X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Mery podziwiam twoj spokoj -ja bym tak nie wytrzymala i chyba bym wszystkie paznokcie wygryzla😞

Nie mam wyjścia. Po ostatnim cyklu na samej luteinie miałam opóźnienie o 52 dni. Teraz w tym cyklu pierwszym z Clostilbegyt trochę się martwię że jednak okresu nie ma. Chyba że owulacja się przesunela, więc może być jednak okres później. Z tym,że często dosyć były Przytulanka, więc szanse zawsze są.. A przy Clostilbegyt jakbym teraz miała opóźnienie okresu, to już dopiero musiałabym być ewenementem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    W poniedziałek jak przyjdą mi testy z apteki internetowej. Taniej jest niz w normalnej aptece. Wolę tak zamówić niż iść osobiście i żeby każdy wiedział że testuje..
    Dokladnie ja tez czekam na dostawe zamowilam sporo ale tym razem te najtansze .Wole miec zapas bo mieszkam w malej miejscowosci takze niechetnie kupuje tutaj w aptece.Zawsze jak ide to mam nadzieje ze nikogo znajemego tam nie zastane😅😓

• Atyde Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ja się staram o pierwsze. Nie chce żeby ktokolwiek ze znajomych wiedział o tym. Zawsze kazdy ma do dodania swoje trzy grosze.. A ja chce poinformowac najblizszych tylko i Was tutaj też pewnie :)
    I rozumiem cie w 100% każdy potem ma swoje 3 grosze do dołączenia :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Ja też tak miałam, po śmierci córki każdy oczekiwał że od razu zajde w ciaze i urodze, ludzie byli tak upierdliwi , że kupowałam jak nastolatka po kryjomu testy, a mówiłam, że się nie staram po prostu... Czasem ludzie mają świńskie charaktery - chociaż nie chce tu świniek obrażać :)

Pamiętam jak ja lezalam w szpitalu na ginekologi miałam dość, byłam zmęczona tym wszystkim naprawdę jakieś 2 tygodnie spędziłam na oddziale ginekologicznym - jak pisałam przeszłam horror- wszyscy się znają itd
    Wsiadam do windy słyszę A Pani w ciąży? ( byłam świeżo po zabiegu ) nie odp niech się Pani nie martwi kiedyś napewno się uda . Inna sprawa laborantka ze szpitala gratuluję mi bety wysokiej (oczywiście też znajoma) chociaż nie wiedziała że ja już po zabiegu, kolejna salowa leci do mnie z wynikami ( sąsiadka z klatki obok ) beta wysoka ! Będzie dobrze!
    Tylko że nie widziała poprzedniej i nie wiedziała że spadła od tamtego czasu mówię wszystkim że mąż Niechce mieć dzieci. On nie ma nic przeciwko A ja czuje się lzej bo mnie nikt nie męczy i nie wypytuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dokladnie ja tez czekam na dostawe zamowilam sporo ale tym razem te najtansze .Wole miec zapas bo mieszkam w malej miejscowosci takze niechetnie kupuje tutaj w aptece.Zawsze jak ide to mam nadzieje ze nikogo znajemego tam nie zastane😅😓

A gdzie zamawiałaś? Ja będę miała z apteki z tym że internetowej tańszej niż normalna mobilna apteka. olmed się nazywa.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że widziałam test ciążowy za 5 zł w Tesco?? Ale nie wiem czy jest dobry..

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka znajomi czasem nieświadomie robią nam krzywdę, nie zawsze wkurzal tekst: jesteś młoda będziesz jeszcze miała dzieci.. Zawsze odpowiadalam: to oddaj mi twoje dziecko, przecież jesteś młoda i jeszcze sobie zrobisz... Nikt nie chciał mi oddać... Punkt widzenia zmienia się wraz z punktem siedzenia, i nie dziwię ci się że tak wolisz mówić, bo ja też tak robiłam. Prawda jest taka, że nikt kto nie przeżył tego co my nas nie zrozumie, i może się domyślać jak to jest, ale nigdy nie zrozumie...

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze moja znajoma pobiera krew tutaj -ostatnio pytala sie co tak czesto sie badasz-uroki malej miejscowosci.Tylko jak bym jej powiedziala to nastepnego dnia czulabym wszystkie spojrzenia na swoim brzuchu 😨

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    A gdzie zamawiałaś? Ja będę miała z apteki z tym że internetowej tańszej niż normalna mobilna apteka. olmed się nazywa.
    Rowniez z apteki internetowej wzielam najtansze za 3zl za 1 zl i oczywiscie testy lh za 1zl.Juz sporo wydalam a u mnie w aptece test amil za 8 zl a ja kupilam za 3

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Najgorsze jest to ze moja znajoma pobiera krew tutaj -ostatnio pytala sie co tak czesto sie badasz-uroki malej miejscowosci.Tylko jak bym jej powiedziala to nastepnego dnia czulabym wszystkie spojrzenia na swoim brzuchu 😨
    Oj znam to, też pochodzę z małej mieściny, no a koleżanka też jest pielegniarka, ale jest dyskretna - więc taki plus :) Julka a powiedziałabys dlaczego straciłas ciążę w 19 tyg - z góry przepraszam za pytanie, ale jestem teraz w 18 i trochę się przerazilam... Jak nie chcesz to nie odpowiadaj..

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam bobo test, mi wykrył wczesna ciążę, dwa dni po terminie spodziewanej miesiączki, z tym że 1,5 tyg miałam owulacje później, więc wcześnie wykazał i to gruba kreche.. Tylko że on koło 10 zł kosztował

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 % prawdy , kiedyś mówiłam mam jeszcze czas teraz już nie wypada , a tym bardziej że często słyszałam no chyba już raczej nie , z czym się zgadzam oczywiście
    Zdaje sobie sprawę z zegara tym bardziej że to walka o pierwsze dziecko :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Oj znam to, też pochodzę z małej mieściny, no a koleżanka też jest pielegniarka, ale jest dyskretna - więc taki plus :) Julka a powiedziałabys dlaczego straciłas ciążę w 19 tyg - z góry przepraszam za pytanie, ale jestem teraz w 18 i trochę się przerazilam... Jak nie chcesz to nie odpowiadaj..
    Poszlam na wizyte ucieszona zeby dowiedziec sie jaka plec.Nigdy nie zapomne tego widoku na ekranie i slowa lekarza.Robilam wiele badan na wlasny koszt,przeszukalam internet bylam jak w transie.Wyszlo mi hashimoto i zespol antyfosfolipidowy wiec mozliwe ze to zawinilo. Moj ojciec mial zylaki a ja rowniez po nim takze byc moze mam cos z krzepliwoscia.Tez bylaby to dziewczynka.

• Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    100 % prawdy , kiedyś mówiłam mam jeszcze czas teraz już nie wypada , a tym bardziej że często słyszałam no chyba już raczej nie , z czym się zgadzam oczywiście
    Zdaje sobie sprawę z zegara tym bardziej że to walka o pierwsze dziecko :-(
    A ile masz lat??

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Poszlam na wizyte ucieszona zeby dowiedziec sie jaka plec.Nigdy nie zapomne tego widoku na ekranie i slowa lekarza.Robilam wiele badan na wlasny koszt,przeszukalam internet bylam jak w transie.Wyszlo mi hashimoto i zespol antyfosfolipidowy wiec mozliwe ze to zawinilo. Moj ojciec mial zylaki a ja rowniez po nim takze byc moze mam cos z krzepliwoscia.Tez bylaby to dziewczynka.
    O matko, to musiało być straszne, i nie czułas nic?? nie czułas się gorzej??

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wczoraj mówił ze do niedzieli będziemy ❤ a jemu juz dziś się odwidziało . Nie będę Go namawiać, nic na siłę.
    Dziś 16dc, owu była wczoraj i było ❤. Liczyłam ze jeszcze dziś coś będzie ale cóż 😐.
    Mam przeczucie ze i w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie 😐.
    15 maja termin @. Cierpliwie poczekam na kolejny cykl.

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Mój mąż wczoraj mówił ze do niedzieli będziemy ❤ a jemu juz dziś się odwidziało . Nie będę Go namawiać, nic na siłę.
    Dziś 16dc, owu była wczoraj i było ❤. Liczyłam ze jeszcze dziś coś będzie ale cóż 😐.
    Mam przeczucie ze i w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie 😐.
    15 maja termin @. Cierpliwie poczekam na kolejny cykl.
    Jak bylo serduszko to nic nie jest stracone :) szansę są zawsze

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Jak bylo serduszko to nic nie jest stracone :) szansę są zawsze
    Niby tak. ❤ było kilka godzin przed wyczuwalna owulacja.

Atyde lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde grunt to dobry lekarz a ja przedtem mialam naprawde kiepskiego lekkoducha.Dopiero teraz trafilam na godnego zaufania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    A ile masz lat??
    Jak w nicku w czerwcu skończę 32 lata

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ