Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Ja sama bardzo dużo czytam, dzieci od maleńkości mają czytane książki i stąd to lubią 😉
    A Oluś jest bardzo wrażliwym dzieckiem, poukładany, pomocny, ale uparciuch, z kolei młodszy Feluś, pucaty taki jeszcze do całowania 😂 ale to będzie chłopak od zawracania chmur 😄
    W szkole to ja będę codziennie chyba na rozmowach 😂
    Rodzeństwo, z tych samych rodziców, a tacy różni 🤔
    Ile mają lat? 6 i...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Boże czuję, że żyje. Chyba co miała pęknąć to pękło ! Oczywiście jutro okaże się na monitoringu ale ja zaczynam wracać do żywych, przynajmniej na chwilę obecną 😂
    Fajnie że tak to odczuwasz, żadne testy Ci niepotrzebne :p jutro poprawiacie bzykanko?

Morwa lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 12:20

nick nieaktualny, Chmurka, Lalia, justyna1719, Koteczka82 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Poczekaj. Bo pójdziesz wcześniej to będziesz schizowac, że serduszka nie ma itd. A tak zobaczysz wszystko jak ma być..
    Mąż chyba nie wytrzyma;P przed chwilą mi powiedział że idziemy tego 31.01. I najwyżej 3.02 pójdziemy jeszcze raz...
    Jak nie pójdę 31.01 to i tak będę schizowac póki nie pójdę na usg. A tak przynajmniej będę wiedzieć czy jest pęcherzyk, czy już z zarodkiem itd.

nick nieaktualny, Lalia, kkasia, Ounai lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ile mają lat? 6 i...?

I 4 :)
    Równe 2 lata i 6 dni jest między nimi

Lalia, Morwa lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, na siłowni na nogi to:

Wykroki z hantami/sztangą/workiem, albo w miejscu raz jedna noga raz druga albo spacer po ok 20 kroków.

Przysiady ze sztangą, przysiady bułgarskie czyli na jednej nodze (tą drugą opierasz z tyłu na ławce a w rękach masz po hantli)

Na maszynie odwodzenie nóg na boki (jest taka maszyna co siadasz i rozkładasz nogi na boki).

Wypychanie nogi do tyłu tzn odwodzenie. U mnie na siłowni też jest na to maszyna.

Przy większości ćwiczeń ćwiczysz i nogi i pośladki.

Typowo na pośladki są hip thrusty ale to nie na maszynie tylko ze sztangą.

Ciężko powiedzieć przy których się nie spocisz bo nie wiem w jakiej formie jesteś 😅 trening siłowy to coś zupełnie innego niż cardio 🤷‍♀️

nick nieaktualny, kic83 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    No właśnie o tym też myślałam, ale jak zajdę w ciążę. W drugiej ciąży miałam krwiaka od 6 tygodnia i wchłonął się dopiero w 16 tygodniu.. Kupa leków i leżenie. Może jakoś z acardem by się udało uniknąć tego
    Acard sprzyja krwawienią w ciąży więc często każą go odstawić. Ale ja jem mimo przejść z plamieniem w ciąży i z krwiakami ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    I 4 :)
    Równe 2 lata i 6 dni jest między nimi
    Oooo :) u mnie miało być równe 2 lata i miesiąc, syn 12.03 a z córą mialam ustalone cc na 12.04. Ale zdecydowała się hrabianka wyjść 5.04 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nona, na siłowni na nogi to:

Wykroki z hantami/sztangą/workiem, albo w miejscu raz jedna noga raz druga albo spacer po ok 20 kroków.

Przysiady ze sztangą, przysiady bułgarskie czyli na jednej nodze (tą drugą opierasz z tyłu na ławce a w rękach masz po hantli)

Na maszynie odwodzenie nóg na boki (jest taka maszyna co siadasz i rozkładasz nogi na boki).

Wypychanie nogi do tyłu tzn odwodzenie. U mnie na siłowni też jest na to maszyna.

Przy większości ćwiczeń ćwiczysz i nogi i pośladki.

Typowo na pośladki są hip thrusty ale to nie na maszynie tylko ze sztangą.

Ciężko powiedzieć przy których się nie spocisz bo nie wiem w jakiej formie jesteś 😅 trening siłowy to coś zupełnie innego niż cardio 🤷‍♀️
    Co jak co, ale w rozkładaniu nóg na boki, to jesteśmy mistrzyniami 😂 i to bez maszyny! 😂😂😂

Lalia, nick nieaktualny, Koteczka82, justyna1719, Anet.kaa, dmg111 lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady a teraz zmykam spać;) dobranoc:*

Koteczka82 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Acard sprzyja krwawienią w ciąży więc często każą go odstawić. Ale ja jem mimo przejść z plamieniem w ciąży i z krwiakami ;)

Hmm.. Chyba muszę zatem pogadać z moim lekarzem, choć on nie jest zwolennikiem podawania leków profilaktycznie. Raczej wtedy kiedy coś się zaczyna dziać niepokojącego. Bo w sumie nie jest powiedziane, że jak raz miałam krwiaka to w kolejnej ciąży znowu go będę miała

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Fajnie że tak to odczuwasz, żadne testy Ci niepotrzebne :p jutro poprawiacie bzykanko?
    Poprawiamy , ale dopiero po wizycie (mam ją jutro na 11)... A to juz jak na otarcie łez bo niczego to nie wskóra jak owu była dzisiaj. Były seksy dzisiaj wczoraj i przedwczoraj , śluz nie zachwycał, więc zobaczymy co z tego wyniknie.. tik , tak tik tak odliczam już do wizyty. Jutro tylko przed wizytą muszę odwieźć auto do mechanika a później niech się dzieje woła nieba 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Poprawiamy , ale dopiero po wizycie (mam ją jutro na 11)... A to juz jak na otarcie łez bo niczego to nie wskóra jak owu była dzisiaj. Były seksy dzisiaj wczoraj i przedwczoraj , śluz nie zachwycał, więc zobaczymy co z tego wyniknie.. tik , tak tik tak odliczam już do wizyty. Jutro tylko przed wizytą muszę odwieźć auto do mechanika a później niech się dzieje woła nieba 😂
    Daj znac po wizycie :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie pobolewa.. Idę spać, szybciej czas zleci 😄
    Dobranoc 🌛

Koteczka82 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Daj znac po wizycie :)
    Dam znać na pewno :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 09:26

Lalia lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Końcowka cyklu, a u mnie znowu zaburzona temperatura 😑
    Codziennie mierze o 6, a dzisiaj obudziłam się o 5 i próbowałam zasnąć, ale poddałam się o 5:22 i stwierdziłam że już zmierzę bo przecież nie śpię 🤷‍♀️
    Niby skoczyła dzisiaj do góry, ale jak przejrzałam poprzednie wykresy to mi się zdarzało że 3-4 dni przed @ a potem spadała więc nie pozostaje nic innego jak czekać 😅

kic83 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć dziewczyny!

Końcowka cyklu, a u mnie znowu zaburzona temperatura 😑
    Codziennie mierze o 6, a dzisiaj obudziłam się o 5 i próbowałam zasnąć, ale poddałam się o 5:22 i stwierdziłam że już zmierzę bo przecież nie śpię 🤷‍♀️
    Niby skoczyła dzisiaj do góry, ale jak przejrzałam poprzednie wykresy to mi się zdarzało że 3-4 dni przed @ a potem spadała więc nie pozostaje nic innego jak czekać 😅
    Nananana będzie dzidzia ❤️

• dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ale to pierwsze USG to chyba dopochwowe. Nie wiem czy gin się zgodzi i nie wiem czy mój mąż szoku nie dozna;P on z tych delikatnych;P.
    to tak przy okazji, kiedy Byłaś na pierwszym usg? Chciałam iść 31.01 - 6 t1d ale raczej serduszka widać jeszcze nie będzie... I chyba przeloze wizytę na 3.02... Ale nie wiem jak ja to wytrzymam. Ja już siedzę jak na szpilkach :/:(

Chmurka ja mam identyczną sytuacje, pierwszy dzień ostatniego cyklu to 20.12, a na wizytę do gina zapisałam się na 01.02, bo dłużej nie wytrzymam :) co będzie widać to będzie, najwyżej pójdę jeszcze raz kilka dni później. Przy ostatniej wizycie na odchodne powiedział mi, że gdyby się udało to proszę odczekać dwa tygodnie od terminu miesiączki i dopiero przyjść, bo wcześniej to bez sensu. Jakby nie patrzeć to będą dwa tygodnie z kalendarzem w ręku:)
    A co do wizyt razem z mężem to ja już byłam z nim kilka razy i miałam robione wtedy usg dowcipne. Lekarz nie ma nic przeciwko, a mąż po wyjściu z gabinetu mówił, że dziwnie uczucie patrzeć że ktoś tam mi coś wkłada i że to takie wielkie i tak głęboko jeszcze :D ale za drugim razem już z górki, wiedział co go czeka.

Anet.kaa, Chmurka lubią tę wiadomość

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    Starania od: 03.2019
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    Neoparin + Encorton + Acard
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
    usg 13.02 - zarodek 7,5mm i bijące ♥️
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przychodzę z pytaniem które mnie nurtuje.
    Jeśli mój ma znów za mało plemników i morfologia 2%ale o dobrym ruchu. To ile mogą przetrwać we mnie? W piątek w nocy sex. W sobotę u gina pęcherzyk który miał peknac w niedzielę. W sobotę i w niedzielę zajebisty śluz. W poniedziałek obudziłam się z bolącym jajnikiem. Bolał mnie parę godzin do południa. Sexu od piątku nie było bo jechał na badanie a gin kazał odpuścić. Ale gdzieś tam się ludze wewnętrznie, że jak mają dobry ruch to doleciały gdzie trzeba choć nie wielka armia i poczekały te 3 dni na jajeczko 🤔

Przepraszam, że nie pisze ostatnio ale trochę się podłamałam wynikami. Za Was mocno trzymam kciuki.
    Lalia ty mi bliska bo urodzona w tym dniu co ja 😉

Lalia lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ