X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Mery podziwiam twoj spokoj -ja bym tak nie wytrzymala i chyba bym wszystkie paznokcie wygryzla😞

Nie mam wyjścia. Po ostatnim cyklu na samej luteinie miałam opóźnienie o 52 dni. Teraz w tym cyklu pierwszym z Clostilbegyt trochę się martwię że jednak okresu nie ma. Chyba że owulacja się przesunela, więc może być jednak okres później. Z tym,że często dosyć były Przytulanka, więc szanse zawsze są.. A przy Clostilbegyt jakbym teraz miała opóźnienie okresu, to już dopiero musiałabym być ewenementem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    W poniedziałek jak przyjdą mi testy z apteki internetowej. Taniej jest niz w normalnej aptece. Wolę tak zamówić niż iść osobiście i żeby każdy wiedział że testuje..
    Dokladnie ja tez czekam na dostawe zamowilam sporo ale tym razem te najtansze .Wole miec zapas bo mieszkam w malej miejscowosci takze niechetnie kupuje tutaj w aptece.Zawsze jak ide to mam nadzieje ze nikogo znajemego tam nie zastane😅😓

• Atyde Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ja się staram o pierwsze. Nie chce żeby ktokolwiek ze znajomych wiedział o tym. Zawsze kazdy ma do dodania swoje trzy grosze.. A ja chce poinformowac najblizszych tylko i Was tutaj też pewnie :)
    I rozumiem cie w 100% każdy potem ma swoje 3 grosze do dołączenia :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Ja też tak miałam, po śmierci córki każdy oczekiwał że od razu zajde w ciaze i urodze, ludzie byli tak upierdliwi , że kupowałam jak nastolatka po kryjomu testy, a mówiłam, że się nie staram po prostu... Czasem ludzie mają świńskie charaktery - chociaż nie chce tu świniek obrażać :)

Pamiętam jak ja lezalam w szpitalu na ginekologi miałam dość, byłam zmęczona tym wszystkim naprawdę jakieś 2 tygodnie spędziłam na oddziale ginekologicznym - jak pisałam przeszłam horror- wszyscy się znają itd
    Wsiadam do windy słyszę A Pani w ciąży? ( byłam świeżo po zabiegu ) nie odp niech się Pani nie martwi kiedyś napewno się uda . Inna sprawa laborantka ze szpitala gratuluję mi bety wysokiej (oczywiście też znajoma) chociaż nie wiedziała że ja już po zabiegu, kolejna salowa leci do mnie z wynikami ( sąsiadka z klatki obok ) beta wysoka ! Będzie dobrze!
    Tylko że nie widziała poprzedniej i nie wiedziała że spadła od tamtego czasu mówię wszystkim że mąż Niechce mieć dzieci. On nie ma nic przeciwko A ja czuje się lzej bo mnie nikt nie męczy i nie wypytuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dokladnie ja tez czekam na dostawe zamowilam sporo ale tym razem te najtansze .Wole miec zapas bo mieszkam w malej miejscowosci takze niechetnie kupuje tutaj w aptece.Zawsze jak ide to mam nadzieje ze nikogo znajemego tam nie zastane😅😓

A gdzie zamawiałaś? Ja będę miała z apteki z tym że internetowej tańszej niż normalna mobilna apteka. olmed się nazywa.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że widziałam test ciążowy za 5 zł w Tesco?? Ale nie wiem czy jest dobry..

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka znajomi czasem nieświadomie robią nam krzywdę, nie zawsze wkurzal tekst: jesteś młoda będziesz jeszcze miała dzieci.. Zawsze odpowiadalam: to oddaj mi twoje dziecko, przecież jesteś młoda i jeszcze sobie zrobisz... Nikt nie chciał mi oddać... Punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia, i nie dziwię ci się że tak wolisz mówić, bo ja też tak robiłam. Prawda jest taka, że nikt kto nie przeżył tego co my nas nie zrozumie, i może się domyślać jak to jest, ale nigdy nie zrozumie...

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze moja znajoma pobiera krew tutaj -ostatnio pytala sie co tak czesto sie badasz-uroki malej miejscowosci.Tylko jak bym jej powiedziala to nastepnego dnia czulabym wszystkie spojrzenia na swoim brzuchu 😨

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    A gdzie zamawiałaś? Ja będę miała z apteki z tym że internetowej tańszej niż normalna mobilna apteka. olmed się nazywa.
    Rowniez z apteki internetowej wzielam najtansze za 3zl za 1 zl i oczywiscie testy lh za 1zl.Juz sporo wydalam a u mnie w aptece test amil za 8 zl a ja kupilam za 3

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Najgorsze jest to ze moja znajoma pobiera krew tutaj -ostatnio pytala sie co tak czesto sie badasz-uroki malej miejscowosci.Tylko jak bym jej powiedziala to nastepnego dnia czulabym wszystkie spojrzenia na swoim brzuchu 😨
    Oj znam to, też pochodzę z małej mieściny, no a koleżanka też jest pielegniarka, ale jest dyskretna - więc taki plus :) Julka a powiedziałabys dlaczego straciłas ciążę w 19 tyg - z góry przepraszam za pytanie, ale jestem teraz w 18 i trochę się przerazilam... Jak nie chcesz to nie odpowiadaj..

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam bobo test, mi wykrył wczesna ciążę, dwa dni po terminie spodziewanej miesiączki, z tym że 1,5 tyg miałam owulacje później, więc wcześnie wykazał i to gruba kreche.. Tylko że on koło 10 zł kosztował

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 % prawdy , kiedyś mówiłam mam jeszcze czas teraz już nie wypada , a tym bardziej że często słyszałam no chyba już raczej nie , z czym się zgadzam oczywiście
    Zdaje sobie sprawę z zegara tym bardziej że to walka o pierwsze dziecko :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Oj znam to, też pochodzę z małej mieściny, no a koleżanka też jest pielegniarka, ale jest dyskretna - więc taki plus :) Julka a powiedziałabys dlaczego straciłas ciążę w 19 tyg - z góry przepraszam za pytanie, ale jestem teraz w 18 i trochę się przerazilam... Jak nie chcesz to nie odpowiadaj..
    Poszlam na wizyte ucieszona zeby dowiedziec sie jaka plec.Nigdy nie zapomne tego widoku na ekranie i slowa lekarza.Robilam wiele badan na wlasny koszt,przeszukalam internet bylam jak w transie.Wyszlo mi hashimoto i zespol antyfosfolipidowy wiec mozliwe ze to zawinilo. Moj ojciec mial zylaki a ja rowniez po nim takze byc moze mam cos z krzepliwoscia.Tez bylaby to dziewczynka.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    100 % prawdy , kiedyś mówiłam mam jeszcze czas teraz już nie wypada , a tym bardziej że często słyszałam no chyba już raczej nie , z czym się zgadzam oczywiście
    Zdaje sobie sprawę z zegara tym bardziej że to walka o pierwsze dziecko :-(
    A ile masz lat??

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Poszlam na wizyte ucieszona zeby dowiedziec sie jaka plec.Nigdy nie zapomne tego widoku na ekranie i slowa lekarza.Robilam wiele badan na wlasny koszt,przeszukalam internet bylam jak w transie.Wyszlo mi hashimoto i zespol antyfosfolipidowy wiec mozliwe ze to zawinilo. Moj ojciec mial zylaki a ja rowniez po nim takze byc moze mam cos z krzepliwoscia.Tez bylaby to dziewczynka.
    O matko, to musiało być straszne, i nie czułas nic?? nie czułas się gorzej??

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wczoraj mówił ze do niedzieli będziemy ❤ a jemu juz dziś się odwidziało . Nie będę Go namawiać, nic na siłę.
    Dziś 16dc, owu była wczoraj i było ❤. Liczyłam ze jeszcze dziś coś będzie ale cóż 😐.
    Mam przeczucie ze i w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie 😐.
    15 maja termin @. Cierpliwie poczekam na kolejny cykl.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Mój mąż wczoraj mówił ze do niedzieli będziemy ❤ a jemu juz dziś się odwidziało . Nie będę Go namawiać, nic na siłę.
    Dziś 16dc, owu była wczoraj i było ❤. Liczyłam ze jeszcze dziś coś będzie ale cóż 😐.
    Mam przeczucie ze i w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie 😐.
    15 maja termin @. Cierpliwie poczekam na kolejny cykl.
    Jak bylo serduszko to nic nie jest stracone :) szansę są zawsze

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Jak bylo serduszko to nic nie jest stracone :) szansę są zawsze
    Niby tak. ❤ było kilka godzin przed wyczuwalna owulacja.

Atyde lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde grunt to dobry lekarz a ja przedtem mialam naprawde kiepskiego lekkoducha.Dopiero teraz trafilam na godnego zaufania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    A ile masz lat??
    Jak w nicku w czerwcu skończę 32 lata

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ