🌺 Testujemy w maju 🌺
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia 1990 wrote:U mnie drugi dzień spóźnienia. 13 dni po owu. Robiłam rano test i nic. Nie wiem już co myśleć czy wogole jest szansa jak wy uważacie ?
-
lisia.kita wrote:W niedzielę 24.04. wzięłam zastrzyk żeby pęcherzyki pękły i we wtorek pękł jeden, a w czwartek pękł drugi ale przez zastrzyk nie mogę zrobić testu wcześniej niż 13.05 bo wyjdzie poztyw czy będę czy nie będę w ciąży. Po tym zastrzyku wzrasta HCG.
Pytałam mojej gin czy mogło być tak że testy wskazywały mi owulację 20dc, a tak naprawdę pecherzyk nie pękał i powiedziała mi że tak mogło być.
U mnie według nich miałam owulację 20dc , a 28 dc już dostawałam @ więc podejrzewałam u siebie niedomoge już od dawna no i teraz dochodzę do wniosku że pęcherzyk nie pękał i tak naprawdę poprzednio miałam cykle bezowulacyjne . Teraz mam luteine dopochowo i duphason i czekam z niecierpliwością 😁 -
Basia 1990 wrote:Drugie. Z pierwszym nie czekałam na objawy. Nie znałam swojego cyklu jakoś się udało odrazu a teraz jest inaczej
U mnie pierwsze starania i w zasadzie pierwszy cykl. Tak chyba najlepiej, nic nie planować, kochać się a potem po prostu przyjemnie się zaskoczyć 😊
Kiedy planujesz testować? 😊Koja07 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarcysia1990 wrote:U mnie pierwsze starania i w zasadzie pierwszy cykl. Tak chyba najlepiej, nic nie planować, kochać się a potem po prostu przyjemnie się zaskoczyć 😊
Kiedy planujesz testować? 😊
Ja już dziś rano testowałam nic nie wyszło daj znać jak u ciebie -
Dziewczyny ja dziś się skusiłam na testowanie testem Facelle.Wyszla biel wizira , widzę nawet gdzie jest odbarwiona fabryczna kreska.Takze nawet Facelle mnie nie oszuka.Nie biorę więc już nast opakowania dupka i czekam na okres.W ciągu kolejnych cykli spróbujemy z inseminacja bo widać u mnie ze naturalnie to mogę sobie dalej próbować do menopauzy.A jak u Was ?
-
Hej Wszystkim! To i ja dołączę
U mnie dopiero 22dzien cyklu ale zasugerowana porannym spadkiem dzisiejszej temp. Po tendencji wzrostowej, Poczytalam że to może być implantacja i że czasem wtedy już jakieś kreski mogą wyjść.
Niecierpliwie Wzielam więc ten ultraczuły 10 co niby 6dni przed okresem pokazuje i..... nic. Testy owulacyjne nawet po owulacji były wciąż tłuste kreski. Jednego dnia negatywny i kolejne znów też pozytywne.
Może śmieszne ale babciny test z cukru wczoraj robilam i nawet się udał.
Co ciekawe jak dotąd objawów było sporo i nawet podobne do tych z poprzedniej ciąży A od wczoraj jakoś tak są ale mniej i czuję się w miarę normalnie.
Istotnym może być to że nadal karmię moją dwulatkę ale z cyklem nie mam problemu i są między 28-32dni max. Owulacja była 14dnia cyklu to wiem na pewno. A starania zarówno przed jak i po. Może za wcześnie było na ten test. Sama nie wiem.
A detektor ten tu z aplikacji mi podaje dopiero 20pkt heh..
No cóż, powodzenia życzę i Wam i Sobie A tym ktorym się pokazała 2kreska składam Gratulacje! 😁😉
Pozdrawiam ciepło;) -
Marcysia1990 wrote:Ja niby @ powinnam mieć dzisiaj. Na razie zero objawów, jajniki nie bolą. Czasami czuję jakby takie kłucie w okolicy wzgórka i jakby uciskalo mi coś na nerw w pachwinie i ciągnie się to tak po całej nodze.
U mnie chwilkę po czasie podanym na opakowaniu kreska wybarwila się tak, wiem że już aż tak się nie licz, to było jakieś 15 min od sikania i wygląda zupełnie inaczej niż poprzednie "pozytywy". 🤞
https://zapodaj.net/514d343df0c7f.jpg.html
Basia, Marysia, Żelka ja też 1990, ale testuje 12 maja w swoje urodziny. Apropo tych bólów, które opisałaś, ze tak ciągną się tez po nodze to oprócz tego jeszcze jajniki mnie bolą juz 4 dzien i tak zaczęło się od owu, owu tez jakoś była bolesna. Ogólnie za wcześnie na objawy ciążowe, ale te moje bole to dobry znak, jak myślicie?
Basia mnie się nie zdążyło, żeby aż tak widoczna kreska pojawiła się na żadnym teście nawet po czasie, więc uważam, że jest 🍀😍. Powtórz test jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 08:59
-
Tez mam w tym cyklu w sumie w zeszłym tez miałam bóle jajników do tego bóle ciągnące. Czuje bóle macicy, okropnie bola mnie piersi - progesteron wysoki … ale negatyw był i już nie robie sobie nadzieji . Chociaż mam trochę testów gratisów z Allegro do owulaki to sikne bo już nie będę więcej podchodziła do staran w ten sposób bo mnie to dołuje. Odpuszczam .
Jedynie co to wykres ale to dlatego, ze muszę to robić by wiedzieć jak wyglada mój cykl przy PCOS -
Zrobiłam test jakis z Allegro oneStep chyba czułość 10 uznaje go jako negatyw. Bo to co ja widziałam kreska się nazwać nie da wiec może to testowa albo miejsce gdzie kreska się pojawić powinna a ja bardzo bym chciała coś tam zobaczyć. Ogólnie test wyglada na negatyw 😔😔😔 dzis 10 dpo
-
Zrobiłam dzisiaj rano test facelle, od razu pojawiła się druga krecha 😊
https://zapodaj.net/fc9592b14016b.jpg.html
Mimo wszystko stresik jest bo boje się, że coś się może wydarzyć 😔 Kiedy teraz najlepiej umówić się do gin? Dziś to 3t+5d.Koja07, Karpan45, bajkaa, Żelka1990, Księżna, lisia.kita, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
Dziś rano zrobiłam test wyszła 1 kreska a miesiączki brak, czyje się dobrze mam tylko ciężkie piersi A mama mówiła że świecą mi się oczy zauważyła też że mam bardzo dorby humor niż zwykle przed okresem apetyt mam duży na wszystko A sluz mam kremowy i wysoko macice wiec pytanie brzmi kiedy powinnam iść na test z krwi ? Proszę o porady staramy się od października 2021 o pierwsze dziecko 😊
-
Koja07 wrote:Dziś rano zrobiłam test wyszła 1 kreska a miesiączki brak, czyje się dobrze mam tylko ciężkie piersi A mama mówiła że świecą mi się oczy zauważyła też że mam bardzo dorby humor niż zwykle przed okresem apetyt mam duży na wszystko A sluz mam kremowy i wysoko macice wiec pytanie brzmi kiedy powinnam iść na test z krwi ? Proszę o porady staramy się od października 2021 o pierwsze dziecko 😊
Koja07 lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Zrobiłam dzisiaj rano test facelle, od razu pojawiła się druga krecha 😊
Mimo wszystko stresik jest bo boje się, że coś się może wydarzyć 😔 Kiedy teraz najlepiej umówić się do gin? Dziś to 3t+5d. -
Marcysia1990 wrote:Zrobiłam dzisiaj rano test facelle, od razu pojawiła się druga krecha 😊
Mimo wszystko stresik jest bo boje się, że coś się może wydarzyć 😔 Kiedy teraz najlepiej umówić się do gin? Dziś to 3t+5d.
Do gina zależy po co chcesz iść... Jak ma być serduszko, to w szóstym tygodniu. Jak pójdziesz wcześniej, to potwierdzi pęcherzyk tylko. -
Koja07 wrote:Dziś rano zrobiłam test wyszła 1 kreska a miesiączki brak, czyje się dobrze mam tylko ciężkie piersi A mama mówiła że świecą mi się oczy zauważyła też że mam bardzo dorby humor niż zwykle przed okresem apetyt mam duży na wszystko A sluz mam kremowy i wysoko macice wiec pytanie brzmi kiedy powinnam iść na test z krwi ? Proszę o porady staramy się od października 2021 o pierwsze dziecko 😊
Koja07 lubi tę wiadomość
-
Mimo wszystko stresik jest bo boje się, że coś się może wydarzyć 😔 Kiedy teraz najlepiej umówić się do gin? Dziś to 3t+5d.