Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, a ja miałam takie pozytywne nastwienie na ten cykl do dziś.
Zrobiłam rano prolaktynę i wyszła mi 47,3😟😟😱😱
Pytanie- czy przygotowałaś się do niej odpowiednio ?
Czyli .- nie dotykanie piersi na dobę przed ( zero masażu)
Oddanie krwi na spokojnie- czyli jeśli pędem biegniesz to należy odczekać kilka minut przed pobraniem
Starać się wyciszyć wyluzować
Zero seksu dzień przed
Prolaktyna ma bardzo wiele wspólnego ze stresem jeśli ktoś jest nerwusem to bardzo prawdopodobne że będzie miał ja wysoka o ile nie ma guza przysadki
Niewiem czy Cię pociesze , Twój wynik wskazuje na hiperprolaktynemie , mialam podobny jakoś 43 jak dobrze pamiętam. Gin przepisala mi bromergon po którym życia nie pamiętam- miałam wszystkie możliwe skutki uboczne 🙄🙄🙄. Odstawilam po tygodniu . Po miesiącu poszlam na kontrolne badanie i prolaktyna była 14 z hakiem 🤷♀️🤷♀️
Lekarka ( poprzednia) była wręcz oburzona ze odstawilam , kazala skontrolować prolaktyne twierdząc " wątpię ze to coś dalo "
Zaczynałam od 0.5 tabletki, organizm miał się przyzwyczaić jednak te pol tabletki miotało mną jak nie powiem co 🙄🙄 . Niewierze ze te pol tabletki cokolwiek dało
Takze powtorz badanie za jakieś 2 tygodnie a tym wynikiem zbytnio się nie przejmuj choć miej go na uwadze -
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Tak, do badania byłam przygotowana bardzo dobrze. Wszytsko spełniam tak jak było w zaleceniach.
Właśnie czytałam,że ten lek na dużo skutków ubocznych ale są jeszcze dwa inne dużo droższe coś koło 150 zł i niby działają lepiej.
Jutro mam wizytę u lekarza więc zobaczę co mi powie. Pewnie będę musiała zrobić prolkatynie z obciążeniem .
Pytałam o tamte leki. Stara lekarka się uparła nie chciała przepisać tamtych twierdząc że, " ten jest jak od babci " starodawny stosowany od dawien dawna
Oczywiście lekarza zmieniłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po
Sprawdził przepływy i są idealne
Szyjka już 3,31 ma
Lalki tylko główkę widziałam i rączki oczywiście zamurowało ją podczas padania 😄
Za 3 tyg na wizytę i dowiem się jaki wynik wyszedł z GBS bo brał próbkęNeeyenne, adaska, Ola👄, megson91, Jeżynka, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anetka32 wrote:Klasia super wieści:-)
Szyjka jak na ten czas i tak fajnie długa:-)
Paczka jeszcze nie poszla - nie mam kiedy wybacz 😳🙄
Jak chodzę to boli mnie cipka i skurcze delikatnie za pachwiny łapią i tak już od dwóch dni
Mamy czas wiem bez pośpiechu 🥰 -
Klasia wrote:Byłaby krótsza jakbym dała radę chodzić 😂
Jak chodzę to boli mnie cipka i skurcze delikatnie za pachwiny łapią i tak już od dwóch dni
Mamy czas wiem bez pośpiechu 🥰
Super ze wszystko ok! A skąd ten ból? Matko bosko mam to samo. A jak się mam przewrócić ba drugi bok w łóżku to jakaś katorga. A oprócz tych skurczów pachwin cos Ci jest? Inne jakieś? Nie puchną Ci nogi? Ja wieczorami nie widzę kostek, takie mam nogi opuchnięte ☹️
W niedziele przewróciłam się na prostej drodze. Upadłam na kolano i rękę 😔 ta końcówka to jest rzeźniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 20:30
💙🧸&🧸💙 -
listek🍃 wrote:Super ze wszystko ok! A skąd ten ból? Matko bosko mam to samo. A jak się mam przewrócić ba drugi bok w łóżku to jakaś katorga. A oprócz tych skurczów pachwin cos Ci jest? Inne jakieś? Nie puchną Ci nogi? Ja wieczorami nie widzę kostek, takie mam nogi opuchnięte ☹️
W niedziele przewróciłam się na prostej drodze. Upadłam na kolano i rękę 😔 ta końcówka to jest rzeźnia -
Klasia fajnie, że wszystko dobrze!
Klasia lubi tę wiadomość
👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
18.01 II kreski na teście 🍀🙈
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
31.08 całe 2990g małego człowieka 💚
Matylda 10.09 3160g 53cm ❤
-
Neeyenne wrote:Klasia fajnie, że wszystko dobrze!
A tak szczerze dobrze że mam termin na 6 czerwca bo te najgorsze upały przede mną a mi już gorąco jakby ponad 20° termometr pokazywał i to w cieniu więc nie wyobrażam sobie z takim brzusiolem i z takim odczuciem chodzić jak bd ok 30° właśnie w cieniu -
Klasia wrote:Czytaj czytaj bo to wszystko przed tobą 😄
A tak szczerze dobrze że mam termin na 6 czerwca bo te najgorsze upały przede mną a mi już gorąco jakby ponad 20° termometr pokazywał i to w cieniu więc nie wyobrażam sobie z takim brzusiolem i z takim odczuciem chodzić jak bd ok 30° właśnie w cieniu
Mi jest cały czas zimno od początku więc może się w końcu ogrzeję😂😂😂👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
-
Dziewczyny, przyszła nasza wyprawka pieluszek wielorazowych 💜
Całość zamawiałam ze sklepu Little Birds Diapers, cześć dotarła już w tej przesyłce, druga cześć zamówiona jest z opcją preorder z dostawą pod koniec maja 💜
Jeżeli komuś może pomóc, to wstawię podsumowanie naszej wyprawki NB:
1x worek PUL w wombaty
1x AIO NB
5x formowanka BASSET NB
5x prefold birdseye bambusowy S
2x klamerka Snappi
5x wkład heavy yellow short
1x myjka flanelowa - 5cio pak z woreczkiem
2x formowanka heavy NB/S
10x myjka tetrowa
20x Pielucha „samolot” 60-tka
5x wkład birdseye ANTI-LEAK S
5x prefold tetrowy bawełniany
5x wkład tetrowy bawełniany preemie/NB
10x wkład heavy fold MINI
Czekamy jeszcze na zamówienie preorder, które będzie zrealizowane pod koniec maja 💜
4x otulacz PUL NB
5x wkład birdseye ANTI-LEAK NB
5x wkład birdseye long 10
Oprócz tego na małą czeka 2x wełniaczek w jednorożce oraz wełniane gatki z serduszkiem i longi ze słodkimi babeczkami na pupie💜
ZielonaHerbata, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson wybacz, że nie mam opinii o wielo ale koty wygrały dla mnie zdjęcie xd super są!
megson91 lubi tę wiadomość
👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
-
Dzień dobry
Klasiu cieszę się, że wszystko dobrze teraz tylko czekać aż maleństwo przyjdzie na świat ♥️
Megson jakie masz koty 😍♥️
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyMegson mega zwierzaki 😁😁
A co do pieluch wielorazowych , ja nie wyobrażam sobie z nich korzystać 😁😁. Może za noworodka jeszcze ale teraz mala potrafi się porządnie obsrac, czasem ma kupę prawie na łopatkach 🤣🤣, do tego zmieniam jej bardzo często, znów w nocy unikam no chyba ze ma kupę. Niewiem jak by się to miało do przespanej nocy w mokrej pieluszce. W naszych pieluszkach pupka po nocy jest minimalnie mokra za to pampers pod kolanka .
Koszt pieluch to jakieś 200 zł miesięcznie plus wkłady do kosza sangle więc jest to wydatek - Ty wydałaś dużo jednorazowo . Ale np kapsułki lovella place 100 zł za 6 opakowań i mam na 1.5 do dwóch miesięcy. A piorę raz na 2/ 3 dni . U Ciebie będzie pewnie codziennie. Ciekawa jestem jak to się sprawdzi . Proszę w miarę możliwości o późniejsze sprawozdanie 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 08:06