X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    adelaa - znam odp na to pytanie - w najmniej oczekiwanym momencie <3

Jak się za bardzo chcę to nic nie wychodzi. :/ Już nie wspomnę, że do wizyty do ginekologa dłuży mi się niemiłosiernie! Ten jajnik mi wyeksploduje na końcu

Nera, a co u ciebie?

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Cześć Justyna :)
    Jesteśmy w tym samym wieku. My z Mężem staramy się „na poważnie” od grudnia a nie zabezpieczamy od sierpnia 2018.
    Teraz jestem na drugim stynulowanym cyklu, ponieważ w związku z nieregularnymi miesiączkami nie miałam owulacji. 1 cykl stracony niestety.
    Trzymam za Ciebie kciuki :)

PS. Suplementujesz jakieś witaminy?

Tak Kochana, biorę kwas filiowy, witaminę B12, wapno oraz olej z wiesiołka :) a Ty? może powinnam kupić coś jeszcze? Ja za Ciebie również trzymam mocno kciuki :)

PS> BARDZO WAM DZIEKUJE DZIEWCZYNY ZA TAK MIŁE PRZYJĘCIE :D :*

Nera1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Witaj Justyna i zapraszamy Cie :)

Nie martw się, ja też jeszcze nie dawno, a dokładnie 3 miesiące temu dowiedziałam się, że najlepiej kochać się w dni płodne i owulacje, byłam również ciemna w tym temacie. :) ja się staram 4 cykl, 13 kwietnia testuje już, a później 15/17. :) tyle, że u mnie w ogóle dziwna sprawa, bo od dnia owulacji do dnia dzisiejszego ćmi mnie jajnik, a wczoraj jak mylam panele na kolanach i wstałam to mnie tak zakuł ten jajnik, że się w pół zgięłam i chodziłam tak przez chwilę. Miesiączka też była jakaś skapa, więcej miałam śluzu brązowego niż tej krwi a wizytę u ginekologa mam dopiero 9 kwietnia. :)

Być może to ciąża? Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Byłoby cudownie :) Natomiast ja taki ból odczuwam gdy mocno zmarznę w stopy, boli mnie prawy jajnik. :)

adelaa lubi tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justina wrote:
    Być może to ciąża? Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Byłoby cudownie :) Natomiast ja taki ból odczuwam gdy mocno zmarznę w stopy, boli mnie prawy jajnik. :)

Justina, nie robię sobie nadziei, zobaczymy co mi ginekolog powie, oczywiście od razu was tutaj poinformuje <3

Zdarzy się, że prawy mnie też zaboli, albo zakłuje delikatnie środek macicy. A od 4 dni mam tak, że czasem zaboli podbrzusze i się czuję, jakby za chwilę miesiączka miała przyjść. A termin miesiączki dopiero wypada mi na 20 kwietnia.... Najlepsze jest to, że w moje ulubione spodnie w rozmiarze 38 nie mogę wejść. :/ Wejść wejdę, ale zapiąć się ? nie ma mowy. I tak już od tygodnia. . Zgaga mnie męczy niemiłosiernie od tygodnia.. No i dziś spałam 12 godzin i jeszcze mi się chce spać. :/ A Ty kiedy testujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 12:38

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Justina, nie robię sobie nadziei, zobaczymy co mi ginekolog powie, oczywiście od razu was tutaj poinformuje <3

Zdarzy się, że prawy mnie też zaboli, albo zakłuje delikatnie środek macicy. A od 4 dni mam tak, że czasem zaboli podbrzusze i się czuję, jakby za chwilę miesiączka miała przyjść. A termin miesiączki dopiero wypada mi na 20 kwietnia.... Najlepsze jest to, że w moje ulubione spodnie w rozmiarze 38 nie mogę wejść. :/ Wejść wejdę, ale zapiąć się ? nie ma mowy. I tak już od tygodnia. . Zgaga mnie męczy niemiłosiernie od tygodnia.. No i dziś spałam 12 godzin i jeszcze mi się chce spać. :/ A Ty kiedy testujesz? :)

Ja kochana jutro +/-mam dostać @ niestety czuję, że przywędruje, bo boli mnie brzuch i jajnik... ;( Test robilam po 8 dniach od stosunku i wyszedł negatywny(byłam smutna i się rozpłakałam :D)

Generalnie ostatnio jestem bardzo rozdrażniona, nie podobam się sobie i też mam problem żeby wejść w spodnie rozm. 38! a jak wejdę to sadło się wylewa, widze w lustrze grube nogi galaretki i nie wieeerzeeeeeeeeee...WSZYSTKO MI W SOBIE NIE PASUJE :D dlatego wzięłam się za sport i dietę żeby czuć się lepiej.

Czekam na kolejny cykl, bo partner chce działać, chce dziecko jak najszybciej i wierzy, ze tym razem się uda. "bo wszyscy koledzy z pracy "szczelali" tydzień i ustrzelili dziecko od razu" Natomiast ja podchodzę do tego na zasadzie "co ma być to będzie" bo przy ostatnim nakręcaniu się uznałam, że fiksuje a to chyba nie pomaga?

• adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justina wrote:
    Ja kochana jutro +/-mam dostać @ niestety czuję, że przywędruje, bo boli mnie brzuch i jajnik... ;( Test robilam po 8 dniach od stosunku i wyszedł negatywny(byłam smutna i się rozpłakałam :D)

Generalnie ostatnio jestem bardzo rozdrażniona, nie podobam się sobie i też mam problem żeby wejść w spodnie rozm. 38! a jak wejdę to sadło się wylewa, widze w lustrze grube nogi galaretki i nie wieeerzeeeeeeeeee...WSZYSTKO MI W SOBIE NIE PASUJE :D dlatego wzięłam się za sport i dietę żeby czuć się lepiej.

Czekam na kolejny cykl, bo partner chce działać, chce dziecko jak najszybciej i wierzy, ze tym razem się uda. "bo wszyscy koledzy z pracy "szczelali" tydzień i ustrzelili dziecko od razu" Natomiast ja podchodzę do tego na zasadzie "co ma być to będzie" bo przy ostatnim nakręcaniu się uznałam, że fiksuje a to chyba nie pomaga?

Test po 8 dniach wcale nie musi wyjść pozytywny, bo to według mnie wcześnie. Jutro jeśli miesiączka nie przyjdzie to zatestuj jeszcze raz. :) Najlepiej podchodzić do tego spontanicznie, bo tak jak już Nerze napisałam - jak się za bardzo chcę to nic nie wychodzi. Ja miałam książkowe objawy przed miesiączką i co? Za dużo sobie wkręcałam, "miesiączka" przyszła. Ale była zupełnie inna niż zwykle, skąpa i więcej brązowego śluzu. Mam mieszane uczucia i korci mnie, żeby ten test zrobić, ale równie dobrze może być to torbiel. Zobaczymy :) A za Ciebie mocno trzymam kciuki żeby miesiączka nie przyszła, pamiętaj, że nawet jeśli się nie uda to kolejny cykl - kolejne szanse <3

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justina wrote:
    Tak Kochana, biorę kwas filiowy, witaminę B12, wapno oraz olej z wiesiołka :) a Ty? może powinnam kupić coś jeszcze? Ja za Ciebie również trzymam mocno kciuki :)

PS> BARDZO WAM DZIEKUJE DZIEWCZYNY ZA TAK MIŁE PRZYJĘCIE :D :*

U mnie bardzo podobnie :) kwas foliowy, vitrum d3, olej z wiesiołka do owulacji.

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Test po 8 dniach wcale nie musi wyjść pozytywny, bo to według mnie wcześnie. Jutro jeśli miesiączka nie przyjdzie to zatestuj jeszcze raz. :) Najlepiej podchodzić do tego spontanicznie, bo tak jak już Nerze napisałam - jak się za bardzo chcę to nic nie wychodzi. Ja miałam książkowe objawy przed miesiączką i co? Za dużo sobie wkręcałam, "miesiączka" przyszła. Ale była zupełnie inna niż zwykle, skąpa i więcej brązowego śluzu. Mam mieszane uczucia i korci mnie, żeby ten test zrobić, ale równie dobrze może być to torbiel. Zobaczymy :) A za Ciebie mocno trzymam kciuki żeby miesiączka nie przyszła, pamiętaj, że nawet jeśli się nie uda to kolejny cykl - kolejne szanse <3

mam nadzieje, że bedzie dobrze! pomimo mojej choroby (wzjg) byłam pełna optymizmu, dopóki nie odnalazłam przed chwilą tutaj dziewczyny z moją chorobą którym się nie udaje ;( mocno posmutniałam. musze myslec pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Jagodowa to musi być coś nie tak. A zamierzasz iść z tym do lekarza?

Tak,mam zamiar iść z tym do lekarza, jeśli do końca tygodnia się nie rozkręci. Boli mnie brzuch,więc może coś zmierza w kierunku @??

Nera1986 wrote:
    Jedno wielkie nieporozumienie kurduś ! :/

Trochę mnie to przeraża, że jednak coś jest nie tak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Hmm, dziwne to :(

Może się rozchula

• adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justina wrote:
    mam nadzieje, że bedzie dobrze! pomimo mojej choroby (wzjg) byłam pełna optymizmu, dopóki nie odnalazłam przed chwilą tutaj dziewczyny z moją chorobą którym się nie udaje ;( mocno posmutniałam. musze myslec pozytywnie.

Myśleć pozytywnie i się nie poddawać! :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justina wrote:
    Hej dziewczyny! Mam na imię Justyna i mam 26 lat :) Cykl trwa u mnie ok 27-28 dni :) Choruje na owrzodzenie jelita grubego, ale obecnie mój stan jest stabilny i dostałam od lekarzy zielone światło na staranie się o dziecko! Jestem pełna pozytywnej energii,. Ale generalnie w tym temacie "jestem zielona" wstyd się przyznać, niedawno odkryłam, że trzeba najlepiej się kochać w dni płodne w szczególności w dniu owulacji... haha taka ze mnie wariatka :D Staramy się z partnerem dopiero miesiąc, ale wynik testu był negatywny. Być może zbyt bardzo się nakręciłam, zbyt intentyswnie myślałam o tym, ponieważ każdego dnia mialam sny związane z ciązą. W tej chwilii sobie odpuściłam, znalazłam sobie zajęcie pt. sport i skupiłam się na sobie :) A wy dziewczyny ile się staracie? Pozdrawiam!

Witam Justyna, miło wiedzieć, że kolejna osoba trafiła do naszego grona :)
    U nas starania trwają od listopada, ale takie bardziej "zaangażowane", trwają od lutego :)

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Jak się za bardzo chcę to nic nie wychodzi. :/ Już nie wspomnę, że do wizyty do ginekologa dłuży mi się niemiłosiernie! Ten jajnik mi wyeksploduje na końcu

Nera, a co u ciebie?

U mnie rewelacyjnie bo od 2 dni nie ma @ :D U mnie skok prawdopodobnie w Niedziele Palmową haha (ale nawet nie wiem ile ten cykl będzie trwać - chyba 31dni ) także jeszcze sporo czasu do nudnej fazy lutealnej ale nie zaprzątam sobie tym głowy a nawet nie planuje żadnego serducha także na bogato hehe (zawsze o tej porze cyklu to już miałam plan co do dnia ) . Wróciła mi chęć do pasji wręcz reszta na boczny tor - i przyznam ,że aż taką lekkość czuje nic nie kalkulując. Jak mi tego brakowało ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 14:28

Mishigami00 lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Oj czyli coś jest nie tak🤔 bardzo dziwne?! Kiedy idziesz na wizytę do giną? (jeżeli pisałaś to może mi umknęło.. Sorki)

Nie ustaliłam terminu, bo teraz brałam luteine od 19.03 do 21.03 i nie zadziałało, więc Pani doktor prosiła wziąć jeszcze raz od 28.03 do 31.03. Póki co od wczoraj to plamienie/brudzenie właściwie, ale od dzisiaj mnie pobolewa brzuch, więc mam nadzieję że będzie dobrze i się rozkręci :) A jak nie, to w czwartek zadzwonię by ustalić termin wizyty.

Winter86 lubi tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    U mnie rewelacyjnie bo od 2 dni nie ma @ :D U mnie skok prawdopodobnie w Niedziele Palmową haha (ale nawet nie wiem ile ten cykl będzie trwać - chyba 31dni ) także jeszcze sporo czasu do nudnej fazy lutealnej ale nie zaprzątam sobie tym głowy a nawet nie planuje żadnego serducha także na bogato hehe (zawsze o tej porze cyklu to już miałam plan co do dnia ) . Wróciła mi chęć do pasji wręcz reszta na boczny tor - i przyznam ,że aż taką lekkość czuje nic nie kalkulując. Jak mi tego brakowało ! :)

świetnie! :) A jaka pasja? :) Dobrze, że wyluzowalas, odpoczniesz psychicznie od tego, bo w pewnym momencie mozna dostac na głowę. Ja bym musiala sobie jakies zajecie znalezc po pracy... zeby nie myslec tyle.

U mnie multum wodnistego śluzu, obstawiam, że dziś, albo wczoraj była owulacja i trochę jestem w d*pie bo nie wiem jak teraz zaznaczyc w kalendarzyku w ovu.... Wychodzi na to, że u mnie śluz wodnisty to płodny. :)
    Wiesz, może znów robię sobie nadzieję i uznasz mnie wręcz za wariatkę, ale mam dziwne przeczucia, że w tamtym cyklu się udało, bo chociażby moja miesiączka była zupełnie inna, a owu prawdopodobnie miałam później. O tych torbielach to ja już się naczytałam tyle, że głowa mała.Kazda pisala, ze jak juz mialy jakies objawy torbieli to SILNY ból jajnika i podbrzusza parę razy. A czasem tak silny, ze kobiety trafiały do szpitala. Wiec to nie torbiel raczej. Bo macica zakluje i prawy jajnik tez mnie czasem zaboli, od kilku dni podbrzusze lekko pobolewa i się czuję jakby miesiączka za chwilę miała przyjść. a od tygodnia wierz mi - mam taka zgage, ze to jest tragedia. I podbrzusze mi się zaokrągliło. Więc w sumie mam jakieś tam nadzieję, ale nie na 100%. Chetnie poszlabym po test, ale mysle,ze beta by byla lepsza. Ginekolog już w sumie za chwilę więc poczekam do wizyty.

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Nie ustaliłam terminu, bo teraz brałam luteine od 19.03 do 21.03 i nie zadziałało, więc Pani doktor prosiła wziąć jeszcze raz od 28.03 do 31.03. Póki co od wczoraj to plamienie/brudzenie właściwie, ale od dzisiaj mnie pobolewa brzuch, więc mam nadzieję że będzie dobrze i się rozkręci :) A jak nie, to w czwartek zadzwonię by ustalić termin wizyty.

Mery, a ciąża jest wykluczona na 100%?

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • izka2503 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    świetnie! :) A jaka pasja? :) Dobrze, że wyluzowalas, odpoczniesz psychicznie od tego, bo w pewnym momencie mozna dostac na głowę. Ja bym musiala sobie jakies zajecie znalezc po pracy... zeby nie myslec tyle.

U mnie multum wodnistego śluzu, obstawiam, że dziś, albo wczoraj była owulacja i trochę jestem w d*pie bo nie wiem jak teraz zaznaczyc w kalendarzyku w ovu.... Wychodzi na to, że u mnie śluz wodnisty to płodny. :)
    Wiesz, może znów robię sobie nadzieję i uznasz mnie wręcz za wariatkę, ale mam dziwne przeczucia, że w tamtym cyklu się udało, bo chociażby moja miesiączka była zupełnie inna, a owu prawdopodobnie miałam później. O tych torbielach to ja już się naczytałam tyle, że głowa mała.Kazda pisala, ze jak juz mialy jakies objawy torbieli to SILNY ból jajnika i podbrzusza parę razy. A czasem tak silny, ze kobiety trafiały do szpitala. Wiec to nie torbiel raczej. Bo macica zakluje i prawy jajnik tez mnie czasem zaboli, od kilku dni podbrzusze lekko pobolewa i się czuję jakby miesiączka za chwilę miała przyjść. a od tygodnia wierz mi - mam taka zgage, ze to jest tragedia. I podbrzusze mi się zaokrągliło. Więc w sumie mam jakieś tam nadzieję, ale nie na 100%. Chetnie poszlabym po test, ale mysle,ze beta by byla lepsza. Ginekolog już w sumie za chwilę więc poczekam do wizyty.

Adela skoro masz nadzieję to podejść szybko do apteki zrobić test i wszystko jasne, teraz ci też już na pewno potwierdzi ciąże. Nie daj się tak katowac nadziejami I rozmysleniami, lepiej mieć odrazu wszystko czarno na białym.

20.04.2019r.aniołek (*)

24.07.2019r. Test pozytywny

20.08.2019r. ❤️Bije,
    27.08.2019r. Wszystko ok,

Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘

1.02.2023r.test pozytywny
    3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )

13.04.2023r beta hcg 58,5
    15.04.2023r.beta hcg 189,10
    17.04.2023r.beta hcg 505,80
    22.04.2023r.beta hcg 5609,70
    Progesteron 9,28
    25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
    04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞

On34lat
    Ona34lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram! Adela leć po test i zaraz się przekonasz :) żebyś nie musiała się nakręcać niepotrzebnie :) poza tym jakbyś była w ciazy to tez musisz wiedzieć czy nie unikać niektórych rzeczy :) lepiej dla twojego zdrowia psychicznego i dzidziusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Nie, wątpię że się rozkręci. Kolejny raz to samo co w lutym

A jak Twoje endometrium ?
    U mnie @ to zazwyczaj skąpe 2 dniowe plamienia, a endo nie przekracza 5mm

• adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Popieram! Adela leć po test i zaraz się przekonasz :) żebyś nie musiała się nakręcać niepotrzebnie :) poza tym jakbyś była w ciazy to tez musisz wiedzieć czy nie unikać niektórych rzeczy :) lepiej dla twojego zdrowia psychicznego i dzidziusia

No niestety palę nałogowo...jakbym wiedziała na 100% to rzucam palenie od razu :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ