Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyizka2503 wrote:Witajcie kochane!
Jak tam Wasze świąteczne kg? Ja to się przyznam szczerze że pierwsze święta w życiu kiedy nie odmawia sobie absolutnie niczego!!
Zobaczymy po powrocie do Niemiec ile kg na plusie będzie, narazie od początku ciąży przytyłam 3kg.
Nera trzymam w kciuki za ten cykl, święta to magiczny czas więc niech tak się stanie!
Hej:-)
Kilogramami się nie przejmuj 😁😁 - teraz nie musisz. A raczej nawet nie masz wpływu, ja generalnie staram się jeść zdrowo dużo pić A i tak tyje jak szalona . Przyznam szczerze że malutko utylas jak na ten tydzień 🙄🙄
Nadrobisz 😁😁izka2503 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Jakos ta owulacja u mnie w tym cyklu... no nie wiem. 14dc szyjka lekko otwarta. Śluzu tyle co kot napłakał (i to tylko kremowy) temperatura marna... za 4 dni do lekarza.
Powiem mu ze chce hsg.
Gosiunia kciuki z całej siły. ♥️♥️♥️👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Anetka32 wrote:Hej:-)
Kilogramami się nie przejmuj 😁😁 - teraz nie musisz. A raczej nawet nie masz wpływu, ja generalnie staram się jeść zdrowo dużo pić A i tak tyje jak szalona . Przyznam szczerze że malutko utylas jak na ten tydzień 🙄🙄
Nadrobisz 😁😁
Anetko wszyscy mi mówią że mało przytyłam a ja czuję się jak czołg. Przy goleniu mam taki problem że ojej 😄. A powiedz mi ty robiłaś trzecie prenatalne? Ja się zapisałam właśnie korzystając z tego że jestem w pl i miałam tylko jeden termin do wyboru i akurat przypada mi w tedy 28t1dz a mała jest o tydzień mniejsza i nie wiem czy w tym czasie to ma jeszcze jakieś znaczenie dla usg czy nie? 🤔20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
Nera jak tam? Bo kciuki cały czas zaciśnięte a ciężko obiad tak zrobić 😂😊
Anetka32 lubi tę wiadomość
👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
18.01 II kreski na teście 🍀🙈
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
31.08 całe 2990g małego człowieka 💚
Matylda 10.09 3160g 53cm ❤
-
nick nieaktualnyizka2503 wrote:Anetko wszyscy mi mówią że mało przytyłam a ja czuję się jak czołg. Przy goleniu mam taki problem że ojej 😄. A powiedz mi ty robiłaś trzecie prenatalne? Ja się zapisałam właśnie korzystając z tego że jestem w pl i miałam tylko jeden termin do wyboru i akurat przypada mi w tedy 28t1dz a mała jest o tydzień mniejsza i nie wiem czy w tym czasie to ma jeszcze jakieś znaczenie dla usg czy nie? 🤔
Mnie zapisywano na prenatalne według badań usg A nie według om , u mnie też było jakoś tydzień do tyłu teraz chyba nadrobila
Na 3 nie szłam- nie było takiej potrzeby
Choć przyznam szczerze że żałuję bo teraz już od kilku miesięcy nie widziałam monitora usg i ruszajacego się dziecka. Generalnie moje wizyty są takie ktg badanie szyjki pomiar waga dziecka badanie przepływów i do domu . Słyszę często jak lekarka wita się z małą lub mówi do niej nie kop mnie czy coś w ten deseń ale ja monitora nie widzę....
W ten piątek na dzień dobry usłyszałam" o czesc! "( lekarka przywitała się z małą) " o jej jakie Ty masz duże dziecko 😂"
Także idź, a wynikami się nie przejmuj mogą jedynie trochę odbiegac od norm nic więcejizka2503 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nera to nieludzkie tak nas trzymac w niepewnosci! Mam nadzieje ze zatestowalas, zobaczylas dwie kreski i z wrazenia zapomnialas nas poinformowac 🤭✊🏻✊🏻✊🏻13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
nick nieaktualny
-
A ja się cieszę że ten mój w końcu obiecał że w marcu zrobi badanie nasienia.
adaska, ŁAsica, jagodowamery lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koleżanka ciagle grzebie przy szyjce... jutro idzie na powtórkę badań. Plamien nie ma ale szyjka niziutko ze tylko pół palca włoży. Piersi tez jej nie bolą (mówiłam jej ze to akurat żaden zły objaw). Jest tak załamana bo myśli ze zaraz ciąża poleci, ze płacze mi ze chce już dostać okresu. Powinna walczyć jak lwica 🤷🏻♀️👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Hej hej
Dawno się nie odzywałam a to dlatego ze od 16.12 w naszej rodzinie pojawił się Vigo, obecnie 10tyg szczeniak JRT. Pochłania cały nasz czas, głowa odpoczywa. Moje wielkie marzenie się spelnilo ❤️
Ostatni cykl przed laparo.
Letrozol dawka 3x1. Jutro monitoring w 13dc, ciekawe czy coś urosło.
Nera trzymam kciuki!!Ola👄, adaska, Mlodamezatka, megson91, Nera, Neeyenne, ŁAsica, jagodowamery lubią tę wiadomość
-
Nera, bo my jajko tu zniesiemy! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻😘😘😘💜💜💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
OlaaM fajny szczeniaczek
ja już akurat nie chce mieć psów w domu. Po trzymaniu psów w domu stwierdziłam że dom to dom a psy mam podwórkowe. Może miałam pecha do psów domowych ale jak coś źle zjadły to wymioty, kupska też się zdarzały i siku. No ja już podziękuje za taką przyjemność
plus obowiązek bycia na czas:) Choć mam kota. Ogólnie jest domowy ale wychodzi na dwor załatwiać potrzeby. Ale w razie czego ma kuwete. Na szczęście korzysta z Niej sporadycznie i jeżeli już to tylko siku:) no i jakiegoś domowego rasowego kota bym chciała ale też żeby wychodził na dwór za potrzebami jak ta nasza kotka:)
-
Na podwórku 6 psów z czego 2 które wzięłam a 4 przybłędy. Ale już powiedziałam dosyć. Już ani jednego nie przygarnę bo niedługo by tu schronisko było a i tak wszystkim się nie da rady pomoc. W tym 5 suk a 1 pies. Wszystkie suki wysterylizowane a to też koszt. Ktoś wywali sukę i zadowolony... Eh tacy są ludzie
-
Ania 89 wrote:OlaaM fajny szczeniaczek
ja już akurat nie chce mieć psów w domu. Po trzymaniu psów w domu stwierdziłam że dom to dom a psy mam podwórkowe. Może miałam pecha do psów domowych ale jak coś źle zjadły to wymioty, kupska też się zdarzały i siku. No ja już podziękuje za taką przyjemność
plus obowiązek bycia na czas:) Choć mam kota. Ogólnie jest domowy ale wychodzi na dwor załatwiać potrzeby. Ale w razie czego ma kuwete. Na szczęście korzysta z Niej sporadycznie i jeżeli już to tylko siku:) no i jakiegoś domowego rasowego kota bym chciała ale też żeby wychodził na dwór za potrzebami jak ta nasza kotka:)
-
nick nieaktualnyDziewczyny A ja mam takie pytanie z innej beczki
Czy któraś z Was spotkala się kiedyś z oszustwem ze strony perfumerii? Chodzi mi konkretnie o Douglasa.
Mam takiego nerwa na nich że koniec... co prawda sprawa się jeszcze nie wyjaśniła ale też nie liczę na kokosy .
Otóż chciałam sobie na Święta sprezentowac perfumy . Mówię o perfumach nie o wodzie perfumowanej czy wodzie toaletowej. No i pojechaliśmy z malzem i kupiliśmy. Oczywiście moje chanel mademoiselle. I co ? Jedne wielkie gow**. Zapłaciłam za 7.5ml 570 zł, najpierw nalozylam na nadgarstek piękny zapach - po godzinie? Nic ! Potem dałam za ucho - I tu wogole jak się zbliżysz to poczujesz - po godzinie nic ! I ostatnim krokiem między piersi i co ? Podobnie!
Edp zdecydowanie dłużej trwalsze intesywniejsze w porównaniu do perfum ! Miało być inaczej 🙄🙄
Pojechałam wczoraj z reklamacja panie przewróciły oczami reklamację przyjęły ale stwierdziły " wątpię że chanel coś z tym zrobi" . Żeby było ciekawiej na miejscu delikatnie psiklam nadgarstki około godziny 13 , o 19 nie musiałam się doszukiwac zapachu bo ciągle było go czuć! Mówię o wodzie perfumowanej . Czuje się mega zawiedziona i oszukana . Bo za tą kasę mam 100 ml ładnie pachnącej wody A nie 7 ledwo wyczuwalnego perfumu 😥 -
A dlaczego w marcu. Otóż ten cykl mam nadzieję że z zastrzykiem bo jeszcze go nie mam. Kolejny cykl chce z monitoringiem i zastrzykiem. A potem będzie marcowy i badanie nasienia i konkretne działania lekarza.
-
A kupiłam na ten cykl testy owulacyjne z domowego laboratorium. Zobaczę czy pokrywają się z tymi z allegro. Chciałam ten kubeczek tylko nie wiem czy zdążę go kupić przed owu. U mnie owu jest ostatnio szybko bo około 9-10 dc więc cykle trwają 25-26 dni. Ale to bywa zmienne