Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
Miska0811 wrote:hehe fajnie,ze Wy wierzycie a ja nie
natasza82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ezia90 wrote:Kochane zadam może troche głupie pytanie, ale ktore mnie bardzo nurtuje. Dopiero od niedawna ucze sie badac szyjke macicy ale mam z tym problem. No bo tak: jak radzi OF należy włozyc środkowy palec do pochwy i sprawdzic jej miekkosc, wysokosc, otwartosc. No ALE szyjka macicy to przeciez nie to samo co pochwa! Wystarczy wstukac w google w grafike i dokladnie widac, że szyjka jest nad pochwa wiec co ja mam oceniac ja sie pytam? przeciez nie mam az takiego długiego palca No i nie umiem
Ezia widze, ze dziewczyny olaly Twoje pytanie. Musisz po prostu sprobowac, skoro juz wiesz jak to wyglada, to wiesz czego szukac Jak szyjka jezt nisko, to bez trudu ja dosiegniesz - palec wejdzie plytko, opuszkiem palca jestes w stanie wyczuc czy jest otwart, uchglona czy zamknieta.Jak jest srednio to trzeba sie nieco bardziej wysilic, ale tez nie powinno byc z tym klopotu, ze swojego doswiadczenia powiem, ze jak jest wysoko, to niekiedy mam problemy z okresleniem jej otwarcia. W dniach plodnych, to niekiedy mam wrazenie jakby zlewala sie ze sciankami pochwy, ale to tylko wrazenie, bo jest tak miekka Mysle, ze po kilku dniach badania szyjki bedziesz w stanie bezblednie okreslic jej polozenie. Jak bedziesz miala watpliwosci, co do ktoregos parametru, to go nie zaznaczaj. Mam nadzieje, ze zrozumiale opisialam (sama rozumiesz - ta godzina ;p ) -
Jackie wrote:jasne Sylvko :*
okazalo sie jak przypuszczalam cykle bezowulacyjne wystarczylo ze spojrzala na wynik badan hormonow powiedziala mi ze taka prolaktyna progesteron czy estrogeny ja na dzisiejszy dzien nie obchodza tylko cos z tarczyca i jeszcze cos .
narysowala mi nawet rysunek ...
powiedziala ze daje na 4 miesiace i bd maluch
czekam tylko na @ i 8 dc na monitoring ruszam !!!!
nie moge sie doczekac @ czuje ze wspaniale trafilam ...
Jackie, to wspaniale wiesci. Zmiana lekarza to czesto bardzo dobry krok, a taki, ktory zainteresuje sie powaznie problemem i ma w tej kwestii bogate doswiadczenie to prawdziwy skarb. Mam nadzieje, ze wlasnie do takiego lekarza trafilas!!!
Ja wiele przeszlam i zycze Wam wszystkim tutaj, zeby Wasza droga do macierzynstwa byla jak najkrotsza i codziennie trzymam za Was kciuki.
Ja na poczatku mojej drogi, a konkretnie przez dwa dlugie lata chodzilam do roznych ginow, ktorzy wmawiali mi, ze jestem zdrowa. Dopiero jak trafilam do konkretnego gina, zlecil nam pakiet badan i okazalo sie, ze nie jest tak rozowo. Dlatego jak macie jakiekolwiek watpliwosci, badz wrazenie, ze ktos Was nie traktuje powaznie, lepiej sie skonsultowac z kilkoma lekarzami, niz rt
tracic czas u konowalow, ktorzy uwazaja sie za lekarzy. To taki moj osobisty apel -
Dodam Wam jeszcze, ze po 4 pelnych latach staran, 2 latach bezskutecznego leczenia, mimo wszystko nie stracilam nadziei. Podchodzilismy juz trzykrotnie do IUI, w tym cyklu przymierzamy sie do ostatniego - czwartego podejscia. Stymulacja rozpoczeta, przed walentynkami powinnam znac wynik. Jak sie nie powiedzie, to zostaje nam IVF, na ktore obecnie nas kompletnie nie stac. Ale jak nie teraz, to za rok, moze dwa nazbieramy na nie i w koncu zostaniemy rodzicami.
Mam nadzieje, ze teraz na forum beda sie pojawiac same radosne wiadomosci. Moze juz chcialm napisac jutro, ale mam na mysli juz dzien dzisiejszy
Milego dnia dziewczynki.Kaśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiska0811 wrote:pa Kochana:* tez ide wlasnie bo mi leb peknie wole sie polozyc, takze dobranoc zWam wszystkim:* do jutra!!!!!!!! :******
Miska0811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kamicia wrote:Ezia90 masz tu link który powie Tobie coś wiecej na temat badania szyjki macicy.
http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html
Ok, pomogło mi to;) mniej wiecej wiem co i jak.
Ale zadam znowu głupie pytanie: Mam szukac tego "przecinka" w tej "kulce"? i wtedy dokonywac obserwacji