Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w kwietniu
Odpowiedz

Testujemy w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Julka99 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    No właśnie nie wiem co to za bóle. Ale temperatura mi spada i jakaś nie wysoka to chyba nic z tego.
    Ja dopiero zaczęłam mierzyć 3 dni po owulacji bo wtedy mi termometr przyszedł, ale mam problemy ze snem, często zasypiam po 4 😩 wiec u mnie trochę nie miarodajne, ale patrząc na temperaturę to trzyma mi się między 36,58 a 36,80, tylko ze nie biorę tego nawet pod uwagę bo tak jak mówiłam nie dosyć ze po nocach nie śpię to jeszcze nie mierzyłam od początku cyklu, za to szyjka jest cały czas bardzo wysoko i śluzu tez jest sporo, a przeważnie po owulacji do okresu było sucho 😁

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png

👩🏼 ’99 r.
    03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
    21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
    09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
    03.04.2022 - ⏸🌈
    13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
    25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
    16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
    MTHFR (hetero)
    PAI-1 (homo)
    💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4
  • natala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drSylwia wrote:
    Pewnie, że się da ☺️ po prostu potrzebujesz kompletu badań. Polecam zapisać się do przyjęcia na jeden dzień na oddział endokrynologiczny, wtedy niczego Ci nie pominą i będziesz miała jasność.
    Przy okazji badań hormonalnych endokrynolodzy często robią od razu densytometrię. Ja mam poziom tkanki tłuszczowej 26%, ponoć w normie.

U mnie niestety poziom tkanki tłuszczowej to 19%.
    Szczerze mówiąc nie zdawałam sobie sprawy, że to ma wpływ na działanie hormonów, owulację. O tym nikt nie mówi, zwłaszcza w dobie fitnessu, sportu i zdrowego odżywiania.

👩29 lat
    ● Letrox 100/125

8 grudnia 2023 r. ⏸️❤️🤰

❤️ 22 sierpnia 2024 r.

preg.png
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Wlansie usunelam fotę i żałuję teraz :D to zrobię wieczorem! :D

To czekamy do wieczora 😃😃

• Karolina__ Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie to nie było, ale za dużo na głowie.

Hania!!! No co tu się dzieje! Gratulacje, niech beta rośnie! 🤞🤞🤞🤞

Witam wszystkie nowe dziewczyny, niestety nie jestem w stanie się do wszystkich odnieść, bo za długo mnie nie było. 🙈

Ogólnie to moja @tak mnie teraz denerwuje, że nie macie pojęcia. Dzisiaj jest 10 dzień! Nie dość, że się tyle spóźniła, to jeszcze teraz trwa i trwa. W środę mam monitoring, jajniki bolą, a tu jeszcze jakieś różowe plamienia dzisiaj.. Będę musiała doktorkowi wszystko opowiedzieć.

Agwinka lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 Starania od 01.2021 r.

Clostilbegyt od 01.2022 r.
    Metformina od 03.2022 r.

👩' 96 r.
    ▪️PCOS
    ▪️prolaktyna ⬆️
    ▪️ amh ⬆️

🧔' 96 r.
    ▪️zdrowy koń 🐎
  • Julka99 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina__ wrote:
    Hej dziewczyny. Trochę mnie to nie było, ale za dużo na głowie.

Hania!!! No co tu się dzieje! Gratulacje, niech beta rośnie! 🤞🤞🤞🤞

Witam wszystkie nowe dziewczyny, niestety nie jestem w stanie się do wszystkich odnieść, bo za długo mnie nie było. 🙈

Ogólnie to moja @tak mnie teraz denerwuje, że nie macie pojęcia. Dzisiaj jest 10 dzień! Nie dość, że się tyle spóźniła, to jeszcze teraz trwa i trwa. W środę mam monitoring, jajniki bolą, a tu jeszcze jakieś różowe plamienia dzisiaj.. Będę musiała doktorkowi wszystko opowiedzieć.

Daj znać kochana po wizycie jak tam, trzymam mocno kciuki żeby następna przyszła o czasie i trwała krótko, albo lepiej! Żeby już nie przyszła tylko pojawiały się 2 grube krechy ❤️

Karolina__ lubi tę wiadomość

👩🏼 ’99 r.
    03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
    21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
    09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
    03.04.2022 - ⏸🌈
    13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
    MTHFR (hetero)
    PAI-1 (homo)
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, kurczę koniecznie pogadaj z lekarzem coś długo to trwa😔 kciuki za monitoring, niech jajeczka rosną zdrowo 💪🏼

Karolina__ lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie owu potwierdzona monitoringiem, niestety ze strony udraznianej z której nigdy nie udało się uzyskać ciążę.Szansa niewielka ale jednak jest więc tego się trzymam.W tym cyklu jestem już kilka dni po podaniu ovitrelle i często latam siku,chyba nigdy tak nie miałam.

Madziekk lubi tę wiadomość

• Karolina__ Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. 😍 Jak nigdy się nie mogę doczekać wizyty z piczkologiem... 🤣

👩‍❤️‍👨 Starania od 01.2021 r.

Clostilbegyt od 01.2022 r.
    Metformina od 03.2022 r.

👩' 96 r.
    ▪️PCOS
    ▪️prolaktyna ⬆️
    ▪️ amh ⬆️

🧔' 96 r.
    ▪️zdrowy koń 🐎
  • Madziekk Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Ale sobie dzisiaj krzywdę zrobiłam.... Zrobiłam test ciążowy (10dpo) miałam tylko o czułości 25. Zrobiłam, po chwili wydawał mi się taki dziwny... Jakby cień cienia i taka różowa kreseczka szła przy brzegu. Stwierdziłam, że negatywny i sobie wkrecam. zgięłam go, wmiotlam w papier i wrzuciłam do kosza 🙈🙈🙈🙈 po 5 minutach oczywiście moja ciekawość stwierdziła, że spojrzę jeszcze raz bo taki dziwny był, zawsze biel vizira, a teraz jakiś taki trochę inny.

Wyjelam, a tam różowa jasna kreseczka :o i teraz nie wiem czy to, że pogielam miało jakiś wpływ. Albo jeszcze mi pokazuje ovitrelle (chociaż minęło 12 dni od podania). Pokazałam mężowi, żeby się upewnić, że to nie moja wyobraźnia i wg niego było widać kreskę kilka mm pod zgieciem

Jutro zatestuje ponownie o czułości 10. Trochę się nakrecam, a nie chce. Nawet zrobiłam zdjęcie, ale usnelam, żeby nie analizować :D

Daj koniecznie znać jak tam kolejny test!

SfONp2.png
  • Madziekk Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych kubeczków to tez czytałam w innym wątku ze dziewczyny używają zwykłych menstruacyjnych i ze się sprawdza 👍🏻👍🏻👍🏻

SfONp2.png
  • Julka99 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziekk wrote:
    Co do tych kubeczków to tez czytałam w innym wątku ze dziewczyny używają zwykłych menstruacyjnych i ze się sprawdza 👍🏻👍🏻👍🏻
    Ja właśnie mam kupiony ten z rossmanna facelle, ale nawet podczas miesiączki boje się go włożyć ze go już nie wyjmę i tak sobie leży nówka sztuka nieśmigany od 2 lat 😂

👩🏼 ’99 r.
    03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
    21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
    09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
    03.04.2022 - ⏸🌈
    13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
    MTHFR (hetero)
    PAI-1 (homo)
  • Madziekk Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka99 wrote:
    Ja właśnie mam kupiony ten z rossmanna facelle, ale nawet podczas miesiączki boje się go włożyć ze go już nie wyjmę i tak sobie leży nówka sztuka nieśmigany od 2 lat 😂

Tez się tego obawiam 😂😂

SfONp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Jestem tutaj nowa, ale od jakiegoś czasu wam się bacznie przyglądam. To nasz 1cs, w sumie w trakcie cyklu wyszło, że próbujemy "może się uda", więc jakoś specjalnie się nie przygotowaliśmy. W grudniu odstawiłam tabletki po wielu wielu latach, bo prawie 13 z małymi przerwami. Moje cykle są jeszcze nieregularne, raz 27 dni, a ostatnio 25, ale nauczyłam się juz trochę obserwować moje ciało i mniej więcej wiem co i jak. Jeszcze nie do końca umiem się posługiwać waszymi skrótami :) ale co nieco załapałam.
    A teraz do rzeczy, przytulalismy się z mężem według moich obliczeń dwa i trzy dni przed owu, niestety ze względu na wyjazd już później nie mieliśmy okazji. Tak się zastanawiam jaka jest szansa na to, że zaskoczyło :)
    5.04 będę testować, według kalendarza powinna być wtedy @, mam nadzieję że nie przyjdzie. 😄 Korci mnie, żeby testować w ten weekend, ale jest sens? Dziś jest dopiero 6dpo.

Ktoś testuje jeszcze 5.04? 😄

Agwinka, gabi5443, mala_osska, peonia lubią tę wiadomość

• Doma.J Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Oj to i mąż musi dostać antybiotyki nie? Biocenoza pochwy tak dopytam 😁

Tak, biocenoza :) ale mąż nie musi brać antybiotyków 🤔

Z tego co zrozumiałam to nie pozbędę się tej bakterii „na stałe” i jeżeli udałoby się zajść w ciążę to będę musiała co kilka tygodni wykonywać tą biocenozę czy nic tam się nie dzieje

👩🏼 28 lat
    11.2021 - poronienie w 17 tc
  • StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1999 wrote:
    Jestem tutaj nowa, ale od jakiegoś czasu wam się bacznie przyglądam. To nasz 1cs, w sumie w trakcie cyklu wyszło, że próbujemy "może się uda", więc jakoś specjalnie się nie przygotowaliśmy. W grudniu odstawiłam tabletki po wielu wielu latach, bo prawie 13 z małymi przerwami. Moje cykle są jeszcze nieregularne, raz 27 dni, a ostatnio 25, ale nauczyłam się juz trochę obserwować moje ciało i mniej więcej wiem co i jak. Jeszcze nie do końca umiem się posługiwać waszymi skrótami :) ale co nieco załapałam.
    A teraz do rzeczy, przytulalismy się z mężem według moich obliczeń dwa i trzy dni przed owu, niestety ze względu na wyjazd już później nie mieliśmy okazji. Tak się zastanawiam jaka jest szansa na to, że zaskoczyło :)
    5.04 będę testować, według kalendarza powinna być wtedy @, mam nadzieję że nie przyjdzie. 😄 Korci mnie, żeby testować w ten weekend, ale jest sens? Dziś jest dopiero 6dpo.

Szansa jest i to spora bo plemniki żyją w ciele kobiety nawet do tygodnia :)

• Madziekk Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1999 wrote:

Możesz próbować w weekend. Dziewczyny pisały ze nawet w 10 dpo wychodziły im testy pozytywne. Te z większa czułością.
    Trzymam kciuki :-)

SfONp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super by było jakby już coś wyszło 😄 kupiłam cały zapas testów tych z największą czułością.

A jeszcze mam pytanie , czy może być np tak, że pokaże mi się delikatna druga kreska, a w dniu spodziewanej miesiączki dojdzie do samoistnego poronienia? Chodzi mi o to czy da się takie poronienie odróżnić od miesiączki? Czy taka ciąża"biochemiczna" trwa zazwyczaj np 6-7 tygodni i dopiero wtedy coś się dzieje?

• Julka99 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1999 wrote:

Ja generalnie 5.04, ale pewnie nie wytrzymam i przetestuje już 3.04 🙈
    Pewnie ze mogło zaskoczyć, plemniki żyją w nas do kilku dni 😁

👩🏼 ’99 r.
    03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
    21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
    09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
    03.04.2022 - ⏸🌈
    13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
    MTHFR (hetero)
    PAI-1 (homo)
  • Julka99 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1999 wrote:
    O super by było jakby już coś wyszło 😄 kupiłam cały zapas testów tych z największą czułością.

A jeszcze mam pytanie , czy może być np tak, że pokaże mi się delikatna druga kreska, a w dniu spodziewanej miesiączki dojdzie do samoistnego poronienia? Chodzi mi o to czy da się takie poronienie odróżnić od miesiączki? Czy taka ciąża"biochemiczna" trwa zazwyczaj np 6-7 tygodni i dopiero wtedy coś się dzieje?
    Jeśli test wyjdzie pozytywny i beta to potwierdzi wtedy bedziesz wiedziała ze była ciąża biochemiczna, ja tak miałam. Po prostu „miesiączka” spóźniła się 4 czy 5 dni.

👩🏼 ’99 r.
    03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
    21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
    09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
    03.04.2022 - ⏸🌈
    13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
    MTHFR (hetero)
    PAI-1 (homo)
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1999 wrote:

Ja jeszcze się wstrzymuje z zakupem testów, bo pewnie już bym próbowała 🙈🙈a dopiero co owulacja była 😁😁 za kilka dni pojadę sobie kupić parę sztuk i za pewnie pokusze się i zrobię, chociaż wiem że będzie dużo za wcześnie 🙈🙈 ale co mi tam 😁😁

Co do ciąży biochemicznej to właśnie najczęściej dostaje się po prostu @, dlatego nie zaleca się robić testów przed terminem spodziewanej miesiączki. Żeby nie było rozczarowania.

bajkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ