Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
megson91 wrote:Olu, przy staraniach najlepiej jakby tsh było w okolicy 1 😊 trzymam kciuki za wyniki badań, powodzonka 😘
Tak wlasnie slyszalam o tym 1, dlatego miesiac temu zaczelam brac Euthyrox zeby to troche obnizyc. Sprawdze za pare dni jakie mam teraz i najwyzej zapytam Pania doktor czy zwiększyć dawkemegson91 lubi tę wiadomość
-
Aniu co masz na mysli z tym stresem ?
Anetko, aplikatorem nie umiem za chiny ludowe. Nie lezy mi ten aplikator. Chyba bede sie psychicznie najlepiej czula z dupkiem 2x1. I mam nadzieje ze to pomoze. Oby.
Adaska, nie dziekuje za kciuki ale u mnie przez cp hsg moze wyjsc niestety przeklamane. Bardziej odhaczam to jako kolejny krok do laparo i ewentualnie ivf.
Olala 5 miesiecy to na prawde jeszcze krotki czas. Jesli chodzisz na monitoringi i masz pewnosc ze jajeczko peka, parametry polowka sa w porzadku w tym momencie jedynie polecilabym zrobienie badan glukozy i insuliny na czczo zeby ew wykluczyc problemy gospodarki cukrow. na hsg jest zdecydowanie za wczesnie. Ja bede dopiero robic, po roku staran, i 6 miesiacach od usuniecia ciazy pozamacicznej. Nie jest to rutynowe badanie i trzeba miesc swiadomosc, ze moze tez czasem zaszkodzic np. uposledzajac ruchy rzesek. Wiec wykonuje sie je dopiero jak sa wskazania. 5 miesiecy staran na razie wskazaniem nie sa zycze zebys szybko ujrzala 2 kreseczki. Kazda z nas tutaj marzy najmocniej o zostaniu mama badz kolejnym dziecku, ale nie kazdemu niestety przychodzi to ot tak, czasem musimy sie nauczyc cierpliwosciOlala94 lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Aniu co masz na mysli z tym stresem ?
Anetko, aplikatorem nie umiem za chiny ludowe. Nie lezy mi ten aplikator. Chyba bede sie psychicznie najlepiej czula z dupkiem 2x1. I mam nadzieje ze to pomoze. Oby.
Adaska, nie dziekuje za kciuki ale u mnie przez cp hsg moze wyjsc niestety przeklamane. Bardziej odhaczam to jako kolejny krok do laparo i ewentualnie ivf.
Olala 5 miesiecy to na prawde jeszcze krotki czas. Jesli chodzisz na monitoringi i masz pewnosc ze jajeczko peka, parametry polowka sa w porzadku w tym momencie jedynie polecilabym zrobienie badan glukozy i insuliny na czczo zeby ew wykluczyc problemy gospodarki cukrow. na hsg jest zdecydowanie za wczesnie. Ja bede dopiero robic, po roku staran, i 6 miesiacach od usuniecia ciazy pozamacicznej. Nie jest to rutynowe badanie i trzeba miesc swiadomosc, ze moze tez czasem zaszkodzic np. uposledzajac ruchy rzesek. Wiec wykonuje sie je dopiero jak sa wskazania. 5 miesiecy staran na razie wskazaniem nie sa zycze zebys szybko ujrzala 2 kreseczki. Kazda z nas tutaj marzy najmocniej o zostaniu mama badz kolejnym dziecku, ale nie kazdemu niestety przychodzi to ot tak, czasem musimy sie nauczyc cierpliwosci
Sprawdzę te glukoze i wlasnke TSH w najblizszym czasie. Zobaczymy co przyniesie przyszłość. -
adaska wrote:Myśle ze w kwocie 200/300 zł byśmy się chcieli zamknąć. Mamy trójkę w drodze, badania, wizyty i remont w drodze wiec nie mamy za bardzo kasy. Jeszcze lodówka zaczęła przeciekać i ekspres się psuje 🤦🏻♀️
Normalnie jak się coś zaczyna walić to hurtowo
Monisia w sumie fajny pomysł popatrzę dzisiaj. Dziękuje 😘Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Olala 24 ja o pierwsza córke starałam się miesiąc, a o druga 6 miesięcy więc myślę, że na to mają wpływ różne czynniki, no a 5 miesięcy to na prawdę niewiele lada moment na pewno się uda
Olala94 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Witajcie Kochane!!! 💗
Dawno mnie nie było ale jak pisałam wcześniej przy 4 dzieciaczków i małego "czarnego cyckomana" 😁 bardzo mało mam czasu żeby przeczytać pogadać z Wami😔
Dzisiaj mam trochę lajtowy wieczór więc troszku poczytałam że 3 strony🙈
Adaska kochana Szczere Gratulacje!!!!!!!!!! 💗💗💗🎉🎉🎉🎉🎉Cieszę się 🤗 pięknie wygladasz👌
Megson jeszcze chwilką i córeczkę będziesz tulic😍 no nie takie słoniątko przypomnę że moje Małpiątko ważył 3810🙈🙈🙈. Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 😍
EDYTKO kochana jak Oliweczka? Super że się stracie o kolejne dzieciątko trzymam mocno kciuki🙌
Nercia moja droga co u Ciebie słychać?
Ogólnie co U was słychać kobietki?
Mój Armando dzisiaj kończy 8 miesiecy(czas leci nieubłaganie)
Jeszcze karmie piersią kilogramów chciałabym się pozbyć jeszcze z 7🤔(chociaż mówią że nie mam z czego chudnąć). Dzieciaki starsze cieszą się z wakacji to wyjedziemy na wieś to byliśmy 2 tygodnie temu nad Solinę-wypad pokomunijnym Corki😁 to pojadę na grządki i ogólnie dom dzieci dzieci dom czas zapierdziela dzień za dniem 🙈
Pozdrawiam serdecznie każda z osobna!!!!! 😘😘😘😘Ola👄, megson91, Jeżynka, adaska lubią tę wiadomość
34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Hej Winter! Jejku jaki duży już ten Twój czarnuszek 🙈 dalej ma taką bujną czuprynkę?
Olala u mnie i męża też wszystko było jak najbardziej ok, robiłam owulaki więc staraliśmy się w dni płodne a udało się w 6 miesiącu starań. Czysto teoretycznie już po miesiącu powinnam być w ciąży więc też baaardzo dużo działają czynniki psychiczne i czysty przypadek relaksuj się, odpoczywaj u nas zaskoczyło najprawdopodobniej w czasie sylwestra/Nowego Roku, wiec na pewno zajecie mysli pomaga trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 21:01
Olala94, Winter86 lubią tę wiadomość
👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
18.01 II kreski na teście 🍀🙈
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
31.08 całe 2990g małego człowieka 💚
Matylda 10.09 3160g 53cm ❤
-
Mlodamezatka wrote:Aniu co masz na mysli z tym stresem ?
Olala 5 miesiecy to na prawde jeszcze krotki czas. Jesli chodzisz na monitoringi i masz pewnosc ze jajeczko peka, parametry polowka sa w porzadku w tym momencie jedynie polecilabym zrobienie badan glukozy i insuliny na czczo zeby ew wykluczyc problemy gospodarki cukrow. na hsg jest zdecydowanie za wczesnie. Ja bede dopiero robic, po roku staran, i 6 miesiacach od usuniecia ciazy pozamacicznej. Nie jest to rutynowe badanie i trzeba miesc swiadomosc, ze moze tez czasem zaszkodzic np. uposledzajac ruchy rzesek. Wiec wykonuje sie je dopiero jak sa wskazania. 5 miesiecy staran na razie wskazaniem nie sa zycze zebys szybko ujrzala 2 kreseczki. Kazda z nas tutaj marzy najmocniej o zostaniu mama badz kolejnym dziecku, ale nie kazdemu niestety przychodzi to ot tak, czasem musimy sie nauczyc cierpliwosci
Sono hsg nie może wyjść fałszywe. Ja też mam 1 jajowód po cp i poprostu mam w opisie , że w tym miejscu brak jajowodu i kontrast uwidoczniony do połowy a drugi jajowód drożny.
Zakładam , że u Ciebie będzie podobnie
I nie bój się!02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Anetka32 wrote:Mishi ? Co u Was ? Rozpakowałas sie ? Tulisz juz malenstwo ?
Jeszcze nie kochana, dalej w dwupaku 😉 zastanawiam się cały czas kiedy i jak się zacznie 🙈
W piątek byłam u gina, córka waży 3126g 😊 rozwarcie na 1cm, ale ponoć jeszcze nic się nie dzieje 😅
Mam nadzieję, że na dniach mała będzie już z nami❤megson91, MisiaMonisia, Neeyenne, Masia2 lubią tę wiadomość
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka
-
Neeyenne wrote:Hej Winter! Jejku jaki duży już ten Twój czarnuszek 🙈 dalej ma taką bujną czuprynkę?
Olala u mnie i męża też wszystko było jak najbardziej ok, robiłam owulaki więc staraliśmy się w dni płodne a udało się w 6 miesiącu starań. Czysto teoretycznie już po miesiącu powinnam być w ciąży więc też baaardzo dużo działają czynniki psychiczne i czysty przypadek relaksuj się, odpoczywaj u nas zaskoczyło najprawdopodobniej w czasie sylwestra/Nowego Roku, wiec na pewno zajecie mysli pomaga trzymam kciuki! -
Ola Kochana wyczytałam Gratuluję synka💗nie wiele cięższy od mojego Pablo😁😁
Adaska ja tak patrzę czaje... I wróciłam do dnia z Twojej wizyty i Ty masz 3 serduszka!!!!!!!! Przecudowne wieści łzy mi napłynęły do oczu. ŻYCZĘ ZDRÓWKA I NIECH ZDROWO FASOLKI SIĘ ROZWIJAJĄ CZEKAM NA RELACJE Z WIZYTY🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌😘😘😘😘😘
Neeyenne kochana czarne gęste i dłuższe niż ostatnio😁😁😁😁
A ty jak się czujesz? Jak maleństwo?
Mischigami kochana jak mogłam zapomnieć o Tobie 🙈 to jeszcze chwilką i Amelkę będziesz tulic😁😁😁 Trzymam mocno kciuki za szczesliwe rozwiazanie😘😘😘Mishigami00, Ola👄, adaska, Neeyenne lubią tę wiadomość
34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Aaa co do mojego Czarnulka wspina się na łóżko na krzesło podnosi się i stoi😁😁😁 mała Ciastolinka z niego ma już 3 żeby pierwsze 2 wyszly jak miał 6.miesiecy dzisiaj parze a ma już wyrośnięta górna 2🤦♀️🤦♀️🤦♀️ już przy 4 dziecku(mówię w swoim imieniu) nie patrze na kolejne żeby nie szaleje z każdego postapu ale cieszę się że są ☺️☺️☺️☺️😉😉😉😉za to uwielbiam robić mu zdjęcia i nagrywać oraz wiązać mu kitkę czego ona nie lubi _ale niestety spinki ściąga i bierze do buzi więc z dwojga złego przy jego cziprynie wolę wiązać a wygląda jak dziewczynka🙈🙈🙈🙈 ile razy jak ktoś na niego spojrzał mówi "ale śliczna dziewczynka" albo niektóre matki do swoich małych dzieci "pomachaj do dziewczynki" 🤣🤣🤣🤣🤣
Tyle ohow ahow co do mojego Armando😁😁😁😁😁😉34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
babydust1 wrote:mishi na twoj brzuch jest juz kolejka poprzednie wszystkie zgarnela Adaska hahaha
Jeszcze chwilka i oddaje :*28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Hej Winter!
Bardzo bardzo dziękuje Kochana ♥️
No są trzy serduszka i zostanę potrójna mamą 🙊 początki ciąży były trudne bo miałam coś w stylu depresji ale już jest dobrze Pokazuj swojego księcia pieknego 😍 ja twoim synkiem jestem tak zauroczona, że hoho! 😘♥️
Baby cóż mogę powiedzieć 🤷🏻♀️ Od małego musiałam mieć wszystkiego DUZIO 😂😂😂♥️
Mishi kochana ♥️ Już się nie mogę doczekać, aż twoje cudeńko przyjdzie na świat i pochwalisz się niunią (no i oczywiście jak zwolnisz brzuszek bo dziewczyny są na mnie złe, że zabrałam zapasy z forum 😂) ogólnie jak się czujesz?👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Ova wrote:Sono hsg nie może wyjść fałszywe. Ja też mam 1 jajowód po cp i poprostu mam w opisie , że w tym miejscu brak jajowodu i kontrast uwidoczniony do połowy a drugi jajowód drożny.
Zakładam , że u Ciebie będzie podobnie
I nie bój się!
W kazdym razie nie nastawiam sie jakos ze to badanie duzo u mnie zmieni. Zupelnie nie. Kiedys bylam bardziej „podjarana” ze NA PEWNO jak juz przepcham to pyknie od razu. A teraz chce po prostu odhaczyc z listy i isc dalej. 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 23:11
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Ja wypadłam z kolejki. Zakończyliśmy starania. Nie chcemy już więcej dzieci.
Nie tylko przez to co się działo w ostatnim czasie u Nas , ale też dlatego że w 20% jest pewne to że drugie dziecko również będzie miało autyzm.
Dla kogoś 20% to mało, dla Nas to jest bardzo dużo!
Dużo myśleliśmy i doszliśmy do wniosku że tak będzie lepiej.
Nie dam rady z 2 chorych dzieci.
Z jednym jest ciężko. Do tego mąż po zawale i ciągle ma robione zabiegi (28 lipca idzie ponownie) i jeszcze ostatnio źle się czuje
. Jestem na urlopie A nic z niego nie mam. Bo ciągle jeździmy po specjalistach, po terapiach, teraz jeszcze do szpitala 🤷♀️.
To za dużo dla mnie.
Na forum zostanę bo kibicuje każdej Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 23:35
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
adaska wrote:Hej Winter!
Bardzo bardzo dziękuje Kochana ♥️
No są trzy serduszka i zostanę potrójna mamą 🙊 początki ciąży były trudne bo miałam coś w stylu depresji ale już jest dobrze Pokazuj swojego księcia pieknego 😍 ja twoim synkiem jestem tak zauroczona, że hoho! 😘♥️
Baby cóż mogę powiedzieć 🤷🏻♀️ Od małego musiałam mieć wszystkiego DUZIO 😂😂😂♥️
Mishi kochana ♥️ Już się nie mogę doczekać, aż twoje cudeńko przyjdzie na świat i pochwalisz się niunią (no i oczywiście jak zwolnisz brzuszek bo dziewczyny są na mnie złe, że zabrałam zapasy z forum 😂) ogólnie jak się czujesz?
Kochana niech te 3 robaczki rosną zdrowo I dbaj o siebie :*
Ogólnie to szybko się męczę, wstanę, zjem śniadanie wyjdę z psem i już mnie bolą plecy i zmęczona jestem 😂 noce w sumie nie najgorzej Mam tylko mega stresa, bardzo się boję kiedy i jak się zacznie, czy będę sama w domu, czy za szybko nie pojadę do szpitala (mam szpitalofobie 🙊 - nawet jak kogoś odwiedzałam w szpitalu to coś strasznego dla mnie )
Takiego stracha to ja dawno nie miałam, tyle nie wiadomych 🙈28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
nick nieaktualnyMlodamezatka wrote:Ano wlasnie moze. Moj gin, spec od laparo tlumaczyl, ze jajowod po usunieciu nie jest zaszywany, tylko zostaje taki otwarty kikut. I przy sonoHSG moze sie tak zdarzyc, ze cisnienie wypchnie pianke/plyn przez usuniety jajowod i przez to w jajowodzie pozostawionym moze nie dojsc do konca dajac przez to mozliwie falszywy obraz, ze pozostawiony jajowod jest niedrozny bo nie przeplynal kontrast do konca. 🤷🏻♀️
W kazdym razie nie nastawiam sie jakos ze to badanie duzo u mnie zmieni. Zupelnie nie. Kiedys bylam bardziej „podjarana” ze NA PEWNO jak juz przepcham to pyknie od razu. A teraz chce po prostu odhaczyc z listy i isc dalej. 🥺
Mloda mezatka a może histeroskopia ?
Generalnie byłaby Ci zalecona . Mogłabyś pogadac z lekarzem aby przy okazji zrobil hsg . To było by najlepsze wyjście . Tymbardziej ze jesteś po cp , cb a to juz daje duze ryzyko zrostów
Jeśli faktycznie jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo że hsg moze wyjsc przekłamane to ja bym go nie robila bo po co . Natomiast przy histeroskopi da to obraz z kamera .
Ja po cb po łyżeczkowaniu po pobieraniu wycinków do badań histopatologicznych mialam mega zrosty ... . Byc moze tu jest przyczyna , zarodek moze się poprostu wwiercac w zrost . Lub zwyczajnie mogą być problemy z samym zajściem
Ada kto kto kto kto tu taki zly ze zgarnęłas wszystkie brzuszki ? 😁. Kochana kazdy tu się cieszy i raduje z Twojej super ciazy 😁😁😁
Winter !!! 🥰🥰
Jak miło:-) Bys pokazala nam Pawełka 😁😁😁
Mishi dasz rade , instynkt zadziała:-) zobaczysz