X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345, możesz zacząć brać kiedy chcesz, najlepiej od 1dc,ale jak zaczniesz w innym dniu to też ok. Tak jak pisała jagodowa, to suplement jest, ale wielu dziewczynom pomaga w uregulowaniu cyklu i wspomaga owulację (mi też pomógł, i to dość szybko, bo po jakichś dwóch miesiącach).

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Neeyenne Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson jeszcze nie ale właśnie się zastanawiamy czy kupić ;p

👧25 lat 🧑33 lata❤
    5cs
    Cykle 25-26 dni

18.01 II kreski na teście 🍀🙈
    20.01 beta 814.40💚
    progesteron 21.5
    22.01 beta 2323.00💚
    31.08 całe 2990g małego człowieka 💚

Matylda 10.09 3160g 53cm ❤

zpbn9vvjtxzcd1zb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Anetka fajnie że Ty inaczej podchodzisz do siostrzeńca.
    Ja do bratanka nie potrafiłam i się do tego przyznaje.
    Twoja drugą siostrą urodziła 5te dziecko A 4 pozostałych oddała? Wybacz ale dla mnie to ona nie powinna nazywać się "matka".
    Prawdziwa matka nie oddalaby swojego dziecka 😢. Straszne to jest.

Aniu razem podejmiemy walkę w Nowym Roku ❤.

4 zabrali- depresja , szpital psychiatryczny
    Dlatego piszę o tym , bo jak bym miała mieć podejście takie podobne to bylabym totalnie załamana całym światem, mialabym pretensje do Boga . Dlaczego Bóg daje dzieci właśnie takim osobom A ja czy inne kobiety muszą się starać i pokonywać trudy w drodze do macierzyństwa .
    Tak blisko mnie sie to wszystko dzialo patrzalam na to - sama starając sie o ciążę. Piszesz ze nie nazwalabys matka ja uważam podobnie- A dzieci ? To jest ich najukochansza mama na świecie i co zrobisz? Życie jest niesprawiedliwe ? Nie! Trzeba je wziąść w swoje ręce!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zosia12345, możesz zacząć brać kiedy chcesz, najlepiej od 1dc,ale jak zaczniesz w innym dniu to też ok. Tak jak pisała jagodowa, to suplement jest, ale wielu dziewczynom pomaga w uregulowaniu cyklu i wspomaga owulację (mi też pomógł, i to dość szybko, bo po jakichś dwóch miesiącach).
    Dziękuję, zacznę brać jak zacznie mi się miesiączka, a z waszych doświadczeń jak to jest z tym braniem duphastonu? Nowa Pani ginekolog kazała mi go brać od 10 do 24 dnia cyklu, powiedziała że to nie zaszkodzi a w razie wcześniejszej owulacji szybciej pomoże, twierdzi ze od 15 dc to dla mnie może być już za późno.W sumie to coś w tym jest, bo ostatnio według testów owulacyjnych miałam owulacje w 9-10 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 07:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ovarin to mój lek cud :-)
    Takze bierz! Ja brałam dwie naraz :-)
    Ja bym brała od 1dc i to przez cały cykl
    Nie rozumiem dlaczego lekarka kazała do 24dc przecież on i wspomaga pracę ciałka żółtego A co za tym idzie endometrium i progesteronu :-)
    To suplement diety więc napewno nie zaszkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Zosia ovarin to mój lek cud :-)
    Takze bierz! Ja brałam dwie naraz :-)
    Ja bym brała od 1dc i to przez cały cykl
    Nie rozumiem dlaczego lekarka kazała do 24dc przecież on i wspomaga pracę ciałka żółtego A co za tym idzie endometrium i progesteronu :-)
    To suplement diety więc napewno nie zaszkodzi
    Na kolejnej wizycie dopytam jak z tym duphastonem. Eh jeszcze nigdy tak nie czekałam na miesiaczke jak teraz.... chcę zacząć już nowy cykl, chce poprostu iść do przodu, bo dopóki miesiączka nie przyjdzie to nie mogę iść do przodu tylko stoję w miejscu, a bardzo chciałabym już iść na kolejną wizytę do ginekolog i chciałabym dostać skierowanie na wycięcie Polipa, bo tak myślę że On jest powodem moich niepowodzeń w staraniach o drugie dziecko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Na kolejnej wizycie dopytam jak z tym duphastonem. Eh jeszcze nigdy tak nie czekałam na miesiaczke jak teraz.... chcę zacząć już nowy cykl, chce poprostu iść do przodu, bo dopóki miesiączka nie przyjdzie to nie mogę iść do przodu tylko stoję w miejscu, a bardzo chciałabym już iść na kolejną wizytę do ginekolog i chciałabym dostać skierowanie na wycięcie Polipa, bo tak myślę że On jest powodem moich niepowodzeń w staraniach o drugie dziecko...

Daj temu czas , organizm musi się zregenerować, miesiączka niech przyjdzie wtedy kiedy będzie na to czas. To będzie oznaczało że wszystko wraca do normy i jesteś gotowa na ciążę

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Daj temu czas , organizm musi się zregenerować, miesiączka niech przyjdzie wtedy kiedy będzie na to czas. To będzie oznaczało że wszystko wraca do normy i jesteś gotowa na ciążę
    Właśnie zaczęła mi się rozkręcać miesiączka, nie pomyślałabym że kiedykolwiek będę się tak cieszyć😊.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które miały usówanego Polipa z szyjki macicy, jak wygląda ten zabieg i jak wyglądały u Was dni po tym zabiegu? Przed każdą miesiączką zdarzało się nawet i tak że miałam nawet dwa tygodnie plamień, po każdych ćwiczeniach, po każdym wysiłku plamiłam, po stosunku .... tyle razy ile już byłam z tymi dolegliwościami u ginekologa i za każdym razem słyszałam że jest wszystko ok i że to może być niedomoga lutealna , brałam duphaston a plamienia nadal były...miałam już tego dość bo nie wiedzialam co się że mną dzieje, no i te nieudane starania od początku roku... teraz mam taką nadzieję że już będzie wszystko ok. Żałuję tylko jednego, że tyle czasu straciłam przez to że mój lekarz mnie dobrze nie zdiagnozował, tyle razy miałam wątpliwości żeby go zmienić. Także dziewczyny rada dla Was , jak macie chociaż jakieś najmniejsze wątpliwości co do swojego ginekologa to zmieńcie szybko na innego, bo szkoda czasu i nerwów!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 13:01

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Do dziewczyn które miały usówanego Polipa z szyjki macicy, jak wygląda ten zabieg i jak wyglądały u Was dni po tym zabiegu? Przed każdą miesiączką zdarzało się nawet i tak że miałam nawet dwa tygodnie plamień, po każdych ćwiczeniach, po każdym wysiłku plamiłam, po stosunku .... tyle razy ile już byłam z tymi dolegliwościami u ginekologa i za każdym razem słyszałam że jest wszystko ok i że to może być niedomoga lutealna , brałam duphaston a plamienia nadal były...miałam już tego dość bo nie wiedzialam co się że mną dzieje, no i te nieudane starania od początku roku... teraz mam taką nadzieję że już będzie wszystko ok. Żałuję tylko jednego, że tyle czasu straciłam przez to że mój lekarz mnie dobrze nie zdiagnozował, tyle razy miałam wątpliwości żeby go zmienić. Także dziewczyny rada dla Was , jak macie chociaż jakieś najmniejsze wątpliwości co do swojego ginekologa to zmieńcie szybko na innego, bo szkoda czasu i nerwów!!!!
    U mnie zabieg wyglądał tak że trafiłam do szpitala na 2 dni. Pierwszego dnia pobrali mi krew do badań, zrobili usg i ekg. Wieczorem miałam spotkanie z anestezjologiem. Po zjedzeniu kolacji o godzinie 17:00 już nic więcej nie mogłam jeść.
    Drugiego dnia rano wzięłam prysznic i ubrałam się w "koszule" która dali mi do zabiegu. I czekałam.
    Przyszła pielęgniarka i podała mi jakaś kroplowke oraz jakaś tabletkę.
    Następnie musiałam przenieść się na łóżko, którym zawiezli mnie na salę operacyjną.
    Pamiętam jak kazano mi się położyć na samolocie.
    Reszty już nie pamiętam :) obudziłam się już na sali pooperacyjnej z wlozonym między nogi podkładem (takie jak dają po porodzie ;) ).
    Jak już doszłam do siebie to zadzwoniłam po męża żeby po mnie przyjechał.
    Nie ukrywam jak leki przeciwbólowe przestały działać to mnie strasznie bolało, czułam takie rwanie w brzuchu. I krwawilam .
    Krwawienie trwało kilka dni. L4 miałam ze szpitala na 2 tygodnie .

Zosia12345 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje pomocy.

Koleżanka dwa dni temu dowiedziała się ze jest w ciąży. Biedna ma problemy bo już kilka razy poroniła i maksymalnie do 40dc wytrzymywała.
    Dzisiaj jest spanikowana, bo szyjka nisko, bardzo tkliwa i pojawiły się brązowe plamienia. Boli ja brzuch.
    Ile dupka powinna wziąć? Co proponujecie?

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    U mnie zabieg wyglądał tak że trafiłam do szpitala na 2 dni. Pierwszego dnia pobrali mi krew do badań, zrobili usg i ekg. Wieczorem miałam spotkanie z anestezjologiem. Po zjedzeniu kolacji o godzinie 17:00 już nic więcej nie mogłam jeść.
    Drugiego dnia rano wzięłam prysznic i ubrałam się w "koszule" która dali mi do zabiegu. I czekałam.
    Przyszła pielęgniarka i podała mi jakaś kroplowke oraz jakaś tabletkę.
    Następnie musiałam przenieść się na łóżko, którym zawiezli mnie na salę operacyjną.
    Pamiętam jak kazano mi się położyć na samolocie.
    Reszty już nie pamiętam :) obudziłam się już na sali pooperacyjnej z wlozonym między nogi podkładem (takie jak dają po porodzie ;) ).
    Jak już doszłam do siebie to zadzwoniłam po męża żeby po mnie przyjechał.
    Nie ukrywam jak leki przeciwbólowe przestały działać to mnie strasznie bolało, czułam takie rwanie w brzuchu. I krwawilam .
    Krwawienie trwało kilka dni. L4 miałam ze szpitala na 2 tygodnie .
    Dzięki kochana, wolę się już nastawić psychicznie jak to będzie wyglądać.

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia12345 wrote:
    Dzięki kochana, wolę się już nastawić psychicznie jak to będzie wyglądać.
    Spokojnie nie ma się czego bać :)

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy.

Koleżanka dwa dni temu dowiedziała się ze jest w ciąży. Biedna ma problemy bo już kilka razy poroniła i maksymalnie do 40dc wytrzymywała.
    Dzisiaj jest spanikowana, bo szyjka nisko, bardzo tkliwa i pojawiły się brązowe plamienia. Boli ja brzuch.
    Ile dupka powinna wziąć? Co proponujecie?
    Ja musiałam brać 3×1

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• Ola👄 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 20:29

M 20.10.2010
    K 29.05.2020
  • Nera Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta ,święta i po świętach

Witam serdecznie :)

86r.( 3 córki )
    05.2016r. - poronienie
    05.2023r -puste jajo płodowe
    "Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
    6.02- data cudownej nowiny
    8.02- 35dc beta hcg 3283,00
    28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
    29.07 -1930g szczęścia ❤
    15.09 - ok 3000❤
    11.10 - termin porodu OM
    Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
    3360g , 50cm ❤
  • Nera Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko - coś się popitoliło u mnie . Wczoraj niska tempka gdzie zawsze mam wysoką jeszcze 10dpo , dziś różowy śluz ( o 3/4 dni za wcześnie)

86r.( 3 córki )
    05.2016r. - poronienie
    05.2023r -puste jajo płodowe
    "Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
    6.02- data cudownej nowiny
    8.02- 35dc beta hcg 3283,00
    28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
    29.07 -1930g szczęścia ❤
    15.09 - ok 3000❤
    11.10 - termin porodu OM
    Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
    3360g , 50cm ❤
  • adaska Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetkooo! Jesteś potrzebna

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem
    Adaśka koleżanka niech nie grzebie. Ja rozumiem wszystko ale jak szyjka słaba to jeszcze pogarsza sytuację. Duphaston 3x1 , luteina koniecznie na szyjke!! 3x1

Nera bierzesz proga ?
    Odstawilas? Nie brałaś wogole? Mnie to wygląda na spadek progesteronu . Jeśli bierzesz to poczekaj może to być zagniezdzenie 😁😁😁

• adaska Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jestem jestem
    Adaśka koleżanka niech nie grzebie. Ja rozumiem wszystko ale jak szyjka słaba to jeszcze pogarsza sytuację. Duphaston 3x1 , luteina koniecznie na szyjke!! 3x1

Nera bierzesz proga ?
    Odstawilas? Nie brałaś wogole? Mnie to wygląda na spadek progesteronu . Jeśli bierzesz to poczekaj może to być zagniezdzenie 😁😁😁
    Ma wyniki badań.
    Dzisiaj 15/16 dpo
    Beta 40
    Prog 22,40
    I TSH 2,7500

Nera lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ