X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ten iemieckk espumisan na stanie, kazałam mężowi kupić, jak był w delegacji :D ale nie wiem, czy to będzie złota Kropla na wszystkie boleści małego brzuszka :(

Ancalime wiem o tej relaksynie, bo mnie te stopy już jakoś 3 tygodnie temu zaczęły boleć w tym stanie, gdzie łącza się wszystkie palce w stopę :( teraz od 4 dni to samo się dzieje z dłońmi, też w tym miejscu, gdzie palce się łącza, do tego okropnie puchna. To się zaczęło przed przeprowadzka, więc to nie jest od przeciążenia stawów, ale na pewno nie pomaga mój zakres prac domowych od 3 dni 🙈 okropnie spuchnięte mam nogi i dłonie, czuje to mocno jak zginam palce 🙈

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym niemieckim espumisanie pisze Pan tabletka 😉 tak jak myślałam ma zalecaną większą dawkę

Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja mam jakiś monitor oddechu, czy bardziej ruchu, dostałam od znajomych ale nawet nie wyjęłam z pudełka go, żeby zobaczyć czy i jak to działa 🤷 ale cieszę się, że daje Wam to komfort i możecie pospać w spokoju :)

Sara, ja też tak jakoś myślałam o tym 11, że kojarzy się z wtc, ale osobiście wolałabym 11 niż 13 :D

U nas piłka nożna jest na porządku dziennym, mąż jest wielkim fanem, ale raczej oglądamy ligę angielska głównie ;) mecze repry to takie tylko przerywniki 😅

Mnie od pewnego czasu bolą stopy, jak wstaje rano. Ale później w trakcie dnia jakoś ten ból się "rozchodzi" 😅

Poza tym spałam dziś w nocy jak kamień znowu :D obudziłam się z myślą: no kurde, znowu nie urodziłam w nocy?Ech :D
    Prócz tego, że ten brzuch jest inny w dotyku, to żadnych objawów. Wieczorem kilka twardnień brzucha, może jakieś delikatne ćmienie okresowe, ale poza tym nic. Kilka razy właśnie wieczorem jak mój mały człowiek się mocno wiercił, to poczułam taki ból i kłucie w szyjce, miałam nadzieję, że to coś wróży, ale chyba nie 🤷

Może muszę iść znowu na grzyby polazic, albo na jakieś wykopki? 🤣

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • ELka Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was codziennie z ekstytacja 🥹🫶✊🙏
    Sara jak moja bezimienna córka będzie mi fundować takie stresy czy to już czy nie już to będzie we mnie koczować pod szpitalem w śniegu i mrozie cały miesiąc 🫣😜

Ancalime, Kania_czubajka, Maiora lubią tę wiadomość

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, dopiero zauważyłam u Ciebie w stopce 'wychodź, synu' i jakoś poprawiło mi to humor z rana 😁. Sara, jeszcze nie próbowałaś zaklinania stopki forumowej 😁. Daj znać po prysznicu.

Ja jeszcze leżę, mąż też. Starsza córka też, odsypiamy nockę. No dobra, ja kanguruję młodą, chociaż w takich chwilach się nie pręży 🤷🏻‍♀️.

Longanimity też słyszałam, że to jest to samo a różni się tylko dawką. Ale też jak mówię - według mnie to niestety naturalny, choć rozdzierający trochę serce, etap. Przy pierwszej po skonczonym 2 miesiącu się względnie uspokoiło. Przetrwamy 💪🏻

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc odwiozłam dzieci, skoczyłam do miasta do apteki, wróciłam do domu i wzięłam prysznic... bóle są dalej. Czy to początek porodu czy kolejne przepowiadajace? To wie tylko Panna Lidia 🤣

Ale... mój mąż miał dziś zaplanowany wyjazd do Lublina z powrotem ok 13-ej.
    Nie wiem czemu, ale spontanicznie stwierdziłam, że będę się czuła bezpieczniej jak nie zostanę sama w domu. A z drugiej strony, nie mogę chłopaka trzymać w domu codziennie bo codziennie rodzę 🤣 więc właśnie jadę do Lublina z nim i wzięliśmy torbę na wszelki wypadek 🤣
    Znając życie i tak skurcze się uspokoją ale przynajmniej połaże po centrum wędkarskim 🤣

A co wymyślił mój mąż? Że jak już mam rodzic dzisiaj to żebym urodziła tam w sklepie, to może będzie miał z Lidką darmowe zakupy na wzór linii lotniczych 🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania to gmeranie w szyjce to sprawka twojego szanownego syna 🫣 czyli musiał się obniżyć skoro czujesz różnice :)

Ogoorkowa ja czytałam że w ciąży stopy lubią się rozplaszczac i może po prostu chodzisz za dużo? 🥹

Ancalime ja też nie lubię etapu "brzuszek boli i problem z kupą" ale niestety to trzeba przetrwać. Może spróbuj masażu shantala? U mnie z całej 3ki tylko Emil był kolkowy i pamiętam że pomagało noszenie "na leniwca" czyli dziecko leżało na rękach jak leniwiec na gałęzi 😬

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Natosia Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Ok to pewne, na wakacje do Albani to już nie pojadę 😐🤯

Dzisiaj nie zaglądałam na forum w ciągu dnia i tak sie zastanawialam co tam nowego i czy Lidka wkoncu sie zdecydowała 😉
    Dzisiaj, musiałam odgruzować się po szpitalu wypakować wyprać no i opracować codzienną rutynę pieluszkowo karmieniową niemowlaka 😀 bo jak nas tak wzięła z zaskoczenia to wszystko od pieluch po laktator pochowane w szafie trzeba było wysterylizować poukładać itd
    Już mamy ogarnięta stacje do przewijania,póki co to moja działka a Paweł jest zarządcą mycia i sterylizacji buteleczek i smoczków i przygotowywania świeżych porcji mleczka.
    Dzisiaj już udaje mi się odciągać fajne porcje wiec mam nadzieje ze uda się coraz mniej uzywać mm ale przystawianie do piersi dalej nie poszło...

Powiem wam że po powrocie do domu i używaniu monitora oddechu w przystawce jakość mojejgo snu mieniła sie o 180 stopni.
    W szpitalu przez 3 noce w sumie spałam tyle co jedną noc w domu. Oczywiście młoda budzial się z 5 razy i nie chciał zasnąć ale jak już zasnęła to ja też 🙂
    W szpitalu ciągle patrzyłam czy oddycha a pod lampą do naswietlania miała zaklejone oczka opaska która jej się zsuwala na nos i aż charczała przez buzię, no koszmarna noc cała na warcie.
    A teraz monitor daje mi taki spokój i komfort że mogę ją zostawić na spanko i zająć się czyms innym bez ciągłego zaglądania do łóżeczka. 🙂

Dzisiaj pierwszy spacer po osiedlu zaliczony bardzo krótki bo nie mam sił na dłuższe wyjście jeszcze ale był cudownie wkońch we trójkę 🥰

Meeg jakbym czytaóła o sobie 10 lat temu.W szpitalu oka nie zmrużyłam patrząc, czy oddycha i dopiero jak wróciłam do domu, podłączyłam monitor to mogłam funkcjonować. Jeszcze ostatnio tyle się słyszało o Sids w Polsce,że już w ogóle nie wyobrażam sobie bez tego.

Gratuluję córci:)

Meeg lubi tę wiadomość

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Niuśka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w porządku, zaszyłam się trochę w swoim wiejskim życiu, robiąc kilkuletnie zapasy przetworów 😆. Misia rośnie jak narazie książkowo, także termin pozostaje bez zmian ❤ Jestem zdecydowanie 🚚 dla której ciaza to stan błogosławiony. Także jestem team maluszku posiedz sobie jeszcze troszkę

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Niuśka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-9144.jpg

Jako dowód brzuszek sprzed 2 tygodni

Sara trzymam kciuki żeby to tył Ten dzień, ale po 13 😉

Kania_czubajka, Maiora, Kasio, agentka93, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara 😳 że też mój na to nie wpadł 😂

Niuśka przepiękne zdjęcie 🤩

Ja właśnie odebrałam przesyłkę z ikei 😊 także przewijak na dniach będzie gotowy.

No i muszę zrobić na szydełku literki tylko zastanawiam się czy ZBYSIU czy ZBYSIO 🤔

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka wrote:
    IMG-9144.jpg

Brzuszek śliczny 🥹😍

I nie, zdecydowanie jeśli ma się rozkręcać to zaraz! Jesteśmy już w Lublinie, 10 minut od szpitala a dzieci w placówkach :D

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Brzuszek śliczny 🥹😍

I nie, zdecydowanie jeśli ma się rozkręcać to zaraz! Jesteśmy już w Lublinie, 10 minut od szpitala a dzieci w placówkach :D
    Idealny moment akurat zdążysz urodzić zanim dzieci skończą zajęcia 😂 Lidzia dawaj wierzymy w ciebie ❤️

Longanimity, Sara30 lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka wrote:
    IMG-9144.jpg

Niuśka piękny brzuszek ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️

Niuśka lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏

Wysłany: 11 września 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka, pięknie wyglądasz :)

Sara, rodz,jak masz okazję akurat 🤣🤣🤣

longanimity, ja bym szła w Zbysiu :) jakoś tak jak myślę o Twoim synku,to jako o Zbysiu ☺️ wyślij nam koniecznie zdjęcie stacji przewijakowej!:)

Dziś rano komisja konkursowa w składzie moja młodsza siostra i moja mama zgodnie orzekły, że brzuch się opuścił :D więc to musi być prawda. Ja na niego patrzę codziennie, więc nie zauważyłam. To jaka jest teraz procedura? Długo jeszcze do tego rodzenia, bo nie wiem 🤣🤣🤣

Niuśka lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka, śliczne zdjęcie i brzuszek 🥰

Kania, to teraz pewnie kwestia dni! Albo godzin? 🤔 na pewno będę częściej forum odświeżała 😁🍀

Longanimity, i tak i tak ładnie chociaż dla mnie lepiej Zbysio, bo jak widać po moim nicku - lubię jak się kończy na O 🤣

Sara, jak już jesteś tak blisko szpitala to może i tak do niego podjedziesz? 😘

Niuśka lubi tę wiadomość

age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co obstawiamy która pierwsza urodzi? Kania czy Sara? :)

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏

Wysłany: 11 września 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na siebie nie stawiam 🤣 chociaż się pewnie zdziwię i mój syn, złośliwy po ojcu, urodzi się 13stego, w pechowy dzień :D

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa. Łaziłam 1,5 h po centrum wędkarskim i nic. Panowie pracownicy pytali czy mi krzesło dać a ja uparcie mówiłam że to celowy spacer 🤣
    Skurcze są dalej ale bez konkretów 🤷🏻‍♀️
    Wracamy do domu bo o 13 trzeba dzieci odebrać 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 11 września 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Ja na siebie nie stawiam 🤣 chociaż się pewnie zdziwię i mój syn, złośliwy po ojcu, urodzi się 13stego, w pechowy dzień :D
    Kania ja się dowiedziałam o ciąży w piątek 13 tego 😂 może ten 13 nie taki pechowy ❤️

Sara30, Kania_czubajka, Longanimity, Ancalime, agentka93 lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ