Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie, czyli szczęśliwy początek Nowego Roku :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Ja sama bardzo dużo czytam, dzieci od maleńkości mają czytane książki i stąd to lubią 😉
    A Oluś jest bardzo wrażliwym dzieckiem, poukładany, pomocny, ale uparciuch, z kolei młodszy Feluś, pucaty taki jeszcze do całowania 😂 ale to będzie chłopak od zawracania chmur 😄
    W szkole to ja będę codziennie chyba na rozmowach 😂
    Rodzeństwo, z tych samych rodziców, a tacy różni 🤔
    Ile mają lat? 6 i...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Boże czuję, że żyje. Chyba co miała pęknąć to pękło ! Oczywiście jutro okaże się na monitoringu ale ja zaczynam wracać do żywych, przynajmniej na chwilę obecną 😂
    Fajnie że tak to odczuwasz, żadne testy Ci niepotrzebne :p jutro poprawiacie bzykanko?

Morwa lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ej dziewczyny to nie chodzi o to że on nie chce iść bo to dopochwowe. Napisalam przecież że on chce;P
    Bardziej mi chodziło czy lekarz się zgodzi na obecność męża przy takim USG ( nie wiem, ja w ciąży nigdy nie byłam i nawet nie wiem kiedy pierwsze jest USG takie normalne)
    I trochę się zastanawialam czy on szoku nie dozna;P ;P
    No pewnie ze się zgodzi. Mój mąż to nawet w trakcie badania ginekologicznego siedział w gabinecie. Tylko żeby nie było w tym czasie sobie neta przeglądał. Dla lekarza to normalne. Mi się dzisiaj nie zgodził tylko przy dziecku zrobić, bo powiedział że nie da rady tak zasłonić głowicy żeby mały nie zaczaił. Młody ma przyjść za ok 1,5 miesiąca jak już brzuszek będzie spory :)

motylek1909, Chmurka, Lalia, justyna1719, Koteczka82 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Poczekaj. Bo pójdziesz wcześniej to będziesz schizowac, że serduszka nie ma itd. A tak zobaczysz wszystko jak ma być..
    Mąż chyba nie wytrzyma;P przed chwilą mi powiedział że idziemy tego 31.01. I najwyżej 3.02 pójdziemy jeszcze raz...
    Jak nie pójdę 31.01 to i tak będę schizowac póki nie pójdę na usg. A tak przynajmniej będę wiedzieć czy jest pęcherzyk, czy już z zarodkiem itd.

motylek1909, Lalia, kkasia, Ounai lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Ile mają lat? 6 i...?

I 4 :)
    Równe 2 lata i 6 dni jest między nimi

Lalia, Morwa lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, na siłowni na nogi to:

Wykroki z hantami/sztangą/workiem, albo w miejscu raz jedna noga raz druga albo spacer po ok 20 kroków.

Przysiady ze sztangą, przysiady bułgarskie czyli na jednej nodze (tą drugą opierasz z tyłu na ławce a w rękach masz po hantli)

Na maszynie odwodzenie nóg na boki (jest taka maszyna co siadasz i rozkładasz nogi na boki).

Wypychanie nogi do tyłu tzn odwodzenie. U mnie na siłowni też jest na to maszyna.

Przy większości ćwiczeń ćwiczysz i nogi i pośladki.

Typowo na pośladki są hip thrusty ale to nie na maszynie tylko ze sztangą.

Ciężko powiedzieć przy których się nie spocisz bo nie wiem w jakiej formie jesteś 😅 trening siłowy to coś zupełnie innego niż cardio 🤷‍♀️

Nona, kic83 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    No właśnie o tym też myślałam, ale jak zajdę w ciążę. W drugiej ciąży miałam krwiaka od 6 tygodnia i wchłonął się dopiero w 16 tygodniu.. Kupa leków i leżenie. Może jakoś z acardem by się udało uniknąć tego
    Acard sprzyja krwawienią w ciąży więc często każą go odstawić. Ale ja jem mimo przejść z plamieniem w ciąży i z krwiakami ;)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    I 4 :)
    Równe 2 lata i 6 dni jest między nimi
    Oooo :) u mnie miało być równe 2 lata i miesiąc, syn 12.03 a z córą mialam ustalone cc na 12.04. Ale zdecydowała się hrabianka wyjść 5.04 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nona, na siłowni na nogi to:

Wykroki z hantami/sztangą/workiem, albo w miejscu raz jedna noga raz druga albo spacer po ok 20 kroków.

Przysiady ze sztangą, przysiady bułgarskie czyli na jednej nodze (tą drugą opierasz z tyłu na ławce a w rękach masz po hantli)

Na maszynie odwodzenie nóg na boki (jest taka maszyna co siadasz i rozkładasz nogi na boki).

Wypychanie nogi do tyłu tzn odwodzenie. U mnie na siłowni też jest na to maszyna.

Przy większości ćwiczeń ćwiczysz i nogi i pośladki.

Typowo na pośladki są hip thrusty ale to nie na maszynie tylko ze sztangą.

Ciężko powiedzieć przy których się nie spocisz bo nie wiem w jakiej formie jesteś 😅 trening siłowy to coś zupełnie innego niż cardio 🤷‍♀️
    Co jak co, ale w rozkładaniu nóg na boki, to jesteśmy mistrzyniami 😂 i to bez maszyny! 😂😂😂

Lalia, Nona, Koteczka82, justyna1719, Anet.kaa, dmg111 lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady a teraz zmykam spać;) dobranoc:*

Koteczka82 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Acard sprzyja krwawienią w ciąży więc często każą go odstawić. Ale ja jem mimo przejść z plamieniem w ciąży i z krwiakami ;)

Hmm.. Chyba muszę zatem pogadać z moim lekarzem, choć on nie jest zwolennikiem podawania leków profilaktycznie. Raczej wtedy kiedy coś się zaczyna dziać niepokojącego. Bo w sumie nie jest powiedziane, że jak raz miałam krwiaka to w kolejnej ciąży znowu go będę miała

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Fajnie że tak to odczuwasz, żadne testy Ci niepotrzebne :p jutro poprawiacie bzykanko?
    Poprawiamy , ale dopiero po wizycie (mam ją jutro na 11)... A to juz jak na otarcie łez bo niczego to nie wskóra jak owu była dzisiaj. Były seksy dzisiaj wczoraj i przedwczoraj , śluz nie zachwycał, więc zobaczymy co z tego wyniknie.. tik , tak tik tak odliczam już do wizyty. Jutro tylko przed wizytą muszę odwieźć auto do mechanika a później niech się dzieje woła nieba 😂

motylek1909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Poprawiamy , ale dopiero po wizycie (mam ją jutro na 11)... A to juz jak na otarcie łez bo niczego to nie wskóra jak owu była dzisiaj. Były seksy dzisiaj wczoraj i przedwczoraj , śluz nie zachwycał, więc zobaczymy co z tego wyniknie.. tik , tak tik tak odliczam już do wizyty. Jutro tylko przed wizytą muszę odwieźć auto do mechanika a później niech się dzieje woła nieba 😂
    Daj znac po wizycie :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie pobolewa.. Idę spać, szybciej czas zleci 😄
    Dobranoc 🌛

Koteczka82 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Daj znac po wizycie :)
    Dam znać na pewno :*

motylek1909 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 09:26

Lalia lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Końcowka cyklu, a u mnie znowu zaburzona temperatura 😑
    Codziennie mierze o 6, a dzisiaj obudziłam się o 5 i próbowałam zasnąć, ale poddałam się o 5:22 i stwierdziłam że już zmierzę bo przecież nie śpię 🤷‍♀️
    Niby skoczyła dzisiaj do góry, ale jak przejrzałam poprzednie wykresy to mi się zdarzało że 3-4 dni przed @ a potem spadała więc nie pozostaje nic innego jak czekać 😅

kic83 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć dziewczyny!

Końcowka cyklu, a u mnie znowu zaburzona temperatura 😑
    Codziennie mierze o 6, a dzisiaj obudziłam się o 5 i próbowałam zasnąć, ale poddałam się o 5:22 i stwierdziłam że już zmierzę bo przecież nie śpię 🤷‍♀️
    Niby skoczyła dzisiaj do góry, ale jak przejrzałam poprzednie wykresy to mi się zdarzało że 3-4 dni przed @ a potem spadała więc nie pozostaje nic innego jak czekać 😅
    Nananana będzie dzidzia ❤️

• dopaminka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ale to pierwsze USG to chyba dopochwowe. Nie wiem czy gin się zgodzi i nie wiem czy mój mąż szoku nie dozna;P on z tych delikatnych;P.
    to tak przy okazji, kiedy Byłaś na pierwszym usg? Chciałam iść 31.01 - 6 t1d ale raczej serduszka widać jeszcze nie będzie... I chyba przeloze wizytę na 3.02... Ale nie wiem jak ja to wytrzymam. Ja już siedzę jak na szpilkach :/:(

Chmurka ja mam identyczną sytuacje, pierwszy dzień ostatniego cyklu to 20.12, a na wizytę do gina zapisałam się na 01.02, bo dłużej nie wytrzymam :) co będzie widać to będzie, najwyżej pójdę jeszcze raz kilka dni później. Przy ostatniej wizycie na odchodne powiedział mi, że gdyby się udało to proszę odczekać dwa tygodnie od terminu miesiączki i dopiero przyjść, bo wcześniej to bez sensu. Jakby nie patrzeć to będą dwa tygodnie z kalendarzem w ręku:)
    A co do wizyt razem z mężem to ja już byłam z nim kilka razy i miałam robione wtedy usg dowcipne. Lekarz nie ma nic przeciwko, a mąż po wyjściu z gabinetu mówił, że dziwnie uczucie patrzeć że ktoś tam mi coś wkłada i że to takie wielkie i tak głęboko jeszcze :D ale za drugim razem już z górki, wiedział co go czeka.

Anet.kaa, Chmurka lubią tę wiadomość

oar8qqmzgfkwgo1s.png
    Starania od: 03.2019
    01.2020 - cp
    04.2020 - cb
    23.01.2021 - II (10dpo)
    Neoparin + Encorton + Acard
    bhcg 27.01 - 229
    bhcg 29.01 - 705
    bhcg 01.02 - 2989
    bhcg 06.02 - 17850
    usg 13.02 - zarodek 7,5mm i bijące ♥️
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przychodzę z pytaniem które mnie nurtuje.
    Jeśli mój ma znów za mało plemników i morfologia 2%ale o dobrym ruchu. To ile mogą przetrwać we mnie? W piątek w nocy sex. W sobotę u gina pęcherzyk który miał peknac w niedzielę. W sobotę i w niedzielę zajebisty śluz. W poniedziałek obudziłam się z bolącym jajnikiem. Bolał mnie parę godzin do południa. Sexu od piątku nie było bo jechał na badanie a gin kazał odpuścić. Ale gdzieś tam się ludze wewnętrznie, że jak mają dobry ruch to doleciały gdzie trzeba choć nie wielka armia i poczekały te 3 dni na jajeczko 🤔

Przepraszam, że nie pisze ostatnio ale trochę się podłamałam wynikami. Za Was mocno trzymam kciuki.
    Lalia ty mi bliska bo urodzona w tym dniu co ja 😉

Lalia lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ