Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Suplementy przy staraniu się 👶🏻
Odpowiedz

Suplementy przy staraniu się 👶🏻

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megan000 Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2025, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,staramy się od jakiegoś czasu o dziecko i póki co wspieram się kwasem foliowym.Macie do polecenia coś jeszcze? Lub jakieś rady? Z góry dziękuję

• Darka101 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2025, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja biorę jeszcze z suplementów kwasy DHA, witaminę D i NAC oraz przed owulacyjnie koenzym q10 ( w formie ubichinon). Dużo dziewczyn ma w stopkach ma zapisana swoją suplementację, także tam możesz pooglądać.

W każdym wątku miesięcznym na 1 stornie masz fajną rozpiskę z radami i polecajkami 🙂

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2025, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:
    Cześć,staramy się od jakiegoś czasu o dziecko i póki co wspieram się kwasem foliowym.Macie do polecenia coś jeszcze? Lub jakieś rady? Z góry dziękuję
    Jeśli bierzesz kwas foliowy, to ważne w jakiej formie go bierzesz, bo syntetyczny kwas foliowy, np. Folik jest bardzo słabo przyswajalny. Lepiej brać go w formie np. folianów, albo tzw. Quatrefolic.
    I tak jak Ci napisała Darka101, dużo informacji na ten temat znajdziesz na wątkach miesięcznych 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2025, 15:03

• Namisa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2025, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan000 wrote:

Witamina D w dawce dobranej do poziomu z krwi (jesli nie suplementujesz w okresie jesienno-zimowym to raczej bedzie niedobór, warto to zweryfikować), b12, jod, cholina, omega 3 i magnez to są takie dobre podstawy w staraniach. I tak jak wyżej - folian w formie metylowanej, nie kwas foliowy - zresztą podobnie b12, tylko metyle.
    A z takich ogolnych rad to zadbaj o podstawy - umiarkowany ruch, odpowiednia ilość snu, dieta bogatoodżywcza - jedz regularnie, w spokoju, sniadania najlepiej godzine po obudzeniu. Pamietaj o bilansowaniu posilkow we wszystkie makro, o zrodłach antyoksydantów. I żelaza, żeby stworzyć zapas na okres ciąży ☺️ No i poza tym ostatnim to z tych ogolnych rad praktycznie wszystko tyczy się też przyszłego taty 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2025, 15:57

• Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2025, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku brałam wszystkie witaminy osobno, teraz postawiłam na takie, które są specjalnie do tego przystosowane.Aktualnie przyjmuje „Femibion 0 - planowanie ciąży” i dodatkowo do tego magnez i witaminę d3, ponieważ wiecznie mam z tym problem. Jak tylko skończę brać powyższe suplementy, to zamówiłam sobie jeszcze Pregna Start, bo czytałam i ma bardzo dobre opinie ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2025, 16:04

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ