Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
OlaaM wrote:Olu teraz bez stymulacji to nic, bida.
Od 17.12 zacznę 4 stymulację letrozolem 3x1.
Trzymam kciuki za to, żeby i Tobie pieknie rosły pecherzyki.
Ty 17.12 zaczynasz stymulację a ja robie test 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 21:42
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
OlaaM ja na letrozolach zaszłam w ciąże także trzymam mocno kciuki żeby i u Ciebie tak było
Mnie lekarz odesłał do domu 🙈 skurcze ledwo pod 40% wiec mam się znów za tydzień zameldować położna jak się dowiedziała ze termin mam na 13.12 to stwierdziła ze doktor się chyba pomylił bo tu na pewno będzie wcześniej. A jak widać pewnie jeszcze przenoszę 🤣 mówię Wam dziewczyny już czuje święta z tykającą bombą w brzuchu 😂
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
adaska wrote:Ola mi Letrozole pomógł
Trzymam kciuki za to, żeby i Tobie pieknie rosły pecherzyki.
Ty 17.12 zaczynasz stymulację a ja robie test 🙄
Adaska no to będę za Ciebie trzymać kciuki !! Mocno mocnoadaska lubi tę wiadomość
-
Masia2 wrote:OlaaM ja na letrozolach zaszłam w ciąże także trzymam mocno kciuki żeby i u Ciebie tak było
Mnie lekarz odesłał do domu 🙈 skurcze ledwo pod 40% wiec mam się znów za tydzień zameldować położna jak się dowiedziała ze termin mam na 13.12 to stwierdziła ze doktor się chyba pomylił bo tu na pewno będzie wcześniej. A jak widać pewnie jeszcze przenoszę 🤣 mówię Wam dziewczyny już czuje święta z tykającą bombą w brzuchu 😂
Masiu, o wiele lepszy lek niż clo. U mnie na letrozolu, konkretnie aromek ładniej przyrasta endo.
Trzymam kciuki za szczęśliwy finał. Jeśli mała urodzi się terminie to będziemy razem świętować urodziny 😜 grudzień dla Was będzie magiczny.
Masia2 lubi tę wiadomość
-
Ja od marca jestem stymulowana (chyba 🤔) ale póki co nic się nie wykluło. Jedynie co to mam owulacje i na lewym jajniku zmniejszyła się ilość pecherzykow (w sensie nie ma już obrazu policystycznego)
Po ostatniej stymulacji 2x2 urosły pieknie, wzięłam donga i jeszcze sobie endometrium poprawiłam i pierwszy raz miało ono 9mm
Tylko ja biorę na noc bo kiedyś jak brałam w dzień to się fatalnie czułam 🤷🏻♀️👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Czesc dziewczyny, dzis znow taki dzien ze na oczy nie widze. Nadrobilam Was teraz
Dzisiaj tu tyle pozytywnych wiesci. Tak bardzo bardzo sie ciesze za Was ❤️ Baby mam nadzieje ze to juz koniec stresow dla Ciebie, bedzie pieknie ❤️
Masia moze przed swietami sie jednak uda ! ✊🏻 Moze nie bedzie az taki uparciuch!
Adaska moge zapytac na co robilas posiew?
Mi sie nie udało ogarnac tego wymazu. Wszedzie mi mowili ze niezaleznie od dlugosci cyklu do 18 dnia i kropka. Wiec mam nadzieje, ze @ przyjdzie teraz szybko i zdaze pobrac wymaz jeszcze zanim zamkna mi laba przed swietami. 😔megson91, Masia2 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Neruś, hop hooooop...?🧐😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Witam
A mnie wczoraj wieczorem wzięło na płacz i przemyślenia.
Anetko, masiu mam pytanie czy wy używałyście detektora tętna?
Wiecie co nie wiem co mam ze sobą poczynić bo od półtorej dnia nie poczułam ruchu maleństwa a jeszcze na tym usg nie mógł pobudzić żeby się przekręciło. Zaczynam fiksowac.
Nawet na moje palce nie ma reakcji 😢 -
nick nieaktualnyKlasia wrote:Witam
A mnie wczoraj wieczorem wzięło na płacz i przemyślenia.
Anetko, masiu mam pytanie czy wy używałyście detektora tętna?
Wiecie co nie wiem co mam ze sobą poczynić bo od półtorej dnia nie poczułam ruchu maleństwa a jeszcze na tym usg nie mógł pobudzić żeby się przekręciło. Zaczynam fiksowac.
Nawet na moje palce nie ma reakcji 😢
Klasiu spokojnie, masz ten detektor?
Miałam Ci pisać wcześniej, u mnie mała prawie dwa miesiące leżała odwrócona brzuszkiem, też skakalam też byłam wystraszona bo nie chciała się poruszac , widziałam nawet jak perinatolog sprawdzała kilka razy bicie serduszka , skomentowała to tak " jakoś spokojne te dzieci ostatnio " . Kazała zwyczajnie na następne badanie napić się soku ! Spróbuj zjeść coś słodkiego, i połóż się na lewym boku
Rozumiem Cię Bo ostatnio mialam to samo , 4 dni cisza coś tam czułam ale nie byłam nawet pewna czy to ruchy czy nie bulgotanie. I to teraz w 26 tygodniu !
Detektor mnie uspokoil trochę, a trochę bo słyszałam bicie serduszka po obu stronach brzucha- moja lekarka skomentowała krótko " No a jak Ty chciałaś- przecież pepowina idzie przez cały brzuch " - tylko że to teraz niewiem jak to jest na wczesnym etapie . Wydaje mi się że w Twoim tygodniu to jeszcze trzeba szukać serduszka !
Wstawię Ci późnej zdjęcia jakie ja miałam z usg w jakiej pozycji moja mała leżała przez 2 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 06:55
-
nick nieaktualny
-
Klasia ty dopiero 13tydz wiec to jeszcze bardzo wczesnie zeby codziennie czyc ruchy. Robili ci wczoraj przeplywy? Jesli tak to musi byc wszystko ok. Wogole się ciesz ze juz czujesz bo to megaa wczesnie. Wystarczy ze dziecko ulozy sie plecami do brzucha i.kopie w kregoslup i juz nic nie poczujesz
-
Anetko jeszcze go nie mam ale chyba zamówię. Kurcze ja wogole nic nie czuję nawet bulgotania.
U mnie przez usg dopochwowe tylko takie zdjęcie udało się zrobić. Chyba dziś to pójdę zapłacę za usg żeby zobaczyć maleństwo i usłyszeć jego serduszko bo jakoś nie czuję że jest dobrze. Muszę się jakoś uspokoić bo mam jeszcze osóbkę w domu o której nie mogę zapomnieć -
babydust1 wrote:Klasia ty dopiero 13tydz wiec to jeszcze bardzo wczesnie zeby codziennie czyc ruchy. Robili ci wczoraj przeplywy? Jesli tak to musi byc wszystko ok. Wogole się ciesz ze juz czujesz bo to megaa wczesnie. Wystarczy ze dziecko ulozy sie plecami do brzucha i.kopie w kregoslup i juz nic nie poczujesz
-
Klasia naprawde jeszcze nie musisz czuc codziennie
Faktucznie jak sie tak martwisz to kup ten detektor zamiast wydawac kase na kolejne usg bo na dluzej cie uspokoi. Bo usg zrobisz a za 2 dni bedziesz czuc to samo zaniepokojenie
Ja tez chyba kupię mimo ze w poprzednich nawet przez mysl mi nie przyszlo zeby kupic...