać i bardzo trzymam kciuki, że Lidka jest fajna i nie robi się jej nic za bardzo 🤞bo chyba taka neutralna relacja byłaby najłatwiejsza do ogarnięcia, nie? Bez zbytnich czułości i zbytniego zainteresowania/złości/frustracji?
To co, rodzi któraś dziś czy wszystkie po prostu patrolujemy? 😅 ja od północy też już mogę, także bym się nie obraziła jakby na mnie trafiło 😜 chociaż rano kurier ma przywieźć nowy odkurzacz, to może po tym, bo chce się pobawić nową zabawką 😅26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
No moje skurczyki skurczybyki nieregularne i niebolące. Nawet byłam miła dla męża 🔥 🤭 ale chyba to nic nie pomogło 😅 patrolujcie dziewczyny, ja to się udaję spać 😅
Jakby coś się działo, to dam znać 🤞Sara30, RiverS, Ancalime, Kasio lubią tę wiadomość
-
RiverS ja i tak nie zostawię Lidki przy Tolce na sekundę bo ona może wpaść na pomysł nakarmienia jej / ponoszenia / okrycia buzi itd itd 😅 jestem pewna na 1000% że celowo krzywdy by jej nie zrobiła. Ale Tola nie rozumie za wiele a moje tłumaczenie też niewiele pomoże. Ale właśnie jak będzie reagowała na płacz małej itd 🤔
Ja chyba dziś będę na patrolu. Usiłuje zasnąć ale mam bóle miesiączkowe, zimne poty i mdłości 🥴
Gratulacje donoszonej RiverS 🍀❤️ -
Kania_czubajka wrote:No moje skurczyki skurczybyki nieregularne i niebolące. Nawet byłam miła dla męża 🔥 🤭 ale chyba to nic nie pomogło 😅 patrolujcie dziewczyny, ja to się udaję spać 😅
Jakby coś się działo, to dam znać 🤞 -
RiverS, agentka właśnie, gratulacje donoszonych 🥳
River5 na jaki odkurzacz się zdecydowałaś? Ja wczoraj jak umyłam 2 raz podłogi w mieszkaniu i obleciałam dysonem, to w końcu można było chodzić na bosaka 😬 ale to chwilą moment, bo u Młodej w pokoju jest zbiór kartonow z meblami I nadal na podłodze folia remontowa, więc jest armagedon, ktory wypełza z pokoju na korytarz 😅
Maiora, ale coś się zbiera, może na dniach ruszymoże Twój organizm nie jest takim masochistą jak Sary 😅
Sara, super, że Tola tak ładnie podchodzi do brzuszka 😍 oby tak samo do Lidki, bo pamiętam jak mówiłaś, że nie lubi zmian ❤️
Ja oczywiście pobudka o 3 z hakiem, ale czuję,że jeszcze do rana zasnę 😁🤞
Mój brzuch jest taki bardzo do przodu wystający, więc też.mam go na kolanach, jeszcze oczywiście nie mamy stolu ani krzesel, więc wczoraj jedliśmy obiad na kanapie ogrodowej i mąż się nachylał do stolika, ale ja nie byłabym w stanie przez brzuch, więc jadłam oparta, na półleżąco 🙈😅
Aa i tyle mamy podczytywaczek 😍 i nawet dziewczyny, których historie porodowe ja podglądałam jeszcze niedawno 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 03:48
-
Powodzenia Dziewczyny! Lekkich porodów 😊🫶
Ogoorkowa, Kania_czubajka, Maiora, agentka93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶