Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety.....test negatywny ;((((((((((!! Okresu brak od wczoraj. Jka clzowiek zaczyna powaznie podchodzic to sie rozlegulowywuje.....wrrrrrCiaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
nick nieaktualnyJa odkad zaczelam sie starac to tez mam cykl pochrzaniony. Zanim byly starania to cykl 28-29 dni, zaczelam sie starac to automatycznie cykl sie skrocil i jest raczej 25-27 dni. W zasadzie to od dnia owu licze 14dni i poki co sie zgadza
Dziewczyny myslicie ze warto robic pakiet badan dla kobiet starajacych sie czy po prostu zrobic to co mnie interesuje. Nigdy nie badalam tarczycy i nie wiem czy robic wszystkie markery czy tylko TSH. Chcialabym isc do gina juz z jakimis wynikami zeby nie tracic czasu na robienie badan.
I mam pytanie: na pewno sie suplementujecie - ja biore tylko folik z wit d3 - ale widze ze duzo z Was bierze inne suple jak Acard. Czy ktoras z Was bardziej doswiadczona moglaby wypisac polecane suplementy, na co one dzialaja i w ktorej czesci cyklu brac?
-
witam się z Wami w czerwcu, na chwile znikłam ale juz jestem.Z niektórymi z Was już sie znam z poprzednich miesięcznych wątków.Termin wypada mi około 8-9 czerwca. Gratuluje wszystkim zaciążonym, za resztę trzymam kciuki
Mysia:), SusannaDean lubią tę wiadomość
-
U mnie też negatyw. czekam na @ 5.06. potem zobaczymy22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
O prosze, kolejna fasoleczka Miniaa gratulacje:) spokojnej ciazy kochana
U mnie chyba kolejny cykl będzie stracony bo sama się nie zaplodnie z moim R się ostatnio ciągle klocimy:/ do d..y ten miesiąc ostatni.. Najpierw szpital w domu bo cała nasza trójka się pochorowała, później synek miał jakiś kryzys i się mocno dawał we znaki, a teraz z R znowu jakieś jazdy. Normalnie sił mi już brakuje przydałyby się jakieś wakacje, wyjazd cokolwiek zżeby się zresetować ale na razie nie ma takiej opcji... pozostaje mi cieszyć się z Waszych dwóch kreseczek wiec testujcie dziewczyny i dzielcie się swoim szczęściem :*Miniaa lubi tę wiadomość
-
SylwiaLu wrote:U mnie też negatyw. czekam na @ 5.06. potem zobaczymy
Poczekaj poczekaj, może jeszcze Cię zaskoczy, skoro sama mówiłaś że dziś dość wcześnie nadal trzymam kciuki i czekaj nie na @ a na termin zrobienia testuSylwiaLu lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Miniaa gratki! Ula, Sylwia tule, choć póki @ nie ma to nic nie jest przesądzone.
Casteams
Ja biore sporo suplementów, ale to ze względu na moją mutację. Formy metylowe kwasu foliowego, B12, B6, acard, wit d3, magnez,żelazo, miovarin,do owu koenzym q10 i wiesiołek, no i dostinex, euthyrox,
jeśli chcesz zrobić badania, to raczej to co Cie interesuje, w pakiecie może nie być wszystkiego lub część tego co nie jest potrzebne i wtedy kasowo wyjdzie tak samo. Jeśli robisz tsh to razem z ft3 i ft4.Miniaa lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Srebrzysta fajnie, że wróciłaś witaj w grze testujesz trochę po mnie.
Ula, Sylwia szkoda, ale może na czerwiec jeszcze się załapiecie.
u mnie dziś 12dpo (23dc). czekam jeszcze z testowaniem tak jak sobie ustaliłam na niedzielę.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
casteams wrote:
I mam pytanie: na pewno sie suplementujecie - ja biore tylko folik z wit d3 - ale widze ze duzo z Was bierze inne suple jak Acard. Czy ktoras z Was bardziej doswiadczona moglaby wypisac polecane suplementy, na co one dzialaja i w ktorej czesci cyklu brac?
ja tak jak Ty d3 i folik to standard. kiedyś brałam też falvit mama ale jakoś nie byłam do niech przekonana i odstawiłam. dostałam też zalecenie na ovarin i biorę go 4 cykl. i olej z wiesiołka w pierwszej fazie ale to jak mi najdzie to biorę, nie jakoś specjalnie regularnie.
co do stosowania acardu we własnym zakresie, to nie jestem tak do końca przekonana. wolałabym zapytać gina czy mogę. raczej nie stosuję leków na własną rękę. może lepiej zapytaj gina lub farmaceutęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 09:42
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Ah to i ja się dołącze
6 cykl starań, w między czasie 2 ciąże biochemiczne.
Testowanie 26 czerwca - dokładnie w tym samym czasie 2 lata temu zobaczyłam najpiękniejsze 2 kreski na świecie oby i ten czerwiec był tak szczęśliwy
Dziewczyny trzymam za nas moccccno kciuki -
Makowa_Panna wrote:ula87 póki @ nie ma to nic nie wiadomo. A wiesz ile dpo jesteś?
W 13 dc bylam na usg, pecherzyk 21 mm, w 15 dc kłul mnie jajnik , 21 dc bylam na kolejny usg, lekarz potwierdzil brak pecherzyka. ALE wykryl na drugin jajniku ze pecherzyk dojrzal i mial 23 mm wiec mowi lada moment peknie, druga opozniona owulacja. Tak stwierdzil.
Takze liczac od tego pierwszego potwierdzonego pekniecia pecherzyka to 15 dzien po owulacji, bo dzis mam 30 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 10:45
Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
katka/85 wrote:O prosze, kolejna fasoleczka Miniaa gratulacje:) spokojnej ciazy kochana
U mnie chyba kolejny cykl będzie stracony bo sama się nie zaplodnie z moim R się ostatnio ciągle klocimy:/ do d..y ten miesiąc ostatni.. Najpierw szpital w domu bo cała nasza trójka się pochorowała, później synek miał jakiś kryzys i się mocno dawał we znaki, a teraz z R znowu jakieś jazdy. Normalnie sił mi już brakuje przydałyby się jakieś wakacje, wyjazd cokolwiek zżeby się zresetować ale na razie nie ma takiej opcji... pozostaje mi cieszyć się z Waszych dwóch kreseczek wiec testujcie dziewczyny i dzielcie się swoim szczęściem :*
Dokladnie , wyjedzcie gdzies nawet na pare dni, weekend:) z dala od domuCiaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
Zuza_22 wrote:Ah to i ja się dołącze
6 cykl starań, w między czasie 2 ciąże biochemiczne.
Testowanie 26 czerwca - dokładnie w tym samym czasie 2 lata temu zobaczyłam najpiękniejsze 2 kreski na świecie oby i ten czerwiec był tak szczęśliwy
Dziewczyny trzymam za nas moccccno kciuki
Piekny mialabys 2 dzien testowania POwodzenia! :*Zuza_22 lubi tę wiadomość
Ciaza !
Miesiączki regularne
Tsh w normie
SusannaDean wrote:Jezu a u mnie lipa, rano miałam pozytywny test owulacyjny, to do tej pory u mnie wskazywało na owu tego samego dnia. Zrobiłam po 12 h teraz znowu test i jest słabszy, lh spada.... hm nic mnie nie bolało a zazwyczaj mam ból...albo owu była bezbolesna, albo będzie albo jej wcale nie będzie,bo.....18 dc dziś...w sumie w zeszłym cyklu miałam w 19 dc może będzie jeszcze.
I pytanie, czy późniejsza owulacja oznacza gorszą? Kiedyś od lekarza to usłyszałam, ale mój obecny lekarz mówi, że nie można tego wiedzieć a jedynym wskaźnikiem dobrej pwu jest ciąża.. więc nie wiem co sądzić. Jak coś to i tak od @ clo
Moze Ci sie owulka przesunela.. czekaj cierpliwieSusannaDean lubi tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:I pytanie, czy późniejsza owulacja oznacza gorszą? Kiedyś od lekarza to usłyszałam, ale mój obecny lekarz mówi, że nie można tego wiedzieć a jedynym wskaźnikiem dobrej pwu jest ciąża.. więc nie wiem co sądzić. Jak coś to i tak od @ clo
Szczerze wątpię, żeby późna owulacja była gorsza:) Choć faktycznie przeiwneły mi się dziewczyny tu na forach, którym learze tak mówili
Mój syn jest z pięknej później owulacji w 25 dc
Teraz mam owulacje w 15 dniu i guzik więc nie ma reguły
Trzymam mocnoo kciukiSusannaDean, WhyMe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWhyMe wrote:Ja chyba owulke mialam ok 32dc i jestem w ciazy , co za glupota! czemu gorsza?.
Moze Ci sie owulka przesunela.. czekaj cierpliwie -
SusannaDean wrote:No jedna lekarka mi tak mówiła a badała mnie raz... Teraz lekarz nic nie mówił, miałam w 12 dc 10 mm na jednym jajniku i 9 mm na drugim ale nie umawiałam się na ponowne usg, wczoraj ok 12 miałam pozytyw owu a o 22 już zbladł, stąd wnioski się nasuwają, że była albo będzie (zawsze czuję) ale chyba po tych stratach muszę się liczyć, że mój organizm może płatać figle i wcale nie muszę czuć owu, mimo że ostatnie 1,5 roku ponad czułam....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 12:19
-
Zuza_22 wrote:Szczerze wątpię, żeby późna owulacja była gorsza:) Choć faktycznie przeiwneły mi się dziewczyny tu na forach, którym learze tak mówili
Mój syn jest z pięknej później owulacji w 25 dc
Teraz mam owulacje w 15 dniu i guzik więc nie ma reguły
Trzymam mocnoo kciuki