Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Maiora jak u Ciebie na froncie?
Ja nie wiem co mi wczoraj było ale czułam się tak potwornie zmęczona i obolała, że od 21 zamulałam a po 22 przysnelam na kanapie. Obudził mnie taki jeden skurcz, że autentycznie po jednym byłam gotowa jechać do szpitala 🤣 myślałam że ktoś mi macicę wyrywa przez pochwe 🫣 oczywiście potem się rozeszło ale w nocy budziłam się miliard razy, Emma miała jakieś koszmary i łaziła 🥴
Od rana znowu boli okresowo. Kolejny dzień, w którym nie urodzę można powitać 🤣Maiora lubi tę wiadomość
-
Longanimity 🤞❤️ czekamy na dobre wieści 🥰
Kasio, dziękuję że pytasz, u mnie cisza, spokój i umyte okna 😅 wczoraj jeszcze jedna paczkę ubranek dostaliśmy, dlatego się nie odzywałam, bo dluuugie plotki z koleżanką wjechałyMała się rusza jak zawsze, wystawia kopytka pod żebrami, mam nadzieję,że nigdzie się nie wybiera 😅 mi jest na prawdę dobrze w tym 9 miesiącu 😅
Dzisiaj mam pierwszy wieczór sama na nowym mieszkaniu, z ekscytacji chyba pójdę spać o 19 😅Maiora lubi tę wiadomość
-
Longanimity trzymamy kciuki ❤️
U mnie bez zmian 😂 młody dalej ma mnie w nosie 😂brzuch boli okresowo, twardnieje co jakiś czas, częściej niż zwykle ale nie regularnie. Nie łudzę się bo nawet czop nie odchodzi (2 tyg temu co pytałam jak wygląda czop miałam coś podobnego ale za mało więc może coś tam odpadło ale bez szału, z resztą przez 2 tyg to się zdążył 3 razy odnowić 😂), ani mnie nie czyści.. Tzn jeździ mi w brzuchu od kilku dni ale bez efektów 😂 Wizyta dziś o 11.45 zobaczymy co powie doktorek. Potem zadzwonię też do mojej położnej i dowiem się czy na szpital dziś czy jaki jest plan działania.. Wczoraj miałam ciężki wieczór, spłakałam się jak głupia że jak Patryk pojedzie 8go to sobie nie poradzę sama... Chciałabym mieć to już za sobą bo im dłużej czekam tym bardziej się boję 🤦♀️🤷♀️
Witam się z Wami tak jak Sara w kolejnym dniu w którym nie urodzę 😂 -
Longanimty, kciuki 🤞.
Mega mi przykro dziewczyny, że bobasy się nie pchają na ograniczony mocno czas z tatami 🙁 a kiedy planują następne powroty do domów jak teraz pojadą?
Mnie znowu w nocy ciągnęły plecy, czop powoli odchodzi, ale od rana sytuacja stabilna. Na 11 lecę na ktg.
Agentka, jak szpitalna nocka? Były już jakieś pieskowe odwiedziny? 💕26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS tak, wczoraj mąż był z psiakiem 🤗
Co prawda musieliśmy się tulić w samochodzie, bo nie można z nią wyjść, ale chociaz trochę buziaczków.
U mnie noc dziś super, spałam od 22:30 do 6:20 z przerwą tylko na jednego sika.
Był obchód i mam mieć dziś też badanie, więc czekam aż mnie zaproszą i zobaczę co powiedzą.
RiverS, Ancalime, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
A ja nadal w domu 😅 miałam nie używać telefonu ale skurcze całkiem mi ustały 🤷♀️ oczywiście rodzice i teście panikują 😂 mąż dzwonil do swojego ojca który odebrał porod ich pierwszego dziecka i mówi (oczywiście na zarty) że ja nie chce jechać do szpitala I dzwoni po wskazówki 😂
Jestem w kontakcie z położną także jak będzie ok to nawet te 12h mogę być w domu, a gdyby tylko coś się działo albo niepokoiło to mamy przyjeżdżać.
Zakładałam że będę bardziej panikować 😅 zastanawiam się co zjeść 🤔
A co do okien... moja mama nam wczoraj umyła okno w salonie, mąż powiesił firankę pachnącą i tak sobie pomyślałam że to prawie jak na święta i mogę rodzić 🤭👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity podziwiam za nerwy na wodzy i fajne podejściebez paniki 🙂 Na spokojnie bez nerwów. Jeżeli skurcze stały to zawsze lepiej być w domu niż na szpitalnym łóżku i dobrze ze masz kontakt z położną.
Trzymam kciuki mocne 🙂🍀🤞💙Longanimity lubi tę wiadomość
-
Longanimity, bardzo dojrzałe podejście ❤️💪🏻. Naprawdę podziwiam. A mąż dowcipniś, pewnie mój też by tak żartował 😁.
Maiora, Sara, wiem co czujecie. Wprawdzie mój z nami trochę pobył, ale za to nie miałam w ogóle jego wsparcia przy porodzie i w szpitalu, gdy nie miałam przy sobie młodej. Miał wyjechac we wtorek, ale na pewno zostanie do końca przyszłego tygodnia aby zahaczyć o czwartkową kontrolę. Muszę też koniecznie się dowiedzieć w jakiej perspektywie czasowej będą mi wycinać te zmiany z blizny.
-
Rozwarcie na 1,5 cm 🤞szyjka się jeszcze trzyma około 2-2,5 cm, ale powiedzieli, że jest szansa że się samo zacznie w przyszłym tygodniu.
ChocoMonster, Sara30, Ancalime, RiverS, Kasio, Meeg, Maiora lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka 🤞 ja wczoraj też miałam 1,5cm rozwarcia 😉 ciekawe ile mam teraz 🤔
Powiem wam że wiedziałam że wód płodowy jest duzo... ale już mi tyle wyciekło... I cały czas coś tam się jeszcze sączy 🙉 także ja już używam podkładów poporodowych 🤭 i te z canpolu do sączących się wód narazie są fajniejsze niż te z belli 😉 ale na wszelki wypadek pod tylek jeszcze podkład higieniczny 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity jeśli wody są czyste to komfortowy dom lepiej działa na psychikę ❤️
Ale to musi być piękne uczucie gdy już wiesz, że za chwilę się spotkacie ale jednocześnie nie cierpisz 🥹❤️
U mnie równe 2 tygodnie temu rozwarcie 2-3 cm 🤦🏻♀️nie wiem dlaczego ta informacja narobiła mi tyle nadziei 🙄🙄🙄
Ale serio, dzisiaj już mam takiego nerwa na to nierodzenie, że masakra 😈
Może też zasłonki wypiore? Ale akurat jutro nie chce rodzic bo opiekunka Toli wyjeżdża a przyjaciółka jest w pracy do 18 🤦🏻♀️
Idę się powkurwiać gdzie indziej i będę wypatrywać Zbysia w ukryciu. Nie chcę was zalewać negatywną energią bo normalnie dziś kipi ze mnie 🙄Maiora lubi tę wiadomość
-
Sara, kojarzę dlatego staram się nie nakręcać tym
Ale bardziej o tyle, że jak jest jakiekolwiek rozwarcie to chociaż balonik będzie wchodził w grę.
Plus się cieszę, bo to znaczy, że te pojedyncze skurcze czy bóle okresowe coś tam jednak podziałały, bo w poniedziałek nie było rozwarcia.
Longanimity czuje relaks od Ciebie, oby tak dalej 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 10:53
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka to tzw utajona faza porodu. Wszystkie te skurcze przepowiadajace prowadzą do rozwarcia na 3-4 cm maksymalnie. Dopiero potem jak wejdą już właściwe skurcze porodowe to leci dalej.
U mnie tak samo, skurcze się pojawiają i znikają od miesiąca i one spowodowały to rozwarcie. I ta szyjka sobie tak "czeka". Gdy akcja ruszy na dobre to będzie już faza aktywna porodu
To jest zawsze dobry znak bo to znaczy, że organizm się przygotowuje i prawdopodobnie akcja rozpocznie się sama
A ja dostałam pismo z urzędu wojewódzkiego, które mnie tak zdenerwowało, że od razu skurczów dostałam 🤣
Wkurzyli mnie ALE jeśli wywołają mi tym poród, to jestem skłonna wysłać im podziękowanie 🤣 -
Longanimity podejście książkowe, jak na SR mówili
ale pewnie bym panikowała jak Twój mąż
swoją drogą mój dzisiaj jedzie odebrać firanki i teraz się zaczęłam bać wieszać....
Agentka, oksytocynka od pieska nie zaszkodzisuper, że chociaż na trochę się udało
Sara, ale by się w urzędzie zdziwili za takie podziękowaniahaha
U nas stolarz zamontował ostatnią szafkę, teraz mam w łazience tyle miejsca do przechowywaniaSzelągowska mogłaby pozazdrościć
-
Longanimity, trzymam kciuki! 🍀 i fajnie że jeszcze zostałaś w domu, pewnie wjedziesz na porodówkę w idealnym momencie i nie będziesz się długo męczyć! Tego Ci życzę!
A to u mnie ostatnio szyjka 1,5 cm ale rozwarcia żadnego. To jak to jest - najpierw się powinna skracać czy otwierać? 😁
RiverS, już po KTG? Jak tam?
Maiora, ja myślę że dzisiaj po wizycie wszystko u Ciebie ruszy 😉 daj znać jaki dalszy plan! -
Kasio teoretycznie u pierworódek najpierw się skraca a potem rozwiera a u wielorodek następuje to jednocześnie. Ale to jest tylko teoria.
U jednej ten proces będzie trwał 2 tygodnie a u innej kilka godzin 🤷🏻♀️
Nie ma się co tym sugerować.
Maiora czekamy na wieści ✊Kasio lubi tę wiadomość
-
Zastanawiam się czy to, że ja w sumie przechodziłam już ten proces rozwiercania/skracania może mieć wpływ. Bo przed łyżeczkowaniem miałam zamkniętą szyjkę i chcieli, aby się tak coś jednak samo wydarzyło i to też po lekach były takie właśnie bóle skurczowe/okresowe. Ale nie wiem, ogólnie to się nie znam 😜
Ale moja szyjka miała 5cm także chyba i tak musiała się już względnie skrócić, więc brzmi jakby się 2 rzeczy działy.Sara30 lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara gdyby nie twoja historia to ja do dzisiaj żyłabym w przekonaniu że jak jest rozwarcie tzn ze poród się zacznie w przeciągu kilku/nastu godzin 🤯 i serio rozumiem twoj wkurw i już kończącą się cierpliwość.
Agentka 🤞🤞🤞
U mnie zaostrzenie choroby. Całą noc Paweł był z mała nic nie spał bo tak dawała do wiwatu.
Jadę na aspirynie i teraflu ale ledwo żyję. Na dziś mieliśmy umówiona sesje noworodkową i ledwo dałam radę, nos zapchany gardło i brak siił. Na szczęście już w łóżku. Oby tylko malutka tego nie złapała. 🥺 -
No niestety, pani doktor ktg się nie podoba, kazała wypić pół litra wody, zjeść drożdżówkę i powtórzyć. Jak cały czas tak będzie jak jest to do szpitala. Zobaczymy co wyjdzie.26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍