X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS trzymamy mocno kciuki! <3

Agentka wskakuj na schody, pewnie :D zawsze to może jeszcze ładniej się wstawi główką i trochę postymuluje :)

Maiora, to tylko pomiary z USG, trzeba to z przymrużeniem oka brać :) sama byś też tak inne dziewczyny uspokajała :*

Sara, źle wypełniony wniosek, którego nie składałaś, jak to pięknie i polsko brzmi :D ...

Mi zostały jeszcze 2 prania bobasowe, działam i podczytuje Was w tle <3

Maiora lubi tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa a żeby było lepiej, to teraz muszę przedstawić dokładnie od kiedy do kiedy gdzie pracował Paweł, kserować dokumenty itd bo utracie świadczenia, które tak naprawdę są kompletnie nie związane ani z dochodami męża ani z niczym. Absurd po prostu 🤯

A jak przeprowadzka? Już wszystko na tip top ogarnięte?

Dziewczyny, macie tak, że dopada was piorunujący ból aż wam nogę odejmuje? Coś jak rwa kulszowa albo uczucie gdy walniemy się w róg łokciem.
    Jak dużo pochodzę i porobie to Lidka schodzi tak nisko że powoduje okropny nerwoból 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara co do bólu to mnie albo po nocy albo jak dużo pochodziłam to bolało w dole brzucha i promieniowało do pachwiny i jak szlam to tak jakby powłuczyłam tylko nogą żeby jej nie podnosić... no i się okazało że główka już jest bardzo nisko I pewnie to dlatego.

A co do procedury... chyba najlepiej dzwonić do szpitala tam gdzie się rodzi ale mi położna powiedziała że 12h mogę być spokojnie w domu, pospacerować, wziąć prysznic... ja trochę kręcę bioderkami, trochę próbowałam drzemać (swoją drogą w nocy miałam apogeum zgagi i chrapania... pierwszy raz mąż postanowił się wynieść do salonu, ledwo sobie miejsce wymościł i przyszłam że mi wody odeszły 🙈💦)... ale w każdym momencie można jechać do szpitala (położna powiedziała że jak cokolwiek mnie zaniepokoi albo gorzej się poczuje to żeby odrazu się zbierać) i tu chyba już nie ma zależności od szpitala i muszą Cię zostawić.
    No i położna też doradziła żeby założyć podjadę poporodowy i że wody się mogą cały czas sączyć i generalnie uspokoiła i dobrze ze zadzwoniłam.

No dobra... nadchodzi godzina 0... zbieramy się do szpitala 🙉🙈🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 14:45

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity czekamy na Zbysia ❤️❤️❤️
    Piękne chwile przed Wami 🥹

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity <3 dobrego porodu! <3

Sara, aleś mnie rozbawiła tym ogarnięciem na tip top :D jutro jeszcze wykonawca przychodzi na drobne poprawki i dokończenie łazienki, więc jeszcze trzeba będzie po nim posprzątać... mąż pojechał właśnie odebrać firany i parawan na wannę (będzie jutro montowany). W niedzielę będziemy mogli zawiesić (i zapełnić :P) ostatnią szafkę + przewieźć ubrania na wieszakach + przewieźć TV + domontować ostatnie kontakty + przewieźć jeszcze ostatnie rzeczy (2 kartony) i kwiatka, więc tak realnie myślę, że w połowie przyszłego tygodnia będzie względnie gotowe :P dzisiaj miały przyjść krzesła, ale jest 15 i ani widu ani słychu :/ siedzimy przy stole na drewnianych taboretach made by mój dziadek w latach 60 :P

Pytanie jeszcze o kartony z wózków: trzeba to trzymać, czy można wywalić? Strasznie wielkie są, a nie pasują mi jeden w drugi, żeby powkładać ;(

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa powiem tak- my kupiliśmy bez kartonu, także myślę, że możesz wywalić :D
    Plus: do ewentualnej reklamacji nie jest potrzebne oryginalne opakowanie. Jeśli producent tak twiedzi to działa wbrew przepisom prawa konsumenckiego.

Sara a z tymi wnioskami to są jakieś jaja. Człowiek nie ma pojęcia, jak to wszystko zle funkcjonuje, jak sam się nie musi z tym mierzyć, porażka 🤦🏻‍♀️

Ściągnęli mi wenflon po 3 dniach, na razie chodzę z odkażającym opatrunkiem, ale i tak mega ulga 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 15:13

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa jak nie masz gdzie trzymać to wywalaj 😁
    Ja osobiście składuje kartony ale mam na to garaż, warsztat i inne pomieszczenia "mężowe". W domu w życiu bym tego nie trzymała :)

W sumie połowa przyszłego tygodnia brzmi super więc już można powiedzieć, że jesteście na wylocie :D

RiverS daj znać jak się czegoś dowiesz ❤️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaraz zlecę mężowi czystki kartonowe :D Dzięki! :D

Eh, na wylocie a czujemy się tu jak w airbnb ;) takie to dziwne jakieś :P

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a cały ambaras o wnioski, których nie składałam 🤦🏻‍♀️
    Naprawdę super, nic mi się bardziej nie przyda teraz niż zawracanie głowy papierami i urzędami 🤦🏻‍♀️

Ogoorkowa to minie ❤️ musicie się przyzwyczaić :)

U mnie po skoku energii nie ma śladu, teraz mega spadek 🤦🏻‍♀️ do wieczora pewnie będę zalegać na kanapie a wieczorem znowu mnie zamuli 🙄

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś korzystam z energii, bo od kilku dni jej nie miałam zbyt wiele poza wieczorami.
    Dużo chodzę i widzę, że odchodzi mi gęstszy i lekko podbarwiony krwią śluz, więc może to kawałki czopu, ale po Waszych historiach wiem, że to prawdopodobnie znaczy jednocześnie wszystko i nic 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 15:55

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka eeeee i tutaj cię zaskoczę 😎
    Oczywiście, nie napalaj się za mocno, bo w porodzie nie ma pewniaków itd ALE
    podbarwiony krwią śluz wróży naprawdę rychłe rozwiązanie w przeciwieństwie do takiego bezbarwnego, który może odchodzić i kilka tygodni! 😁

U mnie np było tak, że z Emmą czop bezbarwny zaczął odchodzić jakieś 3-4 tygodnie przed porodem i tak co kilka dni fragmentami wychodził ale w dniu porodu rano, po pierwszych mocniejszych skurczach pojawił się podbarwiony krwią właśnie, skurcze narastały a po badaniu już na porodówce dosłownie zalało mnie krwawym śluzem.
    Z Emilem w ogóle nie kojarzę czy czop mi odchodził i kiedy.

A z Tolą pamiętam dzień przed porodem zaczął być śluz z takimi nitkami krwi i na drugi dzień poród.

Więc o ile bezbarwny czop może odchodzić dość długo i się regenerować tak śluz z nitkami krwi wróży szybsze rozwiązanie 😎

Oczywiście, nie oznacza to że tak napewno będzie u Ciebie i że jutro urodzisz ale zdecydowanie szyjka pracuje ✊🍀

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• RiverS Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, zostaję 🫤 pytałam się pani doktor czy jest sens faktycznie się kłaść i podobno jest, także nie będę dyskutować. Dam znać jak się czegoś więcej dowiem.

Longaminty, jak u Was sytuacja?

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy ponoć 0🙈 chociaż co jakiś czas coś tam zaboli więc mam nadzieję że się samo rozkręci! Jak nie to kroplówka ale chyba dopiero jutro. Mąż poszedł kupić sobie coś do zjedzenia, a jak nic nie ruszy to prawdopodobnie pojedzie do domu i wróci jak zadzwonię🤷‍♀️
    Jestem po ktg i badaniu gin, chyba jestem sama na porodówce 🤔 także nadal czekamy🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 17:18

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity no więc czekamy 🥹😍 tak naprawdę może się zacząć w każdej chwili 😍

RiverS daj znać jak się czegoś dowiesz 🍀✊

A my mieliśmy akcje 🤣 mamy drewniany taras przed domem, taki podwyższony. Tolka uwielbia wpychać między deski i wrzucać tam rzeczy 🤦🏻‍♀️
    No i dzisiaj już stary się wkurzył, że zmywarka non stop chodzi a nie ma czym kawy zamieszać 🤣 odkręcił 2 deski, zajrzał, a tam widelce, łyżeczki, pieniądze, jakieś karty 🫣🫣🫣 no ale wysokość tego tarasu jest tak do kolana....
    Emil podjarany zgłosił się na ochotnika, założył mu stary latarkę na czoło i wyobraźcie sobie, że młody na czworaka polatał pod całym tarasem i wyzbierał 🤣 a jaki dumny z siebie 😬 dobry jest. Ja bym tam nie wlazła w te pająki 🫣🫣🫣

Kasio, Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak myślę że trzeba było zabrać kocyk do szydełkowania 😂 a stwierdziłam że nie będę mieć czasu, q potem będę odsypiać 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Teraz tak myślę że trzeba było zabrać kocyk do szydełkowania 😂 a stwierdziłam że nie będę mieć czasu, q potem będę odsypiać 🤷‍♀️

Kurde, też druty mogłam wziąć! 😅

Wiem niewiele, ale wiem. Rozwarcie 3 cm, na usg wszystko w porządku, ktg na tyle dobre że nie ma co interweniować, ale na tyle złe że trzeba obserwować. W połączeniu ze zwolnionymi ruchami nie było co protestować. No ale teraz się położyłam i królewna już chętna do tańców… jest mi mega smutno, mega jestem zła i w ogóle dużo emocji. Mąż pojechał, zostałam sama, na sali są jeszcze 3 dziewczyny. Wyjdę najwcześniej w poniedziałek, może nie wyjdę do porodu, nie wiem.
    To teraz ja przepraszam za marudzenie.

No Sara, dla Emila to super przygoda, ja mu się nie dziwię, w jego wieku też byłabym pierwszą chętna 😅

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS ale zobacz, kilka dni temu szyjka przepuszczała palec, miałaś nitki w śluzie, tu coś w krzyżu boli... mi to się zdaje, że tu poród wisi i może się nieśmiało coś zaczyna 🥹

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS a fajne współlokatorki? Bo jak nie to może będzie jak z Kanią 😂😂😂

Sara, myślę, że w tym wieku to wielu chłopców by się czuło, jak poszukiwacz skarbów w takiej sytuacji 😎

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers to i tak masz więcej niż ja przy ostatnim badaniu było że przepuszcza opuszek 😂 tyle ze wody odeszły więc jeśli nic się nie wydarzy do rana to dostanę oxy🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale emocje 😍

No to dziś w nocy nie ma bata, będę zaglądać na przerwach na siusiu 🫣😬

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ