TC z betahcg, a OM..POMOCY!!!
-
Witajcie dziewczyny, proszę o informację, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji….cierpię od kilku dobrych lat na PCOS, ostatnie cykle były dość regularne, wczoraj popołudniu zrobiłam test ciążowy i wyszła druga kreska, pojechałam na beteHcg, która wyniosła 127, zgodnie z normami wczesna ciąża – 4 tydzień, zgodnie z OM (7 grudnia) 8 tydzień, czy jest możliwe że coś się poprzesuwało (przeprowadzka do nowego domu, problemy rodzinne), czy raczej ciąża biochemiczna? Puste jajo płodowe?kwiecień 2013 r. stwierdzone PCO
sierpień 2014 r. II kreseczki po 4 cyklach z Clo i Bromergonem
maj 2015 Oliweczka
grudzień 2017 r. zaawansowane PCOS kolejne starania rozpoczęte...
30.01.2019 r. .... II kreseczki -
Kasica,ciężko wyrokować po tak skąpych informacjach. Nie masz udostępnionego wykresu- prowadziłaś go? Robiłaś testy owulacyjne? Sprawdzałaś kiedy mogła nastąpić owulacja?
Owulacja mogła sie przesunąć, choć tak naprawde 4 tygodnie różnicy to bardzo dużo. A może w międzyczasie miałaś jakieś plamienie, które tak naprawde mogło byc kolejną miesiączką?
Najlepiej odczekaj parę dni i pójdź do lekarza, on oceni czy obraz jest prawidłowy. Przy tak małej becie pewnie nic nie będzie widać, więc teraz nie ma sie co spieszyć, a co będzie to będzie. Powodzenia! -
Kasica, owulacja mogła się przesunąć czemu nie? Jedna beta potwierdza ciążę, musisz teraz poczekać na wynik drugiej , i zobaczyć przyrost po prostu.
U mnie przy cb , beta 2 dni po terminie @ wynosiła 109, następna już 27 i na następny dzień już zaczęłam krwawić. w obecnej beta w terminie ponad 200. Ale nie ma co gdybać , wielkością tylko przyrostem, minimum 60% , bo nie wiesz kiedy dokładnie doszło do owulacji, zagnieżdżania. Czy się nie przesunęło.♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -