Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
zosia moje dzieci sa z duzej ilosci serduch w dni plodne
pozostale ciaze tez raczej ale tez 2 lata temu zaszlam w ciaze z 1 serducha po powrocie z wakacji z kolezanka wpadlo jedno serducho a myslalam ze juz po plodnych dniach jestem takze nie ma reguly
ale tak na chlopski rozum najlepiej wtedy gdy sie ma ochotebez wyliczania
chcesz codziennie smialo chcesz co 2 dzien tez dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybabydust1 wrote:zosia moje dzieci sa z duzej ilosci serduch w dni plodne
pozostale ciaze tez raczej ale tez 2 lata temu zaszlam w ciaze z 1 serducha po powrocie z wakacji z kolezanka wpadlo jedno serducho a myslalam ze juz po plodnych dniach jestem takze nie ma reguly
chcesz codziennie smialo chcesz co 2 dzien tez dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 21:21
-
Zosia12345 wrote:Nera normalnie padłam😂😆
Pierwsza jedne jedyne serducho z durexem, drugą jedyne serducho 5dc pod koniec krwawienia ,a teraz się kuźwa bawimy w statki jakieś albo chust wie jak to nazwać86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Nera wrote:Pierwsza jedne jedyne serducho z durexem, drugą jedyne serducho 5dc pod koniec krwawienia ,a teraz się kuźwa bawimy w statki jakieś albo chust wie jak to nazwać
Nera,czas wypróbować "stare i sprawdzone" metodytrzymam mocno kciuki jak zawsze!!
.
Nic ciekawego tutaj nie przeczytasz. Przykro mi. -
babydust1 wrote:zosia moje dzieci sa z duzej ilosci serduch w dni plodne
chcesz codziennie smialo chcesz co 2 dzien tez dobrze
Zosia12345 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Dziewczyny oooooszaaaaaaleeeeejeeeeee!!
Dziś mam 35dc, temperatura wysoko (więc jakby owulacja dopiero teraz) ale mierzyłam w tym cyklu raptem kilka razy, odpuściłam. Z mężem póki co się zabezpieczamy, ale wczoraj już tak zgłupiałam że zrobiłam text ciążowy, oczywiście negatywny. W połowie lutego mam wizytę u nowego ginekologa, bałam się że nie wstrzelę się jakoś z cyklem w datę, a tu okazuje się że możliwe ze będę mieć wtedy okresco zbadać? Od internisty wyciągnęłam skierowanie na prolaktyne, progesteron, estradiol, kortyzol i testosteron. Co jeszcze warto zbadać? Jak już w końcu doczekam do @ 🙄
Starania od sierpnia 2018
09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
15.09.2021 - 2,43cm/❤️177
-
Cześć dziewczyny,
Zakończyła się moja gehenna oczekiwania na wynik amniopunkcji. Jest prawidłowy! Czekamy na dziewczynkę.
Czuję ogromną ulgę ale jednak gdzieś to ziarenko strachu zostaje. W przyszłym tygodniu mam wizytę u genetyka a na początku lutego echo serca.
Myślę że ten strach pozostanie już do porodu. Zwłaszcza że u mnie praktycznie na każdym USG znajdują coś „nowego”.
Czekając na wynik amniopunkcji poszłam jeszcze do Medicovera powtórzyć badanie (mam za free wiec stwierdziłam ze nic nie tracę a zobaczę jak ma się dzidzia po amnio). Nie mówiłam nic lekarzowi ani o poprzednim badaniu ani o amnio. I z badania wyszło ze kość nosowa ok, kość udowa ok - obie urosły. Ale dopatrzył się dużego fałdu karkowego który 1,5tyg wcześniej był w normie a teraz wychodziło ze jest 2x grubszy i tez zalecał amnio.
Wczoraj poszłam do gina bo miałam lekkie plamienia i on zrobił zwykle usg płodu i zwrócił uwagę ze komory mózgowe są w normie ale przy górnej granicy, także tak....
Nie odpocznę psychicznie. -
Kryśka, skoro amnio wyszło OK, to odetchnij.
Cieszę się i już na samą myśl o tym, co będzie u mnie za 3 tygodnie (prenatalne) drżę...
Przy pierwszej ciąży byłam bosko nieświadoma zagrożeń i z góry zakładałam, że nie może być inaczej niż dobrze ... teraz z racji wieku mam mega schizy😖„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate42 wrote:Kryśka, skoro amnio wyszło OK, to odetchnij.
Cieszę się i już na samą myśl o tym, co będzie u mnie za 3 tygodnie (prenatalne) drżę...
Przy pierwszej ciąży byłam bosko nieświadoma zagrożeń i z góry zakładałam, że nie może być inaczej niż dobrze ... teraz z racji wieku mam mega schizy😖 -
gula
proga zrob w 2 polowie cyklu pozostale na poczatku cyklu
jak chcesz sprawdzic sie do konca hormonalnie to fsh i lh w 3-5dc
kryska nie ma znaczenia czy w gornej czy w dolnej granicy JEST W NORMIE
nie doszukuj sie
ciesz sie ze malutka zdrowa ale oczywiscie wiadomo monitoruj
hekate jak tak 3 ciaze przeszlam , do glowy mi nie przyszlo ze cos moze byc nie tak po prostu WIEDZIALAM ze dzieci sa zdrowe a ostatnia ciaze mialam w wieku 36 lat wiec tez nie malo a nawet na pappa nie poszlam jak usg pokazalo ze wszystko ok choc NT w gornej granicy normy ;P
a ostatnio z synkiem od poczatku czulam ze cos nie tak, dziewczyny pamietaja pewnie moje schizy na poczatku choc i tak polowy nie pisalam zeby mnie nie nazwali nienormalnano i serce matki dobrze czulo
niestety
Gula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gula wrote:Dzięki Baby 😘 resztę tych badań (oprócz progesteronu) też zrobić w 3-5dc?
-
babydust1 wrote:generalnie estradiol kaza robic tez w 3-5dc ale wiecej pokazuje estradiol na 1dzien przed pozytywnym testem owu wtedy pokazuje czy jajeczko dojrzewa prawidlowo
O matko, to musiałabym od 15dc robić codziennie to badanie przy „regularności” moich cykli 😅Starania od sierpnia 2018
09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
15.09.2021 - 2,43cm/❤️177
-
Hekate42 wrote:Baby, przepraszam, że pytam, ale co się okazało z Synem? Jest chory?
jeszcze przed prenatalnymi w 10tc lekarz mowil ze z serduszkiem jest cos nie tak
a na prenatalnych 13 stycznia cale moje szczescie leglo w gruzach bo doszlo jeszcze kilka innych anomalii
oprocz bardzo chorego serduszka mial np obrzek calego cialka ktory uciskal na narzady ktore nie mogly sie rozwijac
od poczatku nie dawali mu rzadnych szans
maluszek odszedl w 23tc
8 marca minie rok od porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 19:33
-
Hekate42 wrote:Cieszę się i już na samą myśl o tym, co będzie u mnie za 3 tygodnie (prenatalne) drżę...
Przy pierwszej ciąży byłam bosko nieświadoma zagrożeń i z góry zakładałam, że nie może być inaczej niż dobrze ... teraz z racji wieku mam mega schizy😖
Kurcze ja do teraz mam schizy, ahhhh.... Jednak w pierwszej ciąży człowiek zawsze widzi wszystko w różowych kolorach, a dla mnie w sumie to każda ciąża to sam stres, ale czego się nie robi dla maluszków
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r.