X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Suplementy przy staraniu się 👶🏻
Odpowiedz

Suplementy przy staraniu się 👶🏻

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,staramy się od jakiegoś czasu o dziecko i póki co wspieram się kwasem foliowym.Macie do polecenia coś jeszcze? Lub jakieś rady? Z góry dziękuję

• Darka101 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja biorę jeszcze z suplementów kwasy DHA, witaminę D i NAC oraz przed owulacyjnie koenzym q10 ( w formie ubichinon). Dużo dziewczyn ma w stopkach ma zapisana swoją suplementację, także tam możesz pooglądać.

W każdym wątku miesięcznym na 1 stornie masz fajną rozpiskę z radami i polecajkami 🙂

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny

age.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:
    Cześć,staramy się od jakiegoś czasu o dziecko i póki co wspieram się kwasem foliowym.Macie do polecenia coś jeszcze? Lub jakieś rady? Z góry dziękuję
    Jeśli bierzesz kwas foliowy, to ważne w jakiej formie go bierzesz, bo syntetyczny kwas foliowy, np. Folik jest bardzo słabo przyswajalny. Lepiej brać go w formie np. folianów, albo tzw. Quatrefolic.
    I tak jak Ci napisała Darka101, dużo informacji na ten temat znajdziesz na wątkach miesięcznych 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 15:03

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
    26.02 CRL 5,5 cm ❤️ czekamy na prenatalne 04.03 🤞🏻😍
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:

Witamina D w dawce dobranej do poziomu z krwi (jesli nie suplementujesz w okresie jesienno-zimowym to raczej bedzie niedobór, warto to zweryfikować), b12, jod, cholina, omega 3 i magnez to są takie dobre podstawy w staraniach. I tak jak wyżej - folian w formie metylowanej, nie kwas foliowy - zresztą podobnie b12, tylko metyle.
    A z takich ogolnych rad to zadbaj o podstawy - umiarkowany ruch, odpowiednia ilość snu, dieta bogatoodżywcza - jedz regularnie, w spokoju, sniadania najlepiej godzine po obudzeniu. Pamietaj o bilansowaniu posilkow we wszystkie makro, o zrodłach antyoksydantów. I żelaza, żeby stworzyć zapas na okres ciąży ☺️ No i poza tym ostatnim to z tych ogolnych rad praktycznie wszystko tyczy się też przyszłego taty 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 15:57

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku brałam wszystkie witaminy osobno, teraz postawiłam na takie, które są specjalnie do tego przystosowane.Aktualnie przyjmuje „Femibion 0 - planowanie ciąży” i dodatkowo do tego magnez i witaminę d3, ponieważ wiecznie mam z tym problem. Jak tylko skończę brać powyższe suplementy, to zamówiłam sobie jeszcze Pregna Start, bo czytałam i ma bardzo dobre opinie ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 16:04

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ