X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Niestety biało...

Niby test o czułości 10 mlU/ml (Pink Super Czuły - czy macie jakieś doświadczenia?), ale nie mogę w to uwierzyć! Sprawdzę drugim testem z porannego sikańca.
    Mnie nigdy nie oszukał. W ciąży nie jestem, nigdy ani cienia nie pokazał. Trzymam kciuki za ranny tescior :)

• szona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Niestety biało...

Niby test o czułości 10 mlU/ml (Pink Super Czuły - czy macie jakieś doświadczenia?), ale nie mogę w to uwierzyć! Sprawdzę drugim testem z porannego sikańca.

Bardzo słabo wybarwia się ten test. Dalej kciuki!

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Czasem mam wrażenie że te nasze służby to jest jeden wieki żart właśnie...
    Przykro mi, że mąż ma przez to skomplikowana sytuację. Tak nie powinno być.
    A ich nabijanie się z zasad to trzeba by nagrać i puścić komuś wyżej.
    Stawiają nam ich za wzór a sami się zachowują w taki sposób...
    To męża zabolało najbardziej bo ich inne postępowanie to "norma". Ale policja to jedno , to ich praca , a pomówienia to drugie. Co można zrobić osobom ,które to robią ? Które w taki sposób utrudniają komuś życie ? Założyć im sprawę cywilną, która będzie ciągnęła się latami? Mąż nie ma wrogów. Szwagier ma ich całą masę... Niestety większość się odbija na moim mężu ( właśnie m.in. takich spraw). Mąż i szwagier są w tej samej branzy. Konkurencja to robi :/ najlepsze jest to ,ze mąż i tak teraz wszystko odwołał, sieć i tak nie zarabia. Odołał u stałych klientów. A nowych właśnie traci .. bo nie ma możliwości nawet pójść z nimi na jakiś układ...

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    androsteronem bym się nie przejmowała. W tym dniu cyklu może być podyzszony. A reszta? Sama widzisz ,że bez podniesienia Wit D nie ruszysz . Twój poziom jest niski.
    Także w pierwszej kolejności skup się na nim ;)

Dzięki bardzo 😘😁

A ile max Wit d3 mogę łykać? Do tej pory brałam 1000 a teraz zamówiłam krople vigantoletten.

A reszta może być czy coś za bardzo odstaje?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Napiszesz nam co u Ciebie ? Termin testowania już dawno minął. Martwię się ...
    Dziękuję kochana za troskę . Możesz mi wpisać 🍷. Zaczęłam już nowy cykl i jutro 8dc i jadę do gina na monitoring. Nie pisałam nic ponieważ potrzebowałam odpoczynku od forum i wogole od staran. Myślę że nadal potrzebuje tego czasu dlatego tylko raz na jakiś czas zerkam tutaj żeby zobaczyć co u Was. Ostatnia porażka była dla mnie trudna. Zrobiłam betę, oczywiście okazała się negatywna, mój humor legł w gruzach , a ja byłam bardzo wredna. Mąż mi powiedział że on nigdy się na mnie nie wyzywa w trudnych sytuacjach i że zawsze to jest wszystko jego wina . ( Mimo iż mu tak nie powiedzialam). Był płacz i przeprosiny. Nie odzywał się do mnie przez kilka dni i dopiero chyba wtedy dotarło do mnie co ja takiego robię. Przecież dziecko miało być dopełnieniem naszej milosci, a ja zachowuje się strasznie. Wszystko kręci się u mnie wokół staran. Dlatego powiedziałam sobie dość. Oczywiście podchodzę do kolejnej stymulacji, ale już z innym podejściem, jeśli się nie uda to spróbujemy jeszcze raz , a później inseminacja. Ufam że Bozia obdaruje nas kiedyś dziećmi, a teraz mam zamiar cieszyć się życiem!
    Z mężem już jest wszystko dobrze, staram się wynagrodzić mu moje zachowanie i jest bardzo miło ! ♥️

SzalonaOna, Susanne lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona kurde, to dopiero 10 dpo, naprawdę bardzo rzadko testy teraz wychodzą 😘 a nawet jeśli teraz się nie udało, to kolejny cykl to nowa szansa✊ to dopiero pierwszy Twój stymulowany, prawda??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona,kciuki żeby krecha ściemniała✊

Nona,może jeszcze za wcześnie.Kciuków nie puszczam🤞
    No,przekichane,że plany poszły w łeb przez koronawirusa,chyba trzeba iść na żywioł,no bo co innego.

Ja jutro miałam mieć posiew z pochwy,a po@zrobić drożność.Ale jutrzejszą wizytę odwołali,noi do szpitala na drożność i tak bym nie poszła,bo nie przyjęliby mnie.Więc ja też w zawieszeniu a jestem prawie pewna,że mam niedrożne chyba po łyżeczkowaniu 4 lata temu,no mam takie przeczucie.

Lalia,trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki🤞🤞🤞

U mnie 11dpo,od 2 dni lekkie bóle jak przed@,żadnych objawów,no ale nie ma na co,bo bobo po bzykach 4 dni przed i 1 dzień po owu byłby chyba cudem😅

szona, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nona może jeszcze nic straconego 10dpo ma prawo być biell trzymam jeszcze kciuki za Ciebie.

Mam dzisiaj mega wkurw z całych sil walczę ze sobą żeby z mężem o jakoś głupotę się nie poklocic bo jestem przed owu i przytualnki jakieś pasuje zrobić

OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    tak, pierwszy ale sie wlasnie zastanawiam:

pytanie: co z kolejnym cyklem
    -clo z monitem (ryzyko korony choc maly gabinet doktorka ale jednak jest)
    -clo bez monitu ( 4 pecherzyki ostatnio fuck, ale ten podwójny pekł sam)
    -clo z ograniczonym 1 monitem w 14dc
    bedzie monit= bedzie szansa na ovitrelle
    -bez clo i bez monitu

dziekuję.

Nie ryzykowałabym stymulacji bez monitoringu. Z tego wszystkiego wybrałabym albo ograniczony monit i clo, albo zrezygnowałabym w tym cyklu ze stymulacji. Ja na razie byłam 3 cykle na lamettcie. W tym miałam jechać na narty, nie umawiałam się na monit, to i lametty nie wzięłam, progesteronu też nie. Nie martw się, najwyżej zrobisz sobie chwilę detoksu, a za miesiąc to koronagówno powinno mam nadzieję powoli wygasać...

OdpuszczonaNona, Susanne lubią tę wiadomość

7 cs - cb

25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

30.06.2025 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja tak czytam o tych stymulacjach owu itd. I Nie wiem. Niby poszliśmy do kliniki, pisałam wczoraj, niby chcą coś działać i ja też chciałam, ale dzisiaj tak myślę, no po co mi ta stymulacja? Nie lepiej zostawić ciało, żeby samo sobie jakoś działało? Teraz będzie 5 cs po poronieniu, w tym w 1 cs po poronieniu chyba nie było owu A ostatnio przegapilismy owu...

Ja jestem z tych co Nawet rzadko leki przeciwbólowe biorą.. wolę jednak wszystko natural i Jak mnie nawet lekko głowa boli to herbatka i odpoczynek na to. Nie wiem sama... Teraz to już sama nawet nie wiem kiedy mam owulacje...

Nie boicie się że te stymulacje mogą wam namieszać w organizmie? Wiadomo w niektórych przypadkach jest wskazana Ale ot tak? W sensie żeby przyspieszyć zajscie w ciaze?

Mam dziwne myśli...

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Nona, czy te clo w ogóle są Ci potrzebne? jeśli juz to faktycznie mniejsza dawka tak na chlopski rozum myślę bo nie mam doświadczenia w tym temacie.
    a obciety monit nie brzmi glupio

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    no nic po prostu wiem ze to nie ten cykl.
    Testowalam jeszcze raz dzis wieczorem, juz by cos wyszlo.

Weź nie złowróż, test 10dpo i wieczorny nie sądzę, że powinien wyjść

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zrobiłam..

https://zapodaj.net/ebe22b376431b.jpg.html
    Czyli jutro owulacja? :P

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Morwa, mega słaba sytuacja, mam nadzieję, że szybko to się rozwiąże i nie narobi Wam więcej problemów 😣 dobrze pamiętam, że Twój brat jest zaawansowanym hipochondrykiem?? Ma to związek??

Kic, ja dzisiaj zasnęłam o 17 na 2 h i jakby nie telefon to chyba bym do rana spala 🤪 od tygodnia czuję się taka zmęczona i senna, że masakra, jakbym się do liceum wróciła 😑

Nona, wracaj!! Jak Twoje objawy?? Mnie zaczęły w końcu boleć cyce, już się zaczynałam martwić o nie 😂

Zmęczenie + drzemki + bolące piersi = dobry objaw na 🤰🤞

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    no właśnie Nona, czy te clo w ogóle są Ci potrzebne? jeśli juz to faktycznie mniejsza dawka tak na chlopski rozum myślę bo nie mam doświadczenia w tym temacie.
    a obciety monit nie brzmi glupio

Zulugula patrzę na twoją stopkę i tak porównuje że mną.
    Tez miałam poronienie w ok. 10 tyg. I do tej pory nic. Z badań tylko hormony jak narazie... Ale działam.

Ty coś konkretnego badalas po poronieniu?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Zulugula patrzę na twoją stopkę i tak porównuje że mną.
    Tez miałam poronienie w ok. 10 tyg. I do tej pory nic. Z badań tylko hormony jak narazie... Ale działam.

Ty coś konkretnego badalas po poronieniu?

podstawę badalam czyli zespół antyfosfolipidowy, ANA , toczeń. wszystko w normie. ja mialam krwiaka, który się rozrosl zamiast wchłonąć. ale przyczyna nieznana.
    glowa do góry, pisałaś że to Twój 5cs, jak widzisz mój też i się udało i Tobie się uda lada moment :)
    chociaż ja miałam dużo przerw bo a to torbiele mi się porobily w pierwszym cyklu po poronieniu a to potem polip, a to problemy z synchro bzykow, także jak nie urok to 💩 i swoje musialam wyczekac.
    teraz mialam dopiero skierowanie na hormony ale wyszlo jak wyszło 😊

💙
    💗
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ