Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczepienie HPV a płodność
Odpowiedz

Szczepienie HPV a płodność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alikar Znajoma

Wysłany: 10 września 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo się ostatnio słyszy o skutkach ubocznych szczepionek. Czytałam, że szczepionki przeciwko wirusowi brodawczaka ludzkiego HPV mogą uszkadzać jajniki i tym samym wpływać na płodność. Były przypadki przedwczesnej menopauzy po tej szczepionce.
    Ponieważ byłam zaszczepiona około 2005/2006 roku i niedawno starałam się o dziecko, a nie poszło tak łatwo, zaczęłam się zastanawiać czy szczepienie miało na to jakiś wpływ. Przy ostatnim badaniu w zeszłym roku moja rezerwa jajnikowa (AMH) wynosiła 0,2 a więc przerażająco mało. Wszystkie inne wyniki miałam dobre.
    Czy są tutaj kobiety zaszczepione szczepionkami Silgard lub Gardasil z podobnie niskimi AMH i problemami z zajściem w ciążę?

PS. U mnie szczęśliwie w końcu się udało i od kilku miesięcy jestem mamą, więc i Wam się uda :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale.A udało Ci się naturalnie?

• Alikar Znajoma

Wysłany: 10 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. W końcu tak, ale już lekarze sugerowali invitro. Myślę, że dużo dały suplementy, witaminy, akupunktura..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ