X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Niestety biało...

Niby test o czułości 10 mlU/ml (Pink Super Czuły - czy macie jakieś doświadczenia?), ale nie mogę w to uwierzyć! Sprawdzę drugim testem z porannego sikańca.
    Mnie nigdy nie oszukał. W ciąży nie jestem, nigdy ani cienia nie pokazał. Trzymam kciuki za ranny tescior :)

• szona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Niestety biało...

Niby test o czułości 10 mlU/ml (Pink Super Czuły - czy macie jakieś doświadczenia?), ale nie mogę w to uwierzyć! Sprawdzę drugim testem z porannego sikańca.

Bardzo słabo wybarwia się ten test. Dalej kciuki!

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Czasem mam wrażenie że te nasze służby to jest jeden wieki żart właśnie...
    Przykro mi, że mąż ma przez to skomplikowana sytuację. Tak nie powinno być.
    A ich nabijanie się z zasad to trzeba by nagrać i puścić komuś wyżej.
    Stawiają nam ich za wzór a sami się zachowują w taki sposób...
    To męża zabolało najbardziej bo ich inne postępowanie to "norma". Ale policja to jedno , to ich praca , a pomówienia to drugie. Co można zrobić osobom ,które to robią ? Które w taki sposób utrudniają komuś życie ? Założyć im sprawę cywilną, która będzie ciągnęła się latami? Mąż nie ma wrogów. Szwagier ma ich całą masę... Niestety większość się odbija na moim mężu ( właśnie m.in. takich spraw). Mąż i szwagier są w tej samej branzy. Konkurencja to robi :/ najlepsze jest to ,ze mąż i tak teraz wszystko odwołał, sieć i tak nie zarabia. Odołał u stałych klientów. A nowych właśnie traci .. bo nie ma możliwości nawet pójść z nimi na jakiś układ...

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    androsteronem bym się nie przejmowała. W tym dniu cyklu może być podyzszony. A reszta? Sama widzisz ,że bez podniesienia Wit D nie ruszysz . Twój poziom jest niski.
    Także w pierwszej kolejności skup się na nim ;)

Dzięki bardzo 😘😁

A ile max Wit d3 mogę łykać? Do tej pory brałam 1000 a teraz zamówiłam krople vigantoletten.

A reszta może być czy coś za bardzo odstaje?

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 22:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Napiszesz nam co u Ciebie ? Termin testowania już dawno minął. Martwię się ...
    Dziękuję kochana za troskę . Możesz mi wpisać 🍷. Zaczęłam już nowy cykl i jutro 8dc i jadę do gina na monitoring. Nie pisałam nic ponieważ potrzebowałam odpoczynku od forum i wogole od staran. Myślę że nadal potrzebuje tego czasu dlatego tylko raz na jakiś czas zerkam tutaj żeby zobaczyć co u Was. Ostatnia porażka była dla mnie trudna. Zrobiłam betę, oczywiście okazała się negatywna, mój humor legł w gruzach , a ja byłam bardzo wredna. Mąż mi powiedział że on nigdy się na mnie nie wyzywa w trudnych sytuacjach i że zawsze to jest wszystko jego wina . ( Mimo iż mu tak nie powiedzialam). Był płacz i przeprosiny. Nie odzywał się do mnie przez kilka dni i dopiero chyba wtedy dotarło do mnie co ja takiego robię. Przecież dziecko miało być dopełnieniem naszej milosci, a ja zachowuje się strasznie. Wszystko kręci się u mnie wokół staran. Dlatego powiedziałam sobie dość. Oczywiście podchodzę do kolejnej stymulacji, ale już z innym podejściem, jeśli się nie uda to spróbujemy jeszcze raz , a później inseminacja. Ufam że Bozia obdaruje nas kiedyś dziećmi, a teraz mam zamiar cieszyć się życiem!
    Z mężem już jest wszystko dobrze, staram się wynagrodzić mu moje zachowanie i jest bardzo miło ! ♥️

SzalonaOna, Susanne lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona kurde, to dopiero 10 dpo, naprawdę bardzo rzadko testy teraz wychodzą 😘 a nawet jeśli teraz się nie udało, to kolejny cykl to nowa szansa✊ to dopiero pierwszy Twój stymulowany, prawda??

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona,kciuki żeby krecha ściemniała✊

Nona,może jeszcze za wcześnie.Kciuków nie puszczam🤞
    No,przekichane,że plany poszły w łeb przez koronawirusa,chyba trzeba iść na żywioł,no bo co innego.

Ja jutro miałam mieć posiew z pochwy,a po@zrobić drożność.Ale jutrzejszą wizytę odwołali,noi do szpitala na drożność i tak bym nie poszła,bo nie przyjęliby mnie.Więc ja też w zawieszeniu a jestem prawie pewna,że mam niedrożne chyba po łyżeczkowaniu 4 lata temu,no mam takie przeczucie.

Lalia,trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki🤞🤞🤞

U mnie 11dpo,od 2 dni lekkie bóle jak przed@,żadnych objawów,no ale nie ma na co,bo bobo po bzykach 4 dni przed i 1 dzień po owu byłby chyba cudem😅

szona, Lalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nona może jeszcze nic straconego 10dpo ma prawo być biell trzymam jeszcze kciuki za Ciebie.

Mam dzisiaj mega wkurw z całych sil walczę ze sobą żeby z mężem o jakoś głupotę się nie poklocic bo jestem przed owu i przytualnki jakieś pasuje zrobić

OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    tak, pierwszy ale sie wlasnie zastanawiam:

pytanie: co z kolejnym cyklem
    -clo z monitem (ryzyko korony choc maly gabinet doktorka ale jednak jest)
    -clo bez monitu ( 4 pecherzyki ostatnio fuck, ale ten podwójny pekł sam)
    -clo z ograniczonym 1 monitem w 14dc
    bedzie monit= bedzie szansa na ovitrelle
    -bez clo i bez monitu

dziekuję.

Nie ryzykowałabym stymulacji bez monitoringu. Z tego wszystkiego wybrałabym albo ograniczony monit i clo, albo zrezygnowałabym w tym cyklu ze stymulacji. Ja na razie byłam 3 cykle na lamettcie. W tym miałam jechać na narty, nie umawiałam się na monit, to i lametty nie wzięłam, progesteronu też nie. Nie martw się, najwyżej zrobisz sobie chwilę detoksu, a za miesiąc to koronagówno powinno mam nadzieję powoli wygasać...

OdpuszczonaNona, Susanne lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja tak czytam o tych stymulacjach owu itd. I Nie wiem. Niby poszliśmy do kliniki, pisałam wczoraj, niby chcą coś działać i ja też chciałam, ale dzisiaj tak myślę, no po co mi ta stymulacja? Nie lepiej zostawić ciało, żeby samo sobie jakoś działało? Teraz będzie 5 cs po poronieniu, w tym w 1 cs po poronieniu chyba nie było owu A ostatnio przegapilismy owu...

Ja jestem z tych co Nawet rzadko leki przeciwbólowe biorą.. wolę jednak wszystko natural i Jak mnie nawet lekko głowa boli to herbatka i odpoczynek na to. Nie wiem sama... Teraz to już sama nawet nie wiem kiedy mam owulacje...

Nie boicie się że te stymulacje mogą wam namieszać w organizmie? Wiadomo w niektórych przypadkach jest wskazana Ale ot tak? W sensie żeby przyspieszyć zajscie w ciaze?

Mam dziwne myśli...

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Nona, czy te clo w ogóle są Ci potrzebne? jeśli juz to faktycznie mniejsza dawka tak na chlopski rozum myślę bo nie mam doświadczenia w tym temacie.
    a obciety monit nie brzmi glupio

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    no nic po prostu wiem ze to nie ten cykl.
    Testowalam jeszcze raz dzis wieczorem, juz by cos wyszlo.

Weź nie złowróż, test 10dpo i wieczorny nie sądzę, że powinien wyjść

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zrobiłam..

https://zapodaj.net/ebe22b376431b.jpg.html
    Czyli jutro owulacja? :P

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Morwa, mega słaba sytuacja, mam nadzieję, że szybko to się rozwiąże i nie narobi Wam więcej problemów 😣 dobrze pamiętam, że Twój brat jest zaawansowanym hipochondrykiem?? Ma to związek??

Kic, ja dzisiaj zasnęłam o 17 na 2 h i jakby nie telefon to chyba bym do rana spala 🤪 od tygodnia czuję się taka zmęczona i senna, że masakra, jakbym się do liceum wróciła 😑

Nona, wracaj!! Jak Twoje objawy?? Mnie zaczęły w końcu boleć cyce, już się zaczynałam martwić o nie 😂

Zmęczenie + drzemki + bolące piersi = dobry objaw na 🤰🤞

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    no właśnie Nona, czy te clo w ogóle są Ci potrzebne? jeśli juz to faktycznie mniejsza dawka tak na chlopski rozum myślę bo nie mam doświadczenia w tym temacie.
    a obciety monit nie brzmi glupio

Zulugula patrzę na twoją stopkę i tak porównuje że mną.
    Tez miałam poronienie w ok. 10 tyg. I do tej pory nic. Z badań tylko hormony jak narazie... Ale działam.

Ty coś konkretnego badalas po poronieniu?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Zulugula patrzę na twoją stopkę i tak porównuje że mną.
    Tez miałam poronienie w ok. 10 tyg. I do tej pory nic. Z badań tylko hormony jak narazie... Ale działam.

Ty coś konkretnego badalas po poronieniu?

podstawę badalam czyli zespół antyfosfolipidowy, ANA , toczeń. wszystko w normie. ja mialam krwiaka, który się rozrosl zamiast wchłonąć. ale przyczyna nieznana.
    glowa do góry, pisałaś że to Twój 5cs, jak widzisz mój też i się udało i Tobie się uda lada moment :)
    chociaż ja miałam dużo przerw bo a to torbiele mi się porobily w pierwszym cyklu po poronieniu a to potem polip, a to problemy z synchro bzykow, także jak nie urok to 💩 i swoje musialam wyczekac.
    teraz mialam dopiero skierowanie na hormony ale wyszlo jak wyszło 😊

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ