Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nie będzie niestety testowania w styczniu. Kolejny cykl chyba również sobie odpuszczę, muszę trochę odciążyć głowę. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Mam nadzieję, że pobijecie grudniowy rekord i będzie mnóstwo bobasków!

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Dziewczyny u mnie nie będzie niestety testowania w styczniu. Kolejny cykl chyba również sobie odpuszczę, muszę trochę odciążyć głowę. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Mam nadzieję, że pobijecie grudniowy rekord i będzie mnóstwo bobasków!
    Kasiu my za Ciebie również trzymamy kciuki :* Widzę, że też nie masz lewego jajowodu :( wiele przeszłas , współczuje:( odpoczywaj i wracaj do nas z naładowanymi bateriami :*

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wysłałam Ci wiadomość, o którą prosiłaś;)

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kasiu my za Ciebie również trzymamy kciuki :* Widzę, że też nie masz lewego jajowodu :( wiele przeszłas , współczuje:( odpoczywaj i wracaj do nas z naładowanymi bateriami :*
    Dziękuję 😊 Tak, straciłam jajowód, w ostatniej chwili znalazłam się w szpitalu. U mnie doszło do pęknięcia jajowodu, miałam krwotok do otrzewnej. Na szybko mnie zabrali na salę operacyjną. Właśnie mam taki zamiar, naładować baterie i wrócić do Was z nowymi siłami. Napewno się nie poddam i będę walczyć dalej :)

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Dziękuję 😊 Tak, straciłam jajowód, w ostatniej chwili znalazłam się w szpitalu. U mnie doszło do pęknięcia jajowodu, miałam krwotok do otrzewnej. Na szybko mnie zabrali na salę operacyjną. Właśnie mam taki zamiar, naładować baterie i wrócić do Was z nowymi siłami. Napewno się nie poddam i będę walczyć dalej :)
    U mnie było tak samo w pierwszej ciąży pozamacicznej. W drugiej miałam to szczęście, że doszło do poronienia trąbkowego, beta zaczęła lecieć w dół i jajowód oszczędzono.
    Od czasu do czasu reset się przydaje , jak czujesz taką potrzebę to odpoczywaj od tego wszystkiego. Ładuj baterie. Może w czasie odpoczynku los zaskoczy Cię jakąś wpadką a jak nie to wrócisz do nas i powalczymy razem :)

*KasiaS* lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Mam nadzieję, że wrócisz do nas już nie jako Staraczka ale pochwalić nam się dobrą wieścią. 😘 Mnie każda ciąża u dziewczyny po cp niesamowicie cieszy. 😘
    U mnie to też był lewy jajowód... Z tymże ja miałam szczęście, że załapałam się na metotreksat, po nim poszło poronienie trąbkowe i lewy jajowód okazał się drożny ostatnio.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U mnie było tak samo w pierwszej ciąży pozamacicznej. W drugiej miałam to szczęście, że doszło do poronienia trąbkowego, beta zaczęła lecieć w dół i jajowód oszczędzono.
    Od czasu do czasu reset się przydaje , jak czujesz taką potrzebę to odpoczywaj od tego wszystkiego. Ładuj baterie. Może w czasie odpoczynku los zaskoczy Cię jakąś wpadką a jak nie to wrócisz do nas i powalczymy razem :)
    Już w poprzednim cyklu czułam, że jest mi potrzebny odpoczynek od tych starań, a wczoraj tylko utwierdziłam się w tym. Przepłakałam cały wieczór i powiedziałam dość. Jak tylko poczuję się na siłach to wracam i działamy pełną parą :)

Morwa lubi tę wiadomość

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mam nadzieję, że wrócisz do nas już nie jako Staraczka ale pochwalić nam się dobrą wieścią. 😘 Mnie każda ciąża u dziewczyny po cp niesamowicie cieszy. 😘
    U mnie to też był lewy jajowód... Z tymże ja miałam szczęście, że załapałam się na metotreksat, po nim poszło poronienie trąbkowe i lewy jajowód okazał się drożny ostatnio.
    Mi się udało zajść w ciążę po cp ale niestety nie skończyła się dobrze. Dlatego teraz zbieram siły i walczę dalej. W końcu szczęście musi się do każdej z nas uśmiechnąć :)

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, jeszcze odnośnie mojej tarczycy, z tego co przeszukałam internety to podwyższone TSH raczej nie blokuje zajścia w ciąże a późniejsze jej utrzymanie, prawda, czy się mylę?
    Prawda

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie początek plamiem, także lada chwila @ Przylezie i też wracam do gry! :D jestem pełna nadziei na ten cykl :D

kkasia lubi tę wiadomość

• boo123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaS życzę Ci wszystkiego dobrego 😀 odsapnij troszkę, a może akurat wtedy zaskoczy jak zupełnie się tego nie będziesz spodziewać. Wszystkiego dobrego i dzięki za kciuki 😚

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie zapisuję się na testowanie, bo rzadko tu bywam, ale jak tylko mogę to czytam co u Was i trzymam za wszystkie kciuki :)
    Powtarzamy 4cs bo ostatnio przegapiliśmy owulację. Ciągle jeszcze na spokojnie, bo w ciążę chciałabym zajść latem, ale jak się uda wcześniej to tez super.

Życzę Wam szczęścia :)

kic83, bebetka.b, Annia, motylek1909, kkasia lubią tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu tak cicho? Czyżby wszystkie w kuchni albo sprzątają? :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny co tu tak cicho? Czyżby wszystkie w kuchni albo sprzątają? :D
    Ja oglądałam sobie jakiś stary horror z mężem 😂 ZAKONNICA . Jutro mam trochę jeżdżenia, więc dzisiaj mam nadzieję położyć się wcześniej niż 3 nad ranem 😂

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja oglądałam sobie jakiś stary horror z mężem 😂 ZAKONNICA . Jutro mam trochę jeżdżenia, więc dzisiaj mam nadzieję położyć się wcześniej niż 3 nad ranem 😂
    Ja na szczęście wszystkie świąteczne prezenty już mam, a na Święta jedziemy do dziadków męża, więc nic nie muszę robić po pracy w Wigilię prosto do auta, żeby zdążyć zajechać. :D
    Ja właśnie zastanawiam się czy nie wykupić Netflixa na miesiąc, żeby oglądnąć Wiedźmina. Hmmm...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od fryca, zakupy ostatnie zrobione, prezenty dokupione i pozarlam się ze starym. Normalka, weekend jak codzien 😂

Dziewczyny, to nie plamienie. Raz się pojawił jakiś taki śluz delikatnie zabarwuony, tylko na papierze. A teraz nic :/ sama już nie wiem o co Kaman. Zrobiłam test, innej firmy ale też Total negatyw. Także tego... W życiu tak długiej FL nie miałam... :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja na szczęście wszystkie świąteczne prezenty już mam, a na Święta jedziemy do dziadków męża, więc nic nie muszę robić po pracy w Wigilię prosto do auta, żeby zdążyć zajechać. :D
    Ja właśnie zastanawiam się czy nie wykupić Netflixa na miesiąc, żeby oglądnąć Wiedźmina. Hmmm...
    A ja nie mam jeszcze żadnych prezentów, ale mam plan co do kupna prezentów i liczę na to ,że zrealizuję go na ostatnią chwilę 😂 cała ja :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 22:16

motylek1909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A ja nie mam jeszcze żadnych prezentów, ale mam plan co do kupna prezentów i liczę na to ,że zrealizuję go na ostatnią chwilę 😂 cała ja :p
    Przynajmniej może przeceny będą :D

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ja wróciłam od fryca, zakupy ostatnie zrobione, prezenty dokupione i pozarlam się ze starym. Normalka, weekend jak codzien 😂

Dziewczyny, to nie plamienie. Raz się pojawił jakiś taki śluz delikatnie zabarwuony, tylko na papierze. A teraz nic :/ sama już nie wiem o co Kaman. Zrobiłam test, innej firmy ale też Total negatyw. Także tego... W życiu tak długiej FL nie miałam... :(
    Motylku ja tak miałam przed @ kilka razy, różowawy śluz, później 24 godziny spokoju i potop szwedzki...
    Ja 2 tygodnie temu zrobiłam całe zakupy, ale dlatego że nie znoszę tłumów i jak zauważyłyście i z zachodzeniem w ciążę jestem niecierpliwa, tak w życiu też - nienawidzę czekać w kolejkach itp. :D

Dobra, wykupiłam tego Netflixa, będę miała czym zabić czas w fazie lutealnej. 😂😂😂

Morwa, motylek1909 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:

A owu nie była u Ciebie później niż masz zaznaczoną na wykresie ? Miałaś monitoring w tym cyklu ?

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ