X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • adaska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś 5 lat temu dokładnie w sylwestra maraton to był jak w ciągu jednej nocy 8 razy. Ale to oboje byliśmy tak napaleni ze szok.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Dawno mnie nie było ale podczytywałam :D niestety konto poprzednie utraciłam i nie mogę odzyskać :)

Anetka kochana jak plamienia? Ustały już?

Adaska trzymam kciuki żeby się udało :) i za wszystkie testujące również! A dla Nery i Ani kciukasy na kolejny cykl!

Baby trzymam kciuki - tym razem musi być dobrze!

Iza ogromne gratulacje! Dbaj o siebie kochana ❤️

Winter oszczędzaj się kochana jak tylko masz chociaż chwile wytchnienia!

Atyde co u Ciebie?

Witam nowe koleżanki ;)

U mnie dobrze :) samopoczucie dobre chociaż mam ostatnio huśtawkę hormonalna :) mam wrażenie, ze wszystko mi się rozciąga w środku bo od wczoraj jakieś dziwne kłucia/igły czuje jakby w okolicach kości łonowej i szyjce... wizyta za 1,5 tygodnia i nie wiem czy panikować czy dać sobie spokój i cierpliwie czekać?

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Nieiwem jak u Was ale ja może i też po 4 dniach odpadam za to mąż zwarty i gotowy . A teraz w ciąży to już wogole problem 😂😂😂.
    Szkoda że nie rozumie że nie można. Codziennie słyszę od niego ; choć tylko kawałeczek wloze 🙊🙈🙈🙈🙈🙈😂😂😂

😂😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Czesc dziewczyny! Dawno mnie nie było ale podczytywałam :D niestety konto poprzednie utraciłam i nie mogę odzyskać :)

Adaska trzymam kciuki żeby się udało :) i za wszystkie testujące również! A dla Nery i Ani kciukasy na kolejny cykl!

Atyde co u Ciebie?

Witam nowe koleżanki ;)

U mnie dobrze :) samopoczucie dobre chociaż mam ostatnio huśtawkę hormonalna :) mam wrażenie, ze wszystko mi się rozciąga w środku bo od wczoraj jakieś dziwne kłucia/igły czuje jakby w okolicach kości łonowej i szyjce... wizyta za 1,5 tygodnia i nie wiem czy panikować czy dać sobie spokój i cierpliwie czekać?

Masia szczerze to Nieiwem czy to były plamienia. Być może zle się podtarlam po 2- jce 🙈🙈🙈 i pobrudzialam wkładkę 🙊🙊🙊🙈🙈🙈
    Wogole to od wczorajszej wizyty pobolewa mnie brzuch, dziś nawet tak mocniej na tabletkę- bol typowo miesiaczkowy nie mam skurczów ale wyraźne mulenie jakby okres miał zaraz przyjść. Nieiwem czy Doktorek nie przesadził z badaniem i usg, oba były bardzo bolesne
    Ja myślę że byłabym spokojna jeśli by mnie kłuło gorzej jakby bolał brzuch skurczowo . Ale zrobisz jak uważasz jak nie przejdzie to idź i kontroluj dla Własnego spokoju

Jagodowa 😂😂😂😂😂 sama się z tego śmieje co napisałam ale serio takie mam realia

Masia2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie tematy poruszać przy mnie? Ja bez chłopa już trzy tygodnie, więc jak się teraz zobaczymy to chyba nie wyjdę z łóżka 🙈
    U mnie wszystko w porządku, czuje się dobrze, od poniedziałku pracuje już bez marudów.
    Niedaleko biedronki,w której pracuje, było otwarcie Lidla. Konkurencja zabrała nam klientów, ale wiecie co?Ja to się cieszę, bo przynajmniej pracy w ostatni miesiąc mniej niż zwykle :) Poza tym kierowniczka sklepu tak rozpisała grafik, że na zmianie jestem akurat z osobą, z którą chce być. Prawie cały miesiąc, więc cieszę się jeszcze bardziej, bo z nią mam tylko jedną zmianę. W tej sytuacji, która wynikła w czasie i po moim L4 to akurat najrozsądniejsza z opcji...
    Ogólnie czekam jedynie na koniec miesiąca, przeprowadzkę. Ogarnia mnie jednak panika. W planach mamy remont mojego mieszkania, będę też mieszkać w obcym dla mnie mieście. Nowa praca do znalezienia, ludzie których poznam całkiem mi obcy..

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby nie wiem czy widziałaś moje pytanie, chyba gdzieś umknęło :)
    Pytałam o akupunkturę czy chodzisz na zabiegi w jakieś konkretne dni cyklu? Masz do polecenia kogoś z trojmiasta?
    Zainteresowałas mnie tym tematem i myśle czy by nie spróbować, może pomoże.. ;)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Witaj Lasica !
    I Tobie zapewne się uda , tak jak każdej z Nas:-)
    Fajnie że tak podchodzisz to sprawy i już masz dużo ważnych badań:-)
    Powodzenia! ❤❤❤

Hello
    Adaska jakby ta szyjka była ciut przymknieta to było by pewne z tą owu. Także dzialaj jeszcze dziś:-) 😁😁😁

Winter A dlaczego brzuszek boli ? Rozciąga się? To normalne ?

Babydust może ja jednak będę w tych 25% procentach udanych ciąż bo 16dpo miałam bete 43 , w sumie tam pisze od 50 - to nawet ja się na to nie lapie 🙈
    Ale od wczoraj wyłącznie pozytywne nastawienie 😁😁😁
    I Ty też! :-)
    Bardzo szybko ja badasz ( bo musisz ) więc wartości wyższe będą trochę późnej i koniec kropka . I zobaczysz że będą!

Jagodowa co u Ciebie?
    Masia?
    Nera ? Już zaglądam na Twój wykres 😁😁😁

Kochana może być i że się rozciąga ale nie miałam takich problemów we wcześniejszych ciazach🤔muszę więcej leżeć ale w moim przypadku się nie da na dłuższą metę...

A jak po wizycie u Ciebie? Wszystko w porządku? Fasolka się dobrze rozwija?

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:

Atyde co u Ciebie?

Witam nowe koleżanki ;)

Witaj Masiu😁
    Kochana to normalne te klucia ja miałam do 5 miesiąca w każdej ciąży nie musisz się martwić 🤗 czekamy na wieści z wizyty😊
    Chciałabym się oszczędzać ale nie dam rady na ile mogę to odpoczywam 😉

Masia2 lubi tę wiadomość

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny🖐️ trzymam kciuki za pozytywne testy ✊🏻

Dzisiaj kończę antybiotyki za tydzień kolejne badania i 19 jadę na wizytę 😊

Zbieram się na wizytę u chirurga z małym mam nadzieję że to już ostatnia mam wyniki z ostatniego usg i coś jest jeszcze nie tak... No mam nadzieje ze się mylę nic poważnego i będzie wszystko ok....

Pozdrawiam serdecznie i życzę każdej udanego dnia😘

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter tak wszystko ok :-) Rośniemy, serduszko bije 168 lekarz mówił że bardzo ładnie
    Na chwilę obecną ładnie się rozwija fika już w brzuszku i rośnie:-)
    No i niech rośnie niech przerosnie te potwory i niech je kopie z całych sił 😁😁😁

Winter86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ja Cię wdroże - będę miała blisko :-)
    Nie będziesz sama ;-)
    😁😁😁 . Najważniejsze że będziecie razem :-)

Aaaaaa 3 tygodnie auć- zabolało

Adaśka jaka ogarnieta ta Twoja szyjka 😁😁😁😁😁

• Masia2 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Masia szczerze to Nieiwem czy to były plamienia. Być może zle się podtarlam po 2- jce 🙈🙈🙈 i pobrudzialam wkładkę 🙊🙊🙊🙈🙈🙈
    Wogole to od wczorajszej wizyty pobolewa mnie brzuch, dziś nawet tak mocniej na tabletkę- bol typowo miesiaczkowy nie mam skurczów ale wyraźne mulenie jakby okres miał zaraz przyjść. Nieiwem czy Doktorek nie przesadził z badaniem i usg, oba były bardzo bolesne
    Ja myślę że byłabym spokojna jeśli by mnie kłuło gorzej jakby bolał brzuch skurczowo . Ale zrobisz jak uważasz jak nie przejdzie to idź i kontroluj dla Własnego spokoju

Jagodowa 😂😂😂😂😂 sama się z tego śmieje co napisałam ale serio takie mam realia

Anetka z tym podcieraniem to jest jakaś masakra! Ja za każdym razem muszę iść pod prysznic bo tez się nieraz stracha najadłam. W życiu wcześniej nie miałam takiego problemu 🙈 a teraz jeszcze jak biorę żelazo to już w ogóle jazda bez trzymanki :D także wiesz - normalna sytuacja hahaha 😁

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • adaska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze doradzić, albo wybić mi głupotę z głowy.
    Myśle sobie czy by nie iść na monitoring i zobaczyc czy do owulacji doszło czy tez nie. Jak myślicie?
    Bo u mnie jest problem z tym pekaniem :/

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jagodowa ja Cię wdroże - będę miała blisko :-)
    Nie będziesz sama ;-)
    😁😁😁 . Najważniejsze że będziecie razem :-)

Aaaaaa 3 tygodnie auć- zabolało

Adaśka jaka ogarnieta ta Twoja szyjka 😁😁😁😁😁

Jeszcze się okaże że moze się widziałyśmy kiedyś w autobusie? To dopiero by było 🙈

Razem będziemy pewnie dopiero w grudniu... jak mój zjedzie do Pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:19

• Masia2 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Bardzo prosze doradzić, albo wybić mi głupotę z głowy.
    Myśle sobie czy by nie iść na monitoring i zobaczyc czy do owulacji doszło czy tez nie. Jak myślicie?
    Bo u mnie jest problem z tym pekaniem :/

Adaska pewnie ze możesz iść nawet z ciekawości. Zawsze będziesz wiedziała jak to wyglądało bez leków a następnie po lekach :)

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • adaska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Adaska pewnie ze możesz iść nawet z ciekawości. Zawsze będziesz wiedziała jak to wyglądało bez leków a następnie po lekach :)
    Bo właśnie tutaj jest tylko ciekawość.
    Zaraz zaczynam lutka i chciałam po prostu wiedzieć 🤔

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Dziewczyny, takie tematy poruszać przy mnie? Ja bez chłopa już trzy tygodnie, więc jak się teraz zobaczymy to chyba nie wyjdę z łóżka 🙈
    U mnie wszystko w porządku, czuje się dobrze, od poniedziałku pracuje już bez marudów.
    Niedaleko biedronki,w której pracuje, było otwarcie Lidla. Konkurencja zabrała nam klientów, ale wiecie co?Ja to się cieszę, bo przynajmniej pracy w ostatni miesiąc mniej niż zwykle :) Poza tym kierowniczka sklepu tak rozpisała grafik, że na zmianie jestem akurat z osobą, z którą chce być. Prawie cały miesiąc, więc cieszę się jeszcze bardziej, bo z nią mam tylko jedną zmianę. W tej sytuacji, która wynikła w czasie i po moim L4 to akurat najrozsądniejsza z opcji...
    Ogólnie czekam jedynie na koniec miesiąca, przeprowadzkę. Ogarnia mnie jednak panika. W planach mamy remont mojego mieszkania, będę też mieszkać w obcym dla mnie mieście. Nowa praca do znalezienia, ludzie których poznam całkiem mi obcy..
    Jagodowa witaj w klubie, u mnie też już 3 tydzień leci odkąd sie nie widzę z partnerem i nie wiadomo kiedy teraz się zobaczymy, może w połowie sierpnia 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Anetka z tym podcieraniem to jest jakaś masakra! Ja za każdym razem muszę iść pod prysznic bo tez się nieraz stracha najadłam. W życiu wcześniej nie miałam takiego problemu 🙈 a teraz jeszcze jak biorę żelazo to już w ogóle jazda bez trzymanki :D także wiesz - normalna sytuacja hahaha 😁

U nas od zawsze od kad pamiętam, po kibelku zawsze używamy chusteczki do pupy dla dziecka . Czasem jednak zapomnę, no i właśnie ja przyjmuje pregne plus z zelazem i moje kupki są zielono szaro brązowe
    Tak że myślę że gdzieś poprostu się przybrudzilo bo więcej incydentów tego dnia nie miałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Jeszcze się okaże że moze się widziałyśmy kiedyś w autobusie? To dopiero by było 🙈

Razem będziemy pewnie dopiero w grudniu... jak mój zjedzie do Pl

Kurde nie możliwe 10 lat busami nie jeździłam 🙊. Może ze 2 lata temu byłam zmuszona do komunikacji miejskiej . Ale kumpela miała zemnie ubaw , wchodzę do autobusu z biletem podchodzę do kasownika i jak debil szukam tej dziurki z lewej z prawej od góry od dołu nim kierowca zamknal drzwi koleżanka prawie plakala ze śmiechu krzycząc to nie ten kasownik !!!
    Matko nie wiedziałam że już są takie elektroniczne 🙈🙈🙈🙊🙊

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Kurde nie możliwe 10 lat busami nie jeździłam 🙊. Może ze 2 lata temu byłam zmuszona do komunikacji miejskiej . Ale kumpela miała zemnie ubaw , wchodzę do autobusu z biletem podchodzę do kasownika i jak debil szukam tej dziurki z lewej z prawej od góry od dołu nim kierowca zamknal drzwi koleżanka prawie plakala ze śmiechu krzycząc to nie ten kasownik !!!
    Matko nie wiedziałam że już są takie elektroniczne 🙈🙈🙈🙊🙊

Uff dobrze, że nie korzystasz z komunikacji. Przynajmniej może uda się zrobić dobre wrażenie :D ja juz nie kasuje biletów od roku ponad, bo kartę wyrobiłam. Niestety jestem skazana na autobusy i tramwaje, bo nie chcę robić prawo jazdy. Po jeździe w ciemnym zaułku z moim A, boję się wsiąść do auta i mam blokadę psychiczną 🙈 a wtedy zaczynałam kurs na prawko i tylko 2 godziny jeździłam autem. 🙈

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ