STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cień cienia, cienia cienia cień :p No widzę, że coś jest ale nie traktowałabym tego jako pozytyw. Najgorsze, że nie mam bladego pojęcia kiedy mogłam mieć owulacje.
Majaa 10dpo to bardzo wcześnie, niewiadomo kiedy było zagnieżdżenie, poczekaj 48 h i powtorz, bo najważniejszy jest przyrost.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Wiem wiem, powtórzę w czwartek:) cieszę się, ze test o wartości 25 tez pokazał myśle po cichu, ze się jednak udało:) w pierwszej ciazy miałam jakoś podobnie:))))
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Mała_Mi przykro mi z powodu straty. Ja straciłam jedną ciążę w 9 tyg z betą 100 tys. a po trzech tygodniach miałam już owu. Moja gin też nie widziadła przeciwwskazań do ponownych starań. Powiedziała, że organizm sam wie najlepiej czy jest gotowy czy nie.
KAL trzymaj się :* Musze się przyznać, że obawiałam się, że tak się to może skoczyć, bo ta beta jednak była niska. Znam to aż za dobrze z doświadczenia. Choć z drugiej strony miałam nadzieję, że się mylę.
A u mnie chyba nici z testowania, bo wczoraj pojawiło się plamienie, wiec @ już za parę dni. -
Dziewczyny albo jestem chora psychicznie albo czuje metaliczny posmak w ustach.. czytałam że to jakiś objaw ciazy..
Ale bardziej pewne jest to że jestem chora psychicznie
P.S
Jak jutro dostanę @ to nie cytujcie moich postów i się nie śmiejcie ze mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 14:55
_Hania, Magda - mbc, NiecierpliwaKarolina, Karolcia27, karmelówka lubią tę wiadomość
-
SMag ja już się poddaję, mnie już zaczęło mdlić, ale raczej nie na objaw ciażowy tyko z tych emocji. Wysłałam mężowi zdj z moim testem to napisał "" więc on nie widzi nawet tego cienia, cienia i dobrze.
Chociaż może smucił sie ze jednak zrobilam haha.
Nie ma co się doszukiwać, najlepiej iść na betę albo czekać do @.
Mi po teście negatywnym powoli objawy mijają :psyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:SMAg a w ktorym dniu po owulacji zrobiłaś ten test?
Dziewczyny, ja zaczynam wariować. Chyba siada mi na psychikę. Szyjkę sprawdziłam, znowu mega wysoko i ten śluz dziwny, ale taki ma kolor kremowy dziś, więc nie wiem, czy zaraz nie zmieni się w kawę z mlekiem.
Na piersiach zawsze miałam żyłki przed okresem ale to co mam teraz wygląda okropnie, jakbym miała papieową skórę, nawet na sutkach prześwitują mi żyłki.
A z drugiej strony ten ból brzucha, migrena, brak , pogorszone wyniki męża i niby cykl bezowulacyjny.
Oszaleję, chyba zrobię jutro ten test, żeby już wiedzieć Zaczynam świrować jak na początku starań.
Help!
Powiem Ci, że kremowy śluz i żyłki to dobry znak
Spójrz na mój cykl ciążowy, może to coś rozjaśni:
https://ovufriend.pl/graph/2bc4453ee734216301ebb77e7f6f2842
Teraz doczytałam. Pokazuj ten "orła cień"Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 15:17
-
_Hania wrote:Cień cienia, cienia cienia cień :p No widzę, że coś jest ale nie traktowałabym tego jako pozytyw. Najgorsze, że nie mam bladego pojęcia kiedy mogłam mieć owulacje.
Majaa 10dpo to bardzo wcześnie, niewiadomo kiedy było zagnieżdżenie, poczekaj 48 h i powtorz, bo najważniejszy jest przyrost. -
_Hania wrote:SMag ja już się poddaję, mnie już zaczęło mdlić, ale raczej nie na objaw ciażowy tyko z tych emocji. Wysłałam mężowi zdj z moim testem to napisał "" więc on nie widzi nawet tego cienia, cienia i dobrze.
Chociaż może smucił sie ze jednak zrobilam haha.
Nie ma co się doszukiwać, najlepiej iść na betę albo czekać do @.
Mi po teście negatywnym powoli objawy mijają :p
Wiem, wiem, śmieję się
Czekam cierpliwie. @ pewnie przyjdzie . -
NiecierpliwaKarolina wrote:Powiem Ci, że kremowy śluz i żyłki to dobry znak
Spójrz na mój cykl ciążowy, może to coś rozjaśni:
https://ovufriend.pl/graph/2bc4453ee734216301ebb77e7f6f2842
Dzięki! No jest nadzieja, ale ja zawsze mam żyłki, tylko najczęściej mniejsze, ale może też przez to, że mam ten cykl taki "przechodzony" długo, to objawy @ są silniejsze
Dzisiaj nie będę już o tym myśleć, mąż obiecał obiad i to jakąś rybę, których on nie lubi, chyba chce mnie pocieszyć
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Dzięki! No jest nadzieja, ale ja zawsze mam żyłki, tylko najczęściej mniejsze, ale może też przez to, że mam ten cykl taki "przechodzony" długo, to objawy @ są silniejsze
Dzisiaj nie będę już o tym myśleć, mąż obiecał obiad i to jakąś rybę, których on nie lubi, chyba chce mnie pocieszyć
Zjem coś dobrego, może zamówimy pizze, ogladne jakiś serial i postaram się o tym nie myśleć -
SMag wrote:Dziewczyny albo jestem chora psychicznie albo czuje metaliczny posmak w ustach.. czytałam że to jakiś objaw ciazy..
Ale bardziej pewne jest to że jestem chora psychicznie
P.S
Jak jutro dostanę @ to nie cytujcie moich postów i się nie śmiejcie ze mnieignite -
nick nieaktualnyKAL wrote:Dziewczyny nie doczytałam Was bo mam krótką przerwę...
Po wizycie lekarka napełniła mnie optymizmem ciąży nie ma tzn przechodzę biochemiczną... jednak powiedziała, ze skoro organizm doprowadził do zapłodnienia to znaczy że wszystko jest ok bo została uwolniona komórka do której wdarł się plemnik wiec nie jest źle jedynie co to coś poszło nie tak nawet obstawiona kg chemi ciąża która nie jest zdrowa nie utrzyma się,...zdrowa komórka składa się z 46 chromosomów i 23 otrzymuje od taty i 23 od mamy i tu coś mogło zawieść... najprawdopodobniej to moje zła gospodarka hormonalna gdzie msc temu wyszły mi różne zawirowania i po braniu ovarinu zaczęło się to regulować jednak nie na tyle by organizm mógł jeszcze zadziałać
Mamy się wstrzymać i tu uwaga na 3 msc ale to strasznie długo dla nas... więc na bank odpuszczamy ten msc jak dostane @ a później zobaczymy starać się nie bedziemy ale jak coś wyskoczy to miło
dostałam duphaston poł tabletki od 19dc do 23 jak się uda to kontynuować a jak nie to przestać
Jak by małpa do 18.01 się nie pojawiłą to zgłosić się na kontorle by na 100% wykluczyc pozamaciczną ale na dzisiejszym USG mówiła ze jajowody i jajniki czyste
KAL a ty karmisz jeszcze? Bo zauważyłam że czasami karmiące mają biochemiczne i po tych szybko zachodzą w zdrową ciążę No także trzymamy kciuki dalej, miesiąc odpoczywamy i do dzieła, myślę ze 3 niepotrzebnie... Kazała ci jeszcze zbadac bete czy spadnie całkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 15:40
-
SMag wrote:Boję się że ten niepokalanek tak mi wszystko rozregulował i że w ogóle @ może nie przyjść jeszcze.. kuźwa.. zawsze coś muszę wykombinować a potem zaluje..
A na jakim poziomie masz LH?
Niepokalanek działa stymulująco na produkcję LH, dlatego nie powinny brać go osoby, u których ten hormon jest za wysoki.
U mnie w ostatnich badaniach Lh/fsh miał ok 0,68 i mi Castagnus bardzo pomaga.
Także może niepokalanek nie jest dobry dla Ciebie po prostu, jeśli nie masz niedomogi? -
ignite wrote:Ja w poprzednim cyklu,też miałam metaliczny posmak.Tak sobie myślę że jak człowiek czegoś bardzo chcę to już widzi objawy, chociaż ich nie ma.
-
Lavendova wrote:KAL a ty karmisz jeszcze? Bo zauważyłam że czasami karmiące mają biochemiczne i po tych szybko zachodzą w zdrową ciążę No także trzymamy kciuki dalej, miesiąc odpoczywamy i do dzieła, myślę ze 3 niepotrzebnie... Kazalam ci jeszcze zbadac bete czy spadnie całkiem?
tak kazała sprawdzić po @ czy organizm się wyczysci._Hania, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
Akceptacja! -
Ojkaojka wrote:A na jakim poziomie masz LH?
Niepokalanek działa stymulująco na produkcję LH, dlatego nie powinny brać go osoby, u których ten hormon jest za wysoki.
U mnie w ostatnich badaniach Lh/fsh miał ok 0,68 i mi Castagnus bardzo pomaga.
Także może niepokalanek nie jest dobry dla Ciebie po prostu, jeśli nie masz niedomogi?
Oby było tak jak mówisz -
nick nieaktualnyMała_Mii wrote:Czesc dziewczyny jestem tu nowa Stracilam swojego synka w grudniu , niestety był bardzo chory miał zespół Edwardsa .. zaszłam w cyklu w którym brałam właśnie ovarin .. zaraz po porodzie synka zaczęłam znowu go brać , wczoraj byłam u gin a ina do mnie *miala Pani już pierwsza miesiączkę *? Ja ze nie bo minęło dopiero 3 tyg i czekam a tu się okazało ze po ciąży już nie ma śladu wszystko pięknie beta tez 2 z haczykiem a byłam w 16tc . Mało tego owulacja z prawego jajnika właśnie die odbyła a na lewym piękny duży drugi . Troszkę die przeraziłam bo byłam pewna ze w tym cyklu nie będzie owu i współżyje z mezem a ona na to to prosze działać nawet jeśli to wszystko jest wporzadku i ciąża ma szanse . Tak wiec być może za 2 tyg zobaczę dwie kreseczki i do was dołączę )
Przykro mi bardzo:( Kurczę co to się dzieje z tym zespolem edwarsa, już kilka dziewczyn ostatnio tu przeżyli takie okropne tragedie...
Trzeba byc dobrej myśli, skoro organizm tak szybko wrócił do normy to wspaniale znaczy dąży do ciąży znowu i tym razem już napewno zdrowy dzieciaczek będzie:) -
serena1989 wrote:KAL - Czekamy na wieści!
NiecierpliwaKarolina - tak, od razu pójdę na betę, ale dziś chyba nie zdążę. Ewentualnie kupię jeszcze sikany i zrobię rano. Jaki jest najbardziej polecany? BoboTest? Teraz miałam Pink.
Na razie naprawdę się nie nastawiam, ale liczę, że może się udało... na wkładce czyściutko i wygląda jakby @ miał nie przyjść... Trzymajcie kciuki!!!
Mnie ciążę pokazał Facelle z Rosmanna już w 8dpo, więc jemu ufam najbardziejserena1989, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny