X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia - życzę Ci aby ta franca nie przylazła ! <3

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Oczywiście, że tak. Beta wyszła poniżej pięciu, a dokładnie 2.3, więc to nie wskazuje na ciążę :) od czwartku zaczynam Clostilbegyt, bo... właśnie zaczęło się krwawienie, żywa krew się pojawiła przed godziną :)

To świetnie, że pojawiła się krew, teraz niech się tylko @ rozkręci i życzę powodzenia w następnym cyklu. :)

jagodowamery lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Z jednej strony mam podejrzenia, z drugiej strony nie jestem pewna, jedyne co mnie zastanawiało to te jajniki, dziwna miesiączka i uczucie pełności, mocna zgaga czy bólu podbrzusza jak na miesiączkę. Masz w sumie racja, że skoro mam jakiekolwiek podejrzenia to nie powinnam palić, ale słyszałam, że w ciąży jak się rzuca od razu to to też nie jest dobre dla płodu.Ja już sama nie wiem co mam zrobić, mam mieszane uczucia. Muszę czekać aż do wizyty i tyle.. Już nic więcej nie pisze na ten temat, bo nie chce was wkurzać.

Więc uważasz że lepiej palić i truć swoje dziecko? Z całym szacunkiem, ale dziwi mnie twoje podejście. Ja gdybym miała podejrzenie ciąży to od razu bym test zrobiła a nie cierpliwie czekała i jeszcze paliła papierosy do tego :)

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczynki? Cykl na luzie ? :)
    Robimy swoje ale bez nakręcania.
    Dobrze, ze są te święta wiec będzie wyjazd do rodziny, a to akurat będzie fl ;) i nie będzie czasu na myślenie o głupotach.

katarynka9595, jagodowamery, Nera1986 lubią tę wiadomość

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera nie dziekuje! :* przed chwila jeszcze test zrobiłam. Stwierdziłam ze jeśli to pregnyl to po 16 dniach już nie ma opcji żeby był! No i druga kreseczka wyszła od razu po kilkunastu sekundach ale nie taka mocna - bladzioch i cienka :D jednak biorę poprawkę ze test robiony po południu z 10 moczu już dzisiaj :D

katarynka9595, jagodowamery, izka2503 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/50bc2a6af8d9.jpg.html

Muki85, Nera1986 lubią tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Więc uważasz że lepiej palić i truć swoje dziecko? Z całym szacunkiem, ale dziwi mnie twoje podejście. Ja gdybym miała podejrzenie ciąży to od razu bym test zrobiła a nie cierpliwie czekała i jeszcze paliła papierosy do tego :)

Czy ja gdzieś tak napisałam? Wiesz o tym, że nałogowa palaczka będąc w ciąży nie może rzucać od razu? Bo można uszkodzić PŁÓD? Sam lekarz tak mojej koleżance powiedział, gdy ta była w ciąży. Ograniczyłam palenie, ale nie rzuciłam od razu. Nie chcę, żeby w moim przypadku się okazało, że płód jest uszkodzony. Jeśli usłyszę od swojej ginekolog, że mam rzucić i o nic się nie bać to oczywiście zrobię to. Poza tym tak czy siak nie wiadomo czy to ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:59

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Nera nie dziekuje! :* przed chwila jeszcze test zrobiłam. Stwierdziłam ze jeśli to pregnyl to po 16 dniach już nie ma opcji żeby był! No i druga kreseczka wyszła od razu po kilkunastu sekundach ale nie taka mocna - bladzioch i cienka :D jednak biorę poprawkę ze test robiony po południu z 10 moczu już dzisiaj :D

Po cichu gratuluję❤️❤️❤️

Masia lubi tę wiadomość

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Czy ja gdzieś tak napisałam? Wiesz o tym, że nałogowa palaczka będąc w ciąży nie może rzucać od razu? Bo można uszkodzić PŁÓD? Sam lekarz tak mojej koleżance powiedział, gdy ta była w ciąży. Ograniczyłam palenie, ale nie rzuciłam od razu. Nie chcę, żeby w moim przypadku się okazało, że płód jest uszkodzony. Jeśli usłyszę od swojej ginekolog, że mam rzucić i o nic się nie bać to oczywiście zrobię to.

A palenie twoim zdaniem nie może uszkodzić płodu? Rób jak chcesz, to twoja decyzja. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, jednak bez zrobienia testu można tylko gdybac czy jesteś w ciąży czy też nie :)

6cs 💚🤰

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:

Gratuluję ❤

Masia lubi tę wiadomość

6cs 💚🤰

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:

No jak byk :) ciąża!! Gratuluje :)
    Przypomnij proszę, to był Twój pierwszy stymulowany cykl?

Masia lubi tę wiadomość

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    A palenie twoim zdaniem nie może uszkodzić płodu? Rób jak chcesz, to twoja decyzja. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, jednak bez zrobienia testu można tylko gdybac czy jesteś w ciąży czy też nie :)

Oczywiście, że może. Ale w moim przypadku, jeśli faktycznie jestem w ciąży i będzie to już 7/8 tydzień to zazwyczaj nie jest wskazane, aby rzucać palenie od razu, a raczej je ograniczyć.

No i dlatego dowiem się wszystkiego u ginekologa.

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    no nie moze byc inaczej :) jestes w ciazy :) gratulacje :)

Masia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela ja pochodzę z lekarskiej rodziny i również konsultowałam się z moim ginekologiem. Palenie rzuca się od razu jak tylko jest podejrzenie - nie czekamy, bo to właśnie w tych pierwszych tygodniach ciazy wszystko się kształtuje a papierosy niestety wpływają na taki rozwój negatywny. Jeśli jakiś lekarz tak powiedział Twojej koleżance to za przeproszeniem konowal jakiś albo lekarz starej daty. Jeszcze dzisiaj niektórzy starsi lekarze pozwalają pacjentkom pic alkohol w ciazy sporadycznie - a badani najnowsze mówią ze nie wolno ani kropli bo nie wiadomo jaka ilość może zaszkodzić. Co do palenia w ciazy - moja koleżanka paliła bo tez jej lekarz powiedział żeby nie rzucać i dziecko urodziło się z wadą serca. Także szybciutko papierosy odstawiaj i leć po test! :)

adelaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Oczywiście, że może. Ale w moim przypadku, jeśli faktycznie jestem w ciąży i będzie to już 7/8 tydzień to zazwyczaj nie jest wskazane, aby rzucać palenie od razu, a raczej je ograniczyć.

No i dlatego dowiem się wszystkiego u ginekologa.

Nie wolisz wcześniej zrobić testu? Tak dla spokojnej głowy

6cs 💚🤰

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej czekam na krwawienie i nic :( piersi dalej bola , nie wiem kiedy to sie zakonczy :( temperatura dalej wysoko :( echh

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dziękuje jeszcze! Czekam do czwartku! :* Ola to 2cs ze stymulacja. Po pierwszym jednak zmienil mi lekarz clo na lamette i mam nadzieje ze zaskoczyło. Tak strasznie się boje bo wracają wszystkie wspomnienia! Jak wiecie jestem po poronieniu wiec chyba poki nie urodze to się nie uspokoję :D

OlaaM lubi tę wiadomość

• Winter86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Gratuluje😊❤️

Masia lubi tę wiadomość

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Jagodowamery - wiadomo,że lepiej byłoby bez ale w takiej sytuacji to mus dostać i szansę od nowa zacząć :D Luzuj luzuj bo ze spiną i psychiką nakręconą oszaleć zacnie idzie . Ja w tym cyklu odpuszczam jak pisałam (w następnym również bo komunia córki ) więc od czerwca będę "obmyślać plan działania" . No chyba,że cudem ustrzelimy z niewiedzy ładną córcię to też fajnie hihi ale wtedy pęknę ze śmiechu ,że trzeba było nie wyliczać by się zajść udało :P

Na nic się nie nastawiam po tym cyklu :) ale mam wskazanie do testowania w 30dniu cyklu, bo ze względu na Clostilbegyt mam większe szanse na zajście w ciążę. :) ginekolog 18.03 mówiła że moje jajniki podjęły pracę do owulacji, więc nie jest tak źle i nie trzeba aż tak mocnych leków, dlatego dostałam na początek Clo. Też peklabym ze śmiechu, z radości, kto jak woli, jakby się udało w tym cyklu jednak :D "jakimś cudem" :D

• adelaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Adela ja pochodzę z lekarskiej rodziny i również konsultowałam się z moim ginekologiem. Palenie rzuca się od razu jak tylko jest podejrzenie - nie czekamy, bo to właśnie w tych pierwszych tygodniach ciazy wszystko się kształtuje a papierosy niestety wpływają na taki rozwój negatywny. Jeśli jakiś lekarz tak powiedział Twojej koleżance to za przeproszeniem konowal jakiś albo lekarz starej daty. Jeszcze dzisiaj niektórzy starsi lekarze pozwalają pacjentkom pic alkohol w ciazy sporadycznie - a badani najnowsze mówią ze nie wolno ani kropli bo nie wiadomo jaka ilość może zaszkodzić. Co do palenia w ciazy - moja koleżanka paliła bo tez jej lekarz powiedział żeby nie rzucać i dziecko urodziło się z wadą serca. Także szybciutko papierosy odstawiaj i leć po test! :)

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, troszkę mnie przestraszyłaś, a więc od teraz od tej chwili nie pale. :) lepiej dmuchać na zimne... Alkoholu też nie tykam póki co, bo nie wiadomo co jest grane

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ