Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Ja sama bardzo dużo czytam, dzieci od maleńkości mają czytane książki i stąd to lubią 😉
A Oluś jest bardzo wrażliwym dzieckiem, poukładany, pomocny, ale uparciuch, z kolei młodszy Feluś, pucaty taki jeszcze do całowania 😂 ale to będzie chłopak od zawracania chmur 😄
W szkole to ja będę codziennie chyba na rozmowach 😂
Rodzeństwo, z tych samych rodziców, a tacy różni 🤔 -
nick nieaktualnyMorwa wrote:Boże czuję, że żyje. Chyba co miała pęknąć to pękło ! Oczywiście jutro okaże się na monitoringu ale ja zaczynam wracać do żywych, przynajmniej na chwilę obecną 😂
Morwa lubi tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Ej dziewczyny to nie chodzi o to że on nie chce iść bo to dopochwowe. Napisalam przecież że on chce;P
Bardziej mi chodziło czy lekarz się zgodzi na obecność męża przy takim USG ( nie wiem, ja w ciąży nigdy nie byłam i nawet nie wiem kiedy pierwsze jest USG takie normalne)
I trochę się zastanawialam czy on szoku nie dozna;P ;Pmotylek1909, Chmurka, Lalia, justyna1719, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
motylek1909 wrote:Poczekaj. Bo pójdziesz wcześniej to będziesz schizowac, że serduszka nie ma itd. A tak zobaczysz wszystko jak ma być..
Jak nie pójdę 31.01 to i tak będę schizowac póki nie pójdę na usg. A tak przynajmniej będę wiedzieć czy jest pęcherzyk, czy już z zarodkiem itd.motylek1909, Lalia, kkasia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Nona, na siłowni na nogi to:
Wykroki z hantami/sztangą/workiem, albo w miejscu raz jedna noga raz druga albo spacer po ok 20 kroków.
Przysiady ze sztangą, przysiady bułgarskie czyli na jednej nodze (tą drugą opierasz z tyłu na ławce a w rękach masz po hantli)
Na maszynie odwodzenie nóg na boki (jest taka maszyna co siadasz i rozkładasz nogi na boki).
Wypychanie nogi do tyłu tzn odwodzenie. U mnie na siłowni też jest na to maszyna.
Przy większości ćwiczeń ćwiczysz i nogi i pośladki.
Typowo na pośladki są hip thrusty ale to nie na maszynie tylko ze sztangą.
Ciężko powiedzieć przy których się nie spocisz bo nie wiem w jakiej formie jesteś 😅 trening siłowy to coś zupełnie innego niż cardio 🤷♀️Nona, kic83 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:No właśnie o tym też myślałam, ale jak zajdę w ciążę. W drugiej ciąży miałam krwiaka od 6 tygodnia i wchłonął się dopiero w 16 tygodniu.. Kupa leków i leżenie. Może jakoś z acardem by się udało uniknąć tego
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Nona, na siłowni na nogi to:
Wykroki z hantami/sztangą/workiem, albo w miejscu raz jedna noga raz druga albo spacer po ok 20 kroków.
Przysiady ze sztangą, przysiady bułgarskie czyli na jednej nodze (tą drugą opierasz z tyłu na ławce a w rękach masz po hantli)
Na maszynie odwodzenie nóg na boki (jest taka maszyna co siadasz i rozkładasz nogi na boki).
Wypychanie nogi do tyłu tzn odwodzenie. U mnie na siłowni też jest na to maszyna.
Przy większości ćwiczeń ćwiczysz i nogi i pośladki.
Typowo na pośladki są hip thrusty ale to nie na maszynie tylko ze sztangą.
Ciężko powiedzieć przy których się nie spocisz bo nie wiem w jakiej formie jesteś 😅 trening siłowy to coś zupełnie innego niż cardio 🤷♀️Lalia, Nona, Koteczka82, justyna1719, Anet.kaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Acard sprzyja krwawienią w ciąży więc często każą go odstawić. Ale ja jem mimo przejść z plamieniem w ciąży i z krwiakami
Hmm.. Chyba muszę zatem pogadać z moim lekarzem, choć on nie jest zwolennikiem podawania leków profilaktycznie. Raczej wtedy kiedy coś się zaczyna dziać niepokojącego. Bo w sumie nie jest powiedziane, że jak raz miałam krwiaka to w kolejnej ciąży znowu go będę miała -
motylek1909 wrote:Fajnie że tak to odczuwasz, żadne testy Ci niepotrzebne :p jutro poprawiacie bzykanko?
motylek1909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Poprawiamy , ale dopiero po wizycie (mam ją jutro na 11)... A to juz jak na otarcie łez bo niczego to nie wskóra jak owu była dzisiaj. Były seksy dzisiaj wczoraj i przedwczoraj , śluz nie zachwycał, więc zobaczymy co z tego wyniknie.. tik , tak tik tak odliczam już do wizyty. Jutro tylko przed wizytą muszę odwieźć auto do mechanika a później niech się dzieje woła nieba 😂
Morwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Końcowka cyklu, a u mnie znowu zaburzona temperatura 😑
Codziennie mierze o 6, a dzisiaj obudziłam się o 5 i próbowałam zasnąć, ale poddałam się o 5:22 i stwierdziłam że już zmierzę bo przecież nie śpię 🤷♀️
Niby skoczyła dzisiaj do góry, ale jak przejrzałam poprzednie wykresy to mi się zdarzało że 3-4 dni przed @ a potem spadała więc nie pozostaje nic innego jak czekać 😅kic83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Cześć dziewczyny!
Końcowka cyklu, a u mnie znowu zaburzona temperatura 😑
Codziennie mierze o 6, a dzisiaj obudziłam się o 5 i próbowałam zasnąć, ale poddałam się o 5:22 i stwierdziłam że już zmierzę bo przecież nie śpię 🤷♀️
Niby skoczyła dzisiaj do góry, ale jak przejrzałam poprzednie wykresy to mi się zdarzało że 3-4 dni przed @ a potem spadała więc nie pozostaje nic innego jak czekać 😅 -
Chmurka wrote:Ale to pierwsze USG to chyba dopochwowe. Nie wiem czy gin się zgodzi i nie wiem czy mój mąż szoku nie dozna;P on z tych delikatnych;P.
to tak przy okazji, kiedy Byłaś na pierwszym usg? Chciałam iść 31.01 - 6 t1d ale raczej serduszka widać jeszcze nie będzie... I chyba przeloze wizytę na 3.02... Ale nie wiem jak ja to wytrzymam. Ja już siedzę jak na szpilkach
Chmurka ja mam identyczną sytuacje, pierwszy dzień ostatniego cyklu to 20.12, a na wizytę do gina zapisałam się na 01.02, bo dłużej nie wytrzymam co będzie widać to będzie, najwyżej pójdę jeszcze raz kilka dni później. Przy ostatniej wizycie na odchodne powiedział mi, że gdyby się udało to proszę odczekać dwa tygodnie od terminu miesiączki i dopiero przyjść, bo wcześniej to bez sensu. Jakby nie patrzeć to będą dwa tygodnie z kalendarzem w ręku:)
A co do wizyt razem z mężem to ja już byłam z nim kilka razy i miałam robione wtedy usg dowcipne. Lekarz nie ma nic przeciwko, a mąż po wyjściu z gabinetu mówił, że dziwnie uczucie patrzeć że ktoś tam mi coś wkłada i że to takie wielkie i tak głęboko jeszcze ale za drugim razem już z górki, wiedział co go czeka.Anet.kaa, Chmurka lubią tę wiadomość
Starania od: 03.2019
01.2020 - cp
04.2020 - cb
23.01.2021 - II (10dpo)
Neoparin + Encorton + Acard
bhcg 27.01 - 229
bhcg 29.01 - 705
bhcg 01.02 - 2989
bhcg 06.02 - 17850
usg 13.02 - zarodek 7,5mm i bijące ♥️ -
Hej. Przychodzę z pytaniem które mnie nurtuje.
Jeśli mój ma znów za mało plemników i morfologia 2%ale o dobrym ruchu. To ile mogą przetrwać we mnie? W piątek w nocy sex. W sobotę u gina pęcherzyk który miał peknac w niedzielę. W sobotę i w niedzielę zajebisty śluz. W poniedziałek obudziłam się z bolącym jajnikiem. Bolał mnie parę godzin do południa. Sexu od piątku nie było bo jechał na badanie a gin kazał odpuścić. Ale gdzieś tam się ludze wewnętrznie, że jak mają dobry ruch to doleciały gdzie trzeba choć nie wielka armia i poczekały te 3 dni na jajeczko 🤔
Przepraszam, że nie pisze ostatnio ale trochę się podłamałam wynikami. Za Was mocno trzymam kciuki.
Lalia ty mi bliska bo urodzona w tym dniu co ja 😉Lalia lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.