TO WAŻNE - CO O TYM SĄDZICIE ???
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam 38 dc od kilku dni boli mnie brzuch , robiłąm testy ostani 2 dni temu i są negatywne , @ nie ma. Dzisiaj poszłam do lekarza na USG stweirdził że mam owulkę ale mam też powiększoną i rozszerzoną macicę i wygląda mu to na początek ciązy ale jeśli nawet to na bardzo wczesną wrecz mikroskopiją i powiedział że skoro testy mam - to on by to wykluczał że to może przez owulkę kiedy wróciłam do domu i zrobiłąm szybko test wyszedł chyba pozytywny ta druga kreska jest jasniejsza od tej co sie zawsze pojawia ale jest co o tym sadzicie ????
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bobasku Kochany, jeżeli na teście, który dzisiaj zrobiłaś zauważyłaś drugą kreskę jaśniejszą, to diagnoza jest jedna: ciąża! Lekarz w tak wczesnej ciąży nie jest w stanie jej zobaczyć. Szyjka i macica na ciąże mogą być takie same jak na @, więc to mało skuteczne badanie. Radziłabym Ci jutro zrobić test z pierwszego moczu albo/i iść na badanie z krwi. Trzymam mocno kciukasy!
-
Popieram Dziewczyny i dziwi mnie ze lekarz podejrzewajacy ze moze to być ciaza nie zalecił zrobienie bety...
po drugie jeśli twierdził ze to moze być owulka to powinien widzieć że cos sie dzieje na jajnikach ale z tego wynika ze tam nic nie było zreszta dziwne by było ze tak późno masz owu...
czyli diagnoza jedna mykaj szybko na betę a o wyniku pozytywnym prosze Nas szybciutko powiadomić...
aha jeśli test pokazał się negatywny czyli była jedna kreska możliwe ze był wadliwy lub ze względu na tak wczesną ciaże progesteron jest na takim poziomie ze test tego dokońca nie wychwycił, znane są bowiem przypadki ze dziewczyny w ciaży były testy były negatywne a pozytywne wychodziły nawet po dwóch tygodniach od daty spodziewanej @...
tak wiec trzymam kciuki za pozytywne wieściAnia_84 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Z tego co wiem robi się na własny koszt - nie musisz mieć skierowania .. ja ostatnio płaciłam 32 zł wynik miałam po 2h
-
nick nieaktualnyOK CHYBA PÓJDE JESZCZE RAZ DO NIEGO O 14 POWIEM MU ZE MAM TESTY POZYTYWNE I ZAPYTAM O MOŻLIWOŚC ZROBIENIA BETY NAWET PRYWATNIE U NICH BO CHICAŁABYM WIEDZIEĆ , Z TYM ŻE NA 15 MAM DO PRACY. MARTWIE SIE BO OD 4 DNI MNIE BRZUCH BOLI NAWET JAK SIEDZE I MAM TAKI CIEZKI
-
Bobasek idz do laboratorium i zrób sobie prywatnie wynik będziesz miała tego samego dnia lub na drugi dzień... nie ma sensu się prosić lekarza o skierowanie tym bardziej ze się źle czujesz...
Konwalia, Ania_84, vanessa lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dokładnie Fedra ma rację - ja bym poszła dzisiaj do labolatorium a jutro z wynikiem do lekarza.
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nic się nie bój będzie dobrze,jeśli jest Ci dane to napewno to otrzymasz
jesteśmy z Tobą...trzymamy kciukasy
ps.a swoją drogą to lekarz jakiś nawiedzony,jak oni traktują kobiety-brak słów,albo tak albo tak,powinien cie wysłać na bete od razu -
nick nieaktualnyNA WYNIKU MAM B-HGC GONATROPIJNA KOSMÓWKOWA 285,70 miu/ML czy to ciąza? wg tych wyników wychodzi mi że 5 tydzień ale lekarz jeszcze nic nie widział troche sie martwie i nie mogę w to uwierzyć :_)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 11:15
MisiaMisia, Ania_84, AnBe, Fedra, izabelka04, Ania1986, Martynika lubią tę wiadomość
-
gratulacje! piękna beta piaty tydzień ciąży (licząc od ostatniej miesiączki) to bardzo wcześnie i to normalne że lekarz nic nie mógł zauważyć na usg, także absolutnie się tym nie martw Dbaj teraz o siebie, nie stresuj się i za tydzień, dwa leć do ginekologa posłuchać jak bije serduszko Twojego Skarba
PS. tak po cichutku zazdroszczę Ci tego szczęścia...