Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    na tym filmiku na tej stronie jest moja ginka do ktorej chodze 15 lat :)
    https://mamotoja.pl/ktory-to-tydzien-ciazy-film,przebieg-ciazy-film,877,r22p1.html

No akurat to się mnie tyczy 😁😁😁. Która to Twoja Pani Doktor? Ta pierwsza czy ta starsza druga ?

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    To jest dla mnie bardzo trudny temat i nie wiem co by było lepsze dla dzieci i dla mnie. Bo przecież też jestem ważna przynajmniej tak staram się myśleć. Każdy kto ma zdrowe dziecko to ma szczęście bo zdrowie za największe pieniądze się nie kupi. A nie jest Łatwo patrzeć na cierpienie dziecka... :( Eh to się wyglądałam
    Moja siostrzenica tez jest chora ma 5lat narazie i jest w miare ok a co bedzie jak bedzie starsza kto ja bedzie nosil itd ale kochamy ja bardzo i nie wyobrazamy sobie zeby jej nie bylo.. tez za kazdym razem sie mysli gdyby chociaz chodzila.. ogrom sily trzeba miec zeby sprostac..jesli marzysz o dziecku to sie nie poddawaj wszystko sie sie ulozy samo jak juz bedzie :)

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis umieram sponiewieralam sie z lekka wczoraj a trzeba bylo pic te wasze oranzadki 0%😃 i na dodatek musze siedziec w robocie a ze pracuje w fastfood to jedzenia mi chociaz nie brakuje 😀 codziennie musze walczyc zeby nie jesc w pracy ale przegrywam :(

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Nie było mnie kilka dni a tu tyle naskrobane 🙈
    Postaram się nadrobić. ... 😋

Dziewczyny mam problem.....tzn chyba mam....
    Od zabiegu minął tydzień (w czwartek) a ja cały czas plamie....z mala przerwa od poniedziałku do środy. W czwartek zaczęłam plamić na nowo. Wczoraj myślałam że to może @ nadciaga tyle ze mnie tego wylatywalo. Ale to nie @. Dziś nadal plamie . Stara brazowa krew zmieszana ze świeża.

To normalne po takim czasie? Trochę się martwię. A mój gin na urlopie i wizytę mam dopiero 11 września 😯

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie pomoge dopiero mnie to czeka we wrzesniu..
    Ludzie sa wreszcie wyniki mojego malza, przerazilam sie z lekka bo 90% o nieprawidlowej budowie ale wyczytalam ze powyzej 4% prawidlowej jest ok.. w ogole jakis kosmos ruch a b c d czy ktos sie zna na tym :) nie umiem dodac zdj :/

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • adaska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko.
    Czy luteina może spowodować zwiększenie sluzu?
    Chciałam zbadać szyjkę macicy i miałam wrażenie ze wkładam palec w budyn😳
    P. S. Dzisiaj doszedł ból piersi. 10 dni i lecimy z nowym cyklem 💪🏻

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska nie gadaj o nowym obys zostala w starym :) po przestudiowaniu kilku stron o nasieniu stwierdzam ze jest niezle tylko za duzo leukocytow 2mln/ml bede musiala zrobic ten posiew kurde ja robilam przed hsg posiew z szyjki i uwaga wyszla mi bakteria ktora naturalnie bytuje w odbycie....😳 Mina lekarza bezcenna jak mu dalam wyniki a ja myslalam ze sie zapadne pod ziemie😁😁 moze moj malz ma to samo😁😁

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • adaska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Adaska nie gadaj o nowym obys zostala w starym :) po przestudiowaniu kilku stron o nasieniu stwierdzam ze jest niezle tylko za duzo leukocytow 2mln/ml bede musiala zrobic ten posiew kurde ja robilam przed hsg posiew z szyjki i uwaga wyszla mi bakteria ktora naturalnie bytuje w odbycie....😳 Mina lekarza bezcenna jak mu dalam wyniki a ja myslalam ze sie zapadne pod ziemie😁😁 moze moj malz ma to samo😁😁
    Nieee w tym cyklu nie ma szans.
    Następny stymulowany wiec mooooze ;)
    Aktualnie jem arbuza i pije za wasze maluszki i testy Saską Dziką róże. Tym które mogą- polecam!

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Dziewczynki mam pytanko.
    Czy luteina może spowodować zwiększenie sluzu?
    Chciałam zbadać szyjkę macicy i miałam wrażenie ze wkładam palec w budyn😳
    P. S. Dzisiaj doszedł ból piersi. 10 dni i lecimy z nowym cyklem 💪🏻

Ciekawe uczucie co ? 😂😂😂 . Ja co prawda bez palców ale aplilator też wyciągam z budyniem to zwyczajnie rozpuszczona tabletka
    A co Ty ten cykl tak odrazu na straty spisałas? Że się tak zapytam? Znasz swój organizm A lekarze to nie cuda- kiedy oni stwierdzają cykl bezowulacyjny dziewczyny są w ciąży więc ten ...
    Twój budyń świadczy o tym że zaczęła się druga faza , byłaś u lekarza pecherzyk rósł nie rozumiem o co chodzi ? Wytłumacz to mi po naszemu :-P

• adaska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Ciekawe uczucie co ? 😂😂😂 . Ja co prawda bez palców ale aplilator też wyciągam z budyniem to zwyczajnie rozpuszczona tabletka
    A co Ty ten cykl tak odrazu na straty spisałas? Że się tak zapytam? Znasz swój organizm A lekarze to nie cuda- kiedy oni stwierdzają cykl bezowulacyjny dziewczyny są w ciąży więc ten ...
    Twój budyń świadczy o tym że zaczęła się druga faza , byłaś u lekarza pecherzyk rósł nie rozumiem o co chodzi ? Wytłumacz to mi po naszemu :-P
    Ale ja mam lutke pod język.
    Anetka, Bo tak 😂
    Czuje, że to nie teraz i wiem ze jak lekarz powie „za trzy, cztery miesiące” to pyk i tak będzie. Może być wcześniej a może być później :)
    Ale w łeb sobie już tak wbiłam ze nie i ch** 😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    No akurat to się mnie tyczy 😁😁😁. Która to Twoja Pani Doktor? Ta pierwsza czy ta starsza druga ?
    ta starsza druga ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Ale ja mam lutke pod język.
    Anetka, Bo tak 😂
    Czuje, że to nie teraz i wiem ze jak lekarz powie „za trzy, cztery miesiące” to pyk i tak będzie. Może być wcześniej a może być później :)
    Ale w łeb sobie już tak wbiłam ze nie i ch** 😂

No to jak pod język to jeszcze lepiej ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia szczerze nie pamiętam ale wydaje mi się że ja po histeroskopi plamilam cały czas aż do pierwszej małpy, jak też pamiętam to jakieś 2 tygodnie późnej dostałam antybiotyk i leki dowcipne na infekcje

• Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Proszę o poradę... mój cykl zapowiadał się dość obiecująco (jak możecie sprawdźcie), dziś temperatura spadła do 36.15. o 17-stej strasznie rozbolał mnie brzuch, typowo jak na @ (głową boli mnie cały dzień, brzuch tak ćmil). Gdy poszłam do łazienki okazało się, że mam lekko brązowy śluz ((wielkości zielonego groszku) i od tego czasu zero @,zero plamienia. Brzuch boli jedynie okresowo. Czy myślicie, że jeśli jutro zrobię test może wyjść ciąża? Nie chcę sobie wkrecac, ale czy to może być implantacja w 12dpo?
    Będę wdzięczna za odpowiedzi :)

• Nera Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki 😘

Babydust1 - jak samopoczucie ?

babydust1 lubi tę wiadomość

86r.( 3 córki )
    05.2016r. - poronienie
    05.2023r -puste jajo płodowe
    "Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
    6.02- data cudownej nowiny
    8.02- 35dc beta hcg 3283,00
    28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
    29.07 -1930g szczęścia ❤
    15.09 - ok 3000❤
    11.10 - termin porodu OM
    Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
    3360g , 50cm ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    ta starsza druga ;)

Napewno dobry lekarz- jednak wyglądem przypomina mi moja była Panią doktor . Tak mnje potraktowała źle, że wyleciałam od niej z płaczem. To jak się zachowała to przeszło wszelkie ludzkie wyobrażenia. Mój mąż to nie umiał mnie uspokoić w domu , chciał tam jechać jej nazdac . Do dziś jak ja widzę gdzieś w szpitalu to mnie ciarki przechodzą. Tak niemiła tak wredna tak nieludzka nieprzebierajaca w słowach kobieta

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove wrote:
    Cześć Dziewczyny! Proszę o poradę... mój cykl zapowiadał się dość obiecująco (jak możecie sprawdźcie), dziś temperatura spadła do 36.15. o 17-stej strasznie rozbolał mnie brzuch, typowo jak na @ (głową boli mnie cały dzień, brzuch tak ćmil). Gdy poszłam do łazienki okazało się, że mam lekko brązowy śluz ((wielkości zielonego groszku) i od tego czasu zero @,zero plamienia. Brzuch boli jedynie okresowo. Czy myślicie, że jeśli jutro zrobię test może wyjść ciąża? Nie chcę sobie wkrecac, ale czy to może być implantacja w 12dpo?
    Będę wdzięczna za odpowiedzi :)

U mnie wszystko wskazuje na implantacje w 11dpo /12dpo . Możliwe , aczkolwiek takie plamienia to raczej może być prędzej objaw już wczesnej ciąży, aniżeli implantacji . Mówią że implantacyjne to krew zazwyczaj swieza rozowa w sladowych ilosciach . Brazowa to " stara " krew Zrób rano test 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nera😘😘 co tam 😁😁

• Marylove Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    U mnie wszystko wskazuje na implantacje w 11dpo /12dpo . Możliwe , aczkolwiek takie plamienia to raczej może być prędzej objaw już wczesnej ciąży, aniżeli implantacji . Mówią że implantacyjne to krew zazwyczaj swieza rozowa w sladowych ilosciach . Brazowa to " stara " krew Zrób rano test 😘

Dzięki ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Monia nie pomoge dopiero mnie to czeka we wrzesniu..
    Ludzie sa wreszcie wyniki mojego malza, przerazilam sie z lekka bo 90% o nieprawidlowej budowie ale wyczytalam ze powyzej 4% prawidlowej jest ok.. w ogole jakis kosmos ruch a b c d czy ktos sie zna na tym :) nie umiem dodac zdj :/
    Ogólna morfologia uplynnienie kolor bakterie to ma największe znaczenie jeśli mówimy o podstawowych badaniach

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ