X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tajemne Temperaturowe Praktyki
Odpowiedz

Tajemne Temperaturowe Praktyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • alxa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rób tak dalej, bo zajrzałam na twój wykres i widzę, że owu jest wykryta więc nie jest źle :)

e3db312905.png
    920555c751.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    zerkne w domu bo juz nie pamietam jak sie nazywa, ale nie jest owulacyjny. w ogole jaka jest roznica miedzy elektronicznym a owulacyjnym??? ja mam elektroniczny za 10 zl i pokazuje 2 miejsca po przecinku. a jak mierzysz w buzi to tez tak szybko pika z wynikiem???

Właśnie ja też nie wiem jaka to jest różnica z termometrem zwykły a owulacyjnym. Myślałam, że te owulacyjne mają właśnie dwa miejsca po przecinku.
    W ustach też tak szybko pika, pokazuje trochę wyższą temp. ale i tak dalej nabija więc trzymam. Mam dwa termometry elektroniczne (ale z 1 miejscem po ,) i oba mają tak samo. To pipkanie to się nie ma nijak do niczego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Hihihi. Szykuję się spać, a jutro rano kolejne niezapomniane wrażenia i przygody z mierzeniem temperatury.

Jak tam termometrowe zmagania? Ja to myslalam, ze mi sie sprzet zawiesil, pare dni z rzedu pokazywal to samo! Ale nie, maly spadek byl, wiec chyba wszystko dziala. A jak u Ciebie?

Topola lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też trochę postępy. Zmieniłam termometr na rtęciowy kilka dni temu i temperatura przestała tak szaleńczo skakać. Bardziej mu teraz będę wierzyć i tym mierzyć póki co. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Biedronka, a mierzysz też elektronicznym? Jedno czy dwa miejsca po przeinku? Ja za każdym razem mu niedowierzałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rteciowym i drugie miejsce po przecinku sobie dowolnie interpretuje. Tak na oko, coby wykres ladnie wygladal. A ze o problemach ze wzrokiem wspominalam, wiec jest doslownie na oko hehe! :-D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam w ustach elektronicznym z 1 miejscem po przecinku. I mam nad Wami taką przewagę, że z mojego wykresu wynika co do dnia wiek ciąży, który jest zgodny z badaniem usg.

Topola lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, chodzi właśnie o to, by nie interpretować, tylko dokładnie zapisywać wynik, wtedy ma to sens. Ale - to nie wykres zachodzi w ciążę, tylko my. I tego się trzymajmy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a jak długo trzymałaś ten termometr? Bo u mnie na tym elektronicznym jakieś dziwadła mi wychodziły, a z wykresu szalone zygzaki.
    Chyba ten mój termometr kijowy jakiś, ale próbowałam dwa i to samo.

Gratuluję baaaardzo ciąży przy okazji :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, tyle, co kazał, gdyż on pika, jak skończy robotę. Firma AccuTerm, ma przynajmniej 5 lat, bo przybył do domu razem z moim obecnym mężem, a wówczas chłopakiem. Mierzyłam pod językiem zawsze z prawej strony, leżąc spokojnie na wznak. zawsze o tej samej porze +/- pół godziny, jak się budziłam przed budzikiem.

Skuteczność tej metody potwierdzona :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Biedronka, chodzi właśnie o to, by nie interpretować, tylko dokładnie zapisywać wynik, wtedy ma to sens. Ale - to nie wykres zachodzi w ciążę, tylko my. I tego się trzymajmy.

I o to chodzi! Tobie gratuluje, a Topoli i sobie zycze. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moich zmaganiach z termometrem nastapil postep. Lubemu oznajmilam, ze pani doktor kazala mierzyc co rano i prowadzic wykres, wiec mam z glowy jego smichy chichy i durne pytania.
    No i moj organizm sam budzi sie codziennie okolo 6:00 na mierzonko, wiec ide do przodu.
    Nadal jednak nie moge sie przekonac do innego miejsca niz usta i nadal robie to rteciowym, majac problemy z liczeniem kreseczek. Ale juz z dokladnoscia do jednego miejsca po przecinku, chyba ze jest zdecydowanie w polowie kreseczki!

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ