Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś czuje się do doppy. Boki mnie głowa, i to aż tak że zbiera mi się na wymioty. Do tego pokazała mi się jakaś jednorazowa plamka krwi rano. Do tej pory cisza....myślałam że może dostanę @ ale nie (45dc).
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
adaska wrote:
Adaśka jaki film oglądasz?
Ja jestem zmuszona oglądać Twoja twarz brzmi znajomo 😂😂😂
W ogóle mój Mąż jest nienormalny 🙄
Drugi dzień z rzędu biega za mną z testem ciążowym i podekscytowany prosi, żebym „skinęła na kijek” 😳😳😳 Czasem podejrzewam, że to ja jestem tą bardziej racjonalną stroną w związku 😂🙈
Tłumacze mu, że za wcześnie i bez sensu, a każdego ranka jakby mu się płyta zacięła 🙄06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson jak nie ma męża to mogę oglądać bajki I filmy familijne 😂
Oglądałam tysięczny raz Shreka 😁
Mój mąż tez tak wcześniej był podekscytowany. Teraz jest „na dystans”. Każde rozczarowanie przeżywa ze mną. Czasami mam wrażenie ze nawet bardziej niż ja. Tyle ze facet to dumny typ i chowa żal w sobie 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 22:44
megson91 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
adaska wrote:Megson jak nie ma męża to mogę oglądać bajki I filmy familijne 😂
Oglądałam tysięczny raz Shreka 😁
Mój mąż tez tak wcześniej był podekscytowany. Teraz jest „na dystans”. Każde rozczarowanie przeżywa ze mną. Czasami mam wrażenie ze nawet bardziej niż ja. Tyle ze facet to dumny typ i chowa żal w sobie 😔
Hahahahahaha 😂 mój Mąż zawsze ogląda bajki beze mnie 😂😂😂 a Shreka kocha najbardziej na świecie, na codzień jest mało empatycznym człowiekiem, a to jest jedyny film na którym płacze 😂 jest to scena jak Shrek z Osłem mają mają męską rozmowę pod gwiaździstym niebem, a on później idzie do Fiony ze słonecznikiem 😂😂😂 to jego wyciskacz łez 🙈🙈🙈
U mojego jest ekscytacja, bo to jest nasz pierwszy cykl, w którym się staramy od momentu, gdy wyniki nasienia z azoospermii wróciły do normy. Wiec myśle, że ta ekscytacja jest tym spowodowana. On nie zdaje sobie sprawy z tego, że nie naprawi wszystkiego jak ręką odjął... ale ciężko mi jest go sprowadzać na ziemie jak widzę jego radość z całych starań.
Dziewuszki pamiętacie jak pisałam w sprawie tortu urodzinowego mojego męża? W końcu kupiłam gotowca w oszołomie, ale u jego rodziców właśnie zamontowaliśmy dla niego takiego cudaka 🙈😂💙
https://zapodaj.net/f577441c1ade4.jpg.htmlOla👄, Klasia lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megeson super sprawa pewnie mąż się ucieszył z tortu
Ja byłam dziś u męża siostry na imprezie i weszli na temat dzieci I
Dlaczego my nie mamy zrobiło mi się tak źle i tak smutno że wyszłam bo nie mogłam tego słychać . Chyba tracę chęć walki
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Dzień dobry laski
Megson tort zaje...
Mysza współczuję. Nikt nie zrozumie ludzi którzy chcą a nie mogą mieć dzieci na pstrykniecie palcami. Wcale ci się nie dziwię że wyszłaś bo pamiętam jak mnie meczyli że z jednego ni pies ni sabaka. Zawsze było kiedy drugie ale cholera ja sama nie jestem i wiatropylna tym bardziej. A teraz mój przed własnym ojcem i bratem ukrywa bo wie tylko mama i siostra. U mnie to już prawie wszyscy wiedzą. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Myszko współczuję ja się tak czułam właśnie odwrotnie, jak byłam w szpitalu. Chciałam uciec kiedy siedziałam tam z brzuszkiem mała kopala w najlepsze A obok mnie 3 dziewczyny które w ciążę zajść nie mogły i albo przed albo po zabiegach . Były zalamane jedna płakała ( okazało się że coś z jajowodami- lekarze zalecali usunięcie obu i in vitro)
Mnie też tak atakowali ludzie, uciekalam od tego - A teraz jak mnie widzą z brzuszkiem słyszę- No nareszcie - to też nie jest mile .
Ostatnio na zakupach byłam weszłam na stoisko gdzie jedzenie na wagę jakoś tak mnie naszło na pierogi . I z zaplecza wylatuje " koleżanka " w ciul ludzi A ona do mnie A Ty co ? Co Ty tak uroslas ? A który to miesiąc? I tak milion pytań do i na końcu mówi do mnie- No i fajnie bo przecież tyle się staraliscie wiem o tym ! Miałam wrażenie że zapadne się pod ziemię, autentycznie zrobiło mi się Głupio bo ona to normalnie wykrzyczala 😳
Serio dziewczyny było mi głupio.
Adaśka co Ty swirujesz z tym termometrem , ja zawsze popołudniu w fl miałam 37.2 najmniej nawet jak w ciąży nie byłam😊😁
Babydust A Ty kiedy sikasz? -
To ja na fb lepiej wyczytałam. Dziewczyna miała @ 5dni i 7dc była u lakarza 6dp@ i on jej powiedział że miała już dość spory pęcherzyk dominujący. Na 9dni przed @ doszukiwala się objawów bo ją mdłości i sutki męczą od tyg
-
Oczywiście opisalam to co ona napisała
-
adaska wrote:Staram się kochana. Serio.
Myślenie na sile nie pomagało wiec próbuje na luzaku 🤷🏻♀️
Oczywiście dzisiaj mnie poniosło i zrobiłam test ale to inna bajka 😂
mnie tez dzisiaj ponioslo i zrobilam test haha
ale biel wizira .. nawet kreska kontrolna jest mega blada i pojawila sie duzo poznej . wogole na rozowo sie nie zabarwil hahaha cos test lipny haha pokaralo mnie za tak wczesne testowanie -
babydust1 wrote:haha
mnie tez dzisiaj ponioslo i zrobilam test haha
ale biel wizira .. nawet kreska kontrolna jest mega blada i pojawila sie duzo poznej . wogole na rozowo sie nie zabarwil hahaha cos test lipny haha pokaralo mnie za tak wczesne testowanie
Co do pytań, tez mam je często. Najgorzej było jak dwa miesiące po ślubie byliśmy na chrzcinach i KAŻDY pytał czy już w ciąży jestem a nie daj Boże jak coś zjadłam i miałam widoczny brzuch to ktoś potrafił dojść i mnie po nim dotykać. Bo przecież to NATURALNE I OCZYWISTE, ze od razu po ślubie jest się w ciąży 🤷🏻♀️🤬...
EDIT:
Jak byłam dwa tygodnie na L4 to każdy w pracy podejrzewał ze jestem w ciąży i nie wrócę. A na wszystkich świętych tez pytanie padało i już się każdy na brzuch patrzył bo „może co widać”
Widać... oponę na brzuchu 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 08:30
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Ja nawet jutrzejsze testowanie odpuszczam 🤷🏻♀️
Co do pytań, tez mam je często. Najgorzej było jak dwa miesiące po ślubie byliśmy na chrzcinach i KAŻDY pytał czy już w ciąży jestem a nie daj Boże jak coś zjadłam i miałam widoczny brzuch to ktoś potrafił dojść i mnie po nim dotykać. Bo przecież to NATURALNE I OCZYWISTE, ze od razu po ślubie jest się w ciąży 🤷🏻♀️🤬...
EDIT:
Jak byłam dwa tygodnie na L4 to każdy w pracy podejrzewał ze jestem w ciąży i nie wrócę. A na wszystkich świętych tez pytanie padało i już się każdy na brzuch patrzył bo „może co widać”
Widać... oponę na brzuchu 😂
Uwielbiam ludzi. My już jesteśmy 7 lat po ślubie. Odkładaliśmy temat dziecka, bo nie byliśmy gotowi. Problemy z pracą itp. Staramy się dopiero od lipca tego roku 😎 W każdym razie wszyscy postawili na nas krzyżyk, bo na pewno bezpłodni, bo to przecież nienormalne tyle lat nie mieć dziecka... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
babydust1 wrote:sluz zmienil sie na gesty ... juz po wszyskim
-
Anetka32 wrote:Czemu po wszystkim?
Babydust nie zawsze musi być tak samo w każdym ciazowym cyklu...
Musze wykupićWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 10:20
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Anetka32 wrote:Uwielbiam 😊😊😊
To po co Ty tego Dupka wogole bierzesz?
Bo skończyłam dzisiaj opakowanie i już nie mam
Musze wykupićAnetka32 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc