X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • adaska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś 5 lat temu dokładnie w sylwestra maraton to był jak w ciągu jednej nocy 8 razy. Ale to oboje byliśmy tak napaleni ze szok.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Dawno mnie nie było ale podczytywałam :D niestety konto poprzednie utraciłam i nie mogę odzyskać :)

Anetka kochana jak plamienia? Ustały już?

Adaska trzymam kciuki żeby się udało :) i za wszystkie testujące również! A dla Nery i Ani kciukasy na kolejny cykl!

Baby trzymam kciuki - tym razem musi być dobrze!

Iza ogromne gratulacje! Dbaj o siebie kochana ❤️

Winter oszczędzaj się kochana jak tylko masz chociaż chwile wytchnienia!

Atyde co u Ciebie?

Witam nowe koleżanki ;)

U mnie dobrze :) samopoczucie dobre chociaż mam ostatnio huśtawkę hormonalna :) mam wrażenie, ze wszystko mi się rozciąga w środku bo od wczoraj jakieś dziwne kłucia/igły czuje jakby w okolicach kości łonowej i szyjce... wizyta za 1,5 tygodnia i nie wiem czy panikować czy dać sobie spokój i cierpliwie czekać?

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Nieiwem jak u Was ale ja może i też po 4 dniach odpadam za to mąż zwarty i gotowy . A teraz w ciąży to już wogole problem 😂😂😂.
    Szkoda że nie rozumie że nie można. Codziennie słyszę od niego ; choć tylko kawałeczek wloze 🙊🙈🙈🙈🙈🙈😂😂😂

😂😂😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Czesc dziewczyny! Dawno mnie nie było ale podczytywałam :D niestety konto poprzednie utraciłam i nie mogę odzyskać :)

Adaska trzymam kciuki żeby się udało :) i za wszystkie testujące również! A dla Nery i Ani kciukasy na kolejny cykl!

Atyde co u Ciebie?

Witam nowe koleżanki ;)

U mnie dobrze :) samopoczucie dobre chociaż mam ostatnio huśtawkę hormonalna :) mam wrażenie, ze wszystko mi się rozciąga w środku bo od wczoraj jakieś dziwne kłucia/igły czuje jakby w okolicach kości łonowej i szyjce... wizyta za 1,5 tygodnia i nie wiem czy panikować czy dać sobie spokój i cierpliwie czekać?

Masia szczerze to Nieiwem czy to były plamienia. Być może zle się podtarlam po 2- jce 🙈🙈🙈 i pobrudzialam wkładkę 🙊🙊🙊🙈🙈🙈
    Wogole to od wczorajszej wizyty pobolewa mnie brzuch, dziś nawet tak mocniej na tabletkę- bol typowo miesiaczkowy nie mam skurczów ale wyraźne mulenie jakby okres miał zaraz przyjść. Nieiwem czy Doktorek nie przesadził z badaniem i usg, oba były bardzo bolesne
    Ja myślę że byłabym spokojna jeśli by mnie kłuło gorzej jakby bolał brzuch skurczowo . Ale zrobisz jak uważasz jak nie przejdzie to idź i kontroluj dla Własnego spokoju

Jagodowa 😂😂😂😂😂 sama się z tego śmieje co napisałam ale serio takie mam realia

Masia2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie tematy poruszać przy mnie? Ja bez chłopa już trzy tygodnie, więc jak się teraz zobaczymy to chyba nie wyjdę z łóżka 🙈
    U mnie wszystko w porządku, czuje się dobrze, od poniedziałku pracuje już bez marudów.
    Niedaleko biedronki,w której pracuje, było otwarcie Lidla. Konkurencja zabrała nam klientów, ale wiecie co?Ja to się cieszę, bo przynajmniej pracy w ostatni miesiąc mniej niż zwykle :) Poza tym kierowniczka sklepu tak rozpisała grafik, że na zmianie jestem akurat z osobą, z którą chce być. Prawie cały miesiąc, więc cieszę się jeszcze bardziej, bo z nią mam tylko jedną zmianę. W tej sytuacji, która wynikła w czasie i po moim L4 to akurat najrozsądniejsza z opcji...
    Ogólnie czekam jedynie na koniec miesiąca, przeprowadzkę. Ogarnia mnie jednak panika. W planach mamy remont mojego mieszkania, będę też mieszkać w obcym dla mnie mieście. Nowa praca do znalezienia, ludzie których poznam całkiem mi obcy..

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby nie wiem czy widziałaś moje pytanie, chyba gdzieś umknęło :)
    Pytałam o akupunkturę czy chodzisz na zabiegi w jakieś konkretne dni cyklu? Masz do polecenia kogoś z trojmiasta?
    Zainteresowałas mnie tym tematem i myśle czy by nie spróbować, może pomoże.. ;)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Witaj Lasica !
    I Tobie zapewne się uda , tak jak każdej z Nas:-)
    Fajnie że tak podchodzisz to sprawy i już masz dużo ważnych badań:-)
    Powodzenia! ❤❤❤

Hello
    Adaska jakby ta szyjka była ciut przymknieta to było by pewne z tą owu. Także dzialaj jeszcze dziś:-) 😁😁😁

Winter A dlaczego brzuszek boli ? Rozciąga się? To normalne ?

Babydust może ja jednak będę w tych 25% procentach udanych ciąż bo 16dpo miałam bete 43 , w sumie tam pisze od 50 - to nawet ja się na to nie lapie 🙈
    Ale od wczoraj wyłącznie pozytywne nastawienie 😁😁😁
    I Ty też! :-)
    Bardzo szybko ja badasz ( bo musisz ) więc wartości wyższe będą trochę późnej i koniec kropka . I zobaczysz że będą!

Jagodowa co u Ciebie?
    Masia?
    Nera ? Już zaglądam na Twój wykres 😁😁😁

Kochana może być i że się rozciąga ale nie miałam takich problemów we wcześniejszych ciazach🤔muszę więcej leżeć ale w moim przypadku się nie da na dłuższą metę...

A jak po wizycie u Ciebie? Wszystko w porządku? Fasolka się dobrze rozwija?

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:

Atyde co u Ciebie?

Witam nowe koleżanki ;)

Witaj Masiu😁
    Kochana to normalne te klucia ja miałam do 5 miesiąca w każdej ciąży nie musisz się martwić 🤗 czekamy na wieści z wizyty😊
    Chciałabym się oszczędzać ale nie dam rady na ile mogę to odpoczywam 😉

Masia2 lubi tę wiadomość

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny🖐️ trzymam kciuki za pozytywne testy ✊🏻

Dzisiaj kończę antybiotyki za tydzień kolejne badania i 19 jadę na wizytę 😊

Zbieram się na wizytę u chirurga z małym mam nadzieję że to już ostatnia mam wyniki z ostatniego usg i coś jest jeszcze nie tak... No mam nadzieje ze się mylę nic poważnego i będzie wszystko ok....

Pozdrawiam serdecznie i życzę każdej udanego dnia😘

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter tak wszystko ok :-) Rośniemy, serduszko bije 168 lekarz mówił że bardzo ładnie
    Na chwilę obecną ładnie się rozwija fika już w brzuszku i rośnie:-)
    No i niech rośnie niech przerosnie te potwory i niech je kopie z całych sił 😁😁😁

Winter86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ja Cię wdroże - będę miała blisko :-)
    Nie będziesz sama ;-)
    😁😁😁 . Najważniejsze że będziecie razem :-)

Aaaaaa 3 tygodnie auć- zabolało

Adaśka jaka ogarnieta ta Twoja szyjka 😁😁😁😁😁

• Masia2 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Masia szczerze to Nieiwem czy to były plamienia. Być może zle się podtarlam po 2- jce 🙈🙈🙈 i pobrudzialam wkładkę 🙊🙊🙊🙈🙈🙈
    Wogole to od wczorajszej wizyty pobolewa mnie brzuch, dziś nawet tak mocniej na tabletkę- bol typowo miesiaczkowy nie mam skurczów ale wyraźne mulenie jakby okres miał zaraz przyjść. Nieiwem czy Doktorek nie przesadził z badaniem i usg, oba były bardzo bolesne
    Ja myślę że byłabym spokojna jeśli by mnie kłuło gorzej jakby bolał brzuch skurczowo . Ale zrobisz jak uważasz jak nie przejdzie to idź i kontroluj dla Własnego spokoju

Jagodowa 😂😂😂😂😂 sama się z tego śmieje co napisałam ale serio takie mam realia

Anetka z tym podcieraniem to jest jakaś masakra! Ja za każdym razem muszę iść pod prysznic bo tez się nieraz stracha najadłam. W życiu wcześniej nie miałam takiego problemu 🙈 a teraz jeszcze jak biorę żelazo to już w ogóle jazda bez trzymanki :D także wiesz - normalna sytuacja hahaha 😁

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • adaska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze doradzić, albo wybić mi głupotę z głowy.
    Myśle sobie czy by nie iść na monitoring i zobaczyc czy do owulacji doszło czy tez nie. Jak myślicie?
    Bo u mnie jest problem z tym pekaniem :/

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jagodowa ja Cię wdroże - będę miała blisko :-)
    Nie będziesz sama ;-)
    😁😁😁 . Najważniejsze że będziecie razem :-)

Aaaaaa 3 tygodnie auć- zabolało

Adaśka jaka ogarnieta ta Twoja szyjka 😁😁😁😁😁

Jeszcze się okaże że moze się widziałyśmy kiedyś w autobusie? To dopiero by było 🙈

Razem będziemy pewnie dopiero w grudniu... jak mój zjedzie do Pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:19

• Masia2 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Bardzo prosze doradzić, albo wybić mi głupotę z głowy.
    Myśle sobie czy by nie iść na monitoring i zobaczyc czy do owulacji doszło czy tez nie. Jak myślicie?
    Bo u mnie jest problem z tym pekaniem :/

Adaska pewnie ze możesz iść nawet z ciekawości. Zawsze będziesz wiedziała jak to wyglądało bez leków a następnie po lekach :)

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • adaska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Adaska pewnie ze możesz iść nawet z ciekawości. Zawsze będziesz wiedziała jak to wyglądało bez leków a następnie po lekach :)
    Bo właśnie tutaj jest tylko ciekawość.
    Zaraz zaczynam lutka i chciałam po prostu wiedzieć 🤔

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Dziewczyny, takie tematy poruszać przy mnie? Ja bez chłopa już trzy tygodnie, więc jak się teraz zobaczymy to chyba nie wyjdę z łóżka 🙈
    U mnie wszystko w porządku, czuje się dobrze, od poniedziałku pracuje już bez marudów.
    Niedaleko biedronki,w której pracuje, było otwarcie Lidla. Konkurencja zabrała nam klientów, ale wiecie co?Ja to się cieszę, bo przynajmniej pracy w ostatni miesiąc mniej niż zwykle :) Poza tym kierowniczka sklepu tak rozpisała grafik, że na zmianie jestem akurat z osobą, z którą chce być. Prawie cały miesiąc, więc cieszę się jeszcze bardziej, bo z nią mam tylko jedną zmianę. W tej sytuacji, która wynikła w czasie i po moim L4 to akurat najrozsądniejsza z opcji...
    Ogólnie czekam jedynie na koniec miesiąca, przeprowadzkę. Ogarnia mnie jednak panika. W planach mamy remont mojego mieszkania, będę też mieszkać w obcym dla mnie mieście. Nowa praca do znalezienia, ludzie których poznam całkiem mi obcy..
    Jagodowa witaj w klubie, u mnie też już 3 tydzień leci odkąd sie nie widzę z partnerem i nie wiadomo kiedy teraz się zobaczymy, może w połowie sierpnia 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Anetka z tym podcieraniem to jest jakaś masakra! Ja za każdym razem muszę iść pod prysznic bo tez się nieraz stracha najadłam. W życiu wcześniej nie miałam takiego problemu 🙈 a teraz jeszcze jak biorę żelazo to już w ogóle jazda bez trzymanki :D także wiesz - normalna sytuacja hahaha 😁

U nas od zawsze od kad pamiętam, po kibelku zawsze używamy chusteczki do pupy dla dziecka . Czasem jednak zapomnę, no i właśnie ja przyjmuje pregne plus z zelazem i moje kupki są zielono szaro brązowe
    Tak że myślę że gdzieś poprostu się przybrudzilo bo więcej incydentów tego dnia nie miałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Jeszcze się okaże że moze się widziałyśmy kiedyś w autobusie? To dopiero by było 🙈

Razem będziemy pewnie dopiero w grudniu... jak mój zjedzie do Pl

Kurde nie możliwe 10 lat busami nie jeździłam 🙊. Może ze 2 lata temu byłam zmuszona do komunikacji miejskiej . Ale kumpela miała zemnie ubaw , wchodzę do autobusu z biletem podchodzę do kasownika i jak debil szukam tej dziurki z lewej z prawej od góry od dołu nim kierowca zamknal drzwi koleżanka prawie plakala ze śmiechu krzycząc to nie ten kasownik !!!
    Matko nie wiedziałam że już są takie elektroniczne 🙈🙈🙈🙊🙊

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Kurde nie możliwe 10 lat busami nie jeździłam 🙊. Może ze 2 lata temu byłam zmuszona do komunikacji miejskiej . Ale kumpela miała zemnie ubaw , wchodzę do autobusu z biletem podchodzę do kasownika i jak debil szukam tej dziurki z lewej z prawej od góry od dołu nim kierowca zamknal drzwi koleżanka prawie plakala ze śmiechu krzycząc to nie ten kasownik !!!
    Matko nie wiedziałam że już są takie elektroniczne 🙈🙈🙈🙊🙊

Uff dobrze, że nie korzystasz z komunikacji. Przynajmniej może uda się zrobić dobre wrażenie :D ja juz nie kasuje biletów od roku ponad, bo kartę wyrobiłam. Niestety jestem skazana na autobusy i tramwaje, bo nie chcę robić prawo jazdy. Po jeździe w ciemnym zaułku z moim A, boję się wsiąść do auta i mam blokadę psychiczną 🙈 a wtedy zaczynałam kurs na prawko i tylko 2 godziny jeździłam autem. 🙈

‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ