Styczniowe Groszki :) (2015)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Poczulam, ze zrobilo mi sie jakos mokro. Poszlam do lazienki zrobic siku i jak sie podcieralam to na papierze niewielka ilosc krwi. Objetosciowo moze cm na cm. Podtarlam sie drugi raz i juz nie bylo nic na papierze. Maz zagladnal mi do srodka i krwi nie widac tylko bardzo duzo bialego sluzu.
Mam sie martwic i jechac na pogotowie? -
Oznaczamy tylko pozytywne testy i okres. Więc jak masz negatywa - czekaj na @, wtedy Cię wpiszę
01 – Helen @, julita
02 – tomania2806 @, Asieńka466 @, zonaboba @, gezanew @
03 – Matleena @, Marutka @, agatka196
04 – Paula_21, ewe88
05 – Misi@, Gosiacu @, malgo86 @
06 – Feśka @, Kitaja, Iwonaa11 @, Toa
07 – Emma80 @
08 – zuzzi, Mandi:) @, Mini_Mouse@
09 – Justine M @, Malinkowe oczekiwanie @ justysss
10 – Lianna
11 – majka92, agus3004 @, Katarzyna87, odrobinacheci
12 – Ani86, ania14, Molcia, KochamMisia, Emilia77
13 – karolka22
14 – Kaczorek
15 – ewa81, kasiakasia11, lauda.
16 – Bulimulia, Emiśka, Mimi86, Mordeczka, przyszła mama:)
17 – bosa, Evaa, justyna14
18 – mała.mi, Majaaa, Nikka, alicja_
19 –
20 – Kenya, Maandragora
21 - kama005, mana, werni, agnes175
22 – Lilla My
23 – Cigaretta, monika_89
24 – Zajsonek
25 – gocha04, kmb, BATTINKA
26 – Basik122
27 –
28 – Gosiacu
29 –
30 – tomania2806, Ballerina
31 – menka, gezanew, Asieńka466
http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobrane_1.jpg W styczniu pokazało się już 7 Groszków! http://wrzucaj.net/images/2014/10/07/pobraneUfESK.jpg
Legenda:
test pozytywny
@ okresWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:32
-
nick nieaktualny
-
Toa wrote:Poczulam, ze zrobilo mi sie jakos mokro. Poszlam do lazienki zrobic siku i jak sie podcieralam to na papierze niewielka ilosc krwi. Objetosciowo moze cm na cm. Podtarlam sie drugi raz i juz nie bylo nic na papierze. Maz zagladnal mi do srodka i krwi nie widac tylko bardzo duzo bialego sluzu.
Mam sie martwic i jechac na pogotowie?
a miałam USG dopochwowe?? Wkoncu tam wszystko rozpulchnione itp moze po badaniu troche krwi?? -
Toa wrote:Poczulam, ze zrobilo mi sie jakos mokro. Poszlam do lazienki zrobic siku i jak sie podcieralam to na papierze niewielka ilosc krwi. Objetosciowo moze cm na cm. Podtarlam sie drugi raz i juz nie bylo nic na papierze. Maz zagladnal mi do srodka i krwi nie widac tylko bardzo duzo bialego sluzu.
Mam sie martwic i jechac na pogotowie?
Pamiętaj, że zarodek cały czas wwierca się w Twoją macicę. Czy krew jest brązowa czy żywo czerwona? Czy to było jednorazowe?
Jeśli był to raczej kolor brązowy i jednorazowe - moim zdaniem nie ma powodów do obaw, krew nie była swieża.
Jeśli żywo czerwona sprawdzaj czy się nie powtórzy i jedź najlepiej od razu na IP. Choć - bez urazy - miej na uwadze, że mogą nie potraktować sytuacji poważnie. Chodzi o to, że jeszcze za wcześnie by coś było widać, więc nie sprawdzą czy wszystko gra.
Może przepiszą Ci lutkę albo dupka na podtrzymanie - jeśli rzeczywiście coś się będzie działo.
Sorry za dosłowność, ale pchałaś tam paluchy ;p? Może coś się uszkodziło, śluzówka jest delikatna. Jakie miałaś USG u lekarza, przed brzuch czy dowcipnie?
W Anglii do 12tc nic się nie robi, nawet do ginka się nie idzie, ew. ok. 8 tc do położnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 17:29
Maczek lubi tę wiadomość
-
Dokładnie to co napisała wyżej Kasia. Poza tym Toa, miałaś dzisiaj USG dopochwowe, więc ginka tam powierdziła trochę sondą. Macica i szyjka są teraz szczególnie rozpulchnione. Jeśli to było trochę brązowego śluzu, to nie panikuj. Pamiętaj też, że takie brązowe plamienia w okresie około menstruacyjnym w ciąży zdarzają się często.
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
lauda. wrote:Dokładnie to co napisała wyżej Kasia. Poza tym Toa, miałaś dzisiaj USG dopochwowe, więc ginka tam powierdziła trochę sondą. Macica i szyjka są teraz szczególnie rozpulchnione. Jeśli to było trochę brązowego śluzu, to nie panikuj. Pamiętaj też, że takie brązowe plamienia w okresie około menstruacyjnym w ciąży zdarzają się często.
Mądrze prawi - polać jej