Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Kania sliczniak mały 😍
Jeśli masz taką sytuację, że na początku karmienia mleko strzela pod dużym ciśnieniem i dziecku ciężko jeść, to mi położna polecala aby RĘKAMI spuścić to pierwsze mleko (nie laktatorem bo to pobudza cyce do jeszcze większej laktacji) i potem karmić. Działało 😬
Super sobie radzisz 🥹 -
Kania kochany Maluszek ❤️
Longanimity dawaj znać, jak sytuacja na froncie póki masz na to sile)
Ja właśnie leze pod ktg, oczywiście poranny zapis perfekcyjny i współpracujący, a wieczorem pewnie znowu będzie bailando 😄 Skurcze się piszą dokładnie wtedy, gdy czuję spięcia brzucha także chociaz wiem, że to serio to. Teraz tylko oby się stopniowo udało porozkręcać w ciągu kilku dniHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Kania, Filipek jaki zadowolony! 😍 Cudny jest, wydaje się że zawsze się uśmiecha 😍
Maiora, a u Ciebie jak sytuacja?
Do tych co jeszcze nie urodziły - czyli co - będziemy mieć wagi? Chyba od dziś zmiana znaku zodiaku 😁
Liczyłam że coś zacznie się dziać, bo Helenka była wczoraj wieczorem bardzo aktywna. Odpowiadała jak się masowałam po brzuszku, czułam ją bardzo nisko i myślałam że już chce wyjść. Ale ani jednego skurczu w brzuchu, za to w łydkach mnie łapało co jakiś czas 😐 -
A mój chłopiec to panna
zobaczymy, jaka panna nam się wychowa 😅
Tak jak czytałam te wszystkie wasze wpisy, to się tam mocno przewijał temat uciążliwej współlokatorki jako ekspresowego sposobu indukcji poroduto prawda, skutecznie wywołała swoim głupim gadaniem mojego syna na świat, jestem jej wdzięczna 😅 przyszła do mnie po porodzie, żeby obejrzeć malucha i pogadać jeszcze jakieś kocopoły. Aleee będe na pewno na długo ja pamiętać, zrobiła wrażenie xD
Sara30, Amunicja, Longanimity, Ancalime, Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
-
Kasio tak, od dziś waga 😁 ja się z tego bardzo cieszę 😁
Dzisiaj też wypada dzień urodzin mojego śp. Dziadka, którego pamiętam jak przez mgle ale był fantastycznym i dobrym człowiekiem 🥹
Jednak po porannej bólowej pobudce ani śladu i zapowiada się kolejny dzień w którym już tradycyjnie nie urodzę 🤣
Może to jest idiotyczne, ale ja nie umiem sobie wyobrazić tego, że mi się poród zaczyna popołudniu czy w nocy. 3 razy rodziłam i 3 razy schemat był taki sam począwszy od bólowej pobudki i sukcesywnego rozkręcania. Fakt, z Emmą trwało to okropnie długo ale z Emilem i Tolą jak mnie skurcze obudziły tak +/- o 15-ej byli. Nie wiem czemu zakładam, że teraz będzie tak samo 😅 -
Sara, to po prostu mamina intuicja, jeśli trzy razy rodziłaś rano to czemu teraz miałoby być inaczej? 😁
Ja z kolei czuję że zacznie się wieczorem i z tego względu przeniosłam sobie zastrzyki na rano 😁 Biorę o 5 i mam nadzieję że jakby coś miało się dziać to do 17 wytrzymam bez znieczulenia 😁
O, a we wtorek ostatnie kłucie przed porodem! 🥳Ancalime lubi tę wiadomość
-
Kasio ale wiesz, nie jest powiedziane, że teraz będzie tak samo 😅
Ostatnio na grupie o porodach domowych znalazłam post, gdzie wypowiadały się kobiety po 4 i więcej porodach i co mnie mega zdziwiło, to że np niektóre pisały, że ich 4 poród był najdłuższy! (Ja założyłam, że skoro z Tolą bylo szybko to teraz będzie ekspres). Inna pisała, że 3 razy zaczynało się od skurczów a za 4-tym razem poszły wody 😵💫
I to mnie tak zdziwiło, bo przecież tak logicznie rzecz biorąc, każda ciąża jest inna i poród też. Ale ja chyba nie umiem wyobrazić sobie innego scenariusza niż ten już znajomy 🤷🏻♀️
Longanimity dziś jest Wasz dzień ❤️ trzymamy kciuki bardzo mocno ✊✊✊
Maiora melduj 😬 -
Kiedyś się wczytam w wasze wiadomości... aktualnie u mnie tyle ze mąż wrócił do mnie, przynajmniej on się wyspał 😉 skurcze miałam już co jakieś koło 3-5min ale drzemnelo mi się i wszystko się rozeszło.
Plan taki że dzisiaj Zbyś będzie miał urodzinki 💙 zaraz oksytocyna a jak nie pójdzie naturalnie to cesarka 🙈 no ale cóż... jestem 30h po odejściu wód 💦😅 a cała rodzina tak panikowała żeby szybko jechać 😂agentka93, Sara30, Kasio, Ancalime, Maiora, Ogoorkowa, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Lekarz na obchodzie powiedział, że jakoś na początku tygodnia zaczniemy działać także tym bardziej jestem zmotywowana, aby się ruszać 🤞
Sara30, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Longanimity wszystkie kciuki na pokład 🍀🍀🍀Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Dziewczyny 🥹🥹🥹 to się dzieje
Dziś przywitamy Zbysia ❤️🥹😍
Longanimity niech moc będzie z Tobą ❤️ powodzenia!!!
Agentka może akurat samo ruszy skoro już coś się dzieje bo i czop i jakieś skurcze 😁 po schodach polataj może 🫣 nie wiem, weź od salowej mopa pożycz 😅 -
Sara, schodzę po schodach- mam oddział na III piętrze, więc schodzę i wjeżdżam windą 😅
Już się śmiałam, że zapytam salową czy okna mogę umyć 😁😁😁
Sam balonik to jeszcze spoko, mogę 2 dni z nim polatać o ile to coś przyniesie 🤞Po cichu liczę, że najpóźniej w kolejną niedzielę do domu, gdyby się udało SN.Sara30, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Longanimity, ekstra, czekamy i kciuki zaciskamy! 🍀🍀
Agentka, za Ciebie też! 🍀 może uda się przed początkiem tygodnia? 😁
Sara, mnie zawsze zadziwia że dzieci z jednych rodziców zdarzają się takie różne! Skoro dzieci się różnią to porody pewnie też mogą być skrajnie różne 😁 -
Kasio chyba najlepiej nie nastawiać się na nic bo prawdopodobieństwo, że będzie dokładnie tak, jak sobie wymyślimy, jest malutkie 😅
Agentka 😍 od razu pobyt w szpitalu nabiera innego sensu -
Kasio a jak z tymi zastrzykami, że w dany dzień ostatni przed porodem? Masz odstawić konkretnie 40+0?
Mi zmienili zastrzyki na wieczór w szpitalu (brałam rano całą ciąże, bo w połączeniu z acardem powodowały mi krwawienia), bo jak teraz acardu nie biorę to lekarz zasugerował, że lepsza profilaktyka nocna, bo większe ryzyko zakrzepu, a w razie czego wtedy rano można już działać z procedurami medycznymi. Choć tak w zasadzie, jak byłaby potrzeba to i wcześniej można, bo nagłe CC to się robi niezależnie od wszystkiego.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Longanimity, niesamowite że już dziś utulisz Zbysia. Jak już pisałam, mój brat ma tak na imię. Zbychu jest fantastycznym facetem - pracowity i rodzinny typ, na którym można polegać. Mam więc jakiś szczególny sentyment do tego imienia. Kciuki mocno zaciśnięte, niech to będzie piękny poród i początek waszej wspólnej drogi 🍀.
Agentka, jak to tak, że po schodach na łatwiznę tylko z górki 😎. Żadna winda, kochana 😂.
Sara, mama ma nas czwórkę i co prawda miała cesarki, ale wody odeszły jej tylko raz. A za jej czasów nie robili cięcia na zimno, więc musiała przebrnąć przez skurcze, odchodzenie czopa, itp. Mówi że każdy poród był inny. Ale trzymam kciuki aby Lidka przywitała świat swoim krzykiem w czasie, w którym bezproblemowo zorganizujecie opiekę.
Kasio, zazdroszczę tego ostatniego kłucia. W połogu też będziesz używała heparyny? Mi zostało jeszcze parę tygodni niestety. O dziwo boli dużo bardziej niż w ciąży, jakis wrażliwy ten brzuch mam. Kciuki za wieczorne rozwiązanie, jeżeli Helenka zdecydowałaby rozpakować się wcześniej ❤️.
Kania, Filipek jest naprawdę pięknym bobaskiem. Cieszę się też, że ładnie załapał o co chodzi w kp i dobrze przybiera. Ma piękny uśmiech 🥰.
My mieliśmy 2 dni kryzysu, tylko uspokajanie na rączkach wchodzilo w grę. Z racji tego, że wciąż się sączy/cieknie z blizny, to mąż wstaje do niej w nocy (serio, od tygodnia nabieram sil nocami), to podajemy Karolinie więcej mm. Laktacja się osłabiła, ale za dnia jeszcze ją dostawiam. Jednorazowo odciagam laktatorem zaledwie 40-45 ml. Wciąż jednak jest to dla mnie i mojej psychiki ok.
Dziś córa nr 1 ma urodziny w parku trampolin. Miałam tam jechać z nimi na moment, a potem zabrać K.na spacer. Zdecydowaliśmy jednak, że z uwagi na mój dobrostan odpuścimy. Jednak łatwiej zmieniać opatrunki w domu, w WC pełnym dzieci nie będzie zbyt higienicznie. Mam wyrzuty sumienia, że nie byłam na rozpoczęciu roku, bo rodziłam. I na imprezie też nie będę. Ale odbijemy sobie ten czas. Na wieczór zaplanowałam planszówki i pizzę.
Pochwalę jeszcze męża. Od tygodnia między 23 a 7 rano ogarnia K. Potem szykuje śniadaniowke i zawozi do szkoły T. Od powrotu ze szpitala obiad zrobiłam tylko 3x. Ćwiczy z K wg zaleceń fizjo, podaje jej krople. Dzielnie robił mi obrzydliwe poniekąd wlewki do rany, przemywa. Pomaga zmieniać opatrunki 2x dziennie, jak muszą być nasączone środkiem do ran. Pranie na jego głowie, sprzątanie. W zasadzie moim obowiązkiem jest tylko odpoczywać, przystawiać za dnia do piersi i dochodzić do siebie. Jest OGROMNYM oparciem, mówi że mam korzystać zanim wyjedzie 🙈.
Miłego dnia 😘
/ Agentka, mi też zmienili w szpitalu heparynę na noc.
Mogę powiedzieć jak to wygląda w przypadku CC nieplanowanego. Dzień przed cięciem brałam normalnie heparynę. Jak mi powiedzieli 31.08.że trzeba jeszcze tego samego dnia ciąć, to poinformowali, że clexane dzień przed nie ma znaczenia - tylko zgłosić anestezjologowi. I jeszcze tego samego dnia po zabiegu dostałam zastrzyk. Więc nie miałam nawet dnia przerwy.
W przypadku CC planowanego miałam odstawić zastrzyk dzień przed zabiegiem. Ale nie zdążyłam zastosować się do tych zaleceń.
Dla porodu naturalnego musi minąć bodajże 12h przerwy od zastrzyku aby dostać znieczulenie, tak jak Kasio pisała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 11:04
-
Kania, jaki śliczny uśmiech na tą niepogodę 🥰 i bardzo ładnie waga Ci leci! 👌 kobiece organizmy to jednak jest cudo :o
RiverS 🤞
Agentka a próbowałaś wchodzenia po schodach jedna nogą? Tak w internetach było, że chodzenie w jednym bucie z obcasem czy coś 😅
Longanimity relacjonuj proszę jak tam po tej oksytocynie itd, bo tu z niecierpliwością czekamy na malego Zbysia Łobuziaka ❤️
Sara, co do długości porodów, to jak leżałam dzisiaj na ktg to położna opowiadała o pierworodkach, które nie zdążyły dojechać do szpitala i o tym, że jej pierwszy prood trwał 3h a drugi 14 🤯 nie spodziewałam się takiego obrotu spraw 🙈 a jeszcze rano mówiłam mężowi, że spoko, to pierwszy poród, to nie takie hop siup, zanim się zacznie to jeszcze ma parę h na oswojenie się z tą myślą, że to zaraz 😅
Ancalime I tak jesteś Babka nie do zdarcia, a core masz mądrą i dojrzałą, na pewno zrozumie ❤️ jednak miłość matki do dzieci nie zwraca uwagi na wlasne samopoczucie, wszystko byś zrobila 🫶
U mnie na ktg tetno książkowe, żadnych skurczy. Szyjka skrócona, ale zamknięta, 2992g bobasa, więc jeśli na termin, to na jakieś 3400-3500 by się szykowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 11:13
-
Hej dziewczyny u mnie bez zmian 😂
Mam straszna migrenę 🤦♀️
Nie nastawiam się na urodzenie w ten weekend. Martwi mnie tylko ze od wczoraj boli mnie nerka... Dziś leżę i kwiczę. Stary się zaziębił więc w domu grupa dyspanseryjna 😂
W nocy i rano miałam może z 6 /7 skurczy trochę bardziej bolesne ale bez szału
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ❤️