STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
agula wrote:vivien wrote:Eavonne wrote:Dziewczyny jakie macie doswiadczenie aby nie powstaly rozstepy?? JA to w ciazy jeszcze nie bylam a juz ich dosc sporo mam. Boje sie co sie stanie po ciazy:-0
Okropne i moja dermatolog(a nawet 2) mi powiedzialy ze nic sie z nimi nie da zrobic
ja tez juz od dluzszego czasu smaruje sie oliwka na lekko wytarte cialko,najlepiej jest jak sie jest leciutko mokrym lepiej sie wchlania.
Wazne jest przed ciaza zeby byla tez skora natluszczona
i dobrze jest cwiczyc zeby cialko bylo jedrne
a moze jakis krem na rozstepy, tyle tego jest na rynku.
vivien gratulacje a co do oliwki to ja od lat ja uzywam, jeszcze jak jestem pod prysznicem, a potem recznikiem sie wycieram "wklepujac" oliwke
Dziekuje samira i agula
agula dokladnie, to najlepsza metoda mysle bo te wszytskie krepy to pic na wode,jak dla mnie...
duzo tego na rynku, u mnie tzn w DE dobrze zdala egzamin oliwa biooil podobno swietna na blizny,rozstepy itp. sama ja mam uzywalam jak bylam w ciazy od kad wiedzialam ze jestemsamira, agula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sssssss88 wrote:dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)
@ powinnam dostać 19.01
proszę o jakąkolwiek odpowiedz..
z góry dziękuję. -
nick nieaktualnysssssss88 wrote:sssssss88 wrote:dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)
@ powinnam dostać 19.01
z góry dziękuję.
a ilu dniowe masz cykle ,ja tez mam termin @ 19.01 ,i tez przez ostatnie dni jakby mnie w okolicach jajników ciągło ...a owu miałam prawdopodobnie 20-21dc ... -
Eavonne wrote:dzIEKI MEGINKA ZA ODPOWIEDZ:-)) Mierze tepm waginalnie. Wiec podczas okresu moge nie mierzyc czy zmienic na oralnie?
ja w trakcie okresu nie mierzę temp bo jest to hmmm... niekomfortowe, a poza tym niekonieczne:) ale @ już odchodzi więc od jutra zaczynam pomiarysamira, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
samira wrote:sssssss88 wrote:sssssss88 wrote:dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)
@ powinnam dostać 19.01
z góry dziękuję.
a ilu dniowe masz cykle ,ja tez mam termin @ 19.01 ,i tez przez ostatnie dni jakby mnie w okolicach jajników ciągło ...a owu miałam prawdopodobnie 20-21dc ...
mam 33 dniowe cykle... a owu mialam w okolicach 20 dc( prawdopodobnie) dziś te bóle są intensywniejsze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 18:03
samira lubi tę wiadomość
-
gocha04 wrote:samira wrote:a ja już się nakręcam ze nici z fasolki wydaje mi się ze tempka nie za bardzo rośnie a term. @ dopiero w sobotę ,a jeszcze to ze te cykle nie zawsze są takie jak maja być ost. miał 45dni ,a od września do listopada było ok....i wydaje mi się ze szyjka nie taka...i ze zaczynam więcej jeść ,i się pocić a tak mam na @ ehhh...ach ta podświadomość...
Samira przesądzone będzie jak @ przyjdzie, a teraz ciii, żeby nie wywołać wilka z lasu.
no właśnie samirka, dopóki @ nie przylezie to jeszcze jest nadzieja ale ja tez się stresowałam na kilka dni przed- przyjdzie? nie przyjdzie?samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysssssss88 wrote:samira wrote:sssssss88 wrote:sssssss88 wrote:dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)
@ powinnam dostać 19.01
z góry dziękuję.
a ilu dniowe masz cykle ,ja tez mam termin @ 19.01 ,i tez przez ostatnie dni jakby mnie w okolicach jajników ciągło ...a owu miałam prawdopodobnie 20-21dc ...
mam 33 dniowe cykle... a owu mialam w okolicach 20 dc( prawdopodobnie) dziś te bóle są intensywniejsze..
wszystko możliwe ze jesteśmy zapylone :p bo ja mam podobnie cykle i ,widzisz z tego co napisałam to owulke miałom prawdopodobnie tez 20dc i podobne objawy... te bóle to mogą być objawy zagnieżdżenia bo ono występuje między 4-12dniem po zapłodnieniu i by się zgadzało ...Meginka, sssssss88, agula lubią tę wiadomość
-
samira wrote:sssssss88 wrote:samira wrote:sssssss88 wrote:sssssss88 wrote:dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)
@ powinnam dostać 19.01
z góry dziękuję.
mam 33 dniowe cykle... a owu mialam w okolicach 20 dc( prawdopodobnie) dziś te bóle są intensywniejsze..
wszystko możliwe ze jesteśmy zapylone :p bo ja mam podobnie cykle i ,widzisz z tego co napisałam to owulke miałom prawdopodobnie tez 20dc i podobne objawy... te bóle to mogą być objawy zagnieżdżenia bo ono występuje między 4-12dniem po zapłodnieniu i by się zgadzało ...
oby tak było kochanasamira, иιєиσямαℓиα, agula lubią tę wiadomość
-
samira wrote:sssssss88 wrote:samira wrote:sssssss88 wrote:sssssss88 wrote:dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)
@ powinnam dostać 19.01
z góry dziękuję.
wszystko możliwe ze jesteśmy zapylone :p bo ja mam podobnie cykle i ,widzisz z tego co napisałam to owulke miałom prawdopodobnie tez 20dc i podobne objawy... te bóle to mogą być objawy zagnieżdżenia bo ono występuje między 4-12dniem po zapłodnieniu i by się zgadzało ...
mam nadzieje że że w końcu sie udało jak była bym szczęśliwa dzięki samira odrazu polepszył mi się humor chociaż nie nakręcam się tak zbytnio.. w czwarek/piatek test robie.. kurcze troche sie boje...Meginka lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:gocha04 wrote:Vivien super! Oby szczęśliwie i do końca:) No to super się tydzień zaczyna:)
a ja z tego wszystkiego chyba też do jutra nie wytrzymam i dziś sprawdzę co w trawie piszczy:)
sprawdzaj sprawdzaj!!oby bylo wiecej szczesc w tym tygodniu
Trzymam kciuki!!i dziekuje mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej
no i sprawdziłam i sie chyba pośpieszyłam, bo wyszedł -
ale czerwieni nadal nie ma👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnysssssss88 wrote:samira wrote:sssssss88 wrote:samira wrote:sssssss88 wrote:sssssss88 wrote:dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch.. tak dokładni to podbrzusze. wczoraj było to lekkie a dziś bardziej intensywniejsze nawet czasami czuje takie kłucia, czy jest szansa że w końcu sie udało ?? chciałabym zaznaczyć że nigdy wcześniej przed @ nie bolało mnie nic z wyjątkiem piersi. (zawsze w trakcie @ mnie brzuch bolał tak na drugi dzień)
@ powinnam dostać 19.01
z góry dziękuję.
mam nadzieje że że w końcu sie udało jak była bym szczęśliwa dzięki samira odrazu polepszył mi się humor chociaż nie nakręcam się tak zbytnio.. w czwarek/piatek test robie.. kurcze troche sie boje...
ja bym testowała później ,parę dni po @ ...przed to za wcześnie..sssssss88 lubi tę wiadomość
-
agula wrote:gocha04 wrote:agula wrote:gocha04 wrote:agula wrote:gocha04 wrote:agula tempka naprawdę dziwna, a @ miałaś normalny?
niby o terminie, bo w 30 d.c (zazwyczaj 28,29 mam), ale byla krotsza i wyjatkowo skapa (teoretycznie to powinnam jeszcze ja miec) co o tym myslisz?powinnam zrobic test jednak?
agula nie chce straszyć, ale na innym temacie tu już było kilka takich przypadków, że @ skąpy temp wysoka i po zrobieniu testu okazało się że była ciąża biochemiczna. Może warto sprawdzić..
qrcze ale mnie wystraszylas a czy taka ciaza moze oznaczac, ze ze mna jest cos nie tak? ide w srode do lekarza, zobaczymy co poradzi...
nie chciałam cię straszyć, ale niestety i takie przypadki się zdarzają. Poprostu organizm mógł sam usunąć jakąś... qrcze nie wiem jak się wysłowić, żeby nikogo nie urazić ani nie przestraszyć... nie zdrową komórkę. Ale to nie musi oznaczać, że coś z tobą nie tak.
Na you tube jest taki fajny film cud narodzin, on bardzo dobrze pokazuje jaką katorgę muszą przejść plemniki, żeby dotrzeć do celu i ile z nich ginie, bo jest słabych.
wlasnie czytam o tej ciazy biochemicznej, pisza, ze to taka naturalna selekcja, ze jajeczko jest za slabe, zeby moc sie zagniezdzic
no właśnie o naturalną selekcję mi chodziłosamira, agula lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyMeginka wrote:gocha04 wrote:samira wrote:a ja już się nakręcam ze nici z fasolki wydaje mi się ze tempka nie za bardzo rośnie a term. @ dopiero w sobotę ,a jeszcze to ze te cykle nie zawsze są takie jak maja być ost. miał 45dni ,a od września do listopada było ok....i wydaje mi się ze szyjka nie taka...i ze zaczynam więcej jeść ,i się pocić a tak mam na @ ehhh...ach ta podświadomość...
Samira przesądzone będzie jak @ przyjdzie, a teraz ciii, żeby nie wywołać wilka z lasu.
no właśnie samirka, dopóki @ nie przylezie to jeszcze jest nadzieja ale ja tez się stresowałam na kilka dni przed- przyjdzie? nie przyjdzie?
jest ,byleby za wcześnie nie testować...:pMeginka lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:dzieczyny mam takie pytanie moja kumpela zrobiła sobie bete tydzień przed spodziewanym okresem i wyszła jej 2,71 co to może znaczyc?
a 48h później powtórzyła betę? bo ważne jak przyrasta, ale słysząłam że ciąża liczy się od 5 i powyżej.samira lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 OVIklinika