Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • summer.86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny mam pytanie- przyrost bety po 48 h wyszedl mi 123%..
    Nie za dużo?🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer.86 wrote:
    Hej, dziewczyny mam pytanie- przyrost bety po 48 h wyszedl mi 123%..
    Nie za dużo?🤔

Normalnie :-)
    Ja miałam przyrosty i po 217 % , potem zaczęły spadać a i tak było wszystko ok :-)
    Martwiła byś się jakby było 70 % wierz mi ;-)

• adaska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu, posprzątałam. Obiad gotowy (z wczoraj), mąż kończy o 14 wiec... 😴 chociaż 15 minut 😂
    Mam nadzieje, ze awaria bedzie jeszcze jutro i nie pójdę do pracy 😍

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Wróciłam do domu, posprzątałam. Obiad gotowy (z wczoraj), mąż kończy o 14 wiec... 😴 chociaż 15 minut 😂
    Mam nadzieje, ze awaria bedzie jeszcze jutro i nie pójdę do pracy 😍

😂😂😂😂😂 niech ta awaria trwa do końca wakacji

U mnie obiad w toku ryż/ makaron pierś z kurczaka 2 paczki szpinaku i 2x serek mascaropne już mnie ślina leci 😁😁
    Pochwal się co Ci zostało 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 12:32

• summer.86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Normalnie :-)
    Ja miałam przyrosty i po 217 % , potem zaczęły spadać a i tak było wszystko ok :-)
    Martwiła byś się jakby było 70 % wierz mi ;-)

Aaa dzięki Anetka bo świruje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer.86 wrote:
    Aaa dzięki Anetka bo świruje.

Bardzo ładny przyrost :-)

• ESKA93 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jestem tutaj nowa. Staramy się o maluszka od marca. Na początku po prostu zrezygnowaliśmy z zabezpieczeń ( brak badań, testów itd.). Stwierdziliśmy, że jesteśmy gotowi na bobaska i jesli bedzie nad dane to zostanieny rodzicami. Jednak już zaczynam się martwić :/ pracowałam na chłodni i od tego czasu mój okres już nie jest regularny. Zawsze jak w zegarku co 25 dni a teraz nawet czekam po 32 :/ w tym miesiacu po raz pierwszy uzywalam testow owulacyjnych. Mam nadzieję, że w końcu się uda !

Ahh, przepraszam, że tak od razu tyle pisze ale musiałam się komuś wygadać. A wiadomo, że czasem lepiej w Internecie obcej osobie...

• summer.86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Bardzo ładny przyrost :-)
    Nie chciałabym dalej badać bety.. ale jak człowiek zagląda non stop w internet i doszukuje sie najgorszego to masakra..
    Bo czy np jak mnie troche boli brzuch po lewej stronie, moze delikatnie kluje to jest normalne?
    Nie mam zadnych innych niepokojacych objawow.. a zanim trafie do ginekologa( niecale 3tyg) to głowa szaleje.
    Ciąże pozamaciczne i inne takie ..

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ESKA93 wrote:
    Hej dziewczyny.

Jestem tutaj nowa. Staramy się o maluszka od marca. Na początku po prostu zrezygnowaliśmy z zabezpieczeń ( brak badań, testów itd.). Stwierdziliśmy, że jesteśmy gotowi na bobaska i jesli bedzie nad dane to zostanieny rodzicami. Jednak już zaczynam się martwić :/ pracowałam na chłodni i od tego czasu mój okres już nie jest regularny. Zawsze jak w zegarku co 25 dni a teraz nawet czekam po 32 :/ w tym miesiacu po raz pierwszy uzywalam testow owulacyjnych. Mam nadzieję, że w końcu się uda !

Ahh, przepraszam, że tak od razu tyle pisze ale musiałam się komuś wygadać. A wiadomo, że czasem lepiej w Internecie obcej osobie...
    Hej witamy w naszym skromnym gronie 🤗
    Nie masz czym się martwić, od marca to naprawdę krótko, żeby się czymś martwić, wiadomo, że my kobiety chciałybyśmy wszystko na już, ale jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość, ja staram się od lipca 2018 roku i jak narazie bez skutku, więc kochana cyc do przodu i nic tylko działać, a na pewno się uda 😘

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer.86 wrote:
    Nie chciałabym dalej badać bety.. ale jak człowiek zagląda non stop w internet i doszukuje sie najgorszego to masakra..
    Bo czy np jak mnie troche boli brzuch po lewej stronie, moze delikatnie kluje to jest normalne?
    Nie mam zadnych innych niepokojacych objawow.. a zanim trafie do ginekologa( niecale 3tyg) to głowa szaleje.
    Ciąże pozamaciczne i inne takie ..

Wszystko to normalne, jednak nie dokonca normalne było by gdybyś nic nie czuła choć i tu są wyjątki. Bardzo dobrze Cię rozumiem, sama przechodzę przez to samo ale teraz już zdecydowanie mniej. Pomogło myślenie że tylko i wyłącznie jest dobrze!
    Trochę długo czekasz na pierwsza wizytę ... co prawda ja pierwsza też miałam późno ale w dzień pozytywnego testu byłam u lekarza i ten już stwierdził " zalazek pecherzyka " , przy ciąży pozamacicznej beta tak ładnie nie przyrasta- tylko nie wiem czy też tak jest na wczesnym etapie. Nie masz możliwość pójścia szybciej na wizytę?

Witaj Eska :-)
    My tu nie takie obce 😁😁, zostaniesz z nami to się przekonasz że my tu jak jedna wielka rodzina ❤
    Powodzenia 😘😘✊✊

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska Witaj ☺ trzymam kciuki za owocne staranka.

Summer piękny przyrost 😀

Adaska Ty szczęściaro 😂 ja jakoś przetrwałam w pracy....czekała mnie niespodzianka.....pracujemy po 6 godzin 😀 uff

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer przyrost jest piękny :) i masz racje nie badaj już bety bo to niepotrzebnie tylko nakręca :) co do objawów ciazy pozamacicznej brzuch podobno tak rwie ze masakra po prawej lub lewej stronie, promieniując nawet do nogi :) delikatne i lekkie kłucia, bóle przypominające te miesiączkowe są podobno normalne (tak mówił mój ginekolog) :) ale rozumiem Cię ze się stresujesz, bo ja jestem na końcówce 5 miesiąca a tez mnie wszystko stresuje niesamowicie :) pisz tutaj to będziemy Ci rozwiewać wątpliwości :)

Witaj Eska :) dużo dziewczyn zauważa ze cykle się pierniczą jak zaczynaja starania :) głowa do góry - teraz są takie metody ze za niedługo ujrzysz dwie piękne kreseczki :)

Dziewczyny dzięki za pocieszenie. Raz na kilka dni musi mi odbić z czymś bo przecież inaczej tydzień by się nie mógł odhaczyć jako zaliczony 😂 ciekawe co wymyślę do piątku, bo przecież z jakaś sensacja muszę do gina na wizytę jechać 😂

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • ESKA93 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze bardziej rzeczywistością żyłam. Mało kiedy udzielałam się na forum . Miałam swoje grono "przyjaciół", którzy założyli rodziny i nagle im się zapomniało o koleżance. Albo już nie mieliśmy wspólnych tematów bo się tak złożyło, że urodziły w podobnym czasie i tylko gadały o swoich pociechach. Wróciłam zza granicy, przeprowadzilam sie, tata ciezko zachorowal to znowu sie przeprowadzilam by być bliżej niego... takze nerwy już mam na wykończeniu bo ten rok to jest dla mnie jedna wielka porażka... wierzę, że maleństwo wszystko zmieni w moim życiu :) :) o ile dostanę szansę żeby zostać mamusia :*

• summer.86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Wszystko to normalne, jednak nie dokonca normalne było by gdybyś nic nie czuła choć i tu są wyjątki. Bardzo dobrze Cię rozumiem, sama przechodzę przez to samo ale teraz już zdecydowanie mniej. Pomogło myślenie że tylko i wyłącznie jest dobrze!
    Trochę długo czekasz na pierwsza wizytę ... co prawda ja pierwsza też miałam późno ale w dzień pozytywnego testu byłam u lekarza i ten już stwierdził " zalazek pecherzyka " , przy ciąży pozamacicznej beta tak ładnie nie przyrasta- tylko nie wiem czy też tak jest na wczesnym etapie. Nie masz możliwość pójścia szybciej na wizytę?

Jakos wewnetrznie czuje spokój ale zawsze miałam problem z nadprodukcją myśli 😖
    Ginekolog sam przy okazji ostatniej wizyty mówił żeby przyjść 2 tyg po pozytywnym teście. A tak mi wypadło akurat,że mam umówioną wizytę jak miną równo 3 tyg.
    Oczywiście jakby coś sie działo to polęcę wcześniej.

• summer.86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia2 wrote:
    Summer przyrost jest piękny :) i masz racje nie badaj już bety bo to niepotrzebnie tylko nakręca :) co do objawów ciazy pozamacicznej brzuch podobno tak rwie ze masakra po prawej lub lewej stronie, promieniując nawet do nogi :) delikatne i lekkie kłucia, bóle przypominające te miesiączkowe są podobno normalne (tak mówił mój ginekolog) :) ale rozumiem Cię ze się stresujesz, bo ja jestem na końcówce 5 miesiąca a tez mnie wszystko stresuje niesamowicie :) pisz tutaj to będziemy Ci rozwiewać wątpliwości :)

Dziękuję za opis. Trochę mi lżej.
    Czytałam też, ze w pozamacicznej progesteron bywa niski choć oczywiście na ile to wiarygodne w dzisiejszej diagnostyce to nie wiem.
    Mój 28,40 ng/ml wydał mi się całkiem przyzwoity.

Aco do cykli, zawsze miałam jak w zegarku a od momentu starań zdarzył się cykl 31 dni, a kolejny 25 dni( po raz 1 w życiu taki krótki) . Także też się trochę rozjechało.. i nawet mówiłam sobie, że akurat jak „ działamy” to się coś przestawia.

• Klasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/e503027115b3.jpg.html
    Tak jak myślałam a moja doktor na urlopie a ta co ją zastępuje powiedziała że nie wypisze mi leków

30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak piękny dzień miałam, to przyjechał mąż i mi go spierdolil.

Przyjechał i mówi ze musimy jechać na zakupy kupić coś do jedzenia. Wiec pojechaliśmy do biedronki, zrobiliśmy zakupy wychodzimy a on ze do pepco jeszcze musimy iść bo w środę idzie do brata (u którego to urodziło się dziecko i będzie chrzestnym) i mówi ze musi kupić prezent. Wiec mówię, że wczoraj daliśmy prezent. A on na to, że idzie do nich wiec musi coś kupić żeby z pustymi rękoma nie iść. Wiec pytam czy za każdym razem ma zamiar coś kupować bo nas to trochę wyjdzie. A chodzi tam non stop i jak brata nie ma to z moja szwagierka siedzi po kilka godzin a ja sama w domu.
    Co lepsze! Wczoraj szwagier do niego wywalił tekst, że mój mógłby kupić chrześniakowi taki samochód (ze wkłada się w niego dziecko i się steruje, na akumulator czy coś) a mój „oczywiście ze kupię”. Tylko ze to droga sprawa a nas póki co nie stać na takie drogie rzeczy bo sami jeździmy po lekarzach i badaniach wydając przy tym spore sumy.
    Wiecie... moim zdaniem to przegięcie zwłaszcza ze jak były urodziny mojego chrześniaka i kupiłam prezent za ok 100 i chciałam dokupić CZEKOLADE to był tekst, żebym nie przesadzała.
    Na pamiątce z okazji chrztu, która kupił jest napisane „od chrzestnego” .... A JA?!
    Ale oczywiście brat i bratowa są najważniejsi i co powiedzą to święte a moim zdaniem nożna podłogi wycierać.

Musiałam się komuś wygadać 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:10

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Klasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    No i tak piękny dzień miałam, to przyjechał mąż i mi go spierdolil.

Przyjechał i mówi ze musimy jechać na zakupy kupić coś do jedzenia. Wiec pojechaliśmy do biedronki, zrobiliśmy zakupy wychodzimy a on ze do pepco jeszcze musimy iść bo w środę idzie do brata (u którego to będzie chrzestnym) i mówi ze musi kupić prezent. Wiec mówię, że wczoraj daliśmy prezent. A on na to, że idzie do nich wiec musi coś kupić żeby z pustymi rękoma nie iść. Wiec pytam czy za każdym razem ma zamiar coś kupować bo nas to trochę wyjdzie. A chodzi tam non stop i jak brata nie ma to z moja szwagierka siedzi.
    Co lepsze! Wczoraj szwagier do niego wywalił tekst, że mój mógłby kupić chrześniakowi taki samochód (ze wkłada się w niego dziecko i się steruje, na akumulator czy coś) a mój „oczywiście ze kupię”. Tylko ze to droga sprawa a nas póki co nie stać na takie drogie rzeczy bo sami jeździmy po lekarzach i badaniach wydając przy tym spore sumy.
    Wiecie... moim zdaniem to przegięcie zwłaszcza ze jak były urodziny mojego chrześniaka i kupiłam prezent za ok 100 i chciałam dokupić CZEKOLADE to był tekst, żebym nie przesadzała.
    Na pamiątce z okazji chrztu, która kupił jest napisane „od chrzestnego” .... A JA?!
    Ale oczywiście brat i bratowa są najważniejsi i co powiedzą to święte a moim zdaniem nożna podłogi wycierać.

Musiałam się komuś wygadać 😡
    Ooo ja bym w końcu nie wytrzymała i strzeliła po twarzy na otrzeźwienie ale muszę cię pocieszyć bo mój taki sam swojej chrzesniaczce bodaj serce a bratu i bratowej na każde zawołanie leci a ja? A ja to se mogę swoim coś za 2 zł kupić i nie latać jak tylko komuś pomoc potrzebna

30.08 @
    02.09 pierwszy cykl z Miositogyn GT
    27.09 Beta-Hcg - 168, 30.09 Beta-Hcg - 636, 02.10 Beta-Hcg - 1297

24.05.2013💞 Lenka 3340g, 54cm, 10.15
    10.06.2020💞 Marcelinka 3830g, 57cm, 20.00

Marcelinka
    3i49tv73goznrwmu.png

Lencia
    w5wqgu1remz9ia57.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska ale by mnie szlag trafil serio
    nie dziwie ci sie bo mi sie cisnienie podnosilo jak czytalam

pps.. moich wynikow jeszcze nie ma :( :( buu
    oszaleje

• adaska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasia wrote:
    Ooo ja bym w końcu nie wytrzymała i strzeliła po twarzy na otrzeźwienie ale muszę cię pocieszyć bo mój taki sam swojej chrzesniaczce bodaj serce a bratu i bratowej na każde zawołanie leci a ja? A ja to se mogę swoim coś za 2 zł kupić i nie latać jak tylko komuś pomoc potrzebna
    Widze ze masz to samo 🙄 ehh...

Klasia lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ