X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Mąż idzie do szpitala w środę raniutko. A ja owu będę miała albo w czwartek albo w piątek.
    Po wyjściu że szpitala nie będziemy serduszkowac bo będzie musiał wypocząć.
    Mąż od 3 dni bardzo źle się czuje. I przedwczoraj w nocy spakowalismy torbę do szpitala i zastanawialiśmy się czy nie wezwać karetki.
    Ale poczuł się trochę lepiej..
    Wiem że i pogoda źle na niego wpływa i stres (bo strasznie się stresuje zabiegiem i ciągle mówi że boi się że nie wroci).
    Zwłaszcza że co chwilę dostajemy wiadomości że ktoś od nas rodziny czy że znajomych umiera na zawał.
    Przed chwilą właśnie zadzwoniła do mnie ciocia że mojej kuzynki teść zmarł na zawal. Nawet nie powiem mężowi bo wiem że to Go dobija.
    misia serduszko we wtorek na wieczor :) jest szansa serio :)

• listek🍃 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson ogólnie warto mieć przygotowane te rzeczy konieczne pod ręka bo wstać przez kilka godzin nie będziesz mogła - czyli pieluszki, krem na pupę, mokre chusteczki - to koniecznie. Ja wzięłam swoje ubranka ale jak któraś nie miała to ubierali w swoje.

Ale jeśli mogę Ci coś zasugerować to nie zgadzaj się na przewiezienie noworodka na ta sale tylko proś od razu o kontakt skóra do skory. Taki mały noworodek będzie leżał na Twojej klacie i chłonął florę bakteryjna i będziecie łapać jeszcze większa więź. Nie będzie głodny ani nie będzie potrzeby zmiany pieluszki. Ja miałam cc o 8. O 8:35 urodził się młody. I zaraz po przewiezieniu mnie na sale spowrotem czyli ok 9 już leżał na mnie do wieczora aż zaczęli mnie pionizowac. Dlatego tak długo bo inny noworodek zachłysnął się wodami płodowymi i była akcja. Potem nie dałam młodego na noc pod opiekę tylko spał dalej ze mna w łóżku a ja się gimnastykowalam żeby go karmić. 🤪 bo już ssanie mu się włączyło

megson91 lubi tę wiadomość

💙🧸&🧸💙
  • listek🍃 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam pytanie do Pań które karmiły cycorem - w jednym cycku mam tyle mleka ze ten się krztusi ale drugi jakiś taki flak i zawsze po karmieniu nim domaga się drugiego 🤷‍♀️ Coś robię nie tak?

💙🧸&🧸💙
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    misia serduszko we wtorek na wieczor :) jest szansa serio :)
    Niby tak ale nie wiem czy mąż Podola w stresie :)
    I tak cała noc nie będzie spał tylko będzie biegał po domu, On tak ma.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek🍃 wrote:
    A teraz mam pytanie do Pań które karmiły cycorem - w jednym cycku mam tyle mleka ze ten się krztusi ale drugi jakiś taki flak i zawsze po karmieniu nim domaga się drugiego 🤷‍♀️ Coś robię nie tak?
    Listku też tak miałam. Z prawego leciało ciurkiem A z lewego Mały się nie najadał. Ale mimo wszystko przystawialam Go żeby jednak ściągal ten pokarm tyle ile Go było.
    I tak miałam już do końca. A karmilam równe 20 miesięcy (dziecko praktycznie wykarmione jedna piersia).

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek🍃 wrote:
    tak moze byc :( ja bym zaczynala karmic zawsze z tego flaczka i konczyla tym drugim moze laktacje w nim rozbujasz bardziej

Misia moze seksik na rozladowanie nerwow ale wiadomo nic na sile ...

• megson91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się za rozpakowywanie 2 paczek od mamy ginekolog z wyprawką do szpitala i się załamałam 🙈 do walizki podręcznej zmieściły się koszula porodowa, koszula poporodowa, majtki poporodowe, 2 opakowania podpasek poporodowych bella, 1 opakowanie podkładów, 1 opakowanie pieluszek muumi baby rozmiar 1, 1 opakowanie chusteczek cheeky panda i tyle 😳 a gdzie laktator i reszta? W co się pakowałyście do porodu? Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że walizka kabinowa jest totalnie za mała 🥺🥺🥺

Listku, dziękuje mega za rady odnośnie CC 💜💜💜 zapamiętam wszystkie! 😘😘😘

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ada ja bym się wstrzymała chociaz do pierwszej wizyty na której lekarz wszystko sprawdzi i nie będzie widział przeciwskazań do ❤ to wtedy działajcie

Ja mialam zakaz od początku a potem już hulaj dusza , czyli 1 raz na miesiąc 🤣🤣🤣 - ale to dlatego że się balam no i zero orgazmów , co mi niestety zostało do dziś. No ni jak nie idzie próbujemy juz na wszystkie sposoby . Może coś się zepsuło? Niewiem 😒

Baby kiedy testing ?

Misia może jednak się uda we wtorek wieczorem ? Nie mów mężowi o dniach płodnych powiedz mu ze to bardziej dla rozluźnienia 😁😁
    Moze akurat

Megson , mi tez bardzo szybko brzuszek opadł, i właśnie tak jak piszesz- odrazu bez zgagi . A nie powiem męczyłam się nieziemsko . Spalam z mleczkiem 🙄🙄🙄 i urodziłam w 39 tygodniu. Nie mniej jednak torbę miej naszykowana i tak jak Baby pisala - paluszkiem mężowi pokazuj co ma w niej byc . Pamiętaj ze tu chodzi o dobro malej . Im dłużej jest w brzuszku tym lepiej!!!

Listek nie mam pojecia jak to z piersiami jest. Ja walczylam 2 doby o laktacje wstawałam w nocy co 3 godziny , co 3 godziny w dzien odciągałam jak się udało rozkręcić to szpital odstawil moje mleko na rzecz mm a w domu juz byl horror. Z cycka nie chciała z butelki plula moim mlekiem jak teraz słyszę o karmieniu piersia to az mnie się serce kraje ze Hania tego nie poczuła 😒😔😔

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson , nie biez za duzo po kilka szt tych podpasek maks 10
    maz ci pozniej przywiezie albo dostaniesz na oddziale
    tak samo z pieleuszkami tylko kilka szt wez , na poczatku maluszek nie siusia tyle
    laktatora tez bym nie brala od razu , jak trzeba bedzie to na oddziale tez ci pozycza ,
    po kilku dniach dopiero laktator idzie w ruch jak samoczunnie laktacja nie ruszy
    dla maluszka tez maks 2-3 zmiany i to wszystko
    u nas w szpitalach maksymalnie po 3 dniach nawet po cc wychodzi sie do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 21:11

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek tak jak baby pisze. Ja też bym zaczynała przez jakiś czas karmić zawsze od tego cyca flaczka:) żeby dzidzia pobudzała laktację. Ale jeżeli z tego pełnego mało potem wyciągnie to troche odciagaj żeby zastojów się nie porobiło... Ja niestety miałam i ból mega był. Dodatkowo moja nie jadła aktywnie i przez pierwszy miesiąc ze względu na spadki Jej glukozy wybudzalismy ja co półtorej godziny na cyca. Oj jak bym chciała kiedyś to jeszcze poczuć:) Adaska ja bym z serduszkami wstrzymała się do pierwszej wizyty. Może tam są trojaczki a to by była ciąża dużo wyższego ryzyka to i więcej zastrzeżeń:)

Anetka32 lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka w srode albo czwartek ale to tylko formalnosc zeby duphaston odstawic :(

• megson91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    megson , nie biez za duzo po kilka szt tych podpasek maks 10
    maz ci pozniej przywiezie albo dostaniesz na oddziale
    tak samo z pieleuszkami tylko kilka szt wez , na poczatku maluszek nie siusia tyle
    laktatora tez bym nie brala od razu , jak trzeba bedzie to na oddziale tez ci pozycza ,
    po kilku dniach dopiero laktator idzie w ruch jak samoczunnie laktacja nie ruszy
    dla maluszka tez maks 2-3 zmiany i to wszystko
    u nas w szpitalach maksymalnie po 3 dniach nawet po cc wychodzi sie do domu :)

Nie wiem kurczę... Bałabym się używać takiego oddziałowego laktatora, mam jakieś lekkie uprzedzenie do tego 🥺 na oddziale pewnie dostałabym ręczny, a mam w domciu medela swing flex. Boje się, że przy CC samo z siebie nic u mnie nie ruszy, a przecież nie wypiszą mnie do domu bez pokarmu dla dziecka. Chciałabym też uniknąć dokarmiania małej MM 🥺 nie wiem już sama 🥺🥺🥺

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Klasia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja też mogę powiedzieć że tych podpasek poporodowych naprawdę spakuj tylko paczkę.
    Ja mam dwie koszule do karmienia, paczkę podpasek poporodowych, paczkę chusteczek i paczkę pampersów a tam jest ich chyba koło 20, ręcznik, ciuszki dla lali, wzięłam także kilka wkładów do stanika a i dwa staniki też mam, kapcie, żel pod prysznic, szampon i to wszystko w walizce podręcznej wiadomo majtki i skarpetki też w razie w

30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zamówiłam jednak tą dużą walizkę na kółkach do szpitala 💜 Są super promocje na wittchen 💜
    Na szczęście mieli fioletową hihihi 🤪🤪🤪
    Dostawa pojutrze 💜💜💜

6e6416c420344a1bmed.png

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska ja tez z ❤️ jeszcze bym zaczekala :)

Misia przykro mi ☹️ Ale może tak jak Baby pisze spróbujcie na rozluźnienie we wtorek przed zabiegiem 💪🏻

Listek potwierdzam to co dziewczyny piszą. Częściej przystawiaj do tej mniejszej piersi i laktacja w niej powinna się rozkręcić :)

Megson ja miałam jedna duża torbę podróżna w która zmieściłem rzeczy dla mnie i dla małej. Czasy były inne wiec mąż lub siostra mi bez problemu codziennie przywozili brakujące rzeczy. My byłyśmy w szpitalu tydzień i życzyłam prawie 3 paczki pampersow, 2 waterwipesów no i koszule nocne musiał mi mąż dowozić bo brakowało. Mnie się wydaje ze w obecnej sytuacji lepiej jednak wziąć o kilka rzeczy za dużo niż za mało. Laktator bym wzięła, nakładki na piersi (te silikonowe), podpasek poporodowych tez 2 paczki (bo nigdy nie wiadomo jak dużo będziesz krwawić) i przynajmniej 3-4 koszule do karmienia (często w połogu zalewają nas poty i koszule trzeba wtedy zmieniać częściej), majtek siateczkowych tez bym Ci polecała 6 szt, bo po cesarce możesz nie mieć siły żeby je wyprać, jak się skończą. Koniecznie zgrzewka wody (musisz dużo pic po porodzie żeby rozkręcić laktację). Dla Florki body i polspiochy, czapeczka razy 4, albo pajac i czapeczka Razy 4.
    Co do samej laktacji to jedno Ci doradzę. Przede wszystkim nie nakręcaj się na karmienie piersią (w sensie, ze musisz i nie ma innej opcji). Ja podeszłam do tego w ten sposób ze jak się uda to fajnie, a jak nie to jest MM. Najwazniejsze żeby dziecko nie było głodne. Laktacja rozkręciła się nawet nie wiem kiedy! Psycholog z oddziału powiedział, ze kluczem do sukcesu u mnie był brak presji i nacisku na KP. Ala w pierwszych dobach (i tygodniach) była dokarmiana MM a teraz jedziemy tylko na cycu. Pamiętaj, ze mieszanka to nie trucizna i ze jej podanie nie czyni z Ciebie złej mamy! (Mam nadzieje, ze to czytasz Anetka!!!❤️). Sama zreszta zobaczysz, ze po porodzie wiele razy będziesz się zastanawiać i obawiać czy mała się najada i wypowiesz te znamienne słowa „Jakby jadła z butli to przynajmniej bym wiedziała ile i czy się najadła” 😁 Także głowa do góry i nastawienie, ze przyjmujesz na klatę co będzie!! Czy to KP czy MM ❤️

Dziewczyny a ja pytanie z innej kategorii. Jak odstawialyscie maluchy od piersi to radykalnie czy stopniowo? Bo nie ukrywam, ze się powoli do tego przymierzam. Nie chciałabym tego robić tak z dnia na dzień, bo nie ukrywam ze ta rezygnacja bardzo mnie dobija. Ale niestety doszło już do tego ze jadę na chlebie z szynką i margaryną bo Alicja dosłownie po wszystkim dostaje wysypki i biegunki. Ja od stycznia jestem na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i bezczekoladowej, a teraz nie mogę ruszyc jabłek, cytrusów, pomidorów, truskawek, ogórków, mleka roślinnego, migdałów... no serio już opadam z sił i boje się ze za chwile u mnie zaczną się problemy zdrowotne... Ale nie chce tez fundować małej złych przeżyć wiec jak to zrobić bez większych trudności?

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson ja miałam z wittchen tą najmniejsza i tam miałam moje rzeczy z jednej strony, a z drugiej miałam rzeczy oliwii. Z tym że ja żadnych ubrań do oliwii nie brałam, bo u nas szpital daje, włożyłam tylko parę pampersów, chusteczki itp. a resztę Rafał mi dowoził na bieżąco, bo bywał u mnie kilka razy dziennie. No i przy wypisie przyniósł mi moje ubrania i oliwii na wyjście wcześniej w domu przygotowane.

Laktatora nie brałam, w szpitalu byłam dwa dni, po powrocie do domu dopiero używałam Laktatora.

Ja ogólnie podchodziłam do tego, że im mniej rzeczy wezmę, tym mniej bakterii do domu przyniosę. Ręczniki po szpitalu np wyrzuciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 23:18

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia strasznie mi przykro...

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska mnie mąż też coś w ostatnim czasie przy tym naszym wirusie przekonuje do kolejnego dziecka :p, a biorę właśnie ostatnią paczkę plastrów antykoncepcyjnych... :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziadek zmarł 😭😭😭😭

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• Nera Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Dziewczyny, takie pytanie. Co myślicie o ♥️ na tak wczesnym etapie ciąży?

Mnie kategorycznie nie było wolno

86r.( 3 córki )
    05.2016r. - poronienie
    05.2023r -puste jajo płodowe
    "Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
    6.02- data cudownej nowiny
    8.02- 35dc beta hcg 3283,00
    28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
    29.07 -1930g szczęścia ❤
    15.09 - ok 3000❤
    11.10 - termin porodu OM
    Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
    3360g , 50cm ❤
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ