Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola1988 wrote:Fakt ejst taki, ze nigdy u mnie nie było torbieli - ale jak poczytałam historie na forum to jakos akurat w tym cyklu się o to stresuje ból też nie jest nieznośny, ale czuje, ze coś tam się dzieje. moooże wczesniej nie zwracałam też na to tak uwagi, tylko np zajmowałam się robieniem testów juz w tym momencie i energie spalałm na coś innego... myślałam, że się trochę w tym cyklu wyluzuje jak nie będę robiłą testów a tu chyba efekt jest zupełnie odwrotny ...
no 10dnia to może jeszcze nic nie być... a miałaś ovitrelle w tym cyklu? widze ze też aromkowana jestes drugi cykl jak i ja
Tak, Ovitrelle już w 12dc, na wizycie byłam w 19dc, wszystko pęknięte ☺
Ja akurat torbieli w życiu trochę miałam, przez jedną straciłam całe lewe przydatki więc dmucham na zimne, ale w Twoim przypadku jeśli nie masz takich doświadczeń to może nie ma się czym martwić? Choć tak jak mówiłam, jeśli masz możliwość to idz sprawdzić, poczujesz się pewniej 😘
-
Kosa wrote:ehhh muszę się wyżalić...
wracam właśnie od mojego gastrologa i nie jest najlepiej... jak może pamiętacie 3 tyg temu miałam gastroskopię i był pobierany wycinek do badania hist-pat. Jest już wynik biopsji. Okazało się, że mam chorobę autoimmunologiczną i czeka mnie leczenie sterydami... leczenie ma trwać ponad rok i nie wiadomo czy na tym się skończy.... mamy podjąć decyzję kiedy wdrożyć leczenie. Lekarz mówił żebym szybko zaszła w ciąże (żeby to było takie proste ) i sterydy włączy mi jak już urodzę.
Ten cykl i tak musimy odpuścić bo konieczne jest wstępne przeleczenie antybiotykami, które będę brać 10 dni i nie można ich brać w ciąży...
cały czas kłody pod nogi
Bardzo mi przykro, że taki wynik wyszedł. Do tego ten czas leczenia też nie jest najkrótszy. Ale musisz pomyśleć o tym, że najważniejsze jest żeby zdrowie naprowadzić na dobry tor, w końcu Maleństwo musi mieć zdrową, w pełni sił Mamę.
A co do szybkiego zajścia w ciążę, chyba każda z nas wie, że to tak nie działa. Ale z drugiej strony, czasami właśnie w momencie kiedy się nie spodziewamy, przychodzi ten mały cud. Kochana dbaj o siebie! 😘 A ja po cichutku, ale mocno będę trzymac kciuki, żeby wszystko ułożyło się dobrze. -
nie chcę odkładać starań na "po leczeniu" bo mam już 36 lat... wszystko zależy od wyników badań jaki mi dziś zlecił... wtedy podejmie decyzję czy można leczenie odłożyć na za rok...👧🏼 córka 2012
starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜
-
Kosa wrote:nie chcę odkładać starań na "po leczeniu" bo mam już 36 lat... wszystko zależy od wyników badań jaki mi dziś zlecił... wtedy podejmie decyzję czy można leczenie odłożyć na za rok...
Kosa, nie załamuj się, ogólnie to ja dostałam steryd do starań, niedużo, bo 5-10 mg ale są kobiet, które do starań dostają i po 20 mg..Kosa lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Kosa wrote:nie chcę odkładać starań na "po leczeniu" bo mam już 36 lat... wszystko zależy od wyników badań jaki mi dziś zlecił... wtedy podejmie decyzję czy można leczenie odłożyć na za rok...
Jak najbardziej Cie rozumiem, pewnie w Twojej sytuacji dokładnie tak samo bym myślała. Oby te dzisiejsze badania dały Ci możliwość spełnienia marzenia, tuuuuule Cię mocno!Kosa lubi tę wiadomość
-
Little_s Dziękuję :* muszę to wszystko przetrawić i jutro mam nadzieję już obudzę się w lepszym samopoczuciu...
Ola1988 no lekarz mówił, że np w razie jakby mi się pogorszyło w trakcie trwania ciąży to wtedy poda mi te sterydy chociaż powiedział że to już w ostateczności i wiadomo że lepiej w ciąży ich nie brać...
Little_s lubi tę wiadomość
👧🏼 córka 2012
starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜
-
Jo88 wrote:Ja zamierzam realizować listę aktywności którą spisałam na początku tego cyklu tutaj na forum😁 jeszcze dzisiaj muszę dokupić ananasa🍍🍍🍍 - już mi się śnił dzisiaj także nie zamierzam sobie odmawiać😂
Ja właśnie wcinam miske pełną ananasa🤣😅 a nóż może pomoże 😅AgulaM lubi tę wiadomość
👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
Ojejku, Kosa, przytulam Cię wirtualnie..
Poczekajmy na te wyniki badań, wszystko skonsultuj z gastrologiem i ginekologiem, pytaj o wszystko, co do czego będziesz mieć wątpliwości Zdrowie jest najważniejsze, ale nasze plany też są ważne, szczególnie takie. A równie ważne jak Twoje jest zdrowie dziecka.
Z całego serca życzę Ci zadowalających wyników badań - na tyle, na ile to jest możliwe. Ściskam 😘Kosa lubi tę wiadomość
-
Tulipan wrote:Mi @ wypada na 5 a dzieb kobiet aż 8 😁 ja wiem że do samego terminu nie dotrwam zwłaszcza że mam kłucia z prawej strony i już doszukuje się na siłę innych ciążowych objawów.. 🤣🤣 -senosc, częste siusiu i źle śpię... No jak nic powinne być dwie kreski 😅🤣🤣🤭
Ja mam na 6.03 termin ale jeśli nie przyjdzie 🐵 to mozewytrzymam😉u mnie dopiero 3dpo i oprócz mega ciężkich piersi i kolejnego skoku temp.na razie nie czuje nic 😄
👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
-
Bakalia wrote:Część
Widzę że zaraz na pewno popłynie fala pozytywnych testów 💪
Ja jestem jeszcze w trakcie @.
Dzisiaj w Gemini dzień darmowej dostawy od 19.90zl. więc zamówiłam tam horieny i 10 sztuk testów ciążowych 😅😅 i inne gadżety
Ooo super 😊Dziękuję za info i biore sie za zakupy 😆Jakis teścik na pewno też wleci do koszyka🤣👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
-
Kosa wrote:ehhh muszę się wyżalić...
wracam właśnie od mojego gastrologa i nie jest najlepiej... jak może pamiętacie 3 tyg temu miałam gastroskopię i był pobierany wycinek do badania hist-pat. Jest już wynik biopsji. Okazało się, że mam chorobę autoimmunologiczną i czeka mnie leczenie sterydami... leczenie ma trwać ponad rok i nie wiadomo czy na tym się skończy.... mamy podjąć decyzję kiedy wdrożyć leczenie. Lekarz mówił żebym szybko zaszła w ciąże (żeby to było takie proste ) i sterydy włączy mi jak już urodzę.
Ten cykl i tak musimy odpuścić bo konieczne jest wstępne przeleczenie antybiotykami, które będę brać 10 dni i nie można ich brać w ciąży...
cały czas kłody pod nogi
Ja wiem, ze łatwo się mówi i nie będę obiecywać gruszek na wierzbie ale głęboko ze masz w sobie tyle siły i wewnętrznego przekonania ze nie muszę mówić, jak silna i dzielna z Ciebie kobieta ❤️
Bo każdej burzy wychodzi słońce i musisz to sobie powtarzać do znudzenia. My tu z Tobą będziemy na każdym etapie w staraniach i w leczeniu tez. Uwierz w to, ze będzie dobrze 😚
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
mrsmiki wrote:Dziewczyny ja się czuje dzisiaj F A T A L N I E .
Zgłaszam l4 na forum bo nie ogarniam 🤨
O 16:00 mam spotkanie z szefem i jedyne na co się zebrałam to mycie włosów 🙄
jesteś usprawiedliwiona..:*
odpoczywaj(cie) :*
szefowi też zgłaszasz już l4 ?Nadzieja umiera ostatnia... -
RoZyCzK4 wrote:Jo88 wrote:Ja się dołączam do oczekiwania. U mnie dziś 1dpo 😁 po ostatnim nakręcaniu się nie chcę testować wcześniej niż w dzień kobiet🙃 sezon na odwracanie uwagi uważam za otwarty 😂🤣 plan na dziś - trening
To ustalamy razem że się nie złamiemy i testujemy na Dzień Kobiet😄😊
Ja dzisiaj mam gorączkującego brzdąca w domu więc n myślenie będzie niewiele czasu😅
Dziewczyny u mnie lekarz też kazał testować 08.03 także dołączam do Was 😊 mam słabą silną wolę jeżeli chodzi o testowanie, ale też spróbuję 😅 -
Kosa trzymaj się ! Wiem, ze łatwo nam mówić ale wierzymy w Ciebie i wszystko będzie dobrze.
Zajść szybko w ciążę <eh>, szkoda że nie ma przepisu ale wierzę że w Ciebie, że uda się już niebawem, musisz być dobrej myśli bo tylko z pozytywnym nastawieniem jesteśmy w stanie "góry przenosić"
A 36lat to kochana nie starość ale piękny czas i wszystko przed Tobą
Daj koniecznie znać jak wyniki badań !!Nadzieja umiera ostatnia... -
Tulipan wrote:jesteś usprawiedliwiona..:*
odpoczywaj(cie) :*
szefowi też zgłaszasz już l4 ?
Informuje o ciąży narazie. Przez to, ze teraz to idzie elektronicznie to jak będę na wizycie i wystawi mi l4 to nie zdążę dojechać do firmy a będzie już wiedział.
A wole żeby wiedział ode mnie. To prywatny deweloper, wiec wszystko jest w szybkim obiegu.
No i chce tez zapytać o ofertę „po znajomosci” na bliźniak lub szeregowiec 🙃Little_s lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Jestem też tego zdania, że powinno się informować szefa osobiście, jakoś tak 'ładniej' to wygląda
Chociaż czasami szef dowiadując się o ciąży potrafi zwolnić zanim pójdzie się na L4, tak moja sis miała. Ale to nieliczne kanalie, mam nadzieję, że Twój jest 'ok'
oo to trzymam kciuki by znalazła się odpowiednia oferta
mrsmiki lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... -
mrsmiki wrote:Informuje o ciąży narazie. Przez to, ze teraz to idzie elektronicznie to jak będę na wizycie i wystawi mi l4 to nie zdążę dojechać do firmy a będzie już wiedział.
A wole żeby wiedział ode mnie. To prywatny deweloper, wiec wszystko jest w szybkim obiegu.
No i chce tez zapytać o ofertę „po znajomosci” na bliźniak lub szeregowiec 🙃
Ooo! Cudny plan 🏡 życzę żeby się trafiła wyjątkowo atrakcyjna okazja 😁 -
Dżastina88 wrote:W Warszawie z tego co przeglądam cenniki w różnych klinikach ok 3000-3500 zł + oczywiście wizyty kwalifikujące do zabiegu i badania. Spróbuję jeszcze pójść do lekarza na NFZ i zobacze jak w aktualnej rzeczywistości wyglądają terminy zabiegów, ale jak się okaże że > 3 mc to raczej tego nie 'wyczekam', bo dla mnie to wieczność i nawet kosztem codziennych "przyjemności" pójdę prywatnie...
Jeżeli chodzi o Warszawe to czas oczekiwania ok 3 msc albo i dłużej, bynajmniej ja tak czekałam. -
Tulipan wrote:Jestem też tego zdania, że powinno się informować szefa osobiście, jakoś tak 'ładniej' to wygląda
Chociaż czasami szef dowiadując się o ciąży potrafi zwolnić zanim pójdzie się na L4, tak moja sis miała. Ale to nieliczne kanalie, mam nadzieję, że Twój jest 'ok'
oo to trzymam kciuki by znalazła się odpowiednia oferta
yyy? jak to? kobieta w ciąży, nieważne czy na l4 czy nie jest chroniona przed zwolnieniem.
no chyba, ze była to umowa zlecenie...Lolka997 lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1