Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Nabyłam:
    Magne-B6 Max,

Olej z wiesiołka,

Pregna Plus,

SWANSON Ubiquinol

Swanson, Maca extract

Witamina E ze słonecznika, krople

Inofolic

Pamięta że w Pregna Plus jest mało kwasów Omega (chyba że jesz dużo ryb to luz)

Pod tą samą marką jest jeszcze suplement Pregna 250 DHA – na dzienną porcję wychodzą 2 kapsułki, więc chcąc zrealizować zapotrzebowanie z wytycznych – wypadałoby jeszcze dokupić 2 opakowania Pregna 250 DHA

Nona, motylek1909, Kitka_87 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, tak na koniec, mój przeprosił i mam nadzieję, że będzie trochę lepiej, zobaczymy 😉 dzięki jeszcze raz za wszystko 🙂
    Lalia ja zdążyłam przeczytać tamten post, zanim go skasowałaś, nie wiem jak mądrze Ci poradzić, ale powiem Ci tylko, że też mieliśmy ten etap, aczkolwiek przed staraniami, więc bolało mnie tylko ambicjonalnie. Tamten okres minął, sam z siebie, odkryliśmy siebie na nowo. Trzymam za Was kciuki kochana z całej siły! Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, będzie dobrze. 😘 Czasami dobrze zrobić awanturę oczyszczającą atmosferę. :)

Nona, Lalia, Kitka_87 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Kamila 90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    W jajowodzie, tam gdzie jest zdecydowana większość ciąż pozamacicznych.
    Mialas laparoskopie? Ja chyba muszę włączyć tryb pozytywnego myślenia bo oszaleje.

3jvztgf6kycusqbj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    My tu rzeczywiście jak aa ja jak do soboty nic się nie zmieni to mam wychodne mama idzie w tany idę na miasto z koleżankami i nie będę sobie żałować. To tatuś zawsze jest ten pijacy taz mogę ja a co mi tam
    Bardzo dobrze . Baw się najlepiej jak się da. Chociaż liczę na to, że jednak nie będziesz mogła . Tego Ci życzę, konkretnie z wirusami ;)

motylek1909 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 90 wrote:
    Mialas laparoskopie? Ja chyba muszę włączyć tryb pozytywnego myślenia bo oszaleje.
    Nie, dostałam metotreksat. Ale uważam, że nie masz się co niepotrzebnie nakręcać. Na początku zdrowej, normalnej ciąży boli podbrzusze, ciągną więzadła, macica "rośnie" powolutku, u jednych te objawy są mniej nasilone a u innych bardziej.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 10:05

kic83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 10:05

• Lalia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Lalia ja zdążyłam przeczytać tamten post, zanim go skasowałaś, nie wiem jak mądrze Ci poradzić, ale powiem Ci tylko, że też mieliśmy ten etap, aczkolwiek przed staraniami, więc bolało mnie tylko ambicjonalnie. Tamten okres minął, sam z siebie, odkryliśmy siebie na nowo. Trzymam za Was kciuki kochana z całej siły! Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, będzie dobrze. 😘 Czasami dobrze zrobić awanturę oczyszczającą atmosferę. :)

Dzięki kochana bardzo 😘

To jutro na betę leci Ania, Kitka, Kamila i Morwa? Trzymam kciuki za dobre wieści ✊🍀

Annia, Kitka_87 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa trzymam kciuki 😊
    Ja za 2 mies 28 urodziny 😉
    Moim marzeniem jest to zeby do 30 włącznie mieć 3 😆 a później jeszcze z 2... Ale jak naprawde będzie to inna sprawa 😉 wierzę, że Bóg ma najlepszy plan z możliwych 😉

Migotka, motylek1909, Kitka_87, Morwa lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Morwa jakie patenty na ciąże masz?
    Bo każda co zajdzie zdradza nam swoje patenty :)
    Nie wiem,. Ja bez stymulacji nie mam owulacji , albo mam tak kiepska ,że ciężko nawet na nią spojrzeć.. bez supli natomiast owu nawet po clo jest do dupy. Przynajmniej przy takiej dawce jak miałam teraz. Niemal najmniejsza z możliwych. Normalnie przy takiej jak ta miałam cykle bezowulacyjne. Teraz cos zadziałało sie na tyle ,ze nawet przechwyciło owu z przeciwległego jajnika (owu miałam na lewym jajniku a mam tylko prawy jajowód). Suple już tu wypisywalam jak chcesz to opiszę od nowa.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila 90 wrote:
    Ja miałam ból w jajowodzie, wiem gdzie mam jajowod. Także nie dało się tego oszukać. Później był problem bo mój mózg wytwarza podobne objawy mimo tego ,że ciąża była tam gdzie powinna( przy kolejnej ciazy nie pozamaciczne tylko tej w macicyj). Mam wybujałą autosugestię.. wszystko ustało po usg. Przy kolejnej ciąży tej w jajowodzie nawet gdy sobie wkrecała, że jest dobrze ..dobrze nie było.
    Jak już masz z tym styczność to już ciągle żyjesz z obawą i ciągle szukasz objawów, które miałaś wtedy. Ja tak przynajmniej mam . Niewiadomo jaką pozytywną osobą bym była, jak pozytywnie nastawioną do świata optymistką to i tak będę w tym momencie w którym jestem ... srać po gościach..

• BB__Anna Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testu raczej jutro nie będzie. Rozbolal mnie wieczorem brzuch tak typowo na @ wiec nie ma sensu.
    Do tego nie mogę zasnac. Jest prawie 1.00 a budzik na 6.30 nastawiony .... oj będę rano przeklinać...

37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Już prędzej bym acard polecala. O Dongu różne są opinie. Na co konkretnie chcesz go? Endometrium, regulacje cyklu?
    Acard mój gin zaleca, inofolic też, pregna plus, vigantol. Dinga nie

https://musclepump.pl/blog/dong-quai-dziegiel-chinski.html
    Ja donga też nie wszystkim polecam. Ja mam endomende i pcos , coś co podbija estrogeny nie jest zbytnio wskazane w takich przypadkach (nie każdy wie, że ma z tym problem, ja z poczatku nie wiedzialam ). Nie lubię też fitoestrogenów . Bo to jedna swołocz. Z wieloma specyfikami tego typu lepiej uważać niż sobie bardziej w hormonach( bez kontroli z lekarzem) namieszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 01:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    😂😂😂
    Jesteś na moim celowniku. Jestem podobną wróżka jak ty :*
    To wywroz mi 2 kreski 🙏🙏🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Testu raczej jutro nie będzie. Rozbolal mnie wieczorem brzuch tak typowo na @ wiec nie ma sensu.
    Do tego nie mogę zasnac. Jest prawie 1.00 a budzik na 6.30 nastawiony .... oj będę rano przeklinać...
    Spoko, mój budzik 5:30 🤔

• BB__Anna Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2020, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a Ty czemu nie spisz ?

37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Oo a Ty czemu nie spisz ?
    W sumie nie wiem. Nie czuję zmęczenia, a jak już śpię, to i tak czuję jakbym nie spała wcale. Myślę, że też duża dawka wysiłku w ostatnich dniach obudziła we mnie adrenalinę i przez to troszkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Już prędzej bym acard polecala. O Dongu różne są opinie. Na co konkretnie chcesz go? Endometrium, regulacje cyklu?
    Acard mój gin zaleca, inofolic też, pregna plus, vigantol. Dinga nie

https://musclepump.pl/blog/dong-quai-dziegiel-chinski.html

U mnie albo zbieg okoliczności, albo zaszłam właśnie z Dongiem.

dmg11 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze bety :)

Lalia, Kitka_87 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ