STYCZNIOWE STARANIA
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:nie mam w ogóle bólu piersi . Mam tylko wielkie jak balony
Czy któraś z was dziewczyny bierze duphaston w drugiej fazie cyklu? chciałam o coś zapytać
będę w tym cylku zaczynać brać, bo dwa cykle zwlekałam.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:иιєиσямαℓиα wrote:nie mam w ogóle bólu piersi . Mam tylko wielkie jak balony
Czy któraś z was dziewczyny bierze duphaston w drugiej fazie cyklu? chciałam o coś zapytać
będę w tym cylku zaczynać brać, bo dwa cykle zwlekałam.
doradżcie co zrobić: Ja biorę w zasadzie po potwierdzonej owulacji na usg, przez 10 dni, więc 27.01 powinnam odstawić. Zawsze po 10 dniach robiłam betę i wynik był negatywny , więc odstawiałam duphaston, ale przyznam sie szczerze, że mam po pierwsze dosyć takiego wczesnego testowania, a poza tym szkoda trochę kasy na to jak będę jeszcze 5 dni przed @. Na test ciążowy z moczu będzie jeszcze za wcześnie. I co jak to rozwiązać? A jak mam odstawiać wcześniej bez testowania, to bez sensu w ogóle jest jego branie . Doradź ci zrobić. Nie mam ochoty testować przed czasem.... zawsze przechodzę rozczarowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 18:02
-
anna_w wrote:Ja od 6 cykli biorę duphaston i tez po 10 dniach testowanko, zawsze był negatyw, ale w tym cyklu sie udalo zobaczyć dwie kreseczki, druga blada bo blada ale była. Jesli mogę w czyms pomoc to pytaj.
dzięki . dodałam cię do znajomych, żeby napisać ci wiadomość na privanna_w, samira lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα qrcze ciężko powiedzieć, ja chyba sikańca bym robiła, bo faktycznie po kilka dyszek dodatkowo co miesiąc może doskwierać, też nie chciałabym kłuć sie regularnie i jeszcze płacić i odbierać negatwyny wynik.
Piszcie tu dziewczyny to tez sie doedukuje:)иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
gocha04 wrote:иιєиσямαℓиα qrcze ciężko powiedzieć, ja chyba sikańca bym robiła, bo faktycznie po kilka dyszek dodatkowo co miesiąc może doskwierać, też nie chciałabym kłuć sie regularnie i jeszcze płacić i odbierać negatwyny wynik.
Piszcie tu dziewczyny to tez sie doedukuje:)
ja chyba tez kiedys bralam duphaston ale za boga nie pamietam wyniku wiem tylko ze zaraz po tym bylam w ciazy ale czy to bylo przez duphaston nie mam pojecia -
gocha04 wrote:иιєиσямαℓиα qrcze ciężko powiedzieć, ja chyba sikańca bym robiła, bo faktycznie po kilka dyszek dodatkowo co miesiąc może doskwierać, też nie chciałabym kłuć sie regularnie i jeszcze płacić i odbierać negatwyny wynik.
ja tez kiedys bralam duphaston ale za boga nie pamietam wyniku wiem tylko ze zaraz po tym bylam w ciazy ale czy to bylo przez duphaston nie mam pojecia -
W moim przypadku sikaniec po 10 dniach zażywania duphastonu okazał sie byc wiarygodny. Musle że to tez zależy od długości cykli a głównie od długości fazy lutealnej. Ja jak pierwszy raz zostal mi przepisany duphaston to cykle miałam 29-31 dni. A od jakiegos czasu cykle mi sie tak ustabilizowały że mam co 27-28 dni, faza lutealna zawsze u mnie ma 14 dni. Gin powiedzial mi że jak zrobię test po tych 10 dniach i jesli będzie negatywny to @ przyjdzie za około 2 dni. I w moim przypadku tak bylo. W ulotce doczytalam że ten duphaston ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodam za zanim zostal mi przepisany ten lek nie miałam zleconych żadnych badań.
-
nick nieaktualnygocha04 wrote:иιєиσямαℓиα wrote:maja2024 wrote:Samira, Gosia, Meginka oraz dziewczyny które wiedzą coś na temat wyników spójrzcie proszę na moje i powiedzcie czy są ok bo się bardzo denerwuję a może wiecie co oznacza co oznacza, że stosunek LH do FSH powinien wynosić ok 1
wklej je jeszcze raz
Stosunke LH do FSH pozwala określic rezerwę jajnikową.Wyniki interpertuje się nastepująco:
* Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki
* Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową
* Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5
odgrzebałam swoje wyniki z 15.10 i mam dla was zagadkę badania robione w 3dc
FSH 7,29 U/l
LH 4,6 U/l
rozbieżność 2,69. Zwróćcie uwagę, że wartości nie sa podane w mlU/l tylko U/l.
Co to w takim razie oznacza?
Wszystko mieści się w normach podanych obok. Jeszcze tylko powiem, że gin nie stwierdziła u mnie policystycznych jajników, było robione USG i przeciwciała peroksydazie tarczycowej i tyreoglobulinie.
moim zdaniem masz wyniki ok:) -
dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie za wszystkie testujące trzymam kciuki
u nas to 1 cykl starań, moje cykle normalnie wynosiły ok 33-35 dni,ale pierwszy cykl starań i wszystko się porąbało
ostatnią @ miałam 5.12.2012 i dziś jest mój 50dc, objawy płodności + wzrost temperatury miałam dopiero tydzień temu, wtedy wcześniej mierząc temp ale nie zapisując miałam ok 36,3-36,7 i ani stopnia wyżej więc myślę,że w momencie w którym zaczęłam codziennie mierzyć temp. to był wzrost i owu lub jej brak i tylko przeszłam w II fazę cyklu. Zaniedbaliśmy wtedy starania,bo myślałam,że lada dzień przyjdzie @ więc tylko raz się staraliśmy w dzień przed wyznaczoną przez program owulacją.
Czy któraś z Was tak miała ?иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
duphaston kończę 27.01. Termin @ na 31.01 - to nie za wcześnie? Wykryje test z moczu? Ostatnio robiłam 2 dni po terminie @ i był negatywny ten z moczu dopiero beta potwierdziła ciążę....
może są jaieś specjalne testy z moczu , niektórych firm, które wykrywają ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 19:44
samira lubi tę wiadomość
-
aniczka wrote:ja od wczoraj zaczynam testowac na sobie nowe vitaminki dla starajacych sie kupilam je w specialnej cenie 5 euro za opakowanie 28 tabsow wiec pomyslalam co mi szkodzi sprobowac
co to za witaminki i na co wpływają?
-
anna_w wrote:W moim przypadku sikaniec po 10 dniach zażywania duphastonu okazał sie byc wiarygodny. Musle że to tez zależy od długości cykli a głównie od długości fazy lutealnej. Ja jak pierwszy raz zostal mi przepisany duphaston to cykle miałam 29-31 dni. A od jakiegos czasu cykle mi sie tak ustabilizowały że mam co 27-28 dni, faza lutealna zawsze u mnie ma 14 dni. Gin powiedzial mi że jak zrobię test po tych 10 dniach i jesli będzie negatywny to @ przyjdzie za około 2 dni. I w moim przypadku tak bylo. W ulotce doczytalam że ten duphaston ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodam za zanim zostal mi przepisany ten lek nie miałam zleconych żadnych badań.
anna_w z jakiego powodu brałaś duphaston?
Ja mam cykle 28 dniowe , aczkolwiek myśle, że mam go profilaktycznie po poronieniu...
Zastanawiam się dlaczego sikaniec wyszedł ci pozytywny wtedy... a mi 2 dni po terminie @ nie wyszedł... od czego to zależy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 19:40
samira lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:ja Też biorę duphaston,żeby wzmocnić mój progesteron, dziś wzięłam 9 tabletkę jutro ostatnia i zawsze dostaje @ ok. 2 dni po odstawieniu, jak nie przyjdzie, zrobię test i jeśli wynik będzie pozytywny mam brać dalej dupka:)
nie boisz się, że ta przerwa do @ może źle wpłynąć na wczesną ciąże?
On ma za zadanie podtrzymać ciążę, więc jeśli robimy przerwę to znaczy, że ją pozostawiamy na klika dni bez asekuracji....Na innym forum właśnie przeczytałam, że należy brać 10 dni, po 10 dniach testować betę i albo odstawiać albo brać dalej....ale tak można w nieskończonośćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2013, 19:45
samira lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:anna_w wrote:W moim przypadku sikaniec po 10 dniach zażywania duphastonu okazał sie byc wiarygodny. Musle że to tez zależy od długości cykli a głównie od długości fazy lutealnej. Ja jak pierwszy raz zostal mi przepisany duphaston to cykle miałam 29-31 dni. A od jakiegos czasu cykle mi sie tak ustabilizowały że mam co 27-28 dni, faza lutealna zawsze u mnie ma 14 dni. Gin powiedzial mi że jak zrobię test po tych 10 dniach i jesli będzie negatywny to @ przyjdzie za około 2 dni. I w moim przypadku tak bylo. W ulotce doczytalam że ten duphaston ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodam za zanim zostal mi przepisany ten lek nie miałam zleconych żadnych badań.
Ja mam cykle 28 dniowe , aczkolwiek myśle, że mam go profilaktycznie po poronieniu...
Zastanawiam się dlaczego sikaniec wyszedł ci pozytywny wtedy... a mi 2 dni po terminie @ nie wyszedł... od czego to zależy?
Duphaston lelarz mi przepisał bo jestem po poronieniu. Jakimś cudem dwa testy wyszły mi pozytywne pierwszy w 13 dpo i drugi w 14 dpo. Testy o nazwie pierwszy Amil drugo bobo-test. Napisałam Ci na priv ale piszę i tutaj moze dziewczynom tez sie przyda. -
anna_w wrote:иιєиσямαℓиα wrote:anna_w wrote:W moim przypadku sikaniec po 10 dniach zażywania duphastonu okazał sie byc wiarygodny. Musle że to tez zależy od długości cykli a głównie od długości fazy lutealnej. Ja jak pierwszy raz zostal mi przepisany duphaston to cykle miałam 29-31 dni. A od jakiegos czasu cykle mi sie tak ustabilizowały że mam co 27-28 dni, faza lutealna zawsze u mnie ma 14 dni. Gin powiedzial mi że jak zrobię test po tych 10 dniach i jesli będzie negatywny to @ przyjdzie za około 2 dni. I w moim przypadku tak bylo. W ulotce doczytalam że ten duphaston ma bardzo szerokie zastosowanie. Dodam za zanim zostal mi przepisany ten lek nie miałam zleconych żadnych badań.
Zastanawiam się dlaczego sikaniec wyszedł ci pozytywny wtedy... a mi 2 dni po terminie @ nie wyszedł... od czego to zależy?
Duphaston lelarz mi przepisał bo jestem po poronieniu. Jakimś cudem dwa testy wyszły mi pozytywne pierwszy w 13 dpo i drugi w 14 dpo. Testy o nazwie pierwszy Amil drugo bobo-test. Napisałam Ci na priv ale piszę i tutaj moze dziewczynom tez sie przyda.
u mnie testowanie wypadnie 11 dpo . to chyba za wcześnie....
17.01 miałam potwierdzoną owulację na usg i wieczorem zaczęłam już zażywać duphaston... -
Treblinka wrote:dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie za wszystkie testujące trzymam kciuki
u nas to 1 cykl starań, moje cykle normalnie wynosiły ok 33-35 dni,ale pierwszy cykl starań i wszystko się porąbało
ostatnią @ miałam 5.12.2012 i dziś jest mój 50dc, objawy płodności + wzrost temperatury miałam dopiero tydzień temu, wtedy wcześniej mierząc temp ale nie zapisując miałam ok 36,3-36,7 i ani stopnia wyżej więc myślę,że w momencie w którym zaczęłam codziennie mierzyć temp. to był wzrost i owu lub jej brak i tylko przeszłam w II fazę cyklu. Zaniedbaliśmy wtedy starania,bo myślałam,że lada dzień przyjdzie @ więc tylko raz się staraliśmy w dzień przed wyznaczoną przez program owulacją.
Czy któraś z Was tak miała ?
Ja jak teraz zaczęliśmy się starać to miałam podobnie. mam cykle 28-29 dni i nagle nie dostałam okresu, zrobiłam dwa testy i negatywne. Pojechałam do mojej gin i dała mi właśnie Duphaston na wywołanie okresu. Po 10 dniach brania dostałam okres, potem kilka cykli miałam 24 dniowych więc brałam duphaston na wydłużenie fazy lutearnej i teraz już nie biorę a cykle wróciły do normy. Może powinnaś skontaktować się z ginekologiem? Robiłaś tylko ten jeden test? -
Ja nie mogę wcześniej zrobić testu jak 14 po po Pregnylu( miałam podany 09.01)bo wcześniej mógł nie wyjść wiarygodny wynik( w sensie, że dodatni)dziś niby mija te 14 dni, ale jutro ostatnia tabletka dupka, w piątek zrobię test, więc de facto będzie ewentualnie jeden dzień przerwy....