temperatura w pochwie, jak to jest
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie jak to jest z ta temp, jestem 5 dni przed okresem mierzylam dzisiaj rano temp w pochwie i bylo 36,6, juz po godz 37 i caly dzien to 37 sie utrzymuje. Wiem ze dostane opieprz bo nie mierze regularnie i ze jeden pomiar nic mi nie da, ale czy taka zwykla temp 36,6 rano na 5 dni przed okresem, przekresla moje szanse na ciaze w tym miesiacu?
-
kochana z mierzeniem temp jest tak ze pwinno sie mierzyc po przebudzeniu i pozniej juz nie bo wiadomo ruszasz sie pijesz stresujesz itd itd...
a jesli chodzi o pytanie czy 36,6 moze swiadczyc o ciazy to oczywiscie moze tylko wszytko zalezy jaka mialas temp przed ovulacja:D wszytko zalezy od organizmu:D jest tu dziewczyna na ovu ktora zaszla i wlasnie podobna temke miala:DDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
1sarenka111 wrote:Witajcie jak to jest z ta temp, jestem 5 dni przed okresem mierzylam dzisiaj rano temp w pochwie i bylo 36,6, juz po godz 37 i caly dzien to 37 sie utrzymuje. Wiem ze dostane opieprz bo nie mierze regularnie i ze jeden pomiar nic mi nie da, ale czy taka zwykla temp 36,6 rano na 5 dni przed okresem, przekresla moje szanse na ciaze w tym miesiacu?
1sarenka111
Mierzy się po nie przerwanym śnie 6-cio godzinnym ale co do zajścia to juz indywidualnie jest zalezy jakie masz temp w pierszej fazie cyklu u mnie w pierszej fazie miałam niskie tem czyli 36,2 albo 36,3 a po owu miałam na początku 36,5 i sie tak utzymywała i tez myślałam ze z taka temp to nici a później urosła niewiele ale udało sie kazda z nas ma inna tempkę nie masz co się martwic:) -
Ruda Wredna wrote:Dziewczyny, a dlaczego nalezy merzyc tempke w pochwie lub w ustach? Ja mierze pod pacha, czy to cos zmienia, wykres jest mniej wiarygodny czy jak?
Mierząc pod pachą mierzysz temperature skóry a nie ciała wewnątrz i mogę być rozbieżności.2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Mierz zaraz po przebudzeniu i zaznacz godzinę o której mierzysz. Ogólnie powinno się mierzyć o tej samej ale wiadomo zawsze jakiegoś dnia może coś wyskoczyć. Ja mam zawsze budzik ustawiony na 7 nawet jeśli mam wolne.02.2010 - synuś
09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
Temperatura mierzona w pochwie jest zazwyczaj bardziej stabilna niż ta mierzona w ustach. Jeśli zatem mierzysz temperaturę oralnie i obserwujesz u siebie duże wahania temperatur, od przyszłego cyklu spróbuj dokonywać pomiaru waginalnie. Nigdy nie zmieniaj miejsca pomiaru w trakcie trwania cyklu, ponieważ temperatura bazowa w tych dwóch miejscach jest różna (w pochwie jest zazwyczaj wyższa niż w ustach).2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualny
-
Oczywiście od pierwszego dnia cyklu2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Ojej ja bym sie bała zakażenia poza tym wstaje wczesnie i przesypiam z termometrem i jak by mi tak miał potluc sie w środku brrrr no i latać myc go z tej krwi, brzydzi mnie to jakby mnie maz przyłapał z takim czerwonym termometrem to by mnie palcem juz nie tknal. Ale powinnam sie chyba prżerzucic na pochwacza, bo mam kolczyk w języku i tez moze to zaburzać poza tym ciezko mi tak trzymac pod jezykiem, musze przetrzymywać ręką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 18:47
-
Niespodzianka wrote:Podczas @ te zmierzycie temperature w pochwie ?
Cały cykl trzeba mierzyć w tym samym miejscu.
Zakażenie podczas @ jest taka samo prawdopodobne, jak przez resztę cyklu, przecież krwawienie pochodzi z macicy, a nie z pochwy. Do macicy tego termometru nie wkładacie
Termometr jest tak samo niebezpieczny jak wciskanie palców do pochwy w celu sprawdzenia śluzu czy szyjki.
Nie mówiąc o seksie. Ten to jest dopiero niehigieniczny! Cudzy ogran w środku! A jeszcze jak się spontanicznie zachce gdzieś na łonie natury, to już w ogóle!
Po to w pochwie panuje takie specyficzne środowisko i pH, żeby bakterie były unieszkodliwiane już w przedsionku. Więcej krzywdy florze bakteryjnej robicie jedząc tabliczkę czekolady albo ciasteczko z kremem, niż wkładając tam termometr.
lauda., mar, violijka, Maczek, FeliceGatto, agnes175, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Zwei ja do jedzenia ciasteczek uzywam tych gornych warg a tak powaznie, musze sobie ustanowic postanowienie, ze od przyszlego cyklu bede mierzyc w najnizszym otworze no i odpowiedzcie mi dokad wkladacie ten termometr i czy dotykacie scianki czy trzymacie nieruchomo na srodku ? Matko co za glupie pytania, nie zrazajcie sie