X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczupłe PCOS
Odpowiedz

Szczupłe PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w poniedziałek rozpoznano u mnie PCOS. Trochę jestem spokojniejsza bo to trzeci lekarz i pierwszy który mnie wysłuchał a nie stwierdził że "taka pani uroda". Mam 32 lata, AMH powyżej 12 i obraz jajników jak ser szwajcarski. Mam 168 cm wzrostu i ważę około 52 kg (piszę około bo waga się waha +/- 2 kg w zależności od fazy cyklu). Podążajcie za swoją intuicją i szukajcie, zmieniajcie lekarzy na takich, którzy wam odpowiadają i nie dajcie sobie wcisnąć kitu. Akurat w moim przypadku rada żeby schudnąć jest nieaktualna 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 21:00

Stay lubi tę wiadomość

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to podobam sytuacja jak u mnie też byłam u wielu lekarzy aż trafiłam na takiego który rozpoznał PCOS. Też jestem szczupła.
    Jakie masz zalecenia od lekarza ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ