Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ignissa wrote:Co jest lepsze na libido i nasienie, maca czy zeń-szeń? Zastanawiam się w co zainwestować w marcu
Ignissa lubi tę wiadomość
-
Jasminum wrote:No u mnie niestety negatyw i zaraz potem @. Więc możecie mi wpisać 🍷 Nie tym razem...
Dziewczyny tsh 2,43 i aTPO 50 z normą do 34. Co to może oznaczać?🙋🏼♀️PCO 🙋🏻♂️MSOME 0%
02.2021 krótki protokół
02.2021 IMSI z FertileChip
😢Hiperstymulacja, 0 blastek
😥04.2021 IMSI z mrożonymi oocytami z FertileChip, 0 blastek , ET 3dniowców 💔
❤️ Naturals
Beta-hcg 11dpo 24,8; 14 dpo 167,8; 16dpo 392,8; 19dpo 1325,5; 28dpo 27917,5
[/url] -
martimarti wrote:Hashimoto ale jeszcze bez niedoczynnosci. Trzeba tez oznaczyc traab, bo same atpo i atg nie wystarcza by jednoznacznie stwierdzic.
To w takim razie dobrze, że niedługo mam wizytę u endo. Tylko z tego co czytałam dziewczyny z hashi miały aTPO po 200-300, a u mnie niewiele ponad normę :o Problemy z zajściem mogą być od tego?
Sory za głupie pytania ale kompletnie się na tym nie znam..👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, takie pytanko. Miałyście kiedyś usg w trakcie miesiączki? Zaczęliśmy chodzić do kliniki leczenia niepłodności i Lekarz kazał mi tak zrobić. Teraz czekam na @ i mam jechać na to usg.
Sylwucha, Camarilla lubią tę wiadomość
-
Jasminum wrote:To w takim razie dobrze, że niedługo mam wizytę u endo. Tylko z tego co czytałam dziewczyny z hashi miały aTPO po 200-300, a u mnie niewiele ponad normę :o Problemy z zajściem mogą być od tego?
Sory za głupie pytania ale kompletnie się na tym nie znam..
Edit:
Mogą być problemy . Autoimumologia lubi chodzić parami niestety. Także problemy z tarczyca niekoniecznie muszą być jedyną przyczyną. Ja mam hashi i mam podwyższone Ana. Ciąża to zapalnik , wtedy taki agresywny organizm atakuje wszystko co się da , co w jego mniemaniu jest pasozytem.
Zaczęłam od leczenia tarczycy a skończyłam na sterydach i zestawie leków na podtrzymanie ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 17:35
-
Jasminum wrote:To w takim razie dobrze, że niedługo mam wizytę u endo. Tylko z tego co czytałam dziewczyny z hashi miały aTPO po 200-300, a u mnie niewiele ponad normę :o Problemy z zajściem mogą być od tego?
Sory za głupie pytania ale kompletnie się na tym nie znam..
mogą ale nie muszą. ja też choruje tylko ja mam nie atpo tylko atg i w ciaze zaszlam w 1-2cyklu. tylko nie wiem czy to ze poronilam tez mialo z tym zwiazek, bo ja jeszcze krwiaka mialam ktory sie rozrosl. trzeba kontrolowac tsh i regulowac i chyba tyle co można zrobic. i usg tarczycy.
a przeciwciala nie istotne ile przekroczone bo to jest bardzo zmienna jednostka i jej się nie kontroluje ponownieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 17:33
💙 11.2020
💗 11.2023 -
O jacie nadrobiłam Was w końcu 😅
Natarla gratki😍
My księdza nie przyjmujemy akurat, bo od kilku lat nie jesteśmy katolikami 😉
Co do L4 to w ostatniej ciąży bylam zmuszona pójść od 5tyg bo rzygalam jak kot 😅 ok. 2 miesiące od rana do wieczora. W 2 trym jak ręką odjął 😊 teraz w styczniu kończy mi się macierzyński, ale i tak do końca lipca 2021 będę z córką w domu ze względu na świadczenie pielęgnacyjne, które nam przyznano. W 4tyg życia okazało się że ma wrodzone zwichnięcie bioder i 5tyg bylam z nią w szpitalu, leżała na wyciągu... później miesiąc w gipsie, później różne aparaty na biodra, ale jak miała 6mies usg pokazało ze biodra są zdrowe. Lekarz był w szoku bo pierwszy raz spotkał się z tym że tak szybko dziecko wyszło z najgorszego stopnia dysplazji. Ale dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych i wysluchuje modlitw 😉❤ to był bardzo ciężki czas, ale jesteśmy mega wdzięczni Bogu za wszystko, czego się nauczyliśmy przez ta sytuację💪Wierzę, że przez to doświadczenie moze będziemy mogli pomóc rodzicom, którzy znajdą się w podobnej sytuacji 😉🙏motylek1909, Dagmara lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Mamba91 wrote:Odrazu. Pracuje w wylegarni zarazków - przedszkole
Też pracowałam w przedszkolu 😉
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julcia cc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym 1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Wiecie jak jest u mnie ? Ja w zasadzie nie muszę robić testów ciążowych. Po organizmie już wiedzialabym ,że coś jest na rzeczy. W ciąży mam problemy ze stawami , palą żywym ogniem , hormony stresu rosną jak oszalałe, zaczynam mieć problemy z sercem (mam wadę) i nasila mi się astma. Mam wrażenie, że umieram. To wszystko to następstwa jednej wielkiej walki ,która odgrywa się w moim organizmie. Progesteron, wyniku wysokiego kortyzolu jest niski a mi nasilają się skurcze macicy . Więc potrafi boleć jak przy @ (mam endo) , więc możecie sobie wyobrazić jaki to mniej więcej ból. Nie mam ochoty wstać z łóżka. Immunologia to suka. Najgorsza jaką w życiu poznałam. Z nią walka jest nierówna, ale zwycięstwo jest możliwe. Teraz miałam tylko 8mg sterydów i to jak dla mnie za mało bo objawy były, choć nie takie jakbym ich nie brała wcale. W kolejnym cyklu będę miała podwójną dawkę a jak będzie mało to będziemy zwiększać. W ciąży z córką też przez chwilę było źle, ale zwiększyli mi sterydy i się wszystko uspokoiło. Udało sie wywalczyć ją a drugi zarodek nie przetrwał tej krótkiej walki. Pęcherzyk się zapadł i powstał z niego krwiak a mi w gratisie przyszło plamienie jakby stresów było mało. Dorzucili mi proga , kazali leżeć i jakoś daliśmy radę 💪
Mamba91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny robiliśmy ponowne badania nasienia i właśnie dostaliśmy wynik.
W lipcu i październiku morfologia 0% a dzisiaj 15%. Jestem w szoku!kkasia, Ola_45, Pszczolka36l, Mamba91, Morwa, Klaudia9212, Mlodamezatka, Koteczka82, dmg11, kic83, AsiaKK, motylek1909, justyna1719, Ignissa, Dagmara, Lalia, Kitka_87, zakochanaaw, Nynka, boo123, Ounai, Marti29 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 08:56
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
marczelinka2112 wrote:Dziewczyny robiliśmy ponowne badania nasienia i właśnie dostaliśmy wynik.
W lipcu i październiku morfologia 0% a dzisiaj 15%. Jestem w szoku!04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
nick nieaktualnyZulugula wrote:a co Twoj brał na poprawę?
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ja dziewczyny jak będę w ciąży i lekarz potwierdzi ciążę i serduszko, to od razu idę na l4 😉 pracuje z dziećmi z niepełnosprawnością, wiele z nich jest agresywnych i bywa niebezpiecznie, pomagam też przy higienie i toalecie więc non stop kontakt z zarazkami, nie będę ryzykować 😊
Ja też powiedziałam że jak zobacze dwie kreski to uciekam na L4. Też pracuje z dziećmi z niepełnosprawnością. Jeden chłopiec nadrabia u mnie w grupie za wszystkich. Jak wracam do domu to licze siniaki 😉.kkasia, Lalia lubią tę wiadomość
-
marczelinka2112 wrote:Dziewczyny robiliśmy ponowne badania nasienia i właśnie dostaliśmy wynik.
W lipcu i październiku morfologia 0% a dzisiaj 15%. Jestem w szoku!
Gratulacje, ale poprawa!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Motylku trenowałaś dziś, któraś już zaliczyła trening?
Ja już pomotylek1909 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność