Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌺 Testujemy w maju 🌺
Odpowiedz

🌺 Testujemy w maju 🌺

Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    🙁 Może jeszcze za wcześnie po prostu. Trzymam mocno kciuki 🤞

Co chwilę latam do kibelka, czuję mokro i wydaje mi się co chwile, że wstrętna @ zawitała😬

Monk@ - właśnie nie wiem już jak to liczyc, zwłaszcza przy cyklach 25dniowych. Myślałam że może mam za krótka fazę lutealna. Czy skoro już jest pozytyw na teście to oznacza że jest zagnieżdżenie i faza lut. jest ok?

Edit:
    Możliwe że zdążę dzisiaj do labo - czy robić Betę i coś jeszcze? Czy dzisiaj na betę jeszcze za wcześnie i poczekać np do środy?
    Jak zdążysz to zrob betę i zrob progesteron.
    Jeslitwoja faza lutealna trwa 10 dni a zagnieżdżenie nastąpi 6-8 dpo to jest ok

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam zrobić dzisiaj jeszcze raz progesteron 9 dpo nie wiem czy to ma sens ale zrobiłam 😂🙈

Księżna, Nika76 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już nigdzie nie zdążę na badanie. Będę musiała przeżyć jakoś do środy 😀 ale kupię dziś facelle i jutro zobaczymy co ona pokaże 🤞

lisia.kita, Nika76 lubią tę wiadomość

age.png
  • lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    A ja dzisiaj już nigdzie nie zdążę na badanie. Będę musiała przeżyć jakoś do środy 😀 ale kupię dziś facelle i jutro zobaczymy co ona pokaże 🤞
    To trzymam kciuki za ⏸

🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)

🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶
  • lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ja byłam zrobić dzisiaj jeszcze raz progesteron 9 dpo nie wiem czy to ma sens ale zrobiłam 😂🙈

Żelka ja kiedyś oglądałam Live z jakimś ginekologiem, który leczy niepłodność i wypowiadał się na temat progesteronu 7 dpo żeby był na 100% wiarygodny to trzeba by było tego samego dnia pobrać krew w odstępach 1h - 2h kilka razy i z tego wyciągnąć średnią.

Ja też z chęcią bym chciała już wiedzieć czy się coś udało, nie wiem jak ja wytrzymam do 13 😳

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisia.kita wrote:
    Żelka ja kiedyś oglądałam Live z jakimś ginekologiem, który leczy niepłodność i wypowiadał się na temat progesteronu 7 dpo żeby był na 100% wiarygodny to trzeba by było tego samego dnia pobrać krew w odstępach 1h - 2h kilka razy i z tego wyciągnąć średnią.

Ja też z chęcią bym chciała już wiedzieć czy się coś udało, nie wiem jak ja wytrzymam do 13 😳
    Ale ja byłam w styczniu na badaniach 4 dni w szpitalu jestem przebadana pod katem hormonalnym pd A do Z.
    Teraz robie proga żeby sprawdzić jak wysoki jest po owulacji. Np w styczniu 7 dpo miał 17,9 było ok ale bez szału jeśli chodzi o jakość wydolności cialka żółtego im wyższy progesteron tym lepiej. W marcu miałam 8 dpo 22,99 wiec tez bardzo ładny. No i obecnie 7 dpo 27,5 . W 7/8 dpo jest szczyt progesteronu

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisia.kita wrote:

Ile jesteś dni po owulke?

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisia.kita wrote:

Trzymam mocno kciuki! 🤞 czekanie jest najgorsze...

age.png
  • lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ale ja byłam w styczniu na badaniach 4 dni w szpitalu jestem przebadana pod katem hormonalnym pd A do Z.
    Teraz robie proga żeby sprawdzić jak wysoki jest po owulacji. Np w styczniu 7 dpo miał 17,9 było ok ale bez szału jeśli chodzi o jakość wydolności cialka żółtego im wyższy progesteron tym lepiej. W marcu miałam 8 dpo 22,99 wiec tez bardzo ładny. No i obecnie 7 dpo 27,5 . W 7/8 dpo jest szczyt progesteronu
    Bierzesz coś na progesteron że teraz masz taki piękny?
    Ja dwa miesiące temu miałam w granicach 20 .

• lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Ile jesteś dni po owulke?

W niedzielę 24.04. wzięłam zastrzyk żeby pęcherzyki pękły i we wtorek pękł jeden, a w czwartek pękł drugi ale przez zastrzyk nie mogę zrobić testu wcześniej niż 13.05 bo wyjdzie poztyw czy będę czy nie będę w ciąży. Po tym zastrzyku wzrasta HCG.

Pytałam mojej gin czy mogło być tak że testy wskazywały mi owulację 20dc, a tak naprawdę pecherzyk nie pękał i powiedziała mi że tak mogło być.
    U mnie według nich miałam owulację 20dc , a 28 dc już dostawałam @ więc podejrzewałam u siebie niedomoge już od dawna no i teraz dochodzę do wniosku że pęcherzyk nie pękał i tak naprawdę poprzednio miałam cykle bezowulacyjne . Teraz mam luteine dopochowo i duphason i czekam z niecierpliwością 😁

• lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Trzymam mocno kciuki! 🤞 czekanie jest najgorsze...

Zgadza się ja jestem bardzo nie cierpliwa, a czekam na dzidziusia już ponad rok i to co miesięczne czekanie daje mi popalić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drugi dzień spóźnienia. 13 dni po owu. Robiłam rano test i nic. Nie wiem już co myśleć czy wogole jest szansa jak wy uważacie ?

Koja07 lubi tę wiadomość

• Koja07 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 1990 wrote:
    U mnie drugi dzień spóźnienia. 13 dni po owu. Robiłam rano test i nic. Nie wiem już co myśleć czy wogole jest szansa jak wy uważacie ?

Jestem w podobnej sytuacji tylko miesiączkę miałam dostać wczoraj A testu jeszcze nie robiłam. Ja czuję jakaś inna energię lepiej się czuje i nie wskazuje po sobie na to żebym dostała okres. A ty jak się czujesz ? 😉😊

Księżna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podobnie zupełnie nic mi nie jest zawszebola mnie mocno plecy brzuch tez tak odczuwam teraz zupełnie nic

Koja07, Księżna lubią tę wiadomość

• Koja07 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 1990 wrote:
    Tez podobnie zupełnie nic mi nie jest zawszebola mnie mocno plecy brzuch tez tak odczuwam teraz zupełnie nic

Z testów czasami nie wychodzi odrazu trzeba poczekać z tego co czytałam, nic tylko czekać z nadzieja na fasolkę 🤩

Księżna lubi tę wiadomość

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby @ powinnam mieć dzisiaj. Na razie zero objawów, jajniki nie bolą. Czasami czuję jakby takie kłucie w okolicy wzgórka i jakby uciskalo mi coś na nerw w pachwinie i ciągnie się to tak po całej nodze.
    U mnie chwilkę po czasie podanym na opakowaniu kreska wybarwila się tak, wiem że już aż tak się nie licz, to było jakieś 15 min od sikania i wygląda zupełnie inaczej niż poprzednie "pozytywy". 🤞
    https://zapodaj.net/514d343df0c7f.jpg.html

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ja niby @ powinnam mieć dzisiaj. Na razie zero objawów, jajniki nie bolą. Czasami czuję jakby takie kłucie w okolicy wzgórka i jakby uciskalo mi coś na nerw w pachwinie i ciągnie się to tak po całej nodze.
    U mnie chwilkę po czasie podanym na opakowaniu kreska wybarwila się tak, wiem że już aż tak się nie licz, to było jakieś 15 min od sikania i wygląda zupełnie inaczej niż poprzednie "pozytywy". 🤞
    https://zapodaj.net/514d343df0c7f.jpg.html
    .

Czyli mamy identyczna sytuacje i ten sam wiek. No trzeba czekac mnie nic nie boli ogólnie norma widzę tylko ze cera mi się mocno poprawiła

Nika76 lubi tę wiadomość

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no faktycznie 😁 Basia a to Twoje starania o pierwszeego maluszka czy drugiego? 😊

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisia.kita wrote:
    Bierzesz coś na progesteron że teraz masz taki piękny?
    Ja dwa miesiące temu miałam w granicach 20 .
    Nic kompletnie nie biorę. Poziom progesteronu to odzwierciedlenie wydolności cialka żółtego, mój ginekolog na punkcie poziomu progesteronu ma jakiegoś jobla 😃

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    no faktycznie 😁 Basia a to Twoje starania o pierwszeego maluszka czy drugiego? 😊

Drugie. Z pierwszym nie czekałam na objawy. Nie znałam swojego cyklu jakoś się udało odrazu a teraz jest inaczej

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ