X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testowanie -Lipiec 2017.
Odpowiedz

Testowanie -Lipiec 2017.

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Byłam dzisiaj na monitoringu i urosl jeden z 3 pęcherzykow i ma 21,5mm także lada moment pęka... no Ciekawe czy coś da z tego
    Oby :) owocnych starań

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super doti :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymam kciuki:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spałam 3 godz ale brzuch mnie boli jakby mnie ktoś nożem ciachal po nim także czekam na @ żeby zacząć nowy cykl ...

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymam kciuki :)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    A ja spałam 3 godz ale brzuch mnie boli jakby mnie ktoś nożem ciachal po nim także czekam na @ żeby zacząć nowy cykl ...
    Przeciez ty mialas cien na tescie

• Rene Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Przeciez ty mialas cien na tescie
    a no właśnie to @ ma nie być

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby miałam ale mam przeczucie ze nic z tego a skoro tak to niech szybko przychodzi i spada potem Hahah

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do Was i testuję w lipcu :)
    dziś 12dpo (byłam u ginekologa i ocenił,że owulacja będzie za 1-2dni,dostaliśmy zadanie domowe na te 2 dni i liczę, że się udało :))
    pojechałam do szpitala na betę ale spanikowałam i uciekłam :( później poszłam do apteki ale jak na złość nie było żadnego testu o większej czujności (10) więc też nie kupiłam. Teraz siedzę i żałuje bo wolałabym już wiedzieć. Myślicie, że z krwi będzie w 100% wiarygodny wynik?a kiedy test mógłby wyjść pozytywny? @powinna przyjść w sobotę

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja bym poczekala z beta do dnia @ bo moze zapłodnienie doszło trochę później i ci z krwi nie wyjdzie... na spokojnie bym poczekala do piątku ☺

SusannaDean, jagodowa91 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze chwile bo widac po cos cie tknelo w szpitalu pewnie nie bylaby ta beta jeszcze miarodajna ;*

• clair Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, lepiej poczekaj :) ja taka niecierpliwa że sama sobie tym testowaniem stresu dokładam

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Piekne! Gratuluje kresek! Przykro mi z powodu @ i trzymam kciuki za kolejne cykle. :**

SusannaDean, Rene, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:44

SusannaDean, Rene lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvonne, to teraz już z górki i napewno się uda!

MamaNi ty mnie nawet nie denerwuj czekać na @ w ciąży ha ha

yvonneSW lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Hejka Piekne! Gratuluje kresek! Przykro mi z powodu @ i trzymam kciuki za kolejne cykle. :**
    jak wypoczynek?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej susana. Trochę poczytałem o tych mutacjach i jestem załamana bo mija wersja mutacja pai homozygocie jest gorsza niż hetero zygotycznych. Reszta jest tak sami jak u ciebie ci do mutacji mthfr. Co na to dostałaś poza acardem? Słyszałaś o clexane?

SusannaDean lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hej susana. Trochę poczytałem o tych mutacjach i jestem załamana bo mija wersja mutacja pai homozygocie jest gorsza niż hetero zygotycznych. Reszta jest tak sami jak u ciebie ci do mutacji mthfr. Co na to dostałaś poza acardem? Słyszałaś o clexane?
    Już własnie miałam ci pisać :)

Ja dostałam info od hematologa (byłam u dwóch różnych) , że mutacja pai-1 i mthfr jest mniej kluczowa dla ryzyka zakrzepicy w ciaży, jednak mutacja pai-1 może skutkować problemem z implantacją zarodka, czytałam tu już fora amerykańskie i polskie, jednak najlepszym wybawieniem jest heparyna, ja zmusiłam gina aby przepisał mi już przed ciążą i dziś miałam 11 zastrzyk już, poza tym z racji na moje wczesne straty poprosiłam o encorton - steryd ważny przy autoagresji, jednak nie wyszło mi z tych badań które robiłam.

Co mogłabym ci poradzić jako bardziej (o 2 miesiace czytania hehe i kilka wizyt lekarskich) bardziej doświadczona, doradzić?

- przede wszystkim kup sobie metylokobalaminę, wchłanialną b12
    - zbadaj homocysteinę, to wbrew pozorom ona, nie mutacja bezpośrednio wpływa na poronienia. Zbyt wysoki powyżej 8 nalezy obnizyc a powyzej 12 koniecznie obnizyc, mozna to zrobic własnie b12 i kwasem foliowym w wersji folianu
    - no więc własnie foliany, najlepiej mimo wszystko wymieszane z tym zwykłym kwasem ja biorę jakiś z apteki 0,2 ma więc łykam 4 tabl kosztował 9,90 ale mozna też kupić taki co ma 0,4 lub 0,8 np swanson, solgar. ok 1 mg brać chyba ze lekarz zaleci tak jak mnie 15 mg syntetycznego, tobie niekoniecznie, z racji homozygoty, dlatego lepiej kupić dużą dawkę metylofolianu właśnie
    -dieta- wiem wiem- ale u mnie dodanie zdrowej diety przysłużyło się wynikom, mniej glutenu, więcej warzyw owoców - mozesz pogadać z dietetykiem

Tak czy inaczej nie martw się, jak bedzie zastrzyk z clexane to powinno być dobrze :) !!!

<3

• adelcia Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść dziewczyny,
    ja w dalszym ciągu na wsi u rodziców. W sobotę miałam grilla, trochę popiłam. Wczoraj jak się pakowałam u teściów to nad podwórkiem bocian krążył ;p

W nocy miałam sen, 2 kreski na teście. Obudziłam się, znów to samo. Wstałam i zrobiłam test-akurat wzięłam z domu ostatni z allegro o czułości 10.

Po kilku sekundach pojawiła się kreska kontrolna a za nią testowa :) nie jakaś gruba, ale widoczna-nie cień cienia, tylko po prostu słaba :) byłam w szoku,bo z pierwszym dzieckiem mi 2 tyg po terminie @ zaczęła mi wychodzić słaba druga. Dodam,że jestem 12dpo.Po południu zrobiłam drugi test,bobo test, wyszedł cień cienia. Ogólnie,to jestem w szoku. Widocznie zioła sroki pomogły. I wychodzi na to,że wróciliśmy z tych Mazur już w większym składzie :) do 12go tygodnia nikomu nie chcemy nic mówić,od sierpnia wracam do pracy, choć na 2 miesiące. Boję się,że coś pójdzie nie tak do 12go tygodnia i nie chćę z tego powodu rezygnować z opiekunki już teraz. Jak będzie dobrze, to pewnie pod koniec września pójdę dopiero na l4 jak zajmę drugi trymest. Umówiłam się na 20go do swojego gina na wizytę. W piątek wracam do domu,to chyba pójdę na betę. Jestem dalej w szoku, choć miałam dobre przeczucia. Asia-bez- gratulacje. Obyśmy dotrwały szczęśliwie do końca. Pozostałym dziewczynom życzę powodzenia,obyśmy wszystkie zaszły. Pozdrawiam.
    P.S. Mąż znów dowiedział się przez telefon,ale bym nie wytrzymała kolejnych dni bez powiedzenia mu :)

Magdzia85F, Rene, SusannaDean, asia-bez, Cola87, jagodowa91 lubią tę wiadomość

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelcia gratulacje!!!!!! Super!!!!

A ja się ładnie witam tu i zmykam na wątek plotkowy.

SusannaDean lubi tę wiadomość

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ