Testujemy w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Akatta, przykro mi strasznie. Mam nadzieje ze dzisiaj jest 1 dzień Twojej ciąży✊🏻🤞🏻
Akataa, gabi5443, Agwinka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, postanowiłam również do Was dołączyć
Mam 28 lat, staramy się z mężem o pierwsze dziecko.
Choruję na niedoczynność tarczycy (Letrox 50 i 75).
Niestety mam za sobą ciężką przeszłość w postaci zaburzeń odżywiania. Obecnie staram się doprowadzić siebie do porządku - jeść właściwie, wartościowo i wystarczająco, a także trochę odpuścić sport, który czasami był zbyt wyczynowy. Prawdopodobnie przez taki tryb życia miałam bezowulacyjne, długie cykle (a także cienkie endometrium). Ostatnia miesiączka była wywołana duphastonem (niepękięty pęcherzyk).
Zmiany żywieniowe już zostały wdrożone, mam nadzieję że efekty przyjdą 😇gabi5443, drSylwia, bajkaa, Agwinka, peonia lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Akatta, przykro mi strasznie. Mam nadzieje ze dzisiaj jest 1 dzień Twojej ciąży✊🏻🤞🏻
Natala, witaj, trzymam kciuki za owocne starania! 🤞natala lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Hej laseczki 😗
Nadrobiłam was, i widzę , że na razie żadna nie sikała!
Witam wszystkie nowe dziewczyny i za wszystkie nas trzymam kciuki!!
Ja troszkę obecnie czasu nie mam bo jestem na urlopie. Dzisiaj cały dzień w trasie myślałam mniej. Ale w hotelu to oczywiście znowu w myślach co tam się w macicy dzieje.
Wczoraj przed wylotem, teoretycznie 3 dpo ALE owulacja była 16 dc wieczorem, a badanie progesteronu 19 dc rano - No dobra do rzeczy - wynik poziomu to 9,30 i mam zagwozdke bo mój gin powiedział ze jak będzie 10 i w górę to super a to kuźwa do 10 brakuje 🙈🙈🙈 napisałam mu maila rano ale dalej nie mam odpowiedzi.
Siedzę sobie teraz, piszę to i czuję delikatne bóle jakby okresowe 🤔🤔 ale okresu się spodziewam 5/6 kwietnia
Żelka1990 lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
drSylwia wrote:Hej! Ja też mam niepękające pęcherzyki i miesiączki wywoływane duphastonem. Dostaje od ginekologa Clostibegyt i wtedy owulacja przebiega prawidłowo ☺️
A jak u Ciebie z masą ciała? Jezeli masz za mało tkanki tłuszczowej to może być problem z dystrybucją hormonów i przez to nie ma owulacji.
Masa ciała jest w normie 57 kg, 168 cm (przez mięśnie), natomiast faktycznie poziom tkanki tłuszczowej jest niski, stąd włączyłam więcej olejów do sałatek, orzechów.
Niestety nie miałam robionych dokładnych badań hormonalnych, ale może być tak jak mówisz... problem z dystrybucją hormonów.
Wierzę że da sie to sprawnie uregulować 😊 -
natala wrote:Masa ciała jest w normie 57 kg, 168 cm (przez mięśnie), natomiast faktycznie poziom tkanki tłuszczowej jest niski, stąd włączyłam więcej olejów do sałatek, orzechów.
Niestety nie miałam robionych dokładnych badań hormonalnych, ale może być tak jak mówisz... problem z dystrybucją hormonów.
Wierzę że da sie to sprawnie uregulować 😊 -
Hej dziewczyny, ja się będę testować 14.04.
W nadchodzącym tygodniu spodziewam się owulacji, zamówiłam dziś kubeczek ferti lily, mam nadzieje ze zdąży dotrzeć Jutro tez kupię świeżo tłoczony olej z wiesiołka i chociaż kilka dni do owu użyje.
To forum to kopalnia wiedzy ale wymaga czasu żeby to przejrzeć
Trzymam kciuki za Was wszystkie i ⏸!!🙎♀️36 lat
🧔40 lat
03.2024 I IUI
04.2024 II IUI
05.2024 III IUI -
Julka99, mala_osska mam nadzieje ze ten 3.04 będzie dla nas szczęśliwym dniem!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Żelka1990 udanego urlopu i daj znać co odpowie lekarz ☀️🏖
Cześć natala, trzymam kciuki! 🤞🏻🤞🏻
Akataa bardzo mi przykro, oby ten cykl był lepszy! ❤️Żelka1990, Julka99, mala_osska lubią tę wiadomość
-
neila6 wrote:Hej dziewczyny, ja się będę testować 14.04.
W nadchodzącym tygodniu spodziewam się owulacji, zamówiłam dziś kubeczek ferti lily, mam nadzieje ze zdąży dotrzeć Jutro tez kupię świeżo tłoczony olej z wiesiołka i chociaż kilka dni do owu użyje.
To forum to kopalnia wiedzy ale wymaga czasu żeby to przejrzeć
Trzymam kciuki za Was wszystkie i ⏸!!
Wiele osób sobie chwali te kubeczki. Tez się nad nimi zastanawiam 🤔🤔🤔
Trzymam kciuki żeby Tobie tez pomógłneila6 lubi tę wiadomość
-
Ale sobie dzisiaj krzywdę zrobiłam.... Zrobiłam test ciążowy (10dpo) miałam tylko o czułości 25. Zrobiłam, po chwili wydawał mi się taki dziwny... Jakby cień cienia i taka różowa kreseczka szła przy brzegu. Stwierdziłam, że negatywny i sobie wkrecam. zgięłam go, wmiotlam w papier i wrzuciłam do kosza 🙈🙈🙈🙈 po 5 minutach oczywiście moja ciekawość stwierdziła, że spojrzę jeszcze raz bo taki dziwny był, zawsze biel vizira, a teraz jakiś taki trochę inny.
Wyjelam, a tam różowa jasna kreseczka :o i teraz nie wiem czy to, że pogielam miało jakiś wpływ. Albo jeszcze mi pokazuje ovitrelle (chociaż minęło 12 dni od podania). Pokazałam mężowi, żeby się upewnić, że to nie moja wyobraźnia i wg niego było widać kreskę kilka mm pod zgieciem
Jutro zatestuje ponownie o czułości 10. Trochę się nakrecam, a nie chce. Nawet zrobiłam zdjęcie, ale usnelam, żeby nie analizować -
Madziekk wrote:Wiele osób sobie chwali te kubeczki. Tez się nad nimi zastanawiam 🤔🤔🤔
Trzymam kciuki żeby Tobie tez pomógł
Ja używam menstruacyjnego. Zastosowanie 2w1neila6 lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Ale sobie dzisiaj krzywdę zrobiłam.... Zrobiłam test ciążowy (10dpo) miałam tylko o czułości 25. Zrobiłam, po chwili wydawał mi się taki dziwny... Jakby cień cienia i taka różowa kreseczka szła przy brzegu. Stwierdziłam, że negatywny i sobie wkrecam. zgięłam go, wmiotlam w papier i wrzuciłam do kosza 🙈🙈🙈🙈 po 5 minutach oczywiście moja ciekawość stwierdziła, że spojrzę jeszcze raz bo taki dziwny był, zawsze biel vizira, a teraz jakiś taki trochę inny.
Wyjelam, a tam różowa jasna kreseczka :o i teraz nie wiem czy to, że pogielam miało jakiś wpływ. Albo jeszcze mi pokazuje ovitrelle (chociaż minęło 12 dni od podania). Pokazałam mężowi, żeby się upewnić, że to nie moja wyobraźnia i wg niego było widać kreskę kilka mm pod zgieciem
Jutro zatestuje ponownie o czułości 10. Trochę się nakrecam, a nie chce. Nawet zrobiłam zdjęcie, ale usnelam, żeby nie analizować
Co do kreski to wymietolenie testu nie spowoduje ze kreska się pojawi, nie raz już testowałam 🙈 jeśli nie wytrzymasz do jutra to sikaj dzisiaj wieczorem, powinna już wyjść. Z wieczornego często wychodzą mocniejsze już rano bo już jest większe stężenie hCg w moczu. Mocne kciuki✊🏻❤️❤️ -
Julka99 wrote:Ja właśnie tez od czasu owulacji czuje bóle podbrzusza jakby okresowe, ale jednak to nie to, może coś tam się dzieje ✊🏼 Okres najwcześniej ma przyjść u mnie 5.04
-
A ja raczej kwietniowe starania będę musiała odłożyć na maj - z biocenozy wyszło mi, że mam bakterie ecoli i dostałam furę antybiotyków
Co prawda pewnie będę testować 1.04 żeby sprawdzić żebym nie brała antybiotyków gdyby jednak się w marcu udało👩🏼 28 lat
11.2021 - poronienie w 17 tc -
Pocahontas16 wrote:Ale sobie dzisiaj krzywdę zrobiłam.... Zrobiłam test ciążowy (10dpo) miałam tylko o czułości 25. Zrobiłam, po chwili wydawał mi się taki dziwny... Jakby cień cienia i taka różowa kreseczka szła przy brzegu. Stwierdziłam, że negatywny i sobie wkrecam. zgięłam go, wmiotlam w papier i wrzuciłam do kosza 🙈🙈🙈🙈 po 5 minutach oczywiście moja ciekawość stwierdziła, że spojrzę jeszcze raz bo taki dziwny był, zawsze biel vizira, a teraz jakiś taki trochę inny.
Jutro zatestuje ponownie o czułości 10. Trochę się nakrecam, a nie chce. Nawet zrobiłam zdjęcie, ale usnelam, żeby nie analizować -
Doma.J wrote:A ja raczej kwietniowe starania będę musiała odłożyć na maj - z biocenozy wyszło mi, że mam bakterie ecoli i dostałam furę antybiotyków
Co prawda pewnie będę testować 1.04 żeby sprawdzić żebym nie brała antybiotyków gdyby jednak się w marcu udało