X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, z tą ciemieniuchą możliwe 🙈 Podobno nie tylko na główce sie lubi robić, ale też na uszkach i niby dość często na brwiach.
    Oby szybko zeszła!

Maiora super, że się odezwalas :) Myślałam o Tobie i RiverS wczoraj i tak sobie wykminilam, że Was macierzyństwo pochłania w pełni 🥰
    Bartek jest śliczniutki!

A jak z trądzikiem? Mają Wasze maluszki? Iga sie już urodziła z jakimiś wypryskami na nosku i widzę, że w zeszłym tygodniu było apogeum, a teraz ładnie schodzą.
    Za to zrobił sie jej mały naczyniak na policzku i sie boje, aby się nie powiększał, bo na buźce to słabe miejsce na takie znamię… mimo ze niby większość schodzi później…

A mały żalpost: myślałam, że uda mi sie uniknąć takich akcji- ale teściowa kupiła nam medalik do wózka (to luz, nie mam nic przeciwko, jeśli jej to sprawi przyjemność ), ale na czerwonej tasiemce 🙃 Gdzie ja nigdy nie mogę się nadziwić, jak ktoś wierzący może jednocześnie praktykować takie zabobony…
    I się odezwałam do męża, że może ja ja zmienię pod kolor wózka, bo średnio chce się pokazywać z tą czerwona tasiemką, ale mówi, że mam nie cudowac 😅 Niby pierdola, ale jakoś mnie to razi, może ja wymienię i się nie zorientuje xd

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ale super chłop 😍

Kania nie było sushi za to był wieczór atrakcji sponsorowanych przez Lidkę 🙈 tak czułam że tak będzie. Usnęła dopiero przed 23 oczywiście na leżąco przy cycku...a ja z nią 🤦🏻‍♀️
    Właśnie się przebudziłam.

Agentka naczyniakiem się nie martw :) je ma nawet 50% dzieci i jeśli pojawiają się zaraz po porodzie to znikają w pierwszych latach życia. Moja Tolka miała dużego płaskiego naczyniaka na czole który zniknął do roku i ogromnego jamistego, który był w nosku aż z niego wystawał. Rozważano usunięcie ale mieliśmy czekać i nawet ten dziad się wchłonął :)
    Przedwczoraj byłam u dermatologa z Emilem bo jemu zaczęły masowo pojawiać się naczyniaki w wieku 6 lat na łopatce i lekarz to potwierdził, że naczyniaki naturalnie pojawiają się u noworodków i znikają do max 5 r.z (wg innych źródeł 4 lub 7) a u Emila pojawiły się teraz i innego typu więc mamy usuwać laserowo jak będzie starszy bo nie znikną najprawdopodobniej.

Co do trądziku to Lidka ma ale już schodzi :) apogeum było jakiś tydzień temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 00:19

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciemieniuchy to prawda wychodzi na brwiach, płatkach uszu i głowie. Bartkowi wczoraj się pojawiła na głowie i brwiach..

Agentka co do naczyniaka to nie przestrasz się ale jak się będzie mała denerwować to będzie się robił bardziej czerwony, ale rzeczywiście minie. Musiała się gdzieś odcisnac w trakcie porodu i dlatego się pojawił.

Bartek urodził się z trądzikiem, co zejdzie to pojawia się nowy w nowych miejscach. Mamy przemywać przegotowana woda i samo przejdzie

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, wiesz co, ja mojego małego aferzystę też wieczorem i potem w nocy usypiam na leżąco na boku przy cycku. Mało tego, teraz jak się budzi w nocy to jest tak glodny, że się nie da przewinąć bez krzyku i budzeniu sąsiadów 😅 więc od kilku dni biorę go do łóżka, karmię piersią na boku, on zasypia, później podkładam podkład pod niego, przewijam go, przebieram w miarę konieczności i robię transfer do do dostawki 😅 on się tam trochę szamocze nóżkami, ja trzymam rękę na jego klatce albo na nóżkach, czekam aż się wyszumi,po czym zapinam śpiworek i śpi:)

Trądzik jest i u mojego czpowieka ciągle. Przemywamy woda, lekarka powiedziała, że można też okraniseptem i chyba też spróbować trzeba tak. Może nie do każdego przemywania, ale może do co drugiego 🤔

A ja mam polecajke, jeśli chodzi i waciki- marka Pikabu. Płatki od nich są takie zbite, nie rozchodzą się warstwami, podobają mi się one ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, no to wiele tłumaczy ta bębnowa :D ja się dziwię ile jedno dziecko produkuje i że zbiera się tych małych ubranek i pieluch trochę :D
    Aaa zamówiłam rękawice i mufkę z tego cottonmoose, we wtorek mają być, to zdam relację czy warto. Cały czas myślałam o rękawicach, ale trochę się boję, czy będą szybkie w zakładaniu. Więc pomierzę i jedno odeślę :P

Maiora, ale przynajmniej na początku zjadł dużo tego najważniejszego mleka z piersi <3 robiłaś co mogłaś, Bartuś wybrał inaczej :) może Mały Superbohater potrzebuje bardziej kalorycznych posiłków, żeby ratować świat przed tymi pieluchami :D a jak kupki przy MM?
    My tylko raz spałyśmy razem (przy g*wnianej akcji, u teściów) i uważam, że to była najwygodniejsza noc, ale niestety bez monitora oddechu nie była najlepiej przespana dla mnie...

Kania już około obiadu, jak się rozprostowałam porządnie w ciągu dnia, nic nie było z brzuchem :) Dzisiaj w nocy wszystkie usypiania zostawiłam dla męża, ja tylko karmiłam i dzisiaj żadnych dolegliwości :D
    Dzięki za tą informację o pochwale! Nie pomyślałam, żeby tak zrobić, dla mnie mały nakład pracy, a jeśli mogę się jej jakoś odwdzięczyć to czemu nie! :D
    Trzymam kciuki za ofertę pracy dla męża :) brzmi bardzo wygodnie!
    Co do karmienia w nocy to ja karmię, przewijam, dokarmiam dalej, żeby się zrobiła bardziej senna a później z reguły trzeba ją jeszcze dobujać, choć zwykle raz w nocy po takim zestawie zasypia bez bujania :D odbija sobie na pozostałych pobudkach :P

Agentka, a może przywiesić to w jakimś niewidocznym miejscu? :P ja ostatnio na spacerze robiłam obczajki wózków w okolicy, nikt nie miał czerwonych tasiemek, uff :D

Na trądzik podobno jeszcze woda owsiana (w sensie zalewamy płatki owsiane wodą i tym przemywamy). Trochę mi to brzmi jak babcine sposoby, ale mam w notatkach z SR takie coś :D

My się mierzymy z odparzeniem na pupie :( z każdym bączkiem trochę zawartości o kwaśnym odczynie wylatuje i się zaczęło tam robić brzydko :( pępuch też nam jeszcze siedzi, przez co mam w głowie bagno jak kładziemy ją na brzuszku, chociaż nie zgłasza zażaleń :/

Wyszłam dzisiaj z łóżka jedno karmienie wcześniej niż zwykle, poszłam do sklepu po ciepłe bułki, wypiłam ciepłą kawkę w ciszy i spokoju a córeczka z tatusiem nadal śpią jak susły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 09:26

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora śmiało można skomentować zdjęcie: super chłopak 😁
    A jeśli podejrzewasz wędzidełko to chyba dobrze by było to skonsultować z jakimś specjalistą bo to na przyszłość też może nieść konsekwencje 😔
    Ale ponoć nawet po podcięciu to poprawa może być po 2 tygodniach dopiero... ale ja np widzę różnicę też po wizycie u osteopatki i krótkim masażu (głównie na wizycie skupiała się na brzuszku)

Zbysiu też czasem z nami śpi 😅 jak zaczyna jęczeć i stękać albo jak nie może usnąć 🤷‍♀️
    I naczyniaki też ma od urodzenia na buzi nad noskiem taki ciut większy i pod noskiem ale taką kropeczkę, największy ma na karku. No i jak się wkurza to bardziej je widać, mąż zauważył dopiero z tydzień temu... a wydawało mi się że mu mówiłam 🤔 e mogło to być w szpitalu a pewnie był rozemocjonowany bardziej niż pokazywał 😁

Wczoraj wieczorem miałam apogeum bólu... nie wiem czy gdzieś nacisnelam na dziąsło... czy co... ale no powiedziałam mężowi że jak nie przejdzie to dzisiaj jedziemy na jakieś "pogotowie dentystyczne" I niech mi go wyrwą w cholerne! Ale narazie jest spoko... w nocy nawet przespałam... poza pobudką Zbysia... staram się też maksymalnie wydłużać czas pomiędzy tabsami przeciwbólowymi i przez KP i moje jelita, bo do tego antybiotyk jeszcze 🥴

A jeszcze co do różnych bóli z mamą... wiecie... przed samym porodem zaczęły mi drętwieć pięty 🙈 i niby to od nacisku kręgosłupa może się zrobić... do tej pory czasem mi to dokucza... generalnie niby nic.. a takie wkurzające 😅

Miłej soboty! U nas aktualnie słoneczko, także trzeba się ogarnąć i młodego do wózka 😁🌞

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa na odparzenia możesz spróbować masc tormentalum, a jak to ma dłużej to clotrimazolum. Taki mi położna zaleciła, to pierwsze po każdej zmianie a to drugie 3xdziennie. Zbysiowi odparzalo pupą po pieluszkach dada, także mam jeszcze 1,5 opakowania 😑 a na początek przed maściami mieliśmy spróbować myć samą wodą, a nie chusteczkami, a mojej bratowej jeszcze położna radziła podsuszać suszarką pupę żeby nie było dodatkowej wilgoci.

A co do przemywania wodą owsianka, to te metody babcine nie wszystkie takie złe, bo my czasem w krochmalu kąpalismy Zbysia i mu schodziły ładnie zmiany na skórze 😉

A teściowa mogła być bardziej nowoczesna bo my mamy do wózka czerwoną tasiemke ale razem z całą zawieszką kontrastową 😅 biało czarno czerwoną, którą Zbysiu zaczyna się interesować czasem.

A co do jedzenia... nie wiem czy to przez jakiś skok... ale wczoraj to już masakra była... Zbysiu cały czas głodny... I szuka i płacze że głodny a zaraz wszystko zwraca... a np wiem że jest pojedzony bo ma czkawkę z przejedzenia, a on nadal by coś zjadł... no a jak płacze to mu dawaliśmy co kończyło się na ulaniu i dopiero zasypiał 😑 a niby piszą że niemowlaki mają samoregulacje i nie zjedzą więcej niż potrzebują 😵‍💫

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miesięczny bobinek 😊 Jak ten czas leci!
    D54-F1-B0-E-44-DC-48-C8-A45-D-A2-A2376-F285-F.jpg

Kania_czubajka, Ancalime, Longanimity, Meeg, Maiora, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka o co kampanii z tą czerwona tasiemka? 🙈

Nasi znajomi mają córcię z naczyniakiem na srodku główki nad czołem i ma ok 1cm i teraz są po konsultacji chirurgicznej czy się nie powiększa.
    Naczyniaki u większości dzieci samoistnie się wchłaniają do 5/6 roku życia.
    Inni znajomi mieli również az 4 a jeden na policzku pod oczkiem. Wchłonął się gdzie jak miała ok 2-3 latka.
    Ogólnie rekomendacja jest ze tego się nie usuwa ale no trzeba cierpliwie czekać aż się wchlodnie i wszystko będzie na pewno cacy 🍀

Ja jestem najszczesliwasz bo mój stary wrócił przejął mała na całą noc i odespałam caly ten tydzien na raz ❤️

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj bardzo spoko dzień bo Lidka mało płacze i w chwilach aktywności rozgląda się zamiast drzeć 😁

Właśnie wrocilysmy ze spaceru i mam nadzieję, że uda się ją około 20 ululać 🫣

Powiem Wam szczerze, że mi strasznie źle robi na głowę brak wolnych wieczorów. To zawsze był taki mój czas, że gdy o 20 wszystkie dzieci spały to miałam czas na jakieś swoje sprawy a w tej chwili zasypiam równo z Lidką, wstaje równo z dziećmi i okropnie brakuje mi tego wieczornego resetu 😵‍💫
    Mam nadzieję, że Lidka niebawem zacznie chodzić spać o normalnej porze 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, no z tą magia czerwonej wstążeczki to czasami trudno wygrać 😅 u mnie jak Leoś miał problem z ropiejącym oczkiem i z brzuszkiem to moja mama stwierdziła, ze wszystko się go czepia przez to, że nie chce czerwonej tasiemki do wózka 🙈 podziękowałam za rady, podsumowałam, że nie jestem miłośniczką zabobonów i temat się skończył 🤪

Kania, też słyszałam, że może być na brwiach, ale o uszach to pierwsze słyszę 🙂

Sara, rozumiem Cię z tymi wieczorami 🙈 my z mężem lubiliśmy wieczorami posiedzieć, obejrzeć jakiś serial albo film, a odkąd jest dziecko to zazwyczaj wieczorem jedno z nas woli iść spać 😅

U Nas nastąpił jakiś przełom i pomijając, że Leoś był już mocno ciekawy otoczenia to teraz tak super reaguje, śmieje się jak do niego podchodzę, jak czytamy razem bajeczkę, odbiera już tak dużo z otoczenia 😍 matka rozczulona na maxa, jak widzi, że to nie nieświadomy grymas tylko personalizowane checheszki 🥰
    W ogóle troche zluzowałam z wybudzaniem Leosia, bo cały czas pilnowalam godzin i budziłam go na serwis czyt. pielucha i mleczko, ale przez to mam wrażenie, ze był tylko bardziej zmęczony i rozdrażniony.
    Zawsze wydawało mi się, że jak go przetrzymam bez snu więcej w dzień to będzie dobra nocka - nie działalo 🙈
    Teraz jak śpi to czekam, aż się wybudzi i przeważnie nie ma później aż takiej histerii, oby to był dobry trop na dogadanie z Małym Gościem 😁

Miłego weekendu! 😄

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igusia jaka elegantka 🤩

Sara, wiesz,ja też czekam na te wieczory, kiedy młodzież już śpi i można posiedzieć z mężem sam na sam.

Mój chłopak dzisiaj urządził sobie spanko życia. Po porannej awanturce 2 h spania w wózku na spacerze. Po spacerze przyniosłam go i w kombinezonie położyłam do kokonu,rozpielam tylko i zdjelam czapę. Pospal tak, przebudził się, rozebrałam, pokarmilam, zasnął znów. Później przebudził się, przewinelam, pokarmilam- znów w kimę. Obudził się dopiero o 16:30 czyli spał 5.5 h. Później goście, więc nosili go, robił takie turbodrzemki po 5 min. Mała awantura po kąpieli (kąpiel super, po kąpieli drze się tak, jakby go ktoś co najmniej przypalał ogniami po plecach) i zasnąl o 19. Po prostu, bez cycka i bez lulania. Już jak go podnosiłam z przewijaka po kąpieli, to miał zamknięte oczy 😅 ech co za dzieciak

A wstążkę czerwona na wózku mam!😅 Wózek używany po znajomych, była zawiązana, więc nie zdejmowalam 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 19:51

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jak ja nie ogarnął że dzisiaj zmiana czasu na zimowy? 😅 na telefonie zmienia się automatycznie... nakarmiłam Zbysia I stwierdziłam że idę wypić antybiotyk na tego przeklętego zęba wcześniej... a w kuchni patrzę na godzinę i coś mi nie gra bo jednak ju minęła godzina o której powinnam go zażyć 🙉 chwilę mi zajęło skminienie o co chodzi 😂

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja się dowiedziałam wczoraj z mema😂
    335-A38-E3-43-CB-4255-B91-A-24-C4-A9963064.jpg

U nas chyba skok, bo znów pobudki w nocy co 1,5-2h na jedzonko. A do tego Iga jest szczęśliwa tylko na cycu (i to pod warunkiem, że jej nie wypadnie, bo wtedy jest drama:p) lub przytulona. Pierwszy raz zasypiałam na karmieniu, bo inaczej nie spałabym wcale 🙈

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba ostatnie dni masakry to naprawdę był skok 😁

Lidka jest zupełnie inna - oczy szeroko otwarte, tak się rozgląda bystro i pojawiają się nieśmiałe uśmiechy 😬 dziś leżała na macie dobre 15 minut, przygląda się twarzom zamiast non stop płakać / być przy cycku 😁
    I co jeszcze zauważyłam od wczoraj - różne rodzaje płaczu. Inaczej płacze jak jest głodna a inaczej jak jest śpiąca. Tym sposobem łatwiej mi szybko zareagować i dziś np jak tylko zauważyłam oznaki senności udało mi się ją ululać w 2 minuty bez zbednego nakręcania i histerii 😬😁

Pucz ten sen właśnie to taki nielogiczny z punktu widzenia dorosłego. Właśnie szkopul w tym, że bardzo zmęczone dziecko gorzej śpi i trudniej mu zasnąć 🫣 ja się staram tego maksymalnie pilnować ale czasem starsze dzieci utrudniają temat 🙈

Kania a może mały odsypiał skok? U mnie Emma tak miała. Po każdym skoku przesypiała dobę z przerwami na karmienie 😁 żartowałam wtedy, że trwa aktualizacja oprogramowania 🤣

My żadnych wstążeczek nie mamy i nie planuje 🫣

Za to jestem mile zaskoczona tym, że w końcu przy 4 dziecku moja szanowna rodzina chyba ogarnęła, że skoro żadne z dzieci ochrzczone nie jest to i Lidia nie będzie. Zero pytań, zero komentarzy, zero nacisków. Jak miło 🙈

Za to jest coś co mnie strasznie irytuje i poniekąd szokuje... Jak urodziła się Emma i od początku była karmiona MM to czułam się jak wyrodna matka bo nie karmię jej piersią. Miałam wrażenie, że zewsząd była nagonka na KP.
    Teraz z kolei czuję się tak jakbym robiła Lidce krzywdę karmieniem piersią.
    Moja matka, teściowa, siostra, babcia szukają winy w KP. Lidka dużo płacze? Wina KP. Bo się nie najada, bo wypiłam napój gazowany, bo mam "chude" mleko 🤦🏻‍♀️ albo "daj jej butelkę". Tak jakby dziecko płakało tylko i wyłącznie z głodu

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, o, to jest szansa, że za 2 dni Iga się ogarnie 😂
    Z tym mlekiem- nie dogodzisz. Jak Iga miała płaczący dzień to moja mama od razu- „a nie zjadłaś nic?”🤦🏻‍♀️ Tlumacze, że nie ma diety matki karmiącej a ona „No ja tam w to nie wierze” 😜
    Tak samo, niby się edukowała z najnowszych wytycznych, ale nosi Igę 15 minut i później „odkładam Cię, żebyś się nie rozpaskudziła”… mówię jej, że zdementowano, że dziecko można przyzwyczaić do noszenia, bo było noszone wcześniej 9 miesięcy, to na mnie zdziwione oczy 😅

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mi spanie z Lidką ratuje życie 🙈 gdybym miała ją odkładać w nocy to mogłabym nawet nie wracać do łóżka bo by się nie opłacało 🫣
    A dzięki temu, że śpimy razem to karmię bez rozbudzania się i da się funkcjonować.
    Mam jednak nadzieję, że wkrótce to się zmieni 🙈 bo nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem na stałe

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki... tabsy przestały działać i stwierdziłam że jadę do dentysty (dobrze że mam w miare blisko miejsca gdzie przyjmuja 7dni w tygodniu i swieta tez) czekam już w poczekalni, nawet mi zdjęcie zrobili już 😵‍💫
    Stwierdziłam że jadę dzisiaj bo jak wieczorem młodego przychodzi nosić to ból się nasila, a dzisiaj jeszcze mąż w domu będzie...

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja... jestem w domu bez zęba 😅 szybko poszło. A dentysta (młody gościu) zagadał o malego (w czasie oczekiwania aż znieczulenie zacznie działać) I pierwsze pytanie czy śpi w nocy 🙈 i powiem wam że tak mnie naszło ze w sumie to jest zawsze pierwsze albo drugie pytanie które zawsze pada 🤷‍♀️ no i gościu podzielił się informacją że przez pierwsze pół roku chodził jak zombi 😴
    A ja teraz robię sobie okład przeciwbólowy że Zbysia 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity współczuję wyrwania zęba ale z drugiej strony to dobrze, że już po wszystkim 🫣 przynajmniej ból skończy się raz na zawsze 🫣

Ja mogę śmiało powiedzieć, że o ile pierwsze 2-3 tygodnie pobudek odczuwałam rano tak teraz już organizm się przyzwyczaił :)
    No ale póki co karmię w nocy 2-3 razy. Zobaczymy jak będę śpiewać jak przyjdzie regres snu i 10 pobudek 🤣🤣🤣🤣

Ja bym tylko sobie życzyła, aby Lidka nie pobiła niechlubnego rekordu najstarszej siostry 🤦🏻‍♀️ Emma zaczęła przesypiać noce mając prawie 4 lata 🤦🏻‍♀️
    Przez blisko rok wstawalam na zmianę do 3ki dzieci 😵‍💫 ale Emma to przeginala już z tym budzeniem 🫣🫣🫣

U nas dzisiaj Lidka ma dzień bez snu... Ale odziwo wcale nie wyje 😁😁😁 leży sobie, gapi się, czasem coś krzyknie czy kwęknie ale nie piłuje jak obdzierana ze skóry więc miła odmiana 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ