Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
RiverS trzymamy mocno kciuki!
Agentka wskakuj na schody, pewniezawsze to może jeszcze ładniej się wstawi główką i trochę postymuluje
Maiora, to tylko pomiary z USG, trzeba to z przymrużeniem oka braćsama byś też tak inne dziewczyny uspokajała :*
Sara, źle wypełniony wniosek, którego nie składałaś, jak to pięknie i polsko brzmi...
Mi zostały jeszcze 2 prania bobasowe, działam i podczytuje Was w tleMaiora lubi tę wiadomość
-
Ogoorkowa a żeby było lepiej, to teraz muszę przedstawić dokładnie od kiedy do kiedy gdzie pracował Paweł, kserować dokumenty itd bo utracie świadczenia, które tak naprawdę są kompletnie nie związane ani z dochodami męża ani z niczym. Absurd po prostu 🤯
A jak przeprowadzka? Już wszystko na tip top ogarnięte?
Dziewczyny, macie tak, że dopada was piorunujący ból aż wam nogę odejmuje? Coś jak rwa kulszowa albo uczucie gdy walniemy się w róg łokciem.
Jak dużo pochodzę i porobie to Lidka schodzi tak nisko że powoduje okropny nerwoból 🙈 -
Sara co do bólu to mnie albo po nocy albo jak dużo pochodziłam to bolało w dole brzucha i promieniowało do pachwiny i jak szlam to tak jakby powłuczyłam tylko nogą żeby jej nie podnosić... no i się okazało że główka już jest bardzo nisko I pewnie to dlatego.
A co do procedury... chyba najlepiej dzwonić do szpitala tam gdzie się rodzi ale mi położna powiedziała że 12h mogę być spokojnie w domu, pospacerować, wziąć prysznic... ja trochę kręcę bioderkami, trochę próbowałam drzemać (swoją drogą w nocy miałam apogeum zgagi i chrapania... pierwszy raz mąż postanowił się wynieść do salonu, ledwo sobie miejsce wymościł i przyszłam że mi wody odeszły 🙈💦)... ale w każdym momencie można jechać do szpitala (położna powiedziała że jak cokolwiek mnie zaniepokoi albo gorzej się poczuje to żeby odrazu się zbierać) i tu chyba już nie ma zależności od szpitala i muszą Cię zostawić.
No i położna też doradziła żeby założyć podjadę poporodowy i że wody się mogą cały czas sączyć i generalnie uspokoiła i dobrze ze zadzwoniłam.
No dobra... nadchodzi godzina 0... zbieramy się do szpitala 🙉🙈🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 14:45
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity
dobrego porodu!
Sara, aleś mnie rozbawiła tym ogarnięciem na tip topjutro jeszcze wykonawca przychodzi na drobne poprawki i dokończenie łazienki, więc jeszcze trzeba będzie po nim posprzątać... mąż pojechał właśnie odebrać firany i parawan na wannę (będzie jutro montowany). W niedzielę będziemy mogli zawiesić (i zapełnić
) ostatnią szafkę + przewieźć ubrania na wieszakach + przewieźć TV + domontować ostatnie kontakty + przewieźć jeszcze ostatnie rzeczy (2 kartony) i kwiatka, więc tak realnie myślę, że w połowie przyszłego tygodnia będzie względnie gotowe
dzisiaj miały przyjść krzesła, ale jest 15 i ani widu ani słychu
siedzimy przy stole na drewnianych taboretach made by mój dziadek w latach 60
Pytanie jeszcze o kartony z wózków: trzeba to trzymać, czy można wywalić? Strasznie wielkie są, a nie pasują mi jeden w drugi, żeby powkładać ;(
-
Ogoorkowa powiem tak- my kupiliśmy bez kartonu, także myślę, że możesz wywalić
Plus: do ewentualnej reklamacji nie jest potrzebne oryginalne opakowanie. Jeśli producent tak twiedzi to działa wbrew przepisom prawa konsumenckiego.
Sara a z tymi wnioskami to są jakieś jaja. Człowiek nie ma pojęcia, jak to wszystko zle funkcjonuje, jak sam się nie musi z tym mierzyć, porażka 🤦🏻♀️
Ściągnęli mi wenflon po 3 dniach, na razie chodzę z odkażającym opatrunkiem, ale i tak mega ulga 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 15:13
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ogoorkowa jak nie masz gdzie trzymać to wywalaj 😁
Ja osobiście składuje kartony ale mam na to garaż, warsztat i inne pomieszczenia "mężowe". W domu w życiu bym tego nie trzymała
W sumie połowa przyszłego tygodnia brzmi super więc już można powiedzieć, że jesteście na wylocie
RiverS daj znać jak się czegoś dowiesz ❤️ -
Agentka a cały ambaras o wnioski, których nie składałam 🤦🏻♀️
Naprawdę super, nic mi się bardziej nie przyda teraz niż zawracanie głowy papierami i urzędami 🤦🏻♀️
Ogoorkowa to minie ❤️ musicie się przyzwyczaić
U mnie po skoku energii nie ma śladu, teraz mega spadek 🤦🏻♀️ do wieczora pewnie będę zalegać na kanapie a wieczorem znowu mnie zamuli 🙄Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Ja dziś korzystam z energii, bo od kilku dni jej nie miałam zbyt wiele poza wieczorami.
Dużo chodzę i widzę, że odchodzi mi gęstszy i lekko podbarwiony krwią śluz, więc może to kawałki czopu, ale po Waszych historiach wiem, że to prawdopodobnie znaczy jednocześnie wszystko i nic 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 15:55
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka eeeee i tutaj cię zaskoczę 😎
Oczywiście, nie napalaj się za mocno, bo w porodzie nie ma pewniaków itd ALE
podbarwiony krwią śluz wróży naprawdę rychłe rozwiązanie w przeciwieństwie do takiego bezbarwnego, który może odchodzić i kilka tygodni! 😁
U mnie np było tak, że z Emmą czop bezbarwny zaczął odchodzić jakieś 3-4 tygodnie przed porodem i tak co kilka dni fragmentami wychodził ale w dniu porodu rano, po pierwszych mocniejszych skurczach pojawił się podbarwiony krwią właśnie, skurcze narastały a po badaniu już na porodówce dosłownie zalało mnie krwawym śluzem.
Z Emilem w ogóle nie kojarzę czy czop mi odchodził i kiedy.
A z Tolą pamiętam dzień przed porodem zaczął być śluz z takimi nitkami krwi i na drugi dzień poród.
Więc o ile bezbarwny czop może odchodzić dość długo i się regenerować tak śluz z nitkami krwi wróży szybsze rozwiązanie 😎
Oczywiście, nie oznacza to że tak napewno będzie u Ciebie i że jutro urodzisz ale zdecydowanie szyjka pracuje ✊🍀 -
No niestety, zostaję 🫤 pytałam się pani doktor czy jest sens faktycznie się kłaść i podobno jest, także nie będę dyskutować. Dam znać jak się czegoś więcej dowiem.
Longaminty, jak u Was sytuacja?26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Skurczy ponoć 0🙈 chociaż co jakiś czas coś tam zaboli więc mam nadzieję że się samo rozkręci! Jak nie to kroplówka ale chyba dopiero jutro. Mąż poszedł kupić sobie coś do zjedzenia, a jak nic nie ruszy to prawdopodobnie pojedzie do domu i wróci jak zadzwonię🤷♀️
Jestem po ktg i badaniu gin, chyba jestem sama na porodówce 🤔 także nadal czekamy🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 17:18
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity no więc czekamy 🥹😍 tak naprawdę może się zacząć w każdej chwili 😍
RiverS daj znać jak się czegoś dowiesz 🍀✊
A my mieliśmy akcje 🤣 mamy drewniany taras przed domem, taki podwyższony. Tolka uwielbia wpychać między deski i wrzucać tam rzeczy 🤦🏻♀️
No i dzisiaj już stary się wkurzył, że zmywarka non stop chodzi a nie ma czym kawy zamieszać 🤣 odkręcił 2 deski, zajrzał, a tam widelce, łyżeczki, pieniądze, jakieś karty 🫣🫣🫣 no ale wysokość tego tarasu jest tak do kolana....
Emil podjarany zgłosił się na ochotnika, założył mu stary latarkę na czoło i wyobraźcie sobie, że młody na czworaka polatał pod całym tarasem i wyzbierał 🤣 a jaki dumny z siebie 😬 dobry jest. Ja bym tam nie wlazła w te pająki 🫣🫣🫣Kasio, Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Teraz tak myślę że trzeba było zabrać kocyk do szydełkowania 😂 a stwierdziłam że nie będę mieć czasu, q potem będę odsypiać 🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity wrote:Teraz tak myślę że trzeba było zabrać kocyk do szydełkowania 😂 a stwierdziłam że nie będę mieć czasu, q potem będę odsypiać 🤷♀️
Kurde, też druty mogłam wziąć! 😅
Wiem niewiele, ale wiem. Rozwarcie 3 cm, na usg wszystko w porządku, ktg na tyle dobre że nie ma co interweniować, ale na tyle złe że trzeba obserwować. W połączeniu ze zwolnionymi ruchami nie było co protestować. No ale teraz się położyłam i królewna już chętna do tańców… jest mi mega smutno, mega jestem zła i w ogóle dużo emocji. Mąż pojechał, zostałam sama, na sali są jeszcze 3 dziewczyny. Wyjdę najwcześniej w poniedziałek, może nie wyjdę do porodu, nie wiem.
To teraz ja przepraszam za marudzenie.
No Sara, dla Emila to super przygoda, ja mu się nie dziwię, w jego wieku też byłabym pierwszą chętna 😅26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS ale zobacz, kilka dni temu szyjka przepuszczała palec, miałaś nitki w śluzie, tu coś w krzyżu boli... mi to się zdaje, że tu poród wisi i może się nieśmiało coś zaczyna 🥹
-
RiverS a fajne współlokatorki? Bo jak nie to może będzie jak z Kanią 😂😂😂
Sara, myślę, że w tym wieku to wielu chłopców by się czuło, jak poszukiwacz skarbów w takiej sytuacji 😎Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Rivers to i tak masz więcej niż ja przy ostatnim badaniu było że przepuszcza opuszek 😂 tyle ze wody odeszły więc jeśli nic się nie wydarzy do rana to dostanę oxy🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: