Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja pamietam przy aparacie ortodontycznym bylam team budynie i galaretki. Ale nie wiem co na Twój układ pokarmowy się nada.

Przyszedł babybjorn, ale Iga na razie delikatnie mówiąc sceptyczna 😂
    37-FAB300-EBEE-454-F-9-D6-F-E1-CA46268-FD5.jpg

Ogoorkowa, Meeg, Kasio, Maiora lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka chyba dzisiejsze wjedzie kisiel 🤔 się galaretka może poczekać w lodówce 😁

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity współczuję przeboju z zębem 😓
    Ja rok temu przechodziłam przez masakryczne zapalenie i po tygodniu antybiotykoterapii miałam usuwany ząb. Na szczęście nie karmiłam ani nie byłam w ciąży bo ból był tak potworny, że przez kilka dni nie jadłam, nie spałam. Ketonal nie pomagał wcale i wtedy odkryłam największego zabójcę bólu. Antidol. Powinni ozłocić jego producenta. A na taki ekstremalnie mocny ból kostno/stawowy antidol + dexak. Co prawda to morderstwo dla żołądka ale ja byłam strasznie zdesperowana 🫣

Ja dziś świętuje urodziny .... O których póki co wszyscy zapomnieli 🤣 na 99% stary sobie nie przypomni 🫣
    Kusiło mnie zamówić sushi na wieczór ale stwierdziłam, że jeśli Lidka jak co wieczór będzie piłowała do 24 to nawet nie zjem w spokoju co tylko dodatkowo mnie wkurzy 🤣 więc daruję sobie.
    Nocka dziś super bo mała po tym zwalonym dniu usnęła o 20 ❤️ o 21 dopiero miałam chwilę żeby coś na telefonie poczytać, zapłacić rachunki i... Usnęłam z telefonem w ręce 🫣 po 23 się obudziła i już spałysmy razem.
    Teraz wróciłam ze spaceru i jakimś cudem usnęła w wózku i śpi 😍 zamierzam więc wypić ciepłą kawę 😁😁😁

A i odkryłam że jak co roku, w moim ogródku pod drzewkami wyrosły... Opieńki 😁😁😁
    Więc jutro będzie pyszny sosik z nich :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara 🤞🤞za dzisiejszy dobry dzień 😊
    Ja zaraz podejmę próbę odłożenia młodego do kokonu... u nas był cięższy poranek (od 5 do 7).

A na zęba na szczęście pomaga ibuprofen ale musze zażywać regularnie praktycznie co te dozwolone 4h... liczę że niedługo antybiotyk zacznie działać i w sumie ibuprofen też jest przeciwzapalny... bo właśnie z przeciwbolowych jak najszybciej chce zejść zeby brzuszek nie cierpiał😮‍💨 a antybiotyk dostałam ten sam który miałam w ciąży i po odejściu wód też mi go dali.

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby jak najszybciej zaczął działać.

U nas powoli jakiś rytm się stabilizuje dzięki temu, że codziennie wstajemy o jednej porze. Tylko te wieczory takie beznadziejne 🙄

Odkładanie Lidki jest trudne ale często karmię ją na Emmy łóżku na leżąco i się ewakuuje i potem ją przekładam jak twardo usnie 🫣

Od wczoraj daje też BioGaie bo już nie mam pomysłu na tego małego upiora 🙈🙈🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadziłam smoka w ryczący głośniczek i piję letnią kawkę... Tak mi głowa pęka po dzisiejszej nocy, jeszcze pozgniatałam sobie brzuch jak ją nosiłam (jak już braowało sił i zaczęłam być w dziwnych pozycjach...) i miałam taki ostry ból jelit nad ranem. Włosy też czekają na umycie, ale młoda czysta, z suchą pieluchą i najedzona.

Meeg ale super zestaw prezentowy :D i przydatny i słodki <3

Agentka, podziwiam za samozaparcie i spacer w deszczu! Mąż nie docenia poświęcenia zdecydowanie... Następnym razem jego wyślij :/
    Zazdroszczę rączek-dopychaczek, bo u nas one nagle znikąd się pojawiają pomiędzy piersią a ustami i trafiają do buzi jako pierwsze, zaczyna ssać i płacz, że nic z nich nie leci. Albo odpychają się od piersi :(
    Jeszcze dzisiaj w nocy byłam taka nieprzytomna, że zapominałam brać ze sobą telefonu do karmienia i sie nudziłam jak mops :P

Longanimity okropna sprawa z zębem! Niewspółpracujący dziad :( ale pozbędziesz się problemu <3

Pucz pewnie się przyzwyczai do leżaczka :D ale kosztem Twoich nerwów :(

Chyba muszę zacząć rozglądać się za babybjornem :P raczej używki będę szukać, cel na przyszłotygodniowe karmienia :P

Sara, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! <3 <3 <3 przede wszystkim chwili czasu dla siebie, bo zasługujesz <3
    PS plusem sushi jest to, że nie wystygnie :D nieważne ile godzin później będzie zjedzone :P
    My też na biogai, jest nieco lepiej, ale i tak dramat z nocnymi kupami :/

PS, bardzo fajna cena na wkładki laktacyjne z Lansinoha: https://sklep.lansinoh.pl/pl/p/Jednorazowe-wkladki-laktacyjne-100-szt/185
    są duże, ale cienkie, chłonne i z 2 przylepcami ;)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara spełnienia marzeń 🥳 i dużo mniej płaczu Lidki 😁

My z boigai przerzuciliśmy się na dicofor baby bo ponoć biogaia ma gorzej strawialny olej 🤷‍♀️ a potem chyba vivomixx kupię 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 11:49

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa u nas też rączki szarpaczki - odpychaczki 🤣

A siedzenia na telefonie podczas karmienia szczerze zazdroszczę 🫣 ja karmiąc muszę cycki trzymać bo są tak ogromne, że dziecko mogę zadusić a dwa, wysuwają się Lidce z buzi jak nie trzymam 🤣🤦🏻‍♀️🙈

Ważyłam wczoraj Lidkę i od najniższej wagi spadkowej przybrała w miesiąc 1,1 kg!
    Ale to nic nie przeszkadza - moja matka (tak tak, ta sama "zainteresowana") wczoraj dzwoniąc podpowiedziała mi, abym przeszła na mm to Lidka nie będzie płakać 🫣 tak
    Napewno

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara najlepszego, a obecnie to odpoczynku 🎂

Ogoorkowa na vinted warto szukać używek, ale trzeba polować, bo mega szybko znikają te najkorzystniejsze oferty 🤞
    No nie jest to wspaniale chodzić w tym deszczu, ale bezwarunkowy spacer okolo 13 zauważyłam, że daje nam spokoj na resztę dnia, jeśli chodzi o nadmierne placzki. Chyba u nas to była kwestia tego przemęczenia, bo regularnie nie może zasnąć w domu w tym czasie.

Iga od 2 dni wisi na cycku, wcześniej karmiłam 8 razy, a obecnie 12 i to często na dwie piersi.
    Chyba to ten etap, gdzie sobie więcej chce wyprodukować.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🤣🤣🤣

To mnie tak rozbawiło, że mało mi mleko z cycków nosem nie poszło 🤣🤣🤣🤣🤣

FB-IMG-1698356801737.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 13:38

Ogoorkowa, agentka93, Maiora, Kania_czubajka, Kasio, Umka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, racja z tym polowaniem, kurcze, może jednak noc to średnia pora na takie polowanie, w końcu osoby sprzedające babybjorny już chyba w miarę dobrze sypiają 🙈🤣

Sara 🤣 ale można też na wątku zagrać w "którym bólem dzisiaj jesteś?" 🤣 jadąc od górnego rzędu zgłaszam dzisiaj 3,5,7 i 8 🤡
    Swoją drogą mocno boli mnie prawy nadgarstek od noszenia dziecka, jakoś lewy lepiej żyje 😒

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorami głównie poluje 😁 wtedy się pojawia najwiecej ofert, dorwałam za 375 z zabawką, lekko wypłowiały kolor, bo był kilka razy prany, ale bądźmy szczere- jakie to ma znaczenie? Był wystawiony za 400, ale jeszcze stargowalam o cenę przesyłki :D

Taki miły akcent ze spacerku, znalazłam w parku. Lubię takie akcje :)

677-AAC29-6590-4-B8-B-8-EE0-F005971-FFB86.jpg

Ogoorkowa, Ancalime, Maiora, Kasio lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa musisz jakoś tak układać rękę że nadwyrezasz 🤔
    Mnie boli kręgosłup ale wydaje mi się, że to od spania w nienaturalnej pozycji i bezruchu 🙈
    Albo to jeszcze zmiany pociazowe 🙈
    Jest też prawdopodobieństwo, że to pesel 🤣

Lidka dziś jakaś łaskawa i mało płacze jak na nią 😵 nawet chwilę leżała i się gapiła zamiast drzeć.
    Ale ja jej się nie dam nabrać, przygotowuje się mentalnie na ciężki wieczór 🤣

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka dzięki za szybkie rozeznanie jaka cena jest dobrą ceną :D ja chyba bym nawet jasny chciała, nie widać tak sprania i ulanego mleczka 😅
    Fajne znalezisko :D my idziemy na spacer za jakieś pół godziny, musimy zajść do empika, widziałam ostatnio Kubusia Puchatka po Śląsku, przemyślałam i ja to chce 😅

Sara, Lidka zbiera siły 😅 ej, Twój pesel chyba nie jest taki zły jak dobrze pamiętam 😅 po prostu go mocno eksploatujesz 😅

Wydaje mi się, że ręce układam obie tak samo, ale jednak prawa zawsze bardziej nadwyrezona od pracy przy komputerze i teraz mocniej daje się we znaki 😒

Zadzwoniła do mnie Pani z ZUSu, ze chce jeszcze jedno oświadczenie, powiedziała jak dokładnie się nazywa i jeszcze, że w razie problemów z wypełnieniem mam dzwonić do niej (ofc miałam.problem z jednym polem 😅). Normalnie nie wierzę, sami zadzwonili i jeszcze pomogli 🤯 szkoda,że nie ma.jakiegos systemu oceny pracowników ZUSu, bo dałabym Pani 5* 🤩

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ale super!!! Widziałam zaproszenie do takiej akcji na FB na jednej z grup szydełkowych 😍

Co do babybjornow to one są niesamowicie popularne w Skandynawii i można śmiało kupić w super stanie za ok 150-200 zł a czasem i taniej 🙈 nic tylko biznes kręcić.
    Śpiworek do fotelika upolowałam na norweskim portalu za ok 80 zł a na OLX chodzą po 200. Ale w Norwegii tego jest od groma bo tam każde jedno dziecko ma taki śpiwór (swoją drogą chyba najlepszy zakup wyprawkowy jaki mam 🙈)

Ogoorkowa mój PESEL faktycznie, eksploatowany intensywnie 🙈 mimo wszystko, za każdym razem jak składam pranie i niedowierzam ilości tego, myślę ciepło o mojej sąsiadce która wychowała 14!!! Dzieci 😵

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazłam sposob na Zbysia spanie w domu w dzień... na brzuszku przespał teraz 2h... I nawet zdążyłam ugotować makaron i zjeść 🙉 i nawet vos więcej bym zrobiła tyle ze jak więcej się poruszam to ząb zaczyna pulsować 🥴
    Dlatego właśnie na tym memie brakuje mi bólu zęba 😂

Ogoorkowa ja miałam taka przygodę że rozliczyliśmy się z mężem wspólnie a jeszcze nie mogliśmy (nie byliśmy małżeństwem cały rok podatkowy) no I on złożył korektę a u mnie widniało że pit złożony u małżonka... a że pandemia to nie mogłam podejść do okienka 😑 znalazłam nr i pani tak mi wytłumaczyła że jakbym nie była obeznana z możliwościami internetu to nadal bym nie wiedziała co robić 🤣

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ja się zastanawiam ile Ty masz suszarek na pranie 😅 bo my 1 i u nas czasem brakuje miejsca, przygarnęłabym druga 😅 chyba, że wszystko wkładasz do elektrycznej 😅

Longanimity ja wgl uważam,że z zusem czy US to jak nie wiesz od razu że coś masz złożyć i jak to zrobić, to z internetu się nie dowiesz, czasem też od pracowników niekoniecznie... strasznie niejasny system, choć i tak dobrze,ze można przez internet to ogarniać 😬

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wszystko jedzie w bębnowej 🙈 dziennie 1-2 cykle. Codziennie 🙈

Na zwykłych nie nadążyłoby schnąć 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Maiora Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przepraszam za nieobecność. Dni mi lecą przez palce 🤦‍♀️

Sara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Wiedziałam kiedy wejść na forum 🎂

Agentka świetny zakup też poluje na używanego babybjorna

Longanimity współczuję bólu zęba

Ogoorkowa czytałam o gównianej akcji, też współczuję.

W wolnych chwilach nadrabiam forum ale nie wszystko zdążyłam doczytać ❤️

U nas dużo się działo. Mały w tamtym tygodniu odrzucił całkowicie pierś i nie chciał się przystawiać. Po weekendzie ciężkiej walki przeszliśmy całkowicie na modyfikowane. Podejrzewam u niego jakiś problem z wędzidełkiem albo coś w tym stylu bo mój książę je ze smoka z przepływem dla dzieci 3-6 miesięcy (przy mniejszych wisi 3h i drze się że jest głodny) dodatkowo śpi z otwartymi ustami. Całe noce przez to nie śpię bo przez tego smoka łyka sporo powietrza i boję się żeby się nie zakrztusił jak mu się uleje 🤦‍♀️

Pamiętacie jak się zarzekałam że młody będzie spał w swoim łóżeczku? Noo to mnie życie zweryfikowało i w nocy śpimy razem 😂

Wczoraj skończył miesiąc ❤️ z tej okazji matka zrobiła mu zdjęcie 😁

Super Bartuś leci ratować świat przed atakiem śmierdzącej pieluchy 😂

IMG-20231026-152847-edit-402330015763086.jpg

Spokojnej nocy ❤️

Ancalime, Natosia, agentka93, Sara30, Ogoorkowa, Meeg lubią tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, wszystkiego najlepszego! :) niech spełnią się Twoje największe marzenie ❤️ było sushi?

Longanimity, ty biedulko, ból zęba potrafi być straszny ;( współczuję Ci bardzo. I zazdroszczę tego, że Zbyś tak ładnie chce brzuszkować. Z moim złośnikiem to walka 🥲

Ogórkowa , jak się czujesz, jak twój brzuch po nocy? :( lepiej ? Na panią z zusu polecam wysłać pochwałę. Jej się to przyda, bo może dostać jakaś nagrodę, premie czy np wyciągnąć później do awansu:) serio mówię, z życia urzędnika wzięte- piszesz, podpisujesz i wysyłasz na główny adres urzędu.

Maiora, z tym spaniem w łóżku tak jest 😅 ja młodego też biorę, jak stary idzie do pracy :) jeszcze sobie dosypiamy godzinkę:)

U nas się poprawił humorek dzisiaj. Byli też goście, ponosili młodego, po 19 już spał, więc wieczorem zjedliśmy z mężem kebaba:D

Wydaje mi się, że małemu robi się ciemieniucha na płatkach uszu... Czy to możliwe?

Mąż dostał fajna propozycję pracy. Mam nadzieję, że się zdecyduje. Nie chcę na niego naciskać, ale uważam, że to byłaby świetna zmiana i na miejscu! Nie musiałby dojeżdżać codziennie 40 km, do tego praca 7-15 a nie takie nienormowane godziny, jak to mają kierowcy ... Zobaczymy:)

Maiora, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ