Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE STARANIA
Odpowiedz

STYCZNIOWE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    vivien wrote:
    Eavonne wrote:
    Dziewczyny jakie macie doswiadczenie aby nie powstaly rozstepy?? JA to w ciazy jeszcze nie bylam a juz ich dosc sporo mam. Boje sie co sie stanie po ciazy:-0
    Okropne i moja dermatolog(a nawet 2) mi powiedzialy ze nic sie z nimi nie da zrobic

ja tez juz od dluzszego czasu smaruje sie oliwka na lekko wytarte cialko,najlepiej jest jak sie jest leciutko mokrym lepiej sie wchlania.
    Wazne jest przed ciaza zeby byla tez skora natluszczona
    i dobrze jest cwiczyc zeby cialko bylo jedrne ;)

a moze jakis krem na rozstepy, tyle tego jest na rynku.

vivien gratulacje :) a co do oliwki to ja od lat ja uzywam, jeszcze jak jestem pod prysznicem, a potem recznikiem sie wycieram "wklepujac" oliwke :)

Dziekuje samira i agula ;)
    agula dokladnie, to najlepsza metoda mysle bo te wszytskie krepy to pic na wode,jak dla mnie...
    duzo tego na rynku, u mnie tzn w DE dobrze zdala egzamin oliwa biooil podobno swietna na blizny,rozstepy itp. sama ja mam uzywalam jak bylam w ciazy od kad wiedzialam ze jestem ;)

samira, agula lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira jestem cekawa na ciebie i na twoj tescik ;)
    mam nadzieje ze was pozarazam w tym miesiacu na te dwie krechy :)

samira, gocha04 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    samira jestem cekawa na ciebie i na twoj tescik ;)
    mam nadzieje ze was pozarazam w tym miesiacu na te dwie krechy :)

a o co ci chodziło w wyrazach cekawa na ciebie -sorki ale nie magę rozszyfrować :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja też używam oliwki bambino a syna jak się urodził smarowaliśmy oliwa z oliwek bo tak radziła położna na szkole rodzenia :)

• sssssss88 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssssss88 wrote:
    dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)

@ powinnam dostać 19.01

proszę o jakąkolwiek odpowiedz..
    z góry dziękuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssssss88 wrote:
    sssssss88 wrote:
    dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)

@ powinnam dostać 19.01

z góry dziękuję.

a ilu dniowe masz cykle ,ja tez mam termin @ 19.01 ,i tez przez ostatnie dni jakby mnie w okolicach jajników ciągło ...a owu miałam prawdopodobnie 20-21dc ...

• Meginka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eavonne wrote:
    dzIEKI MEGINKA ZA ODPOWIEDZ:-)) Mierze tepm waginalnie. Wiec podczas okresu moge nie mierzyc czy zmienic na oralnie?

ja w trakcie okresu nie mierzę temp bo jest to hmmm... niekomfortowe, a poza tym niekonieczne:) ale @ już odchodzi więc od jutra zaczynam pomiary :)

samira, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • sssssss88 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    sssssss88 wrote:

@ powinnam dostać 19.01

z góry dziękuję.

a ilu dniowe masz cykle ,ja tez mam termin @ 19.01 ,i tez przez ostatnie dni jakby mnie w okolicach jajników ciągło ...a owu miałam prawdopodobnie 20-21dc ...

mam 33 dniowe cykle... a owu mialam w okolicach 20 dc( prawdopodobnie) dziś te bóle są intensywniejsze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 18:03

samira lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie. pęcherzyk wielkości 23,7 to nie jest czasem już torbielka czynnościowa

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    samira wrote:
    a ja już się nakręcam ze nici z fasolki :( wydaje mi się ze tempka nie za bardzo rośnie a term. @ dopiero w sobotę ,a jeszcze to ze te cykle nie zawsze są takie jak maja być ost. miał 45dni ,a od września do listopada było ok....i wydaje mi się ze szyjka nie taka...i ze zaczynam więcej jeść ,i się pocić a tak mam na @ ehhh...ach ta podświadomość...:(

Samira przesądzone będzie jak @ przyjdzie, a teraz ciii, żeby nie wywołać wilka z lasu.

no właśnie samirka, dopóki @ nie przylezie to jeszcze jest nadzieja :) ale ja tez się stresowałam na kilka dni przed- przyjdzie? nie przyjdzie?

samira lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssssss88 wrote:
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    sssssss88 wrote:

@ powinnam dostać 19.01

z góry dziękuję.

mam 33 dniowe cykle... a owu mialam w okolicach 20 dc( prawdopodobnie) dziś te bóle są intensywniejsze..

wszystko możliwe ze jesteśmy zapylone :p bo ja mam podobnie cykle i ,widzisz z tego co napisałam to owulke miałom prawdopodobnie tez 20dc i podobne objawy... te bóle to mogą być objawy zagnieżdżenia bo ono występuje między 4-12dniem po zapłodnieniu :D i by się zgadzało ...

Meginka, sssssss88, agula lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    sssssss88 wrote:

@ powinnam dostać 19.01

z góry dziękuję.

wszystko możliwe ze jesteśmy zapylone :p bo ja mam podobnie cykle i ,widzisz z tego co napisałam to owulke miałom prawdopodobnie tez 20dc i podobne objawy... te bóle to mogą być objawy zagnieżdżenia bo ono występuje między 4-12dniem po zapłodnieniu :D i by się zgadzało ...

oby tak było kochana :)

samira, иιєиσямαℓиα, agula lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • sssssss88 Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    sssssss88 wrote:

@ powinnam dostać 19.01

z góry dziękuję.

:) mam nadzieje że że w końcu sie udało :) jak była bym szczęśliwa :) :) :) dzięki samira odrazu polepszył mi się humor chociaż nie nakręcam się tak zbytnio.. w czwarek/piatek test robie.. kurcze troche sie boje...

Meginka lubi tę wiadomość

• aniczka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc ja jestem tu nowa dzisiaj po raz pierwszy odkrylam te forum i mam nadzieje ze juz niedlugo dzieki wykresom perfekcyjnie okresle owu no i coz zaciaze pozdrawiam

samira, sssssss88, Meginka lubią tę wiadomość

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    gocha04 wrote:
    Vivien super! Oby szczęśliwie i do końca:) No to super się tydzień zaczyna:)
    a ja z tego wszystkiego chyba też do jutra nie wytrzymam i dziś sprawdzę co w trawie piszczy:)

sprawdzaj sprawdzaj!!oby bylo wiecej szczesc w tym tygodniu ;)
    Trzymam kciuki!!i dziekuje mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej

no i sprawdziłam i sie chyba pośpieszyłam, bo wyszedł -
    ale czerwieni nadal nie ma

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sssssss88 wrote:
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    samira wrote:
    sssssss88 wrote:
    sssssss88 wrote:

@ powinnam dostać 19.01

z góry dziękuję.

:) mam nadzieje że że w końcu sie udało :) jak była bym szczęśliwa :) :) :) dzięki samira odrazu polepszył mi się humor chociaż nie nakręcam się tak zbytnio.. w czwarek/piatek test robie.. kurcze troche sie boje...

ja bym testowała później ,parę dni po @ ...przed to za wcześnie..

sssssss88 lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    gocha04 wrote:
    agula wrote:
    gocha04 wrote:
    agula wrote:
    gocha04 wrote:
    agula tempka naprawdę dziwna, a @ miałaś normalny?

niby o terminie, bo w 30 d.c (zazwyczaj 28,29 mam), ale byla krotsza i wyjatkowo skapa (teoretycznie to powinnam jeszcze ja miec) co o tym myslisz?powinnam zrobic test jednak?

agula nie chce straszyć, ale na innym temacie tu już było kilka takich przypadków, że @ skąpy temp wysoka i po zrobieniu testu okazało się że była ciąża biochemiczna. Może warto sprawdzić..

qrcze ale mnie wystraszylas :( a czy taka ciaza moze oznaczac, ze ze mna jest cos nie tak? ide w srode do lekarza, zobaczymy co poradzi...

nie chciałam cię straszyć, ale niestety i takie przypadki się zdarzają. Poprostu organizm mógł sam usunąć jakąś... qrcze nie wiem jak się wysłowić, żeby nikogo nie urazić ani nie przestraszyć... nie zdrową komórkę. Ale to nie musi oznaczać, że coś z tobą nie tak.
    Na you tube jest taki fajny film cud narodzin, on bardzo dobrze pokazuje jaką katorgę muszą przejść plemniki, żeby dotrzeć do celu i ile z nich ginie, bo jest słabych.

wlasnie czytam o tej ciazy biochemicznej, pisza, ze to taka naturalna selekcja, ze jajeczko jest za slabe, zeby moc sie zagniezdzic

no właśnie o naturalną selekcję mi chodziło

samira, agula lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    gocha04 wrote:
    samira wrote:
    a ja już się nakręcam ze nici z fasolki :( wydaje mi się ze tempka nie za bardzo rośnie a term. @ dopiero w sobotę ,a jeszcze to ze te cykle nie zawsze są takie jak maja być ost. miał 45dni ,a od września do listopada było ok....i wydaje mi się ze szyjka nie taka...i ze zaczynam więcej jeść ,i się pocić a tak mam na @ ehhh...ach ta podświadomość...:(

Samira przesądzone będzie jak @ przyjdzie, a teraz ciii, żeby nie wywołać wilka z lasu.

no właśnie samirka, dopóki @ nie przylezie to jeszcze jest nadzieja :) ale ja tez się stresowałam na kilka dni przed- przyjdzie? nie przyjdzie?

jest ,byleby za wcześnie nie testować...:p

Meginka lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    dzieczyny mam takie pytanie moja kumpela zrobiła sobie bete tydzień przed spodziewanym okresem i wyszła jej 2,71 co to może znaczyc?

a 48h później powtórzyła betę? bo ważne jak przyrasta, ale słysząłam że ciąża liczy się od 5 i powyżej.

samira lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zawsze powtarzam ,nie testujcie przed lub w dzień @ tylko kilka dni9 po jej terminie ....

sssssss88 lubi tę wiadomość

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ