Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARACZKI - zapraszam wszystkie dziewczyny urodzone w STYCZNIU :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko powiedzmy , że odpocznie haha .
    Niestety ale praktycznie dzień w dzień mam jakieś wyjście ... a to dietetyka umówiłem sobie , a to okulista , ginekolog , laryngolog ... jedziemy w trójkę do warszawy do znajomej z październikowy szczesc na weekend , 40 sta mojej Mamy faceta itp itp tak mogłabym wymieniać i wymieniać hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba dziś mam 18 dc temp. 36,84 ale zmierzylam ja 15 min wcześniej niż wczoraj. Jeśli się udało (tak wiem nie nastawiam się ) to mam nadzieję ze dopóki się nie dowiem to ten progesteron który mam wystarczy, bralam w tym cyklu zaś duphaston.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 min to norma :) girl syrop z cebuli najlepszy sposób, pamiętam na początku ciąży też zachorowałam to tylko sok z malin i syrop z cebuli.

Zakręcona ja was nie nadrabiam za bardzo tutaj , ty pracujesz już czy nie? Ja jestem na etapie poszukiwań.. Mordeczko a jak z tobą?

Mamuśki przyznać się która prowadzi wykres?:p ja właśnie zaczęłam i chyba do następnych starań za jakieś dwa lata będzie to moja antykoncepcja :,p

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie i od dziś pije, wczoraj wieczorem wypilam to w nocy nie kaszlalam ale dziś mnie zaś dusi... A do roboty muszę chodzić. ..

dxomanli5dlutv4a.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku Ja prowadzic zaczełam teraz od stycznia wykres ale to tylko po to by zapisywać ile moje cykle trwaja , obserwacja czy po porodzie moze doszło coś do siebie i stanaa sie regularne . Ja tam odpuszczam starania na 3 lata a moze nawet 4 ;) nie chce mieć narazie drugiego dziecka , nie spieszy mi sie . Jest mi super tak jak jest .

Ja pracowałam juz od czerwca zeszłego roku ale tylko do wrzesnia bo niestety ale D ma tak kijowa zmiane nocna , ze nie wyrabialismy sie ze zmianami albo on wcale nie spał a tak sie nie da wiaodmo i zrezygnowałam na koniec wrzensia z pracy . Teraz planuje od wakacji lub po szukac pracy by isc normalnie na cały etat ale to tylko waruunek taki , ze moja Mama w koncu przyjedzie i zajmie sie małym jak nie to nie wiem jak to ogarniemy ;) bedziemy musieli kombinowac badz znow bede siedziała w domu dalej a nie chciałabym tego .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku u nas pomalutku do przodu ;)
    Mąż uczy się na nowej maszynie w pracy a co za tym idzie lepsza pensja i będziemy myśleć o kredycie ;) Gabi próbuje chodzić na razie są to małe kroczki ale nie liczę na to że do roczku będzie chodzić sama ;)

A co u Ciebie Tygrysku? Na fb na grupie też jest ciebie ostatnio mniej.

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona a tak to już jest z nockami ale z czasem może Ci się uda wrócić do pracy ;)
    A jak przygotowania do przeprowadzki?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana D na szczęście będzie zmieniał prace ale wątpię byśmy pogodzili to wszystko dalej . No nic zobaczymy , co do przeprowadzki to już kilka pudeł spakowane i Teściowa zabrała a Ja właśnie ruszam z reszta ;) chłopaki śpią to mam czas na kawkę , wieczorem idę na siłownię . Miałam iść o 12 ale nie chce mi się teraz , wole popakowac.

Mordeczko co do Gabi to pewnie , nie ma co się nastawiać . Pójdzie jak będzie miała ochotę ;) Oskar pierwsze kroki postawił jak miał 9 miesięcy ledwo skończone a porządnie poszedł i od tamtej pory nie raczkuje jak skończył rok , tydzień po roczku dokładnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u lekarza stwierdziła przeziębienie ale cały dzień mnie kaszlalo ze myślałam że płuca zaraz wypluje ... poszłam w pracy się wykaszlec do naszej łazienki i nie było mnie z 10 minut może mniej a te pindy zaś na mnie ze gdzie to leżę ze mnie po 20 minut nie ma to powiedziałam że musiałam się wykaszlec i ze praktycznie zmywiotowalam to kazały mi iść na cało dobowke do innego lekarza a jutro do pracy przyjść, poszłam (oczywiście po pracy) i lekarz stwierdził początek zapalenia oskrzeli dostałam niestety antybiotyk muszę mieć ale chociaż mnie tak nie kaszle . Szef mówił że dziś muszę być bo o 23 nikogo za mnie nie załatwi a co do resztę dni to zobaczymy

dxomanli5dlutv4a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie nastawiam na jej szybkie chodzenie będzie czas to pójdzie ;)
    No to super to kiedy już będziecie mieszkać w swoim domku!?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek od rana Mordeczko ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh toż to nie długo ;)
    Czyli w Anglii planujecie zostać na stałe?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty kochana . W życiu ! :)
    Z 10 lat i wracamy ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że na stałe ;)
    Ja nie wiem czy zdecydowałabym się na wyjazd za granicę zbyt patriotyczna chyba jestem :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko w życiu i nigdy na stałe . :) My nienawidzi my anglii

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim sensie nie nawidzicie? To wyjechaliśmy tam głównie dla zarobku?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko mój D jest tu 11 lat . Wyjechał z przymusu tu z rodzicami i bratem , jako dziecko 13 sto letnie nie miał wyboru zbyt dużego co do miejsca zamieszkania . Skończył tu szkoły wszystkie , poszedł do pracy i żył tak ... Ja 4 lata temu przyleciałam do Niego bo chcieliśmy razem być , mieszkać . Dorabia się tu trochę i wracamy ;) nie wiem jaka będzie przyszłość nasza ale wiemy tyle ze po 30 stce wracamy do Polski żyć . Nie nawidzimy w takim sensie , że jest tu ponuro ciągle , nie przyjemnie , daleko od rodziny , nie ma gdzie wyjść do kogo nawet bo nikogo nie mamy . Dzięki Bogu teraz Teściowa będzie .

Apropos, właśnie się przeprowadziliśmy dziś .
    Oskus na drzemkę poszedł , My też idziemy bo od wczoraj 7 rano spaliśmy tylko 2 h . Teściowa do pracy zaraz idzie , Teściu z trasy będzie wracał i o a Ja muszę mieć siłę dla syna hehe .
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/014ad8f13186.jpg Nareszcie swoje ! Pierwsze własne ! ♡♡♡♡♡

Mordeczka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem kochana :) fakt Anglia Irlandia to takie depresyjne państwa z resztą jak i inne tego typu...
    Ja też bym nie umiała żyć w takim miejscu wiadomo... Niby ludzie się przyzwyczajają do otoczenia ale większość nich jest z przymusu..

A co później zrobicie z mieszkaniem? Rozumiem że je kupiliście a potem co?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkocja tez taka jest niestety .

Ja się trochę przyzwyczailam , w końcu już 4 lata tu jestem ale nie na tyle by tu zostac.
    Tak , później jak bedziemy chcieli juz wracać dom idzie na sprzedaż ;)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam że sprzedacie ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ