Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, z tą ciemieniuchą możliwe 🙈 Podobno nie tylko na główce sie lubi robić, ale też na uszkach i niby dość często na brwiach.
    Oby szybko zeszła!

Maiora super, że się odezwalas :) Myślałam o Tobie i RiverS wczoraj i tak sobie wykminilam, że Was macierzyństwo pochłania w pełni 🥰
    Bartek jest śliczniutki!

A jak z trądzikiem? Mają Wasze maluszki? Iga sie już urodziła z jakimiś wypryskami na nosku i widzę, że w zeszłym tygodniu było apogeum, a teraz ładnie schodzą.
    Za to zrobił sie jej mały naczyniak na policzku i sie boje, aby się nie powiększał, bo na buźce to słabe miejsce na takie znamię… mimo ze niby większość schodzi później…

A mały żalpost: myślałam, że uda mi sie uniknąć takich akcji- ale teściowa kupiła nam medalik do wózka (to luz, nie mam nic przeciwko, jeśli jej to sprawi przyjemność ), ale na czerwonej tasiemce 🙃 Gdzie ja nigdy nie mogę się nadziwić, jak ktoś wierzący może jednocześnie praktykować takie zabobony…
    I się odezwałam do męża, że może ja ja zmienię pod kolor wózka, bo średnio chce się pokazywać z tą czerwona tasiemką, ale mówi, że mam nie cudowac 😅 Niby pierdola, ale jakoś mnie to razi, może ja wymienię i się nie zorientuje xd

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora ale super chłop 😍

Kania nie było sushi za to był wieczór atrakcji sponsorowanych przez Lidkę 🙈 tak czułam że tak będzie. Usnęła dopiero przed 23 oczywiście na leżąco przy cycku...a ja z nią 🤦🏻‍♀️
    Właśnie się przebudziłam.

Agentka naczyniakiem się nie martw :) je ma nawet 50% dzieci i jeśli pojawiają się zaraz po porodzie to znikają w pierwszych latach życia. Moja Tolka miała dużego płaskiego naczyniaka na czole który zniknął do roku i ogromnego jamistego, który był w nosku aż z niego wystawał. Rozważano usunięcie ale mieliśmy czekać i nawet ten dziad się wchłonął :)
    Przedwczoraj byłam u dermatologa z Emilem bo jemu zaczęły masowo pojawiać się naczyniaki w wieku 6 lat na łopatce i lekarz to potwierdził, że naczyniaki naturalnie pojawiają się u noworodków i znikają do max 5 r.z (wg innych źródeł 4 lub 7) a u Emila pojawiły się teraz i innego typu więc mamy usuwać laserowo jak będzie starszy bo nie znikną najprawdopodobniej.

Co do trądziku to Lidka ma ale już schodzi :) apogeum było jakiś tydzień temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 00:19

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciemieniuchy to prawda wychodzi na brwiach, płatkach uszu i głowie. Bartkowi wczoraj się pojawiła na głowie i brwiach..

Agentka co do naczyniaka to nie przestrasz się ale jak się będzie mała denerwować to będzie się robił bardziej czerwony, ale rzeczywiście minie. Musiała się gdzieś odcisnac w trakcie porodu i dlatego się pojawił.

Bartek urodził się z trądzikiem, co zejdzie to pojawia się nowy w nowych miejscach. Mamy przemywać przegotowana woda i samo przejdzie

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, wiesz co, ja mojego małego aferzystę też wieczorem i potem w nocy usypiam na leżąco na boku przy cycku. Mało tego, teraz jak się budzi w nocy to jest tak glodny, że się nie da przewinąć bez krzyku i budzeniu sąsiadów 😅 więc od kilku dni biorę go do łóżka, karmię piersią na boku, on zasypia, później podkładam podkład pod niego, przewijam go, przebieram w miarę konieczności i robię transfer do do dostawki 😅 on się tam trochę szamocze nóżkami, ja trzymam rękę na jego klatce albo na nóżkach, czekam aż się wyszumi,po czym zapinam śpiworek i śpi:)

Trądzik jest i u mojego czpowieka ciągle. Przemywamy woda, lekarka powiedziała, że można też okraniseptem i chyba też spróbować trzeba tak. Może nie do każdego przemywania, ale może do co drugiego 🤔

A ja mam polecajke, jeśli chodzi i waciki- marka Pikabu. Płatki od nich są takie zbite, nie rozchodzą się warstwami, podobają mi się one ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, no to wiele tłumaczy ta bębnowa :D ja się dziwię ile jedno dziecko produkuje i że zbiera się tych małych ubranek i pieluch trochę :D
    Aaa zamówiłam rękawice i mufkę z tego cottonmoose, we wtorek mają być, to zdam relację czy warto. Cały czas myślałam o rękawicach, ale trochę się boję, czy będą szybkie w zakładaniu. Więc pomierzę i jedno odeślę :P

Maiora, ale przynajmniej na początku zjadł dużo tego najważniejszego mleka z piersi <3 robiłaś co mogłaś, Bartuś wybrał inaczej :) może Mały Superbohater potrzebuje bardziej kalorycznych posiłków, żeby ratować świat przed tymi pieluchami :D a jak kupki przy MM?
    My tylko raz spałyśmy razem (przy g*wnianej akcji, u teściów) i uważam, że to była najwygodniejsza noc, ale niestety bez monitora oddechu nie była najlepiej przespana dla mnie...

Kania już około obiadu, jak się rozprostowałam porządnie w ciągu dnia, nic nie było z brzuchem :) Dzisiaj w nocy wszystkie usypiania zostawiłam dla męża, ja tylko karmiłam i dzisiaj żadnych dolegliwości :D
    Dzięki za tą informację o pochwale! Nie pomyślałam, żeby tak zrobić, dla mnie mały nakład pracy, a jeśli mogę się jej jakoś odwdzięczyć to czemu nie! :D
    Trzymam kciuki za ofertę pracy dla męża :) brzmi bardzo wygodnie!
    Co do karmienia w nocy to ja karmię, przewijam, dokarmiam dalej, żeby się zrobiła bardziej senna a później z reguły trzeba ją jeszcze dobujać, choć zwykle raz w nocy po takim zestawie zasypia bez bujania :D odbija sobie na pozostałych pobudkach :P

Agentka, a może przywiesić to w jakimś niewidocznym miejscu? :P ja ostatnio na spacerze robiłam obczajki wózków w okolicy, nikt nie miał czerwonych tasiemek, uff :D

Na trądzik podobno jeszcze woda owsiana (w sensie zalewamy płatki owsiane wodą i tym przemywamy). Trochę mi to brzmi jak babcine sposoby, ale mam w notatkach z SR takie coś :D

My się mierzymy z odparzeniem na pupie :( z każdym bączkiem trochę zawartości o kwaśnym odczynie wylatuje i się zaczęło tam robić brzydko :( pępuch też nam jeszcze siedzi, przez co mam w głowie bagno jak kładziemy ją na brzuszku, chociaż nie zgłasza zażaleń :/

Wyszłam dzisiaj z łóżka jedno karmienie wcześniej niż zwykle, poszłam do sklepu po ciepłe bułki, wypiłam ciepłą kawkę w ciszy i spokoju a córeczka z tatusiem nadal śpią jak susły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 09:26

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maiora śmiało można skomentować zdjęcie: super chłopak 😁
    A jeśli podejrzewasz wędzidełko to chyba dobrze by było to skonsultować z jakimś specjalistą bo to na przyszłość też może nieść konsekwencje 😔
    Ale ponoć nawet po podcięciu to poprawa może być po 2 tygodniach dopiero... ale ja np widzę różnicę też po wizycie u osteopatki i krótkim masażu (głównie na wizycie skupiała się na brzuszku)

Zbysiu też czasem z nami śpi 😅 jak zaczyna jęczeć i stękać albo jak nie może usnąć 🤷‍♀️
    I naczyniaki też ma od urodzenia na buzi nad noskiem taki ciut większy i pod noskiem ale taką kropeczkę, największy ma na karku. No i jak się wkurza to bardziej je widać, mąż zauważył dopiero z tydzień temu... a wydawało mi się że mu mówiłam 🤔 e mogło to być w szpitalu a pewnie był rozemocjonowany bardziej niż pokazywał 😁

Wczoraj wieczorem miałam apogeum bólu... nie wiem czy gdzieś nacisnelam na dziąsło... czy co... ale no powiedziałam mężowi że jak nie przejdzie to dzisiaj jedziemy na jakieś "pogotowie dentystyczne" I niech mi go wyrwą w cholerne! Ale narazie jest spoko... w nocy nawet przespałam... poza pobudką Zbysia... staram się też maksymalnie wydłużać czas pomiędzy tabsami przeciwbólowymi i przez KP i moje jelita, bo do tego antybiotyk jeszcze 🥴

A jeszcze co do różnych bóli z mamą... wiecie... przed samym porodem zaczęły mi drętwieć pięty 🙈 i niby to od nacisku kręgosłupa może się zrobić... do tej pory czasem mi to dokucza... generalnie niby nic.. a takie wkurzające 😅

Miłej soboty! U nas aktualnie słoneczko, także trzeba się ogarnąć i młodego do wózka 😁🌞

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa na odparzenia możesz spróbować masc tormentalum, a jak to ma dłużej to clotrimazolum. Taki mi położna zaleciła, to pierwsze po każdej zmianie a to drugie 3xdziennie. Zbysiowi odparzalo pupą po pieluszkach dada, także mam jeszcze 1,5 opakowania 😑 a na początek przed maściami mieliśmy spróbować myć samą wodą, a nie chusteczkami, a mojej bratowej jeszcze położna radziła podsuszać suszarką pupę żeby nie było dodatkowej wilgoci.

A co do przemywania wodą owsianka, to te metody babcine nie wszystkie takie złe, bo my czasem w krochmalu kąpalismy Zbysia i mu schodziły ładnie zmiany na skórze 😉

A teściowa mogła być bardziej nowoczesna bo my mamy do wózka czerwoną tasiemke ale razem z całą zawieszką kontrastową 😅 biało czarno czerwoną, którą Zbysiu zaczyna się interesować czasem.

A co do jedzenia... nie wiem czy to przez jakiś skok... ale wczoraj to już masakra była... Zbysiu cały czas głodny... I szuka i płacze że głodny a zaraz wszystko zwraca... a np wiem że jest pojedzony bo ma czkawkę z przejedzenia, a on nadal by coś zjadł... no a jak płacze to mu dawaliśmy co kończyło się na ulaniu i dopiero zasypiał 😑 a niby piszą że niemowlaki mają samoregulacje i nie zjedzą więcej niż potrzebują 😵‍💫

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miesięczny bobinek 😊 Jak ten czas leci!
    D54-F1-B0-E-44-DC-48-C8-A45-D-A2-A2376-F285-F.jpg

Kania_czubajka, Ancalime, Longanimity, Meeg, Maiora, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Meeg Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka o co kampanii z tą czerwona tasiemka? 🙈

Nasi znajomi mają córcię z naczyniakiem na srodku główki nad czołem i ma ok 1cm i teraz są po konsultacji chirurgicznej czy się nie powiększa.
    Naczyniaki u większości dzieci samoistnie się wchłaniają do 5/6 roku życia.
    Inni znajomi mieli również az 4 a jeden na policzku pod oczkiem. Wchłonął się gdzie jak miała ok 2-3 latka.
    Ogólnie rekomendacja jest ze tego się nie usuwa ale no trzeba cierpliwie czekać aż się wchlodnie i wszystko będzie na pewno cacy 🍀

Ja jestem najszczesliwasz bo mój stary wrócił przejął mała na całą noc i odespałam caly ten tydzien na raz ❤️

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj bardzo spoko dzień bo Lidka mało płacze i w chwilach aktywności rozgląda się zamiast drzeć 😁

Właśnie wrocilysmy ze spaceru i mam nadzieję, że uda się ją około 20 ululać 🫣

Powiem Wam szczerze, że mi strasznie źle robi na głowę brak wolnych wieczorów. To zawsze był taki mój czas, że gdy o 20 wszystkie dzieci spały to miałam czas na jakieś swoje sprawy a w tej chwili zasypiam równo z Lidką, wstaje równo z dziećmi i okropnie brakuje mi tego wieczornego resetu 😵‍💫
    Mam nadzieję, że Lidka niebawem zacznie chodzić spać o normalnej porze 🫣

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, no z tą magia czerwonej wstążeczki to czasami trudno wygrać 😅 u mnie jak Leoś miał problem z ropiejącym oczkiem i z brzuszkiem to moja mama stwierdziła, ze wszystko się go czepia przez to, że nie chce czerwonej tasiemki do wózka 🙈 podziękowałam za rady, podsumowałam, że nie jestem miłośniczką zabobonów i temat się skończył 🤪

Kania, też słyszałam, że może być na brwiach, ale o uszach to pierwsze słyszę 🙂

Sara, rozumiem Cię z tymi wieczorami 🙈 my z mężem lubiliśmy wieczorami posiedzieć, obejrzeć jakiś serial albo film, a odkąd jest dziecko to zazwyczaj wieczorem jedno z nas woli iść spać 😅

U Nas nastąpił jakiś przełom i pomijając, że Leoś był już mocno ciekawy otoczenia to teraz tak super reaguje, śmieje się jak do niego podchodzę, jak czytamy razem bajeczkę, odbiera już tak dużo z otoczenia 😍 matka rozczulona na maxa, jak widzi, że to nie nieświadomy grymas tylko personalizowane checheszki 🥰
    W ogóle troche zluzowałam z wybudzaniem Leosia, bo cały czas pilnowalam godzin i budziłam go na serwis czyt. pielucha i mleczko, ale przez to mam wrażenie, ze był tylko bardziej zmęczony i rozdrażniony.
    Zawsze wydawało mi się, że jak go przetrzymam bez snu więcej w dzień to będzie dobra nocka - nie działalo 🙈
    Teraz jak śpi to czekam, aż się wybudzi i przeważnie nie ma później aż takiej histerii, oby to był dobry trop na dogadanie z Małym Gościem 😁

Miłego weekendu! 😄

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igusia jaka elegantka 🤩

Sara, wiesz,ja też czekam na te wieczory, kiedy młodzież już śpi i można posiedzieć z mężem sam na sam.

Mój chłopak dzisiaj urządził sobie spanko życia. Po porannej awanturce 2 h spania w wózku na spacerze. Po spacerze przyniosłam go i w kombinezonie położyłam do kokonu,rozpielam tylko i zdjelam czapę. Pospal tak, przebudził się, rozebrałam, pokarmilam, zasnął znów. Później przebudził się, przewinelam, pokarmilam- znów w kimę. Obudził się dopiero o 16:30 czyli spał 5.5 h. Później goście, więc nosili go, robił takie turbodrzemki po 5 min. Mała awantura po kąpieli (kąpiel super, po kąpieli drze się tak, jakby go ktoś co najmniej przypalał ogniami po plecach) i zasnąl o 19. Po prostu, bez cycka i bez lulania. Już jak go podnosiłam z przewijaka po kąpieli, to miał zamknięte oczy 😅 ech co za dzieciak

A wstążkę czerwona na wózku mam!😅 Wózek używany po znajomych, była zawiązana, więc nie zdejmowalam 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 19:51

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jak ja nie ogarnął że dzisiaj zmiana czasu na zimowy? 😅 na telefonie zmienia się automatycznie... nakarmiłam Zbysia I stwierdziłam że idę wypić antybiotyk na tego przeklętego zęba wcześniej... a w kuchni patrzę na godzinę i coś mi nie gra bo jednak ju minęła godzina o której powinnam go zażyć 🙉 chwilę mi zajęło skminienie o co chodzi 😂

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja się dowiedziałam wczoraj z mema😂
    335-A38-E3-43-CB-4255-B91-A-24-C4-A9963064.jpg

U nas chyba skok, bo znów pobudki w nocy co 1,5-2h na jedzonko. A do tego Iga jest szczęśliwa tylko na cycu (i to pod warunkiem, że jej nie wypadnie, bo wtedy jest drama:p) lub przytulona. Pierwszy raz zasypiałam na karmieniu, bo inaczej nie spałabym wcale 🙈

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba ostatnie dni masakry to naprawdę był skok 😁

Lidka jest zupełnie inna - oczy szeroko otwarte, tak się rozgląda bystro i pojawiają się nieśmiałe uśmiechy 😬 dziś leżała na macie dobre 15 minut, przygląda się twarzom zamiast non stop płakać / być przy cycku 😁
    I co jeszcze zauważyłam od wczoraj - różne rodzaje płaczu. Inaczej płacze jak jest głodna a inaczej jak jest śpiąca. Tym sposobem łatwiej mi szybko zareagować i dziś np jak tylko zauważyłam oznaki senności udało mi się ją ululać w 2 minuty bez zbednego nakręcania i histerii 😬😁

Pucz ten sen właśnie to taki nielogiczny z punktu widzenia dorosłego. Właśnie szkopul w tym, że bardzo zmęczone dziecko gorzej śpi i trudniej mu zasnąć 🫣 ja się staram tego maksymalnie pilnować ale czasem starsze dzieci utrudniają temat 🙈

Kania a może mały odsypiał skok? U mnie Emma tak miała. Po każdym skoku przesypiała dobę z przerwami na karmienie 😁 żartowałam wtedy, że trwa aktualizacja oprogramowania 🤣

My żadnych wstążeczek nie mamy i nie planuje 🫣

Za to jestem mile zaskoczona tym, że w końcu przy 4 dziecku moja szanowna rodzina chyba ogarnęła, że skoro żadne z dzieci ochrzczone nie jest to i Lidia nie będzie. Zero pytań, zero komentarzy, zero nacisków. Jak miło 🙈

Za to jest coś co mnie strasznie irytuje i poniekąd szokuje... Jak urodziła się Emma i od początku była karmiona MM to czułam się jak wyrodna matka bo nie karmię jej piersią. Miałam wrażenie, że zewsząd była nagonka na KP.
    Teraz z kolei czuję się tak jakbym robiła Lidce krzywdę karmieniem piersią.
    Moja matka, teściowa, siostra, babcia szukają winy w KP. Lidka dużo płacze? Wina KP. Bo się nie najada, bo wypiłam napój gazowany, bo mam "chude" mleko 🤦🏻‍♀️ albo "daj jej butelkę". Tak jakby dziecko płakało tylko i wyłącznie z głodu

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, o, to jest szansa, że za 2 dni Iga się ogarnie 😂
    Z tym mlekiem- nie dogodzisz. Jak Iga miała płaczący dzień to moja mama od razu- „a nie zjadłaś nic?”🤦🏻‍♀️ Tlumacze, że nie ma diety matki karmiącej a ona „No ja tam w to nie wierze” 😜
    Tak samo, niby się edukowała z najnowszych wytycznych, ale nosi Igę 15 minut i później „odkładam Cię, żebyś się nie rozpaskudziła”… mówię jej, że zdementowano, że dziecko można przyzwyczaić do noszenia, bo było noszone wcześniej 9 miesięcy, to na mnie zdziwione oczy 😅

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mi spanie z Lidką ratuje życie 🙈 gdybym miała ją odkładać w nocy to mogłabym nawet nie wracać do łóżka bo by się nie opłacało 🫣
    A dzięki temu, że śpimy razem to karmię bez rozbudzania się i da się funkcjonować.
    Mam jednak nadzieję, że wkrótce to się zmieni 🙈 bo nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem na stałe

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki... tabsy przestały działać i stwierdziłam że jadę do dentysty (dobrze że mam w miare blisko miejsca gdzie przyjmuja 7dni w tygodniu i swieta tez) czekam już w poczekalni, nawet mi zdjęcie zrobili już 😵‍💫
    Stwierdziłam że jadę dzisiaj bo jak wieczorem młodego przychodzi nosić to ból się nasila, a dzisiaj jeszcze mąż w domu będzie...

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja... jestem w domu bez zęba 😅 szybko poszło. A dentysta (młody gościu) zagadał o malego (w czasie oczekiwania aż znieczulenie zacznie działać) I pierwsze pytanie czy śpi w nocy 🙈 i powiem wam że tak mnie naszło ze w sumie to jest zawsze pierwsze albo drugie pytanie które zawsze pada 🤷‍♀️ no i gościu podzielił się informacją że przez pierwsze pół roku chodził jak zombi 😴
    A ja teraz robię sobie okład przeciwbólowy że Zbysia 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity współczuję wyrwania zęba ale z drugiej strony to dobrze, że już po wszystkim 🫣 przynajmniej ból skończy się raz na zawsze 🫣

Ja mogę śmiało powiedzieć, że o ile pierwsze 2-3 tygodnie pobudek odczuwałam rano tak teraz już organizm się przyzwyczaił :)
    No ale póki co karmię w nocy 2-3 razy. Zobaczymy jak będę śpiewać jak przyjdzie regres snu i 10 pobudek 🤣🤣🤣🤣

Ja bym tylko sobie życzyła, aby Lidka nie pobiła niechlubnego rekordu najstarszej siostry 🤦🏻‍♀️ Emma zaczęła przesypiać noce mając prawie 4 lata 🤦🏻‍♀️
    Przez blisko rok wstawalam na zmianę do 3ki dzieci 😵‍💫 ale Emma to przeginala już z tym budzeniem 🫣🫣🫣

U nas dzisiaj Lidka ma dzień bez snu... Ale odziwo wcale nie wyje 😁😁😁 leży sobie, gapi się, czasem coś krzyknie czy kwęknie ale nie piłuje jak obdzierana ze skóry więc miła odmiana 😁

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ