Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:ja to jestem robot-czwartek to fitnes, piątek to alko-idziemy ze znajomymi i ich dzieckiem i naszym (masakra mam nadzieje ze wysiedzi tak do 21:00 z nami na drinku ech bo zwykle jedzie do dziadkow jak mamy wyjscie)
Takze ze mna w tygodniu sie nie umowisz, wyjscia tylko pt i sobota haha.
A dzieciaki się sobą same nie zajmą? Do knajpy czy do mieszkania?
My jak do knajpy to z kącikiem zabaw i w ogóle jakby córki nie było.
No a jak do domu do kogoś to mogłabym wyjść i by nie zauważyła 😂Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inaa89 wrote:Kicus a to siemie lniane jak smakuje? Jest to przetrawienia? Bo gdzies kiedys słyszałam że to okropne jest 😝 i raz dziennie zjesc czy więcej?
Ja nie czuję jego smaku w ogóle, bo ja na śniadanie jem jogurt naturalny z płatkami, i dosypuje łyżkę tego siemienia więc jest luzInaa89, Nona lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Inaa89 wrote:Justynka bo widze ze zazywasz Castangus , mozesz podzielic sie opinia na jego temat??
Nie do mnie, ale brałam ostatnio i polecam jak ktoś ma krótką fazę lutealną, jak masz normalną to nie bierz. Generalnie: wynik prolaktyny bez zmian, wynik progesteronu bez zmian, wydłużenie fazy lutealnej z 14 dni na 18. Niby tylko 4 dni, ale myślałam, że zwariuje - pms do kwadratu. Do tego stopnia, że płacz - radość - wkurw, sama siebie miałam dosyć!motylek1909 lubi tę wiadomość
27 lat
Starania o pierwsze dziecko -
Nona wrote:moze faktycznie...może bzykne jeszcze jutro , mamy wyjscie na drinka...wczoraj serio taka susza i zero ochoty, biore mace tydzien ale nie dziala....
O patrz, mam jeszcze foto z testów, gdzie myślałam że owulacja przede mną, bo takie bladziochy, a było już po (ten ostatni nieopisany to 13dpo)
Także bzyknij się jeszcze dziś czy jutroNona lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Camarilla, strasznie mi przykro ☹️ ja bym chyba poszła najpierw w długą rozmowę o tym co TY czujesz a nie co ON robi, jakie są Twoje oczekiwania, czego Ty się boisz, kiedy Tobie robi się przykro itd, u mnie to zazwyczaj pomaga, bo mój (pewnie jak to facet) ma trochę inna wrażliwość i to co dla niego czasem jest śmieszne to dla mnie bolesne. Facetów trzeba pewnych rzeczy nauczyć, tak jak pisała Morwa.
Postaw się też w jego sytuacji, jest facetem, ma problem z wtryskiem, myślał że to przez kręgosłup, teraz pójdzie do lekarza, znowu będzie musiał o tym komuś opowiadać, lekarz pewnie zleci badania i ktoś go będzie musiał badać itd. A podejrzewam też, że on się boi tego co dalej.
Rozmawialiscie o opcjach co jeśli wyjdzie ze coś nie tak? Może też się boi rozstania gdyby wiadomości były złe, jak mąż Justyny.
Popytaj czego on chce, oczekuje, co planuje.
A jak spokojna, rzeczowa rozmowa nie pomoże to pojechałabym chyba z grubej rury bo może trzeba nim wstrząsnąć...
Inaa, przykro mi z powodu spadku tempki ☹️
Czy wiemy jak nasz Motylek??motylek1909, Nona, Morwa lubią tę wiadomość
-
Tak sobie wlasnie liczylam, ze jesli @ dostanę dzis badz jutro to owu zazwyczaj mam w 16-17dc i to wypada akurat w weekend 😬 a moj ginekolog przyjmuje w środa, czwartek i poniedziałek. Wiec ni jak do monitoringu to sie ma..02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
cześć dziewczyny, nie udzielałam się tutaj, ale mogę dołączyć? widzę że prężnie tutaj grupa działa
Dzisiaj zrobiłam test i pierwszy raz od 2,5 roku ujrzałam cień kreski, nie chcę się nakręcać bo miałam zastrzyk ovitrelle, był on dokładnie 14 dni temu, czy możliwe żeby on jeszcze się utrzymywał i fałszował mi wynik? Idę później na betę, więc proszę o kciuki! owu pewnie była 12-13 dni temu, więc nie wiem czy kreska nie powinna wyjść już ciemniejsza, test był zrobiony prawie z 3 moczu ;P bo w nocy wstawałam, później jeszcze rano a później mąż zmusił mnie żeby zrobić test to parę kropli "wycisnęłam" i z tego test zrobiłamNona, Chmurka, Dagmara, kkasia, Morwa, Lalia, Koteczka82, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:cześć dziewczyny, nie udzielałam się tutaj, ale mogę dołączyć? widzę że prężnie tutaj grupa działa
Dzisiaj zrobiłam test i pierwszy raz od 2,5 roku ujrzałam cień kreski, nie chcę się nakręcać bo miałam zastrzyk ovitrelle, był on dokładnie 14 dni temu, czy możliwe żeby on jeszcze się utrzymywał i fałszował mi wynik? Idę później na betę, więc proszę o kciuki! owu pewnie była 12-13 dni temu, więc nie wiem czy kreska nie powinna wyjść już ciemniejsza, test był zrobiony prawie z 3 moczu ;P bo w nocy wstawałam, później jeszcze rano a później mąż zmusił mnie żeby zrobić test to parę kropli "wycisnęłam" i z tego test zrobiłamkłot lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyChmurka wrote:Czy ja mam coś ze wzrokiem?
https://naforum.zapodaj.net/302e7e0b9e00.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/94dcbb3d0af2.jpg.html
P.s. ten test jest przeterminowany więc no.. :p
Ale i tak chcę wiedzieć czy tylko ja coś tu widzę;P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dmg11 wrote:Ps. Wyszłam z zaległości - przez dwa dni miałam spotkania od rana do wieczora w pracy i nadrobienie forum zajęło mi parę godzin! Jesteście szalone!
Co do zachowania wobec facetów - ja wszystko mówię, od haseł "jest śluz płodny, mokro mi", po odczucia z szyjki (w tym jestem, szczerze mówiąc, do dupy, ona zawsze jest taka sama, haha), po wyniki owulacyjnych itp. Zakładam, że to przecież cała ja i nie ma co go obrzydzać! Bo jakby go brzydziłyby odczucia śluzu itp., to jak zniesie wyjście tamtędy dzieciaczka? Ja nie komentuje, że to nie jest normalne, by produkować miliony małych robaczków-plemniczków Bądźmy razem w procesie tworzenia dzieci, od śluzu, po poród!
Ja to samo wszystko mówię, nie umiem się powstrzymać a nawet jak już siedzę cicho a on zapyta co zaraz lawinowo wszystko mu opowiadam 🤣 może to obrzydliwe ale czasem też mu pokazuje np. jak śluz wygląda itp.
Chcę spróbować trochę się ograniczyć z mówieniem mu wszystkiego bo jednak to trochę dziwne ale my ogólnie jesteśmy dziwną parą :p normalnie się bzyksmy jak mam okres, jak mam np. atak biegunki (zespół jelita drażliwego) to przychodzi mi do kibelka i mnie przytula a ja go wyganiam...doomi03, Koteczka82, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE
03.11 - hematolog
16.11 - klinika leczenia niepłodności
cykle stymulowane... bez efektów
04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
2 dni spoznia mi sie juz okres, zepsuje wszystkie plany starania bo mialam wyliczone na weekendy gdy maz bedzie. Jak dzis nie przyjdzie to caly plan poszedl sie j***ć a ja w bede starała sie dopiero moze w marcu a pozniej w sierpniu... jakis dół mnie chyta przez toIO, PCO
Starania od 11.2016 -
nick nieaktualnyLalia wrote:Camarilla, strasznie mi przykro ☹️ ja bym chyba poszła najpierw w długą rozmowę o tym co TY czujesz a nie co ON robi, jakie są Twoje oczekiwania, czego Ty się boisz, kiedy Tobie robi się przykro itd, u mnie to zazwyczaj pomaga, bo mój (pewnie jak to facet) ma trochę inna wrażliwość i to co dla niego czasem jest śmieszne to dla mnie bolesne. Facetów trzeba pewnych rzeczy nauczyć, tak jak pisała Morwa.
Postaw się też w jego sytuacji, jest facetem, ma problem z wtryskiem, myślał że to przez kręgosłup, teraz pójdzie do lekarza, znowu będzie musiał o tym komuś opowiadać, lekarz pewnie zleci badania i ktoś go będzie musiał badać itd. A podejrzewam też, że on się boi tego co dalej.
Rozmawialiscie o opcjach co jeśli wyjdzie ze coś nie tak? Może też się boi rozstania gdyby wiadomości były złe, jak mąż Justyny.
Popytaj czego on chce, oczekuje, co planuje.
A jak spokojna, rzeczowa rozmowa nie pomoże to pojechałabym chyba z grubej rury bo może trzeba nim wstrząsnąć...
Inaa, przykro mi z powodu spadku tempki ☹️
Czy wiemy jak nasz Motylek?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Co mówicie jakbym zrobila w 14dc zobaczyc czy pęcherzyk wg rosnie i w 18dc czy pękł wystarczy??
duża przerwa wg mnie te cztery dni... nie da rady inaczej?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność