X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nie będzie niestety testowania w styczniu. Kolejny cykl chyba również sobie odpuszczę, muszę trochę odciążyć głowę. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Mam nadzieję, że pobijecie grudniowy rekord i będzie mnóstwo bobasków!

15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Dziewczyny u mnie nie będzie niestety testowania w styczniu. Kolejny cykl chyba również sobie odpuszczę, muszę trochę odciążyć głowę. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Mam nadzieję, że pobijecie grudniowy rekord i będzie mnóstwo bobasków!
    Kasiu my za Ciebie również trzymamy kciuki :* Widzę, że też nie masz lewego jajowodu :( wiele przeszłas , współczuje:( odpoczywaj i wracaj do nas z naładowanymi bateriami :*

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wysłałam Ci wiadomość, o którą prosiłaś;)

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kasiu my za Ciebie również trzymamy kciuki :* Widzę, że też nie masz lewego jajowodu :( wiele przeszłas , współczuje:( odpoczywaj i wracaj do nas z naładowanymi bateriami :*
    Dziękuję 😊 Tak, straciłam jajowód, w ostatniej chwili znalazłam się w szpitalu. U mnie doszło do pęknięcia jajowodu, miałam krwotok do otrzewnej. Na szybko mnie zabrali na salę operacyjną. Właśnie mam taki zamiar, naładować baterie i wrócić do Was z nowymi siłami. Napewno się nie poddam i będę walczyć dalej :)

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Dziękuję 😊 Tak, straciłam jajowód, w ostatniej chwili znalazłam się w szpitalu. U mnie doszło do pęknięcia jajowodu, miałam krwotok do otrzewnej. Na szybko mnie zabrali na salę operacyjną. Właśnie mam taki zamiar, naładować baterie i wrócić do Was z nowymi siłami. Napewno się nie poddam i będę walczyć dalej :)
    U mnie było tak samo w pierwszej ciąży pozamacicznej. W drugiej miałam to szczęście, że doszło do poronienia trąbkowego, beta zaczęła lecieć w dół i jajowód oszczędzono.
    Od czasu do czasu reset się przydaje , jak czujesz taką potrzebę to odpoczywaj od tego wszystkiego. Ładuj baterie. Może w czasie odpoczynku los zaskoczy Cię jakąś wpadką a jak nie to wrócisz do nas i powalczymy razem :)

*KasiaS* lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Mam nadzieję, że wrócisz do nas już nie jako Staraczka ale pochwalić nam się dobrą wieścią. 😘 Mnie każda ciąża u dziewczyny po cp niesamowicie cieszy. 😘
    U mnie to też był lewy jajowód... Z tymże ja miałam szczęście, że załapałam się na metotreksat, po nim poszło poronienie trąbkowe i lewy jajowód okazał się drożny ostatnio.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    U mnie było tak samo w pierwszej ciąży pozamacicznej. W drugiej miałam to szczęście, że doszło do poronienia trąbkowego, beta zaczęła lecieć w dół i jajowód oszczędzono.
    Od czasu do czasu reset się przydaje , jak czujesz taką potrzebę to odpoczywaj od tego wszystkiego. Ładuj baterie. Może w czasie odpoczynku los zaskoczy Cię jakąś wpadką a jak nie to wrócisz do nas i powalczymy razem :)
    Już w poprzednim cyklu czułam, że jest mi potrzebny odpoczynek od tych starań, a wczoraj tylko utwierdziłam się w tym. Przepłakałam cały wieczór i powiedziałam dość. Jak tylko poczuję się na siłach to wracam i działamy pełną parą :)

Morwa lubi tę wiadomość

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

• *KasiaS* Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mam nadzieję, że wrócisz do nas już nie jako Staraczka ale pochwalić nam się dobrą wieścią. 😘 Mnie każda ciąża u dziewczyny po cp niesamowicie cieszy. 😘
    U mnie to też był lewy jajowód... Z tymże ja miałam szczęście, że załapałam się na metotreksat, po nim poszło poronienie trąbkowe i lewy jajowód okazał się drożny ostatnio.
    Mi się udało zajść w ciążę po cp ale niestety nie skończyła się dobrze. Dlatego teraz zbieram siły i walczę dalej. W końcu szczęście musi się do każdej z nas uśmiechnąć :)

TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, jeszcze odnośnie mojej tarczycy, z tego co przeszukałam internety to podwyższone TSH raczej nie blokuje zajścia w ciąże a późniejsze jej utrzymanie, prawda, czy się mylę?
    Prawda

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie początek plamiem, także lada chwila @ Przylezie i też wracam do gry! :D jestem pełna nadziei na ten cykl :D

kkasia lubi tę wiadomość

• boo123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaS życzę Ci wszystkiego dobrego 😀 odsapnij troszkę, a może akurat wtedy zaskoczy jak zupełnie się tego nie będziesz spodziewać. Wszystkiego dobrego i dzięki za kciuki 😚

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie zapisuję się na testowanie, bo rzadko tu bywam, ale jak tylko mogę to czytam co u Was i trzymam za wszystkie kciuki :)
    Powtarzamy 4cs bo ostatnio przegapiliśmy owulację. Ciągle jeszcze na spokojnie, bo w ciążę chciałabym zajść latem, ale jak się uda wcześniej to tez super.

Życzę Wam szczęścia :)

kic83, bebetka.b, Annia, motylek1909, kkasia lubią tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu tak cicho? Czyżby wszystkie w kuchni albo sprzątają? :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny co tu tak cicho? Czyżby wszystkie w kuchni albo sprzątają? :D
    Ja oglądałam sobie jakiś stary horror z mężem 😂 ZAKONNICA . Jutro mam trochę jeżdżenia, więc dzisiaj mam nadzieję położyć się wcześniej niż 3 nad ranem 😂

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja oglądałam sobie jakiś stary horror z mężem 😂 ZAKONNICA . Jutro mam trochę jeżdżenia, więc dzisiaj mam nadzieję położyć się wcześniej niż 3 nad ranem 😂
    Ja na szczęście wszystkie świąteczne prezenty już mam, a na Święta jedziemy do dziadków męża, więc nic nie muszę robić po pracy w Wigilię prosto do auta, żeby zdążyć zajechać. :D
    Ja właśnie zastanawiam się czy nie wykupić Netflixa na miesiąc, żeby oglądnąć Wiedźmina. Hmmm...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od fryca, zakupy ostatnie zrobione, prezenty dokupione i pozarlam się ze starym. Normalka, weekend jak codzien 😂

Dziewczyny, to nie plamienie. Raz się pojawił jakiś taki śluz delikatnie zabarwuony, tylko na papierze. A teraz nic :/ sama już nie wiem o co Kaman. Zrobiłam test, innej firmy ale też Total negatyw. Także tego... W życiu tak długiej FL nie miałam... :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja na szczęście wszystkie świąteczne prezenty już mam, a na Święta jedziemy do dziadków męża, więc nic nie muszę robić po pracy w Wigilię prosto do auta, żeby zdążyć zajechać. :D
    Ja właśnie zastanawiam się czy nie wykupić Netflixa na miesiąc, żeby oglądnąć Wiedźmina. Hmmm...
    A ja nie mam jeszcze żadnych prezentów, ale mam plan co do kupna prezentów i liczę na to ,że zrealizuję go na ostatnią chwilę 😂 cała ja :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 22:16

motylek1909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A ja nie mam jeszcze żadnych prezentów, ale mam plan co do kupna prezentów i liczę na to ,że zrealizuję go na ostatnią chwilę 😂 cała ja :p
    Przynajmniej może przeceny będą :D

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ja wróciłam od fryca, zakupy ostatnie zrobione, prezenty dokupione i pozarlam się ze starym. Normalka, weekend jak codzien 😂

Dziewczyny, to nie plamienie. Raz się pojawił jakiś taki śluz delikatnie zabarwuony, tylko na papierze. A teraz nic :/ sama już nie wiem o co Kaman. Zrobiłam test, innej firmy ale też Total negatyw. Także tego... W życiu tak długiej FL nie miałam... :(
    Motylku ja tak miałam przed @ kilka razy, różowawy śluz, później 24 godziny spokoju i potop szwedzki...
    Ja 2 tygodnie temu zrobiłam całe zakupy, ale dlatego że nie znoszę tłumów i jak zauważyłyście i z zachodzeniem w ciążę jestem niecierpliwa, tak w życiu też - nienawidzę czekać w kolejkach itp. :D

Dobra, wykupiłam tego Netflixa, będę miała czym zabić czas w fazie lutealnej. 😂😂😂

Morwa, motylek1909 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:

A owu nie była u Ciebie później niż masz zaznaczoną na wykresie ? Miałaś monitoring w tym cyklu ?

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ