Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest sznupka? :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie ze gęba sie cieszy?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Rah :)

rah lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście :( moja mama jak mnie urodziła miała 36 lat.

A co do picia, mój jak się poznaliśmy imprezował i pił wódeczke z kolegami, wkurwiało mnie to strasznie, ale wtedy i ja byłam młoda i co nieco z nimi imprezowałam. Teraz już mu się baaaaardzo rzadko zdarzają takie imprezy. Raczej piwko w domu lub u kolegi na meczu. Myśle że dziecko by go bardzo zmieniło bo on bardzo lubi dzieci.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe tylko dlaczego nie chce się zbadać. Skoro tak lubi dzieci na pewno chce mieć swoje własne.

Moja mama chyba dość wcześnie zaszła w pierwszą ciążę, ja jednak nie poszłam w jej ślady, bo jeszcze do tamtego roku w ogóle zapierałam się, że kiedykolwiek będę miała swoje pociechy :D Mówiłam, że co najwyżej mogę mieć gromadkę piesków, bo na pewno nie dzieci :D Dalej chciałabym mieć dużo piesków, ale przy tym też trójeczkę bachorków :)

rah lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to marzy Ci się aż trójeczka ? :) Skąd ta zmiana instynkt macierzyński się w Tobie obudził ? :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dziewczyny Was podczytałam z tym wiekiem rodzenia :D moja mama miała 20 lat jak mnie urodziła. Ja mam już 21 . Więc muszę jak najszybciej się starać, bo czas przemija..

rah lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja zbadać się chyba nie chce też dlatego że on w ogóle boi się wszelkich lekarzy. a najlepiej zwalić na mnie bo wie,że ja mam problemy :( tylko nie zdaje sobie tak do końca sprawy że możemy je mieć oboje.

• agniesja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie o to chodzi, problem może leżeć nie tylko po Twojej stronie, tylko czemu on tego nie rozumie? :(

Nie Mordeczko, jeszcze nie obudził się we mnie instynkt, ale myślę trochę przyszłościowo patrząc na moją rodzinę i rodzinę mojego męża. On jest jest jedynakiem i smutno jest jak jeździmy do teściów, siedzimy tylko we 4. Ja lubię takie spotkania rodzinne w dużym gronie, u nas to jest, u niego niestety nie. Nie chciałabym, żeby mój syn sam się wychowywał, chciałabym żeby miał rodzeństwo :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie masz rację kochana :)
    Dea Agniesja dobrze mówi

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i dobrze mówicie dziewczynki ale ja nie chce go do niczego zmuszać

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest nic strasznego żaden lekarz czy piguła przy tym nie będą mój mąż był i żyje

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też był, chociaż również boi się lekarzy i miał duże opory przed tym badaniem. Masz rację, żeby go nie zmuszać, ale musisz go powolutku uświadamiać, może dojdzie do niego, prędzej czy później.

Mordeczka lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, jak sobie radzisz z tą przykrą dolegliwością? Ja nie wiem jak wytrzymam jak tak dalej pójdzie :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja nie mam już sił :( widocznie musi sam dojrzeć do badań, a tymczasem zadzwoniłam dziś na przerwie w pracy do gina- do końca czerwca nie ma miejsc a skoro miałam wizyte na lipiec to mam dzwonić początkiem lipca bo na pewno 2 tygodnie w lipcu pan doktor będzie na urlopie ale sie nie określił od kiedy do kiedy ech :(

• rah Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie wiem czy da sie cos na to poradzić inie znam sposobu;p Jak zaczyna bolec to kręcę rękoma w łokciach, nadgarstkach, zginam palce, zeby szybko rozruszać krew. Jak tylko czuje pierwsze objawy od nieruszona (książka, ipad) wstaje, ide siku, napić sie. Byle szybko zmienić pozycje i ruszać rękoma. W nocy o ile nie boli bardzo, staram sie tez poruszać i szybko zasnac. Podobno trzeba duzo wody pic, ale to chyba na wszystko pomaga w ciazy ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi niestety picie wody nie pomaga, a piję jej naprawdę sporo :(

rah lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczynki pisałam wczoraj, ale usunęło mi posta i nie chciało mi się drukować odmowa:p
    Te drętwienia i bóle rąk to może być zespół cieśni nadgarstka czy jakoś tak, w ciąży ponoć się pojawia a po niej wszystko mija. Także zapytajcie lekarza na następnej wizycie, chyba magnez na to dają. Skonsultujcie się z lekarzem, bo coś takiego obilo mi się o uszy, ale dokładnie nie wiem co i jak :)

Mój mężowy ma urlop, więc zaszalelismy już w ikei i mebelki mamy z głowy :) Jeszcze dokupimy jakąś komodę i będzie cacy. Miałam zamawiać na Allegro komodę z przewijakiem i łóżeczko, ale ja jestem z tych które muszą pomacać i podorykać przed zakupem :p Oczywiście załączył mu się tryb dobrego tatusia i wczoraj cześć juz skręcalismy - niby pod pretekstem sprawdzenia kompletności paczek xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) tak, jest cos takiego jak piszesz, ale wtedy drętwieją tylko palce u dłoni. Ja na pewno tego nie mam (albo mam cos oprocz tego), bo mi palce nie drętwieją, tylko całe nadgarstki a najczesciej az do łokcia. Kjest to w sumie czesto bol, a nie drętwienie. Magnezu jem "w pip", bo został mi zapisany z powodu łożyska i skurczy. Nie pomaga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:08

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki co tam jak tam ? :) Ja już mam chatkę posprzątaną obiad prawie gotowy teraz się lenie :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ